DONKEN

En Flum brud i tuppkamsförpackning. Glimt i glasögonen, och stort hjärta för familjen och alla andra. Skriver om saker som gör mig pissed, och saker som jag avgudar litegrann.

SF mått ser OK ut

Kategori: I-Landsproblem

Blev ju ett barnmorskebesök idag. Trots allt.. Igår ringde min blodtryckstagare och ville boka om tiden för min BM hade fått en lucka kl förmiddag. Gick inte, sa jag, för Lasse jobbar ju och har bilen. Han har ju tagit ledigt på eftermiddagen för vi skulle dit med, osv.

Idag, ringde en annan där från MVC och sa att min BM blivit sjuk idag. Och att de därför fick dela upp hennes patienter själva. Ett jävla pusslande, för dem alltså. De frågade om jag kunde komma idag klockan morgon. Nej sa jag, fortfarande kan jag ju inte det.

Det ringde klockan åtta, och igår la jag mig sent, jag är preggo och därför en jävligt tröttig människa. Varje dag nu. Jag sover dessutom när Vincent sover på dagarna. Idag skulle svärmor också komma och pussa lite på Vincent, så jag sa till Lasse att han ser till att hon inte kommer när vi ska sova. Jag behöver sova. Jag behöver min sömn. Spelar ingen roll om jag lägger mig kl 21, jag behöver sova en stund på dagen också. Som en ettåring.

Wellwell, blev väckt atv telefonjäveln vid 08, sen la jag mig när Vincent somnat vid 11- tiden och då blev jag väckt av svärmor som ringde på dörren 50 minuter senare. Lasse hade visst inte fått tag i henne.
Jag gillar inte att bli väckt, I can say that much. We'll just leave it at that.


Jajja, SF måttet hade ökat, och de behöver inte boka in mig på nåt TUL. (=TillväxtUltraLjud). Det hade min BM inte sagt nåt om sist att det skulle kunna bli aktuellt..? :S Men men, blir ju inget iallafall. Växer återigen som det ska. Varför gick min kurva neråt sådär då? Det vet jag ju fortfarande inte.
Är det nåt jag kan påverka själv? Har jag ätit fel?
Är det på väg åt havandeskapsförgiftning? Dricker jag för lite vätska då?


Detta fick de.

Jag gav dem ett julkort också där på MVC, och min blodtryckstagare (hon som alltid kollar det, och tar blodprov och detdär..) blev SVIINGLAD! Jag fick en kram, och hon log ju med hela ansiktet, och frågade tillochmed om man kan beställa sånt av mig. Fifan så glad jag blev, av hennes happy reaction! :D
Jag väger nu 71,1 kilo, vägde mig i smyg där. Gått upp alltså nitton kilo nu, denna gravididet. Gick upp cirka 17 kg, med Vincent. No wonder man är framtung.

Nu blev det mycket, men blev ju inget annat bloggande än detta idag.
Pöss.


ps. Lasse sover i soffan.

Tävla inneonline

Kategori: Tävlingar

Sandy, och Vincentgosplutt.

Kategori: VincentWIHO Hon har skaffat en blogg nu. :P Hälsa henne från mig
. Kvinnan i fråga heter Sandy. Ni som har hundar kan ju kika på hennes lille tosing Tina.. haha! ;)

Vincent gav mig en slängkyss tillbaka idag när han skulle sova middag... <33 Jag har gjort det nu varje dag sen jag blev sjukskriven iaf, gett honom en slängkyss när jag går ut o stänger dörren. Och då brukar han bara nicka, o le, o säga: M-m!
Så idag fick jag en sååå fin och kärleksfull slängkyss tillbaka. Guhh vad jag älskar den killen. <3

Senare idag, före vi åt middag på kvällen, så tog han ut nappen ur munnen, hoppade ner från sin Tripp trapp, och gav mig en puss på munnen. Utan att jag ens bett om en.
Lovely kid, Vince... Kommer fan bli världens bästa storebror.

Barnvagnen

Kategori: Våfflan BF feb-11


Den jag hittade där fick jag ett mailsvar om nu för en stund sen- den såldes i eftermiddags! Jävla mög. Nu har jag tokletat och finkammat varenda fecking begagnat-sajt efter en vettig syskonvagn. Jag har tillochmed sänkt kraven, tillochmed kollat alla märken.
Finns ju för fan ingen vagn i närheten som man kan vända delarna separat! Babytravel går. Enda. Men den är inte svensk så det finns ingen svensk sida. Babyproffsen har.

Men jag ska inte ha en NY vagn för massa för många tusenlappar. SÅ mycket kommer vi inte använda den. Men till och från dagis tex, kommer den ju att vara guld värd.
Pallar väl för fan inte gå med Våfflan i bärsele o Vince i enkelvagn.. Aj min rygg.

Jag har inte ens nåt färgkrav längre, bara den inte är blå eller rosa...^^ Lasse vägrar åka till Malmö o kolla. Ja det kan jag förstå, hela skåne är ju igensnöat och trafikkaos i hela landskapet.Servettställ jag målat!
Kika min nya tävling, design by Me myself and I.
Tävlingen finner du HÄR."

PANIK!

Kategori: Våfflan BF feb-11Vagn! En Babytravel tvilling/syskonvagn! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH  hjälp mig, snälla ni..
En billig, i småland eller nåt, nånstans i närheten av Växjö eller Jönköping eller Halmstad.


PANIIIIIIIIIIIIK  det är ju inte långt kvar, men har ännu inte fått tag i en vagn. Dåliga mig.

Hjälp!


..begagnad givetvis, nåra elvatusen lägger jag INTE på en barnvagn.


Edit:
Hittade en på Ljungbytorget.se, vet inte om den finns i ljungby eller värnamo, men jag vill ha den. Kostade 3 lakan så ska nog gå vägen. Ska iallafall invänta mailsvar, jag skrev till människan som lagt ut den. :)

♥ Dag 12 – I min handväska.

Kategori: Listan


Ja detta inlägget har en chans att bli skittråkigt, om jag bara vräker ut allt på bordet, fotar, och skriver vad allt är.
Så jag skiter i det. Jag har alltid knökafullt i min väska, oavsett vilken storlek det är på den. Jag kan säkert ha en hockeytrunk med mig överallt, och ändå lyckas fylla den med "lägger-den-där-sålänge-saker".

Dagispapper, lupsyl som bränner som tandkräm, våtservetter jag glömmer ligger där när jag behöver dem
, nagelsax i lilla facket.. Plånbok kamera nycklar. (de tre sista ska ju ligga där jämt- men de ligger alltid vid datorn, i hallbyrån eller i köket.)
Vincents BVC-bok, mina Våfflangraviditetsbok ska också ligga väskan. Det gör de inte. De ligger i min hallbyrålåda.
Kvitton från nån sunkig mack nånstans, pennor, min kalender ligger där ibland.. Tofsar halsband örhängen.

Det är alltid fullt. Oavsett om jag har en postmonä eller en Björnborg-rygga.

BarnaTrooo...

Kategori: Våfflan BF feb-11


Hona/hane?
Datum?
Tid?
Längd?
Vikt?
Hårfärg?

Namn? (vi hade massa bra men flicknamn behövs bytas tyckte Lasse.)


December:
13 Lasse
31 Paulina

Januari:
5, 13 Paulina
25 Annika

Februari:
1 Johanna
2 Charoline
3 Frida
5 Elin J, Katrin, Petra, Rumptott, Paulina
6 LindaTok, LindaVims, DONKEN, JessicaB
7 TompaBum, Emelie H
8 Lincoln-Anna, Sanna K, Jessica11aug07
9 Wiillow, Emelie davidprins, JD, Millan
10 Hannele, JossePannkaka, Tetan, JojoFRU, Lasse
11 Lindah H, FjällKarin, Daniella
12 Charlotte
13 Sockenvägens söta, Hannele, Johanna N
14 Liz, Barnens Hjältar
15 Sandra Northcountry
17 SPUNKIS, Jenny R, Jonna A
19 Jannika
24 Krigge


Servettställ jag målat!
Kika min nya tävling, design by Me myself and I.
Tävlingen finner du HÄR."

Teverummet nu.

Kategori: Inredning

Kika min nya tävling, design by Me myself and I.
Tävlingen finner du HÄR."

Nu ska Julen ut och Nyår in.

Kategori: Våfflan BF feb-11


Bytte dukar på teverumsbordet och gjorde allting mer nyår-igt med en sån här barnvänlig ljusdekoration. Tupperwareskål, vitt tjocke-glitter, en disco-julkula, och ett limegrönt metallic ljus jag fick i julklapp.

Det var små underliggande aggressioner om annat också, om ni undrar... Blir ju så oftast.
Massa småskit som pajlar upp sig inom en o så exploderar man, när man är massa hungrig. Vem blir inte sur när man blir hungrig liksom? Och jag är ju 10 resor värre i denna god-forgiven preggobody.
En "ofrivillig" fatsuit.  (Ja jag har ju valt själv att jag vill ha tio miljoner barn, men just att vara gravid, det är iiinte min starkaste vilja precis. Hate it.)

Min gamla klasskompis fyller 23 idag och jag hade ett gammalt nummer till henne i min mobil. Så prövade lyckan, och skrev ett Grattis-sms. Hon blev glad, för hon svarade på det. Tydligen hade hon samma nummer ännu alltså.

Förvärkarna blir bara starkare, sammandragningarna har börjat att göra små-ont, och jag är nästan bombis på att jag kommer föda i vecka 39 eller 40, liktförbannat. (41 kanske?) Ingen lyx för mig inte.
(ja men Donkafan, sitt o tyck synd om dig själv då som om de skulle göra saken bättre... Schizo.)

Sitter bara här o dividerar med mig själv... Heeeelt normaaalt...


Otack är världens lön eller vad hette det?

Kategori: I-Landsproblem

Fick hem en tjockis katalog idag, så jag var väl inte ensammen om att klicka hem grejjer... :P

Startset till våfflan, t shirtar till Vincent, skjorta till lasse och 2 st linnen till mig.
Tror ni de blir glada..?


Lasse säger väl bara att det är jävla skit o att han inte behöver nåt sånt, och att till Våfflan har vi redan massa kläder, och till Vincent ska han väl inte ha grönt.
Han är ju alltid så positiv, min gubbe. :/ Nu ska jag äta mat, köttstekar med PASTA: Jävla karl att ha pasta till allt. Ska det va sånt kött ska man fan ha potatis eller ris till. Suck.Han hade för fan inte ens gjort mat man kan äta. Jävla spagetti till det där skiten. Kan för fan lika gärna köpa nån jälva äcklig bigmac och trycka ner i halsen på mig, hela förbanade satans lägenheten stinker stekfett, stekos, bränt jävla kött.
Det var ju för mycket begärt att laga nån snabb lätt mat. Ut ur mitt hus karljävel.

