Ris à la Jaffa
Kategori: MAT/Bakning


Jul 2009 i mitt barndomshus.. MATEN förbereds.. <3 Mammas tallrik med Ris à la Jaffa, och några kakor jag stal.. ;)
Nu har jag inga nya bilder att lägga in, men idag ska vi titta på svärfar/farfar/farsan som ska sjunga i manskören i kyrkan. Idag är det även julskyltning och första advent. Lasse fick en chokladkalender i present som såndär 1a adventpresent.
Skulle gett honom 24 presenter egentligen, men då blir det ju så himla lite den 24e december att ge.. :P
Så nu blir det 20 st färre haha... och 20 st fler på julafton givetvis.
Har ni ätit Ris à la Jaffa nån gång? Vi har alltid ätit det i min familj, så länge jag kan minnas barndomens jular.
Jag gillar inte riktigt Ris à la Malta, det är för sötsliskigt. Jaffan är med mindre socker, och mindre grädde.
Man skalar apelsiner med en kniv, och skär ut bitarna utan "skal-delen" på klyftorna. Detta för att de ska bli grymt saftiga.
Sen pressar man det som blir över, och slänger själva apelsinskeletten.
Riset kokar man som vanligt och gör gröt av allt. Sen i med vispad grädde och lite socker, och apelsinerna. Det ska svalna i kyl så det blir kallt kallt. Godast då.

Testa!
edit: Fick första advent-presnet av Lasse nu: En fick kalender för 2011. Needed it, tack! :)
Bloggadress: http://www.linda.mustica.se/