Dubbelmordet här i Värnamo

Kategori: Politik

End up being mad.. as usual.

Kategori: Aggro-DonkenMailade Wiillow för en stund sen.
Vann ju ett gästblogginlägg hos henne för flera månader sen, och nu kände jag väl attt det var dags. Det var då på tiden, skulle man kunna säga.

Vaknade idag av förjävla ont i magen så jag vände mig om o såg till att somna om så jag slapp det. It worked. ;) Med förjävla ont, menar jag inte blåmärkes-ont. Jag menar att det GJORDE ont!!! Satans förbannade förvärkar. Är det ingen äkta vara vill jag inte ha det. Fuck you. 
.,I,,


Drömde att MammaMorran gjorde en bloggdesign åt Vincent.. Öh? Ja iallafal, jag låg på henne som en HÖK att hon inte fick publicera nån bild på honom. Jag hade skickat massa bilder till henne på honom nämligen. Varför vet jag inte, eftersom hon ju ändå inte skulle använda dem till hans blogg.. Och varför Vincent hade en blogg, vet jag inte heller.

Foglossningsbesvär har jag också, denna vackra morron.

Måste ringa Metall och fråga varför i helvete jag får en sjujävla massa räkningar för september och oktober jämt. De ÄR ju för fan betalda. Ge fan i o terra mig!Gissa bajset

Kategori: Våfflan BF feb-11Hona/hane?
Datum?
Tid?
Längd?
Vikt?
Hårfärg?
Namn?
(vi hade massa bra men flicknamn behövs bytas tyckte Lasse.)

December:
13 Lasse
31 Paulina

Januari:
5, 13 Paulina
25 Annika

Februari:
1 LifeOfJohanna
2 Charoline
3 FridaAllgren
5 Elin J, Katrin, Petra, Rumptott, Paulina
6 LindaTok, LindaVims, DONKEN, JessicaB
7 TompaBum, Emelie H
8 Lincoln-Anna, Sanna K, Jessica11aug07
9 Wiillow, Emelie davidprins, JD, Millan
10 Hannele, JossePannkaka, Tetan, JojoFRU
11 Lindah H, FjällKarin, Daniella
12 Charlotte
13 Sockenvägens söta, Hannele, Johanna N
14 Liz, Barnens Hjältar
17 SPUNKIS, Jenny R, Jonna A
19 Jannika
24 Krigge


Kika min nya tävling, design by Me myself and I.
Tävlingen finner du HÄR."

Folket gissat på BF. :)

Kategori: Våfflan BF feb-11


Hona/hane?
Datum?
Tid?
Längd?
Vikt?
Hårfärg?
Namn?
(vi hade massa bra men flicknamn behövs bytas tyckte Lasse.)


Lasse: Flicka 13 december. Gissa igen!

StorTessan: liten flicka, vikt: omkring 2800 G, Längd: 48-49cm.=)


Paulina Gavelin: Flicka, 31 december ,
5 januari ,
13 januari
eller 5 februari.
kl 01.30. 50 cm, 3480 g. Brunt hår.

Annika: Pojke, 25 januari, 51cm, 3670g, lätt rödhårig ;)

LifeOfJohanna: Flicka, 1 feb 00.50, 50cm lång, 3679g. Rosa hår.

Charolicious: Pojke, 2 feb, 3,6 kg. Mörkbrunt till att börja med, sen ljusare.

Frida- Elsas mamma: Tjej, 3 feb, 3645g och 51 lång. Rödtott. 

Elin Svägerska: Pojk, 5 feb, 4250g, 53,5cm

Katrin: Lillkille, 5:e februari?, 3600g och 49cm lång.

Petra: Flicka, 5 feb. 49 lång och väger 3250. Namn: Tilda

Rumptott: Tjej, 5 feb kl 11.55, 3945g, 52cm. Mörkhårig.

Linda Tokmorsan: Tjej, 6 feb runt 8 på morran, 50 cm, 3300 g. Rött hår.

Linda Vims: FLICKA, 6 Feb kl 09.53, 3220g, 51cm. Mörkt hår.

Jessicab Giron: Apvalphona, 6 feb,  3795g, 50½ cm, mörkt hår.

Emelie H: Tjej, 7 Februari, 3850 g. 52 cm. rödhårig.

Tompa Bum: Hona, 7 februari kl 14:34, 4200g, 47cm, svarthårig.


Lincoln-Anna: Pojk, den 8 feb, rödbrunt hår.

Sanna K Giron: Hona, den 8 feb, 3350g, 50cm lång, blond. :D


Jessica 11aug07: Pojk, 8 feb kl 17.21 ;) 3921g, 51 cm, Mörkhårig.


Emelie Davids mamma: Tjej, 9 feb, 3770g, 51 cm. Orangehårig ;)

Millan: Kille. 9 feb kl 16.54, 3750 g, 51 cm. Mörkt hår. :)

JD-sveriges hopp: Hona, 9 feb 22.34, 3987g, 51 cm. Rödaktigt hår.

MammaHannele: Flicka, 10 feb, 49 cm, 3567 g.

JossePannkaka: Flicka, 10 februari kl 02-03, 3600 g, 52 cm, brunett

Tetan (Petra) Nybro: Hona, den 10 feb, 3957g, 51 cm, mörkhårig.


Johanna Frugan: Hona, den 10 februari, 4500g, 49 cm, rödhårig.


Lindah H: Flicka, 11 februari, 51cm, 3572g kl 05.49. En massa rödlätt hår.

Fjäll-KARIN: Flicka, 11 februari, 51cm, ca 3600g. Blondin.

Mac Mac Mac B: Flicka, 11 februari 05.43, 3687g, 51cm, blondin.

Daniella: Hona (siv-arne), 11 feb kanske?, 3600,7 (K)G, 52cm, orange.


Charlotte: Hona, 12 februari, 3530g, 52 cm, svarthårig.

Sockenvägens sweet: Pojke den 13 feb.

Johanna Nyström: Flicka, 13 februari, 48cm, 3600g, kl 09.41. Rödlätt med inslag av blont:)

MammaHannele: Pojk, 13 februari 10.20, 3569g, 50 cm, svarthårig.

Lizzy kusin: Tjej, 14 feb på morgonen, 3575g, 57cm, brunhårig. :P

Barnens Hjältar: Pojk, 14 feb, 51 cm, 3600 g.

Christina SPUNKIS: Tjej, 17 februari, 50 cm lång, 3450 gram.

J Rantalainen: Tös, 17 februari, 3450 gram, 49cm, väldigt ljus. :)

Nånnaaa Svampfyrkant: Flicka, 17 februari, 3700g, 51cm, brunhårig.


Jannikas smulor: Pöjk, 19 feb, på morgonen/lunch, 52 cm, 3590 gram. Flintis?

Krigge: Lillasyster, 24 feb. Igångsatt klockan 9:00, kommer runt 16-snåret. 4080 gram, 53 cm. Brunt hår.

Kika min nya tävling, design by Me myself and I.
Tävlingen finner du HÄR."

♥ Dag 11 – Mina syskon.

Kategori: Listan


Listan fick ligga på hyllan från och med före Lucia i år. Hanns ju inte med. Hade ju en massa annat att skriva om.. Nu kan jag då återuppta den.

Jag har inga halvsyskon, inga plastsyskon och mig veteligen ingen syster heller för den delen. Jag har två bröder. Jag är det Förlorade Mellanbarnet.

Ena brodern är 26 år, fyller 27 om 3 månader. (3 år äldre än mig.) Han och jag har alltid varit som hund och katt, ALLTID bråkat, och bara kommit överrens i femminuterspass. Det sitter i än, fastän vi båda har barn. Han har blivit något mer mänsklig men fortfarande lika elak och spydig. Men som sagt. Vi kommer överens ibland, och jag älskar honom vilket som.
När vi var riktigt små var jag hans lilla söta lillasyster. Han gosades o kramades och sjöng bäbä vita lamm för mig, och ändrade sista ordet till lilla lilla syyyysterr... Min mormor har alltid sagt att hon ville ha en storebror. Jag svarar alltid att hon kan få min..

När lillebrorsan kom till världen när jag var 3 år, så hoppades jag på en lillasyster. Ja, jag var tre år gammal, då hoppas man på ett kön. (När man själv är gravid är det en helt annan femma kan jag tala om.)
Han är alltså 20 år gammal nu. Jag var en envis tjurig elak liten jävel som treåring. Men jag lekte mest med min nya lillebror, som om han vore min lille docka. Jag kallade honom för Martina, och klädde honom i mina dockors klänningar. Han fick utstå mycket som bebis. Stackarn.

Sen när han blev äldre var det ändå honom jag umgicks mest med av mina syskon. Eftersom jag och storebror aldrig kom överens. Han bara slogs ju jämt. Och jag skvallrade. Fastän jag hade börjat, med att tetas.. (det tyckte ju inte jag att jag gjorde!)
Min lillebror är en såndär person som är klassens clown. Han har precis min humor, och han har såna jävvla uttryck för sig. En redi pajas. Vid middagarna ibland hemma, när mamma o pappa fortfarande levde ihop, så kunde han sitta o säga Kaviar, och jag sprutade mjölk över hela matbordet, för jag inte kunde hålla mig för skratt. Min lillebror har den effekten på folk. Skojjig. Och kan hålla masken! Det är en egenskap jag själv inte har.

Nu kom posten.

------------------------------------------Kika min nya tävling, design by Me myself and I.
Tävlingen finner du HÄR."

Vassigooa. TÄVLING!

Kategori: Tävlingar

"Jag tävlar om detta unika handmålade servettställ från DONKEN Designs.
Tävla hos DONKEN du också!
Tävlingen finner du HÄR.
"


Tröttnat på julen, vill bara ha det tomtefritt och vitt igen?
Ive got tha thääng 4 you guys.

Tävlingsreglerna är endast att kopiera bild o text till din blogg, och visa mig det inlägget.

Tävlingen avslutas den 8 januari. TVÅTUSENELVA!


Lassi gav mig en Kamera<3

Kategori: Lasse min Sambo


Njä, ganska dåliga bilder blir det ju med nya kameran. Men den duger.

Hahahaha! Nej förfan jag bara skojar. Jag älskar den! Det blir sånt djup i bilderna, jag tycker de blir precis lika bra som med en digital systemkamera. I love it!! <33
Nu kommer ni att få se min värld genom ett mycket bättre perspektiv, om man säger så. Inge orange saker som är röda, bland annat. Rött blir rött! och ansikten blir skuggade, inte kritvita! :D


Han bräckte Ullaredskalsongerna en bra bit.. hehe. (han fick det av mig. Med logon "Ullared" från teveserien från Gekås)

Halsbandet fick jag av min svärmor. :D 2 hjärtan på det, på det stora är det text och strassdiamanter i.  :)ps. Nu är vi hemma igen..

Mobilblogg igår natt.

Kategori: Våfflan BF feb-11

(skrev igår kl 23.00 ca, men det funkade inte som jag ville.)


Ligger nu i sängen, ska sova. Vi är fortfarande hemma hos lasses far. Har haft tre fyra sammandragningar på mindre än en timme. Oroas icke- de är utan smärta. Alltså bara livmodern som övar lite taktiskt inför dagen F. Vincent sover i en spjäjsäng vid min fotända. Nu sammandragas det igen, i skrivande stund! Heja Våfflan. :-) Handledsvärmarna som Gilla gjort!

Ligger nu i sängen, ska sova. Vi är fortfarande hemma hos lasses far. Har haft tre fyra sammandragningar på mindre än en timme. Oroas icke- de är utan smärta. Alltså bara livmodern som övar lite taktiskt inför dagen F.
Vincent sover i en spjäjsäng vid min fotända.

Nu sammandragas det igen, i skrivande stund! Heja Våfflan. :-)

Surken saves the day

Kategori: Kalas


gamla kameran suger apröv jämfört med min nya. Men vi är fortfarande inte hemma i Värnamo, så ni får hija er med nya bilder. >;)

Jag glömde gräddkolan hemma, och jag fick plommonvin med en jävvla massa alkoholhalt, av far min.
I övrigt gick allt hyfsat bra. ;)

Min lillebror (aka Surken) räddade julen, han körde på julafton, 14 mil, för att hämta mormor och morfar. Ingen jul utan dem, sa han, och utan att förvarna dem, åkte han dit. ;) Han sa att de får fan följa med tillbaka vare sig de vill eller ej.

Han räddade alltså julen i år.  Han får kidnappa dem nästa år också, tycker jag. De själva tycker att de är för gamla och vill inte köra så mkt på julen, och så vidare. Men, vafaaan. Måmå å Måfa, måste ju vara med på julafton. Så är det bara.

Jag fick en ny kamera. Fick den av Lasse. Jag började fan nästan lipa. Trodde faktiskt inte att jag skulle få en, fastän jag hade hotat honom med stryk om jag inte får en. Jaaa, på skämt..!

Vincent fick huuuur mycket som helst såklart. Mätta blev vi allehopa. Vincent trött som ett as. Bir så när man inte får eller vill sova på julafton..

Fnulansmycke

Kategori: TävlingarJag är med och tävlar hos Fnulan om ett smycke hos PS-Design!

avslutas idag 23 dec

Bleeding love. <3

Kategori: Lasse min Sambo

Ni är tammefan inte kloka nånstans. Ta det som en komplimang. Kolla sen alla namnförslagen jag fick (jag kan ju iofs knåpa hop ett inlägg med dem..), och det var endel JÄVLIGT najsiga förslag ni hade! Linda föreslog ex TokDONKEN som lite LindaTok-cppycat, och ja, det var rätt kort o koncist. Haha! ;)


Nu ska jag blöda lite från hjärtat: Igår eftermiddag kom Lasse hem från jobbet. Ni vet ju hur det var just igår, (förrgår egentligen nu) när Vincent inte fick gå sin avslutnings-jul-dag på dagis och allt det där. Jag var ju rosenrasande på min karl. Typ. i 30 minuter. (ja det är iallafall NÅT bra med att vara Vädur- palla tjura flera dagar)

Åter till ämnet. Lasse kom hem, och jag hade ju vart uppe halva natten före, så var ju dessutom dödstrött. Vincent sov inte heller. Inte vid kl 11, 12, inte vid 13, inte vid 15. Det vill säga- JAG fick inte sova igen mig. Inte ens i soffan. Vincent blev ju gääälen på mig. Nya glasögonen (jag försöker vara rädd om dem..!) Våfflanmagen, mina onda ömma tutts, och allmänt elak var han mot mig tyckte jag. Inte med flit, men ändock. Mamma Vila..!

Lasse sa nåt till mig då där jag satt i soffan, om att faaan vad duktig jag vart och gjort så mycket julmat, och att han blev helt paff. Han ger mig ofta komplimanger, men sånt om mat o sömn, brukar han mest bara klaga på. Så när han sa detta brast jag ut i ill-lip..! Jävla hormoner, jag hatar att gråta.

Men det var "samma sorts" lip, som när jag låg i soffan för 19 månader sen och hade fullt värkpådrag
med en Vincent inuti magen. Då när min svärfar kom till oss, o skulle hämta katten, och klappade mig på huvet o sa att det kommer gå bra.
Då började mina ögon också lipa massor. Tår på tår på tår, utan att jag ens blinkade.

Nu alltså för nån dag sen, så gav Lasse mig en kram o sa att det kommer bli bra. Och att han förstår att det är tufft o vara hemma med Vincent. När man inte får sova, och när man gjort så mkt mat, och inte sovit, och har ont i hela pelvisen. Jag älskar dig Lasse.

Namntorka.

Kategori: I-LandsproblemVad ska man heta i kommentarsfältet sen?
Nu:  DONKEN -2barnsmorsa 2be

Sen då? för jag kan inte heta tvåbarnsmorsan. Det är Johanna Frimans.

Hilfe hilfe, folket.. Det ska ju vara nåt ballt.

DONKEN- 2kidz-morsan med sting.
DONKEN- the one and only med two and only barn. (hahaha laaam!!)

DONKEN- MINUS 19 KG! (ja förutsatt att jag går upp dem, och sen ner dem..) lite väl mycket JD..
DONKEN- morsa till 2 underbaringar. För mkt Hannele.

D
ONKEN- pysselmorsan till 2. (haha, den var faktiskt rätt slående, men lite väl o-cool)
DONKEN- hemmafrun från 50talet som underkastar sig sin mans vilja. (hahahahhahahaha ööh, jag trillar av stolen!)
DONKEN- LILLFLICKAN SOM VILLE VARA TUFF MEN FAILADE.


Donken- En flum brud i knäppförpackning.
Donken- När du får oväntat besök.

Donken- om katten själv får välja.
Donken- fisrumpan
Donken- teven är min bästis.


ööh... ja. Jag får väl sova på saken, om inte ni kommer på nåt vettigt och ballt. :P

Bättre sen.. :)

Kategori: Vincent


Slog in paket också, igår. Kyrkan fotade jag i förrgår när vi var ute och körde.

Min granne kom hit när jag låg i soffan och försökte somna.
(försökte- jag blev stöööörd av en styck pojk som hoppade på mig, låg inte ner när jag la honom bredvid mig, drog sönder mina glasögon, bankade med både örat huvet och nappen och handen på Våfflan.. o så vidare i all oändlighet.)

Hon ville att jag skulle hjälpa henne med vällingen. You see, svenska är inte hennes förstaspråk.. Hon sa en gång att Vincent får lära henne svenska, då han kan mer svenska än henne. Haha! (Han kan ju klocka o lampa o allt dedär men ja, sådär jättetydligt pratar han väl inte..och inga meningar.)

Ja, jag hjälpte henne iallafall med vällingen. Det var 1 dl vatten och 3 msk pulver. Sen gick hon, och sen kom posten- armvärmarna från Gilla kom! Jag vann ju inte hennes tävling (morr..) men fick äran att köpa ett par likadana av henne! Massa fina är de, och riktigt välgjorda. Hon har nog stickat ett par gånger, kan man misstänka. ;)


Jag fick inte sova nåt mer sen, för Vincent ville inte sova varken efter att ha sketet eller ätit.
Varför är han inte trött? Jag håller på o falla ihop, och han bara: "hahahhahaha springaspringa hahahhaaha, brrmmmmmmfh! springaspringa, piruett! bankabanka, oooh en bestickslåda! ooh, jag fick tag i 5 gafflar! oooh, kasta golvet, jaaa! en gång till! Hoppa, piruett, springa springa, hahhaha!"

Var fååår han all energi från..? Jag har väl iofs en inneboende som stjäl mycket kraft men iallafall.
Jag ska väl inte vara så här trött ÄN, jag är ju ung o frisk.. :/

--

Bild från Google.
Edit: Nu har jag sovit ett par timmar, drömde att jag gifte mig med en tjej som såg ut som mig/miss Baam/hon på Joddler-reklamen här till höger, och jag och Jay sjöng på vårt(mitt och okända tjejens) bröllop.
Jag sov i soffan nu och när jag vaknade kunde jag inte få bort Jay ur huvet. Japp, en IDOL är han. :)

Nosebleed.

Kategori: I-Landsproblem

Jaha. Nu fick jag näsblod också.

Var är mitt solsken efter regnet då...? :S

Vincent 19 månader idag.

Kategori: Aggro-Donken

Olyckor komer i tre men idag verkar de fan regna som katt och hund från himlen. (direkt översatt från engelskans "ösregn", som är "its raining cats and dogs.") Först fick jag veta att stackars Arvid har feber, så han är hemma från dagis idag, vilket i sin tur leder till att vi inte kommer att hälsa på Rumpis o co idag, då jag inte vågar riskera nåt så här just före jul.

Sen hade jag skickat 3-4 SMS till Lasse under natten och morronen. Ett om att "VAR I HELVETE ÄR JULKORTET SOM JAG SKA GE TILL DAGIS IDAG?"
och ett där det stod: VÄCK MIG LITE EFTER 8, FÖR DET ÄR JÄVLIGT VIKTIGT!
Nej jag hade väl inte så mycket capslock DÅ, den aggressionen kom senare. Vincent har sista dagisdagen idag, så de har avslutning. Börjar 9.30. Därför var jag tvungen upp tidigt. Vet inte ens fortfarande var de ska vara nånstans, alltså på vilken avledning.

Lasse fortsatte att ignorera mig, jag vaknade vid 8.30, alltså bara en timme före vi skulle varit DÄR. Då blev jag jätteglad och trippade på mina rosa moln ända ut till köket, och så levde vi lyckliga... Fuck That!
Jag blev såklart rosenrasande för att han inte ens hört av sig. Jag plockade upp Vince, bytte blöja, tog på fina julkläder, gjorde välling, hällde upp cocopops till mig själv. (ja jävligt vuxet..) och fortfarande inte nåt svar från gubbfan. Ja jag blev bara glaaadare och glaadare. Inget kaffe än heller, så jag mår fidolinas.

När han till slut svarade (jag ringde) kunde jag inte annat än att skälla, för ilskan som bor där inne måste ju UT nånstans, och han svarar ju inte på sms, så även om det är bättre för Vincents stackars öron att jag skriver än skriker, så fick jag lov att sitta där o göra Vincent ledsen också. Yep, det är grädde på pulvermos.
Fucking skithormoner.
Jag sa till han att nu får han JÄVVLAR i att åka hem från jobbet o ta Vince till dagis för han ska då fan inte missa sin sista dag där före jul, bara för det.

Sa jag att fogarna ömmar värre än nånsin idag? Mer sylt, på grädden, på mos.


Well, det slutade med att jag är skitförbannad, Vincent är hemma, och Lasse jobbar.

Mmmmrph, godmorgon.
Vad har ni haft för er denna morron?
(ironiskt speaking.)

Präkto! Noh.. Just Playin'..

Kategori: MAT/BakningJag har gjort Ris á la Jaffa, men den gjorde jag ju igår. Inte mycket kvar av den idag..  Ikväll har jag stått och gjort julmat igen. Bara för att lära mig, OCH för att jag är sugen på det. Är ju många dagar kvar till jul nu... ;) 

Här är fluffig ugnsbakad omelett. (smörad form, 5 ägg, 3 dl vispgrädde ovispad, salt, peppar, in i ugnen.)
Och hemmagjorda små köttbullar utan lök. (har lökpulver istället)Jag ville prova på att göra hemmagjord rödbetssallad som jag pratade om förut. Det gjorde jag, med småhackade äppelbitar i. Den blev SVINGOD.
(recept- Hackade inlagda rödbetor, hackad äpple, creme fraiche, majonäs, salt, peppar, blanda, klart.)

Jag gjorde rischoklad till Vincents julstrumpa han ska få på julafton, också enkelt recept- smält choklad, blanda med rispuffar, klicka på plåt, ut i kylan, in och lägg i låda. Pynta gääärna med julgranskulor som man kan finna överallt i hela lägenheten då ettåringen tycker att det är snyggast så.


Provsmakning pågår, och fyfan så gott det var med nattamat.

När man är preggo, är nattamat så gott. Och när man är ickepreggo så är nattamat allra godast. Så kan det gå, när man inte kan få ner frukosten som normala folk.. :/
H&M paketet kom ju idag, så jag har på mig en ny klänning. Eller som JAG säger- Preggotröja. Jag ser lite ut som Pongo. Visste ni att det finns en stackare i sverige som blev döpt till Cruella? hmmm...


pöss fjönts. :P

Snart skjul i alla hus.

Kategori: I-LandsproblemMåndag idag! Dags för en to-do-list kanske? Ska lägga mig i sängen en stund och slumra in,
efter detta inlägget, tänkte jag.. Jag är helt slut i huvet.

Idag är det iallafall måndag den 20e februari. Vincent är inte på dagis idag, däremot har han shake'at loss till sean banans jullåt. Jag fick det på video. Ska se till att min fine ståtlige karl fixar en dvd till julafton, med alla filmer under året som gått. Kan man titta på den 23e.

Eyyy, det är inte februari NU? Sa ju att jag är slut i huvet...^^
Och så skrev jag julafton, och den 23e. Var är jag? Hur kom jag hit?Måndag:
Hämta ut HM paket från Ica, Lasse ska hämta ut nåt från posten.

Tisdag, imorn: Åka en lång sväng, (köpa en kofta) och troligast även köra inom Rumptott, om de har nåt kaffi hemma ;) (man kan aldrig veta, med icke-kaffedrickare, liksom..)
Vincent blir 19 månader.

Onsdag den 22 dec: Växjö, julklappsrusch. Hälsa på Hanna L, och dricka fika där. Namnam!

Torsdag 23 dec: Åka hem till svärfar, med katt, och barn, och HELA baletten. Julklappar, julmat, strumpor, tre dagars kläder, för 3-4 personer, kattmat, etc..... Icke glömma bingolotter till uppesittarkvällen!!! Sova över där.
Går in i vecka 36. 6 veckor kvar. (en och en halv månad för fan!)

Fredag julafton: Vara hos svärfar på morrnen, sen åka hem till moder, o öppna paket äta mat o titta på kalle. Men inte i den ordningen.
Åka hem igen till svärfar, o öppna paket där, vid 18-19 tiden.

Lördag, Juldagen: Julen är över, andas ut. Leka med alla presenter. Plocka ihop alla Vincents nya grejer..
Åka hem nångång?

Ett Gott nytt Jul

Kategori: MAT/Bakning


Strutar, granpynt, pepparnötter, kola, Ris á la Jaffa, färdiga kolor, julgranspynt.

Kanske måhända smått överambitiöst att planera in att baka köttbullar, och sno ihop en hemmagjord rödbetssallad med äpple i.
Men jag vill bidra med lite till julbordet i år, både hos svärfar och mamma. Och köttbullar går alltid åt. Igår gjorde jag ju en ny omgång Ris á la Jaffa. Det blev inte alls mycket. Grötreceptet är ju till 4 personer stod det- jag gjorde dubbelt, men icke en chans i helvete att det lilla som blev, räcker till 8 portioner! Små bebisar möjligen och de äter väl inte sånt..

Kommer ni ihåg pärsen med att jag fick pyttipanna till väckningsfrukost en gång av Lasse?
Utan rödbetor? Köpte ju en giganto-burk rödbetor efter det, och nu har man ju såna så det räcker och blir över..

Testade baka pepparnötter igår, de blev väl lite si och sådär. Vincent gillade dem, men jag tyckte att nejlikorna var för stora. (man ska ju ha mald krydda där, haha..) Annars var de okej.
Till frulle idag blev det risallajaffafaffafaffaaaa. Jag slog in två paket nästan lite snyggt, igårkväll. Jag berättade om mina ondskefulla planer med de paketen, för Rumptott. Hon konstaterade att jag orkar hålla på med en massa pill. Haahaha!

Sean Banan:
..jaga svenska muuuus... Asså juulmust.

Såg du videoinlägget under, om vem som vann haklappen? ;)

Vinnaren av haklappen bleeev:

Kategori: Tävlingar

Shaggy drar en lott, typ. Han lekte med en av dem. Blev det Du?

Ge mig din adress så skickar jag den på posten imorron så att du kan ge ditt barn den till jul. :)

Grattis!! <3

Julrumpa, och en IRL Rumpis!

Kategori: Mammabloggare<3

Vi har bakat julgodis och kakor, och ris a la jaffa, mest hela dagen,
sen jag skrev förra inlägget. Det blev en jäkla massa, och en jäkla massa disk!

När jag satt där, och slog in kola i bakpapper, så ringde min mobil. Såklart- när man är kladdig och inte kan svara, så ringer det! Jag bad Lasse att svara, så att jag kunde tvätta händerna så länge. Han tryckte på gröna luren, och höll mobilen vid mitt öra. Dumb-feck, tänkte jag. Jag hörde iiiingenting, för jag spolade vatten och tvättade händerna. Försökte vara lite trevlig, och skrek typ "väntaaa"..

Det var Rumptott som ringde, hon sa att hon satt i bilen med hela familjen, på väg mot Värnamo. Jag fattade ingenting, trodde hon jävlades med mig. Icke, hon skulle hit, för hennes man hade bestämt det. Han skulle köpa en julklapp hos en tomte i Värnamo. ;)

De bor i Tranås, som ligger 2 timmar (mer nu med snö) från mig. Glad som fan blev jag- och nervös och lite AAAAAAAAAAAAAH kola färdigt, städa FORT ta bara det värsta, byta handdukar på toa, smiiiinka miiig, sätta ihop kolapapper färdigt, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah springa runt o se till att här inte ser ut som... öh. som det brukar.

Jag har träffat dessa tjommar två gånger innan, resten är sånt vi diskuterat och dissekerat, på bloggarna, msn, SMS o sånt. Kul med spontanbesök, nu när inte jag kunde komma för SJ's hemsida inte ville samarbeta med mig. (Annars var jag på väg dit idag eller igår, istället.)

strax lottar jag ut vinnaren av haklappen. ;)

Pöss.

Julrumpan igen

Kategori: MAT/Bakning

Nu har jag sagt till folk i flera dagar, att jag ska baka Kola. Har jag bakat kola? NEJ! Varför? I dont knooow...
Jag ska nu sätta på julmusik, dricka must (har vi nån? tror inte..) skicka iväg Lasse att köpa julmust, rispuffar, ljus blockchoklad, marabou choklad, cocopops (till pepparnötter, recept av Charolicious).. Grädde socker och sirap tror jag att vi har.
Vad har man mer i kola? grädde, socker, sirap.. öö.. inget mer?Hej o välkommen Sean Banaaaan!...rompaaaaaaa.... hä hä hähähähähä!

Ja jisses amalia.

Kategori: I-Landsproblem

Ingen som sa nåt att jag skrev "ass", istället för "as" på ASAP. Haha! ;) Ja, det var fel med flit. Men bara för att rumpor är roliga. Jappjapp humor på dagisnivå. (förra inlägget)

I morse berättade jag för herr Larsson att LindaVims hade frågat igår, om han låg o sov i soffan nu igen, och jag sa att ja, han somnade till Kim Anderzons näckande. Då sa JD att det är ju lätt sövande, hennes muff.
Ja, I guess you had to be there, men roligt hade vi iallafall.

Lasse fattade väl inte så mycket i morse, men jag hade roligt i mitt återberättande.. Idag tänkte jag ta upp listan igen, jag var ju 1 dag före datumet förr, men nu ligger jag ganska mycket efter. Ska skriva om mina bröder idag, dag 11.

Pojkarna bus är ute och åker pulka. Vincent blev sur förut när han INTE fick norpa kulor i grenarna. Han vill ju ha struktur, han vill samla alla kulor i sin vagn. Lite som sin mamma där, men vafan, det är ju feeeel, de ska ju hänga iiiii granen.Är du med o tävlar om spunkis haklappen?
Tävlingens sista dag är IDAG så skyndaskynda. Ge bort till polarens barn, eller tant Agda som alltid spiller på Hyllan..^^
Jag lottar ut en skitsöt haklapp från populära SPUNKIS.se i en tävling.

Klicka HÄR för att komma direkt till tävlingen.

Inte redi nånstans.

Kategori: Mammabloggare<3

De ä ente reditt kloka, nån av dem. Det värsta är väl ändå, att jag är värst. Inte redi nånstans. Inte på en fläck. Rumpis jagade in mig till msn, sen jagade jag in LindaVims dit, sen gick Rumpis till kojs, sen jagade jag in JD till allt. Gruppkonversation på msn är det som gäller.Fick stränga order (och hot om att bli agad) av LindaVims, om jag inte talade om för er guys att oriflame-ordern är fortfarande gällande. Dvs, beställer du via mig, så får du grejerna före jul, om du beställer ASAP. (Ass Soon Ass Possible)
Jag har en katalog, och den är sprängfylld med julklappar. Dock är ett styck herrskärp slut, som jag tänkte köpt till min morfar annars.


Ni vet vad oriflame är för nåt väl?
det är det märket som tar väck mina finnar med en supertvål. Sådetså.
Säg till mig så ordnar vi detta. ;) Katalog finns på oriflames hemsida.

Och nej, det var bara en skojjgrej, om att hon hotas. Kanske bäst o tala om det, så att inte hon får massa påhopp av TYP Kissie och andra skumma filurer.


,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Avslutas IDAG senare, den 19/12.


Är du med o tävlar om en julklapp,
till barnen/barnet/farmor/mormor/mostern som alltid spiller?
Jag lottar ut en skitsöt haklapp från populära SPUNKIS.se i en tävling. Men du får skynda dig, för den avslutas redan nu på söndag så att den kan komma före jul.

Klicka HÄR för att komma direkt till tävlingen.

Familjen H.S pyntar granen. Lite som Sunes jul.

Kategori: InredningNu är julgranen uppe, pyntad och klar. Årets version kommer kanske inte hålla sig så länge. Julbocken som är en häst, fick ställa sig högst upp på TV-hyllan. Julkatten som är en klösgalning, fick lägga sig under granen och lysa lite med ögonen som ni ser.
Vincent drog loss kulorna från granen, OCH från snöret de hänger i. Det gick ju sådär. Men han fick leka i sitt rum under tiden som vi pyntade, för det blev lite besvärligt när han drog sönder alla kulor.

Lasse satte upp det vita glittret på gardinstången så som vi hade det förra året. Jag hoppas alla julklappar kommer nu på måndag, har ju beställt massa både från Oriflame via Linda, och från HM.com. Måste ju hinna få slå in allting också, ju. Hoppashoppas. Jag vill göra kola också, och slå in i bakplåtspapper. Bara för att. Och för att det är hemskanes gott.
Vår beskärda del av knäck, är nästan slut ändå.

<-- sådär blev granen, klicka för storbild.

pöss.
Donkasssss..........................


Avslutas IMORRON! Skynda fynda!


Är du med o tävlar om en julklapp,
till barnen/barnet/farmor/mormor/mostern som alltid spiller?
Jag lottar ut en skitsöt haklapp från populära SPUNKIS.se i en tävling. Men du får skynda dig, för den avslutas redan nu på söndag så att den kan komma före jul.

Klicka HÄR för att komma direkt till tävlingen.

Birthday coming up

Kategori: Pyssel


Jag gjorde ett födelsedagskort till Vincents Farmor.


Om du ser detta, svärmor, så act surprised... ;)

Om du ser detta svärfar, så säg inget än.

Hon gillar blått har jag fått för mig, och lite shabby chic-stilen på grejer. Försökte göra det så födelsedag'igt som det bara gick, till skillnad från alla julkort man gjort nu på det senaste. Även om man fyller år den 19e december, ska man ju inte alltid få födelsedagskort med rubriken "god jul"...Pöss donken.


...............................................................................
Är du med o tävlar om en julklapp,
till barnen/barnet/farmor/mormor/mostern som alltid spiller?
Jag lottar ut en skitsöt haklapp från populära SPUNKIS.se i en tävling. Men du får skynda dig, för den avslutas redan nu på söndag så att den kan komma före jul.

Klicka HÄR för att komma direkt till tävlingen.

Morsning fisrumpor.

Kategori: Våfflan BF feb-11

Göööööööwwwwwd Mååååårning Swärjä. Bloggskrivarn Donken i farten (hahaha fart=fjärt) och detta ska läsas mycket snabbt, då jag skriver det mycket snabbt och alltså inte hinner tänka mellan tangenterna. Larsson (Lasse alltså, nej han heter inte det i efternamn, men hans förnamn blir ett efternamn) gick just iväg i snöyran för att han skulle ner till min fd praktikplats, (inredningsbutiken) för att införskaffa sig en present till sin chef, å han och hans jobbarkompisars vägnar.
Jag vet vad, men det kanske man inte ska skriva ut, om chifen hans läser bloggen? Nu tror jag ju iofs inte det, men. Ja. Iallafall, han ska köpa en 4pack dryckeshållare där det står "Bärs" på (Var det "julöl"?). Och 4 st öl som han ska sätta däri.

I natt tog jag en järntablett, och en apelsin. Det räckte visst inte, man ska ju äta i samband med dessa tabletter. Ja jag åt, men det var för lång tid efter jag tog tabletten. Resultat- långdejt med det vita porslins-emaljet i det väldigt limegröna rummet.

Jag är glad att jag inte håller på sådär tjugofyrasju, som jag gjorde när jag väntade Vincent, utan tablett eller med. Kräktes jämt när han var där inne. Våfflan är mer snäll vad gäller den biten, så nu är det bara pga tabletter som det blir såhär. Jag ska leta upp gravid-kurvan med Vincents SF-mått, på order av Madde, och jämföra lite nu med Våfflan. I vecka 33 ska det iallafall inte vara bara 30 cm. :S

Vincent 2009 - Våfflan 2010. Tröja Gekås, haha.

Den ligger iallafall med huvudet neråt, min BM kollade det. Inte i bäcken-förlossnings-utgångs-exiten, men iallafall neråt. SKÖNT, jag behöver inte oroa mig lika mycket för att det kanske blir KS denna gången. Jag vill absolut inte det.

pöööööscshshcshs!

Sleeping Odjuret.

Kategori: I-Landsproblem


Gammal bild (från sept i år) men samma princip. Samma kille, gör samma sak, i samma möbel. I samma lägenhet.

Om man skulle sätta sig på honom en stund, o se hur han reagerar. Eller fisa honom i nyllet. Det skulle nog fan inte vara speciellt populärt. Men jag är snäll, jag kan vara mild, och bara dra fram en fjäder ur en soffkudde, och kittla honom i näsan?

Nåt måste jag ju göra, han ligger ju bara där och väntar på det. Annars hade han väl aldrig lagt sig i soffan. Eller?Das donkafjonk på jävelskapsuppdragEdit:

Jag satte mig på hans mage, o då fes HAN.. Jag kittlade honom lite i ansiktet. Kittlade honom i armhålan.
Sådär löst med mina naglar, och en fjäder från soffan. Kittlades lite i näsan. Han fortsatte bara snarka. Sen hade jag tydligen jobbat upp en liten gasare, så vände mig om och prrrrrrrrrrrrrrttt lite lätt sådär.
Han vaknade inte ens av det. Jag lutade mig fram över honom, blåste honom i ansiktet. Sen kom katten och gick lite på honom.
Hm, ska man kanske ruska om honom o hälla en spann med isvatten? Han vaknar ju inte ens av en halv jordbävning...

...och när han läser detta imorn kommer han nog hälla salt i mitt kaffe. Men det är smällar man får ta.


--------------------------------------------------------------------------------------------------


Avslutas nu på söndag, 1½ dag kvar!


Är du med o tävlar om en julklapp,
till barnen/barnet/farmor/mormor/mostern som alltid spiller?
Jag lottar ut en skitsöt haklapp från populära SPUNKIS.se i en tävling. Men du får skynda dig, för den avslutas redan nu på söndag så att den kan komma före jul.

Klicka HÄR för att komma direkt till tävlingen.

SJ och låååång värk.

Kategori: I-Landsproblem


Fick ont i magen förut, och nu har det hållt i sig jättelänge. Trodde först att det var en förvärk eller så,
men nej, den håller på ÄN. Nu har det gått kanske en 20-25 minuter.

Är det farligt, är det nån förvärk, ska jag ringa förlossningen o be om råd, ska jag lägga mig ner, är det på grund av nån mat brist, vad är det? :S

Skulle ta tåget till Rumpis imorn eller söndag, men neeeheeeej det gick ju inte för SJ's hemsida hade tekniskt fel. Hela kvällen.
Vad är det för problem egentligen, det är ju inte ens tågets fel denna gången! Jag åker inte ofta tåg, men jag tycker det är mysigt, och det har aldrig krabbat förut. Men NU så, när man ska åka nånstans lite förbannat spontant.

..suck.


---

Avslutas nu på söndag, 1½ dag kvar!


Är du med o tävlar om en julklapp,
till barnen/barnet/farmor/mormor/mostern som alltid spiller?
Jag lottar ut en skitsöt haklapp från populära SPUNKIS.se i en tävling. Men du får skynda dig, för den avslutas redan nu på söndag så att den kan komma före jul.

Klicka HÄR för att komma direkt till tävlingen.

ÄNGRYY, men skriver ändå.

Kategori: Våfflan BF feb-11


Bild 1: Vincent, 1 månad exakt, före han föddes. (månad 9)
Bild 2: Våfflan, 7 veckor före BF. (månad 8)

Bild 3: Graviditeten 2a gången nu, med Våfflan.


Egentligen är jag för arg för att skriva nånting alls, utan att skriva ut nåt om orsaken. Men jag kan ge det ett försök.
Vi var hos BM på MVC nu i morse. SF måttet var 30, och jag är ju i vecka 33, och min mage-kurva hade inte ökat så mkt riktigt som den kanske bör- så jag fick en extratid om 2 veckor för o kontrollera att det inte är nåt vajsing med det.

Jag väger nu 70kg, och började på 52,5 före jag blev gravid. (enligt journalen började jag på 58kg men det var ju för fan i vecka 12 och då hade jag ju redan börjat gå upp massa när jag då ju slutat snusa och börjat äta desto mer mer meeeer.)

Mh, det hade vart gott med en General White nu, ja. Jag ska inte det såklart, (våfflans bästa går före allt!!) men tanken om att börja sen igen, är ju inte helt främmande. Efter amning och allt detdär givetvis. Dont judge me... Jag röker iallafall inte och kommer aldrig göra det heller.
Jaha nu skriver man ju ändå om nåt man kanske inte bör.. Får väl en massa påhopp nu om att det ju är onödigt att börja sen, nu när jag ju ändå slutat 2 gånger.. (2 graviditeter) Jag vet det. Men nåt att vara lugn o chilla med, hade fan inte suttit helt fel.OFF TOPIC kom jag nu, så det skriker och gormar om det. Jag har iallafall nu gått upp totalt 17,5 kilo. Trodde att jag skulle väga mycket mer idag, men nu vägdes jag ju efter morron-skitandet, och före lunch, så klart att jag inte vägde jättemycket.

Blodtrycket var ganska lågt idag också, 105/50 tror jag det var. Nyvaken, inte konstigt det heller. Järntabletterna har jag varit kass med att ta, man ska ju ta dessa på kvällen, och i samband med mat. ofta man kommer ihåg det när båda de faktorerna stämmer? :P
Annars kräks jag upp den igen. Jag hatar att kräkas. (efter graviditeten med Vincent är jag ju van, men det är inte roligare för det..)


pöss eder Donkas.

Är du med o tävlar om en julklapp till barnen/barnet/farmor/mormor/mostern som alltid spiller? Jag lottar ut en skitsöt haklapp från populära SPUNKIS.se i en tävling. Men du får skynda dig, för den avslutas redan nu på söndag så den kan komma före jul.
Klicka HÄR för att komma direeekt till tävlingen.

Gissningar på folket.

Kategori: Våfflan BF feb-11


Bild 1: Vincents BF dag. 
Bild 2: Våfflan, i vecka 33.
(ja igår)

Lasse: Lucia. Flicka.

Paulina Gavelin: Flicka, 31 december , 5 januari , 13 januari eller 5 februari.kl 01.30. 50 cm, 3480 g. Brunt hår.

Annika: Pojke, 25 januari, 51cm, 3670g, lätt rödhårig ;)

LifeOfJohanna: Flicka, 1 feb 00.50, 50cm lång, 3679g. Rosa hår.

Charolicious: Pojke, 2 feb, 3,6 kg. Mörkbrunt till att börja med, sen ljusare.

Frida- Elsas mamma: Tjej, 3 feb, 3645g och 51 lång. Rödtott.  

Katrin: Lillkille, 5:e februari?, 3600g och 49cm lång.

Rumptott: Tjej, 5 feb kl 11.55, 3945g, 52cm. Mörkhårig.

DONKEN: Pajk, 6 februari, på natten. 3700 g. Kanske 49,5 cm. Mörkt, mycket, hår.

Linda Tokmorsan: Tjej, 6 feb runt 8 på morran, 50 cm, 3300 g. Rött hår.

Linda Vims: FLICKA, 6 Feb kl 09.53, 3220g, 51cm. Mörkt hår.

Millan: Kille. 9 feb kl 16.54, 3750 g, 51 cm. Mörkt hår. :)

JD-sveriges hopp: Hona, 9 feb 22.34, 3987g, 51 cm. Rödaktigt hår.

MammaHannele: Flicka, 10 feb, 49 cm, 3567 g.

Fjäll-KARIN: Flicka, 11 februari, 51cm, ca 3600g. Blondin.

Charlotte: Hona, 12 februari, 3530g, 52 cm, svarthårig.

Sockenvägens sweet: Pojke den 13 feb.

Johanna Nyström: Flicka, 13 februari, 48cm, 3600g, kl 09.41. Rödlätt med inslag av blont:)

Barnens Hjältar: Pojk, 14 feb, 51 cm, 3600 g.

Christina SPUNKIS: Tjej, 17 februari, 50 cm lång, 3450 gram.

Jannikas smulor: Pöjk, 19 feb, på morgonen/lunch, 52 cm, 3590 gram. Flintis?

Krigge: Lillasyster, 24 feb. Igångsatt klockan 9:00, kommer runt 16-snåret. 4080 gram, 53 cm. Brunt hår.


Så här ser din graviditet ut

Beräknat förlossningsdatum: 2011-02-10

Barnet blev till omkring: 2010-05-20

Du är i vecka: 33

Du är i månad: 8

Antal graviditetsveckor och dagar: 32 veckor 1 dagar

Antal dagar kvar till förlossningen: 55......................................................................................Avslutas nu på söndag!!Är du med o tävlar om en julklapp till barnen/barnet/farmor/mormor/mostern som alltid spiller? Jag lottar ut en skitsöt haklapp från populära SPUNKIS.se i en tävling. Men du får skynda dig, för den avslutas redan nu på söndag så den kan komma före jul.
Klicka HÄR för att komma direeekt till tävlingen.

Våfflan från vecka 6 till vecka 33..

Kategori: Våfflan BF feb-11........................................................................Är du med o tävlar om en julklapp till barnen/barnet/farmor/mormor/mostern som alltid spiller? Jag lottar ut en skitsöt haklapp från populära SPUNKIS.se i en tävling. Men du får skynda dig, för den avslutas redan nu på söndag så den kan komma före jul.
Klicka HÄR för att komma direeekt till tävlingen.

Alla behöver lite stööörd. (fel med flit)

Kategori: Mammabloggare<3

Sammandragning nu igen. Huuujeda mig. Har badat med pojk. Är proppmätt. Fick nå potatisklyftorgrej i ugn, till chicken nuggets, sallad och nån cremefraiche-dressing.
Nu läcker puppsen också, Vafan.

Lasse börjar hänga med lite i svängarna. Jag sa när jag åt, att "Linda skulle få ris o korvstroganoff idag" och Lasse svarar: Linda Tok?
Jag svarar på det: japp.

Hon har gjort ny header åt mig nu ny vecka och allting. VISST blev den as-ball!!??

Lasse tyckte sen att det är min mammagrupp på nätet o allt såntdär. Och det är det ju. Stödet i livet, liksom.

--------------------------------------------------------------------------------


Är du med o tävlar om en julklapp till barnen/barnet/farmor/mormor/mostern som alltid spiller? Jag lottar ut en skitsöt haklapp från populära SPUNKIS.se i en tävling. Men du får skynda dig, för den avslutas redan nu på söndag så den kan komma före jul.
Klicka HÄR för att komma direeekt till tävlingen.

Gbg-dialekt.

Kategori: I-Landsproblem

ALLA HETER GLÄÄÄNN I GÖTTÄÄÄÄBÖÖÖÖÖÖRJ...

Eller Linda och Annika. Ive got the inside info.
----------------------------------------------------------

Är du med o tävlar om en julklapp till barnen/barnet/farmor/mormor/mostern som alltid spiller? Jag lottar ut en skitsöt haklapp från populära SPUNKIS.se i en tävling. Men du får skynda dig, för den avslutas redan nu på söndag så den kan komma före jul.
Klicka HÄR för att komma direeekt till tävlingen.

Korten skall skickas idag.

Kategori: I-Landsproblem

Letat och letat efter förbannade öronproppar, hittade en gammal använd.. Letade och letade men näe, det finns inga fler. Lasse får ta hem ett gäng från jobbet. Man kan ju inte gå omkring och inte ha öronproppar hemma.

Killen har nu varit här, han var ensam. Han fick en liten pojk intresserad väldigt mycket, då han hade med sig en stor gul och svart maskin med HJUL på och som Vincent direkt fattade, att det var en Brrm BRMM... :P Japp, en såndär kärcher dammsugare.

Och jag var trevlig mot honom, faktiskt. Vågade ändå inte annat. Jag är mycket snack i bloggen, o lite verkstad.. Men han var ju trevlig mot mig, så fanns ingen anledning o bråkas. Jag tyckte mest nästan synd om honom.

Han sa att han kommer tillbaka nästa år och sätter dit dosan. Jag fattade det först som att han kommer OM ETT ÅR och sätter dit dosan, men jag dubbelkollade, och han sa att jo, det är om nåra veckor han menar. Efter nyår. Det är ju bara en ful sladd utyan fastkoppling där som hänger, nu!Jag har skrivit adresser. Massa adresser kan jag ju i huvet, som alla som bor i Lagan, osv. Men det är postnumret som är så lätt. Ljungby kan jag också de flesta. Men resten! Det är ju 44 kort som ska skickas, så har suttit och kollat genom Hitta.se hela förmiddagen. Nu har jag 2 kvar, varav en snart ska svara på sms, och den andre ska Lasse säga adressen till. De har flyttat och den nya adressen står inte på nätet.


Sista dagen att skicka julkorten idag ju, om man vill få dem fram före jul.

Idag är det vecka 33 för mig också, dvs 7 veckor kvar nu. Hoppas på mindre!


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++Är du med o tävlar om en julklapp till barnen/barnet/farmor/mormor/mostern som alltid spiller? Jag lottar ut en skitsöt haklapp från populära SPUNKIS.se i en tävling. Men du får skynda dig, för den avslutas redan nu på söndag så den kan komma före jul.
Klicka HÄR för att komma direeekt till tävlingen.

Respektlösa skitungar med borr.

Kategori: Aggro-Donken

<-- Hallen. Elcentralen utanför Vincents dörr ovanför svarta hallstolen.

(för att fatta kontentan i detta, bör du läsa de 2 inläggen under detta också..)

Ungjääävlarna kom inte hit klockan 07.00. Det var väl bra.
De kom hit, bankade på dörren, ringde på ringklockan, fler
a gånger, klockan 07.40 Istället. Vincents rum är vid ytterdörren, så jag vart inte så där själaglad, som man kanske kan fatta.  När jag inte kom o öppnade dörren åt dem, (jag låg i sängen och SOV!!) så öppnade de själva, de tog sig friheten med huvudnyckeln.

Vi stiger upp mellan 8 och nio varje dag. På morgonen. Att komma o banka på dörren som om det brann nånstans, hos en gravid kvinna som dessutom har ett annat sovande barn inne..
Det är fan idioti och ignorans på jävligt hög nivå. De kan inte ha missat min mage igår. SÅ jävla liten är jag inte.
Det finns säkert unga killar som HAR förstånd bakom pannloben, men dessa två verkar inte tillhöra dem.
<-- Jag sover.

Jag slängde ut dem, skrek att vi SÅÅÅVÄÄÄRR!! fick till svar att "jaja, vi kommer senare då." Så jävla blåsta.
De hade åtminstonde vett nog att låsa igen efter sig.
Alltid nåt.


---------------------------------------------------------------------------------------------------
Är du med o tävlar om en julklapp till barnen/barnet/farmor/mormor/mostern som alltid spiller? Jag lottar ut en skitsöt haklapp från populära SPUNKIS.se i en tävling. Men du får skynda dig, för den avslutas redan nu på söndag så den kan komma före jul.
Klicka HÄR för att komma direeekt till tävlingen.

De där pojkarna kommer imorron.

Kategori: Aggro-Donken


Januari i år.


Vet inte om jag har nåra läsare kvar sen FÖRRA året, då gubbar på taket var här?
Vi hade byggnadsställningar runtom HELA huset, och det var snö och is-vallar överallt, och man kunde inte komma ut, upprätt. Huka sig, och fälla ner suffletten på barnvagnen, för inte ens den kom under. Förra året var ett helvete både med väder, och hyresvärd!

De skulle byta taket före jul, fick vi då hem en lapp om. De satte upp ställningarna nångång i december, och en bra bit in i 2010 höll de på fortfarande varje dag.

De väckte mig varje satans morron med att skotta snö ovanför mig. Varje morron klockan 07. När jag var föräldraledig!!! Med en snäll onge som sov till 9!
Nåväl, de skottade snö varje morron. Och sen skulle de ju byta taket också. OCH VARJE NATT HADE DET KOMMIT NY SNÖ. Och de klampade. Och kastade ner snö på vår balkong, jävla fanskapen.
OCH de stod PÅ vår balkong också ibland! Jag gillar min personliga värld, och jag hatar att folk kan se in i lägehnheten så lyckan var ju total när jag såg en jävvla orange gubbe på vår balkong på stege...

Jaja, till saken- Imorron kommer säkert dedär 2 småpjkarna hit kl 07 och börjar borra i vår elcentral. Som dessutom är barnsäkrad = eltejpad.

Ska man vara fullt PÅKLÄDD kl 07? Jag som knappt kan få på mig byxorna längre.
Suck.


Med min vanliga tur så kommer de att komma vid 7, för det är då de börjar jobba.
Jag skiter i vilket. Fuck that. De får komma när JAG har tid för dem att komma hit.
Folk, att inte ringa före. Jävla sätt. Suck.


******************************************************************************************


Är du med o tävlar om en julklapp till barnen/barnet/farmor/mormor/mostern som alltid spiller? Jag lottar ut en skitsöt haklapp från populära SPUNKIS.se i en tävling. Men du får skynda dig, för den avslutas redan nu på söndag så den kan komma före jul.
Klicka HÄR för att komma direeekt till tävlingen.

Smarta hunkar från EL linjen?

Kategori: PolitikTvå asläckra karlar i ynglings-åldern (17-19, kanske) kom hit för en stund sen i jobbarkläder och stora verktyg.
De frågade om de fick BORRA lite här.. Vincent sov då fortfarande så jag sa att nepp, pojken SOVER, men de kan komma tillbaka om en halvtimme. De sa att de kommer kanske senare idag då, eller imorron.

(nä sådär snygga var de inte, det skrev jag bara för o jävvlas med Lasse om han pallar läsa. haha..)
(Igår sa han, att en av dagisbarnens morsa var söt, på luciat där. Det är bara därför. Inge annat!)

Poängen i detta, är att 4 minuter senare så hör jag att de borrar högt som fan i väggen som går till grannen, i vår lght.. Smaaaarta killar, det där. Om de inte får borra HÄR INNE så tar de samma ljudnivå och borrar hos grannen. Klipska killar. Oh-ja.


Bakgrundsfakta:

De ska sätta in el-mätare här
vid elskåpen nämligen. För från o med nästa år (1 januari 2011) ska vi betala 300 kr mindre i hyra, MEN då ska vi börja betala elen i separat räkning. Då blir det värmeljus och inga element, lampor, datorer, eller teve. Då blire kallt här.

------------------------------------------------------
Är du med o tävlar om en julklapp till barnen/barnet/farmor/mormor/mostern som alltid spiller? Jag lottar ut en skitsöt haklapp från populära SPUNKIS.se i en tävling. Men du får skynda dig, för den avslutas redan nu på söndag så den kan komma före jul.
Klicka HÄR för att komma direeekt till tävlingen.

Nya grejer på gång i livet.

Kategori: Pyssel

Nu sover pojk en stund. Och jag fixxar och trixxar med idéer som kanske ska bli nåt stort, som kanske blir en total vändpunkt i mitt liv. Kämpar man tillräckligt hårt, så. Med min stålvilja och åsne-envishet, så ska det jävlar i att fungera.


<- de jag tävlar om.

Gilla drar ut på det ända tills i natt, så hela denna dagen kan man nu tävla om dessa armvärmare. Fasen! ;) Annars får hon sticka likadana till mig.. Julafton är ju redan kirrad med klädseln! Aaaaah...
Sen ska jag beställa lite saker till allt möjligt, ska bara kolla runt priser och sånt, så att jag får det allra billigaste möjliga.

******************************************************

Är du med o tävlar om en julklapp till barnen/barnet/farmor/mormor/mostern som alltid spiller? Jag lottar ut en skitsöt haklapp från populära SPUNKIS.se i en tävling. Men du får skynda dig, för den avslutas redan nu på söndag så den kan komma före jul. Klicka HÄR för att komma direeekt till tävlingen.

<-- imorn är det 7 veckor kvar.

DONKEN

Klädesbekymmer

Kategori: I-Landsproblem

Idag lottas armvärmarna ut hos Gilla, jag hoppas jag vinner dem.. Hade varit så jävla najs att ha dem på julafton. Vad ska ni ha på er på julafton? I övrigt, har jag ingen jävla aning. Jag kan ju inte BARA ha armvärmare- om jag ens vinner dem!
Man ska ju ha nåt juligt, annars kan man lika gärna låta bli. (jeans o t shirt får man ha då, om man låter bli)
Det är ju fan inge kul med det.

Jag har en röd klänning, som är i icke-stretch-tyg. Så den går bort, den är ju för liten. Jag har det jag hade förra året. Tröjan är för kort, och kjolen sitter för tajt. Då var jag ju en ben-get.(Mhää-ää) Så det går bort.
<-- förra julen 24 dec -09. klilcka för storbild.

Jag kan ha det jag hade på min o Lasses date-night. Men det är nada rött i det.
<-- datenight 9 sept -10. klicka för storbild.


Jag har nog kommit på det! Jag kan ha date-night-klänningen, de stövlarna (hahhaa ja man är inte ute på julafton o går!) och de röda benvärmarna från förra julen, o det röda diademet. O tomteluvan. Och mina nya grå tjocka leggings med golfmönster.

<-- dessa är de med golfmönster. Det är iaf vad jag kallar för golfmönster. Klicka för storbild.

Man skulle fan ha nån snygg hemgjord brosch också. Ja jag ska göra en brosch. Och nåt rött armband på armvärmaren om jag vinner dem. Det är inte lätt när det är svårt, men det är skönt när det går, som min kusin brukar(/de?) säga.. ;)

Ja ni måste inte läsa allt. Detta var mest ett bollplank-inlägg för o kolla om man kunde brainstorma lite. Det gick. Jag är ingen modebloggare. Jag är inte modern. Jag är inte pinnsmal. Inget av det stämmer, och jag kommer troligen inte lägga mer vikt vid min julklädsel, före jul nu. Så ni kan andas ut, det kommer nog inget fler sånahär. ;)
----------------------------------------------------------------------------------------------

Är du med o tävlar om en julklapp till barnen/barnet/farmor/mormor/mostern som alltid spiller? Jag lottar ut en skitsöt haklapp från populära SPUNKIS.se i en tävling. Men du får skynda dig, för den avslutas redan nu på söndag så den kan komma före jul. Klicka HÄR för att komma direeekt till tävlingen.

Spunkis.se, Vinn haklapp hos mig!

Kategori: Tävlingar


"Jag tävlar om världens bästa haklapp från SPUNKIS.se, hos kära lilla stora Donken. Tävla HÄR du med, och snabba ryck!"

Såg ni dynan?
Älskar ni Spunkis?
Vill du ha en haklapp att ge barnet/barnen/syskonen/farmor i julklapp? en JUL hak lapp helt enkelt.

Eller en knä-skåning. (Den var dålig.. even for me.)

VINN den då för fan! Hos mig, jappapp. En tävling nu då, i samarbete med SPUNKIS.se.

Gå bara in på hennes hemsida och svara på detta: Vilket är det snyggaste tyget att ha till en haklapp tycker DU?


Sen det vanliga då: Kopiera bilden, och texten i kursivt undertill. Skriv till mig att du är med, och skicka länken så att jag kan kontrollera att allt gått helt rätt till. Ja, ni får fan inte fuska.. ;)


Tävlingen avslutas den 19 december och levereras alltså FÖRE julafton. = KORT tävling, så skynda skynda.

BF gissningar, fler som gissat nu:

Kategori: Våfflan BF feb-11

Själv trodde jag 14 feb från början, men nu tror jag nog den 6e faktiskt. Lasse gissade på igår. En som stryks iaf. ;)
HOPPAS kan man ju göra på redan i januari. Men men.. får nog uthärda den månaden ut också.


Jag hade samma tröja som på "några-minuter-före-vi-åker-till-BB-med-Vincent"-bilden. Provade att försöka göra en liknande. NU är jag lika stor som på BF dagen med Vincent. VAR ska detta sluta!


Lasse: Tjej, 13 december 2010.

NY: Paulina Gavelin: Flicka, 31 december , 5 januari , 13 januari eller 5 februari.kl 01.30. 50 cm, 3480 g. Brunt hår.

Annika: Pojke, 25 januari, 51cm, 3670g, lätt rödhårig ;)

LifeOfJohanna: Flicka, 1 feb 00.50, 50cm lång, 3679g. Rosa hår.

Charolicious: Pojke, 2 feb, 3,6 kg. Mörkbrunt till att börja med, sen ljusare.

Frida- Elsas mamma: Tjej, 3 feb, 3645g och 51 lång. Rödtott.  

Katrin: Lillkille, 5:e februari?, 3600g och 49cm lång.

Rumptott: Tjej, 5 feb kl 11.55, 3945g, 52cm. Mörkhårig.

Linda Tokmorsan: Tjej, 6 feb runt 8 på morran, 50 cm, 3300 g. Rött hår.

Linda Vims: FLICKA, 6 Feb kl 09.53, 3220g, 51cm. Mörkt hår.

Millan: Kille. 9 feb kl 16.54, 3750 g, 51 cm. Mörkt hår. :)

JD-sveriges hopp: Hona, 9 feb 22.34, 3987g, 51 cm. Rödaktigt hår.

MammaHannele: Flicka, 10 feb, 49 cm, 3567 g.

Fjäll-KARIN: Flicka, 11 februari, 51cm, ca 3600g. Blondin.

Charlotte: Hona, 12 februari, 3530g, 52 cm, svarthårig.

Sockenvägens sweet: Pojke den 13 feb.

Johanna Nyström: Flicka, 13 februari, 48cm, 3600g, kl 09.41. Rödlätt med inslag av blont:)

Barnens Hjältar: Pojk, 14 feb, 51 cm, 3600 g.

Christina SPUNKIS: Tjej, 17 februari, 50 cm lång, 3450 gram.

Jannikas smulor: Pöjk, 19 feb, på morgonen/lunch, 52 cm, 3590 gram. Flintis?

Krigge: Lillasyster, 24 feb. Igångsatt klockan 9:00, kommer runt 16-snåret. 4080 gram, 53 cm. Brunt hår.Kön, datum, klockan, vikt, längd, hårfärg?
Gissa på. :)

Spunkis Döskalledyna Tripp Trapp

Kategori: Annons


På denna sista bilden är även cowboybyxorna, julhaklappen, och Tomte stolsdynan med. Också de från Spunkis!

Titta titta!! Jag har köpt en Tripp trapp-dyna till vår Tripp Trapp stol. Hon som gjort dynan heter Christina, och hennes företag heter SPUNKIS.
Jag har handlat flera gånger av henne, både via tradera och via vanliga beställningar på hennes hemsida/mail.

Denna dynan jag specialbeställde, tar ju priset över ALLTING jag köpt det senaste året till Vincent. Den blev ju skitsnygg! Jag kissade nästan på mig av kärlek, när jag öppnade den. Kan man flina runt hela huvet med munnen så hade jag gjort det och tappat huvudet.

I fell a little bit in love with this lööövely dyna!! <3


Okej, enough med puttnutt utan svärord.
Min nya dyna, som är Vincents, är fan skitsnygg och asläcker! Jag hade fan höga förväntningar, och dynan översteg dem faaanimig med råge.
Fattar inte hur hon lyckades! Massa snygg är den, med döskallar både på framsidan och baksidan där karborret är.
Christina- Du är faaan bästast!

Varning för sjuhelvetes massa mail som har rubriken- "Ge mig en döskalledyna som Donken har!"

Till er som har vanliga barnmatstolar från ex Ikea, kan hon säkert också göra dynor. Fråga snällt, så.
Resten av det jag köpte i märket Spunkis. Klickbara bilder.

DONKEN

Nya Frrrrresska tag

Kategori: Politik


Ny dag- nya bekymmer! :D Nä, ny dag, GÅRDAGENS uppskjutna bekymmer! Wihoo. Ironiii... Yäääy...

Jajja. Det funderar jag på sen. Just nu käner jag mig inte speciellt bekymrad. Våfflan kommer ju snart, så det är ingen lång tid jag kommer att vara supermegaluspankfattig.

Risken (chansen heter det kanske..) finns ju att jag faktiskt får ersättning
för de 50%en som jag är hemma. Jag vet inte hur mänskliga de är på AF just idag när jag ringer och kollar det, men det märker vi. Antingen säger de att jag MÅSTE ta mig till och från praktikplatsen varje dag 50% OCH jobba där varje dag, halvtid.
Och då är jag kört rökt fläsk.

Men säger de att det "räcker" med att jag söker jobb hemifrån, och spanar möjlighheterna till efter mammaledigheten, så klarar jag ju mig. Ont har jag så det räcker och blir över ändå, så det spelar ingen roll vad de säger. Jag kan ändå inte jobba. Inte fysiskt arbeta. Det är krävande nog att ha barn, och en gubbe som inte städar upp efter sig och som dessutom skäller på en för att man säger att man fan inte kan göra allt!

Menar nu inte att Lasse ska göra allt. Men liten hjälpande hand med saker som ligger nedanför hans midjehöjd är då fan inte för mycket begärt.

Fick ett meddelande av min bästa vän nu i morse också, men i det stod att det skickades igårkväll..
Anyways, hon undrar om jag vill gå ner på stan, gör att gå runt på stan... på torsdag.
Får nog förklara en gång till hur ont jag faktiskt har. Kan jag inte ens ta mig till praktikplatsen, så kan jag nog inte gå ner på stan för att bara gå ännu mer där.. Tanken var nog god från början. Men jag kan inte göra massa som gör förjävla ont. Det går inte. :'(
(Om du läser detta Macco, så ligger mobilen i laddarn i sovrummet, så därför jag inte svarat än. Vet inte om du är uppe än heller? ;) )


pöss på er Dårar. :)

Julmatta osv.

Kategori: InredningNy hallmatta och ny hall lampa, spotlights i taket.


Ja på sjukhuset gick det väl sådär bra, läkaren kunde sjukskriva mig till 50%. Jag vet inte hur jag ska lösa detta, jag kan ju inte jobba NÅN procent, oavsett! Ska man bli utslängd från AF då, om man inte kan praoa, och inte kan visa upp sjukintyg på 100%?
Jag kan inte ta mig till och från praktikoplatsen, och jag kan ändå inte jobba om jag skulle kunna tagit mig dit.
Jag har smärta!

Ibland är det förjävligt bara, och ibland är det ett rent helvete. Att böja sig ner är ALLTID ett helvete.  (Jag SER jävligt lat ut, när jag tappar nåt, o då ber Lasse att plocka upp det. Men nåde den som inte fattar... hm. )

Jag ringer alla samtalen imorron, och tar den bekymmer-smällen då istället. Idag är det Lucia, så jag släpper alla såna skit-saker åt sidan en stund. Funkar för mig. Imorn kommer det hit massa folk, så vi har städat och diskat idag. Vi som i jag, Lasse har tvättat. Också nåt som behövdes. Men nu är det ju fullt av torktvätt i heeela lägenheten.
Imorn ska ju min lillpojk gå Lucia, så halva släkten (nja ok, våra föräldrar o så, men iaf) ska komma och titta på honom där. Sen ska vi hem hit på fika. De får ha förståelse för foglossning och därav anti-städfunktionen på mig.

pöss

Dagispyssel, fått hem <3

Kategori: VincentSkrev lite om detta nyss på bilddagboken. Att det är sånt här jag har längtat efter bland mycket annat. Vincents första dagispyssel. Nu i jul särskilt, då de ju brukar julpyssla på dagis och skolor.
Jag var på dagis idag för första gången på nån vecka (2 kanske?) och lämnade Vincent. Han har varit hemma med mig när jag haft det som tuffast nu i bäckenet. Idag kände jag dock att det var rätt okej, så vi gick lååångsamt till dagis.

Fick då med mig denna ljuslyktan hem som han hade gjort! Fröknen sa att han hade ätit en stor klump med trolldeg. Han tyckte dock att det var lite för salt...! ^^ (trolldeg= vatten mjöl, salt). Så fröknen hade gjort en boll och plattat till den, åt Vincent. Då hade Vincent sagt : "Bulle!"
Han kan sina kakor och bullar, min son. Mormors gener där, rakt av. (Vincents..)

Jag är så stolt över dig lillpojken. Du gör så fina saker.
<3


Den fick en hedersplats på hallbyrån och sprider nu ljus och värme till tomtarna och bocken. (Bocken har för övrigt min mor gjort på en halmkurs.)

Bak fest = Rumpa kalas?

Kategori: MAT/Bakning


Baka baka liten lusse-kaka. Svärmor och jag bakar för fullt. Vissa blir snajsiga, och andra mindre vackra för världen. Men vad gör det om 100 år..Moa tittar på, och har visst hamnat lite väl närgånget där dåva! (Luckan öppen) Svärmor har 2 pappa-gajjs. (papegojor ja) Och här är en plåt lussibulls klara. Och en orkidéblomma i en kopp vatten.En såndäringa PreggoDonk i år igen. Förra året var hon spinky. I år är hon preggo. Förrrförra julen var hon Preggo.
Vartannat år är det som gäller nu tydligen, det är ju tradition. (Helst 2013 att jag då kanske INTE är preggo redan..? Såna traditioner är nog till för att brytas. Nån måtta får det vara.)
Lasse ville inte vara med på bild, så varsågodaa- här är hans rygg. Och han klagar på att det bara finns bilder på när han sover! Karln får fan skylla sig själv. Kameraskygg är vad han är. Jag klippte honom med bzzzzzzz igår för första gången. Blev helt okej, när jag hade finlirat med saxen också.

Ja den sista bilden är inte ens bevärdigad full storlek.. Lasses version på kreativitet, vettni. Om man inte kan se vad det är, så är ni på min sida. Ser ni att det är en EHUM så, ja. Då har ni väl samma kreativitet och fantasi, som karln min. ;)

Örhängen med skallar på...

Kategori: Tävlingar

♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.

Kategori: Listan

Ett flin, och lite sura miner, hade jag nog på mig. Ja ska det vara bokstavligt, så kan jag väl ta det bokstavligt. Jag vet inte hur mycket ni vill se ett randigt linne från HM och en birmakatt-tröja med paljetter.. Och vanliga (stoooora) blåjeans i ljusblått.
<--ni kan få en gammal bild på den tröjan ändå. Där satt den inte tight, direkt! ;)

Har ändå inte det på mig längre. Badade förut med Vincent, och nej, vi får ringa hyresvärden, för det slutade INTE att bli översvämning om man flödar ut allt vatten utan att hålla för hålet där.

Har nu på mig en randig grå tisha och andra ljusa jeans, också stooora. (tighta som fan, men de är ju inte direkt mina "vanliga" o-gravid-36'or.. ^^)

Och JA jag är lite smått bekymrad över vikten och tjockleken på myself. Jag är mycket väl medveten om att jag är gravid, inte tjock. Och att jag säkert går ner det mesta sen igen, som efter Vincent föddes.

MEN..... Det ändrar inte det faktum att jag är otymplig! Jag väger mycket, kan inte sitta på vad som helst (soffkanten gör ont i rumpan, och jag blir allvarligt orolig för om den håller..)
Det är tungt att ta sig upp från badet, det är tungt att äta, kan inte böja mig framåt, byxorna sitter åt mer och mer och mer, och snart har jag väl bara mysbyxorna kvar, men även de lär ju bli för tighta. (Jag gillar jeans, ge mig jeans som är större än strl 42?)

Jag känner mig inte det minsta snygg. I fejset möjligen. Ibland. När jag är nysminkad, och har spacklat över alla blemmor med puder och skit. Annars käner jag mig bara... Ivägen. Och när man håller på alla tre i köket, så ÄR jag det också.
Tyvärr. EgoDonkas kanske kommer tillbaka i slutet av februari när magen smalnat lite, och brösten växt till Pamela-size. Då kommer jag känna mig pöööörfäct. Tyvärr tyvärr, så är det så.
<-- nåra veckor efter Vincent fötts. Klickbara bilder.

Pöss Donken

Tävlingen avslutad:

Kategori: Tävlingar

Vinnaren ääääär:


(Bilden är en länk, klicka på den för att komma till henns blogg.)

Jayyy- Deeee!!!!
Jag la era namn och kort-önskemål i en tomteluva, jag bad Lasse dra en, och han drog min "blogg-adoptiv-dotter" Josefine, JD.

Hon valde detta kortet att få en kopia på:Det kommer en tävling till ganska snart, i samarbete med SPUNKIS barnkläder.. ;)

Wroom säger Dammsugarn.

Kategori: Inredning


Julkort jag har gjort för ett par dagar sen, bilderna är klickbara.


Viiiii har städat och fejat, och gnuggat och gnott. Vincent dammsög halva teverummet ovh lite i köket
, men han missade massa ställen så Lasse fick göra om lite. Barnarbete är inte barnarbete om det är frivilligt och utan lön...! Måste kanske påpeka det. Ja jag är galen. Nej min son är inte kokkobello.
Han råkar bara tycka om maskiner som låter, och har hjul. Vår dammsugare låter, ungefär tretusen decibell, och den har två bakhjul.

Vi har rensat handfatets avloppp, och badkarets avlopp. Nu kanske man slipper lägga proppen uppåner på vatten-utfart-hålet när man häller ut badvattnet. Vi har fått göra det nu ett tag, för annars blir det översvämning, i hela badrummet.

Jag har städat toaletten, Lasse har diskat ugnslucks-glaset. Vi har städat bakom spisen, och diskat spisskyddet. Jag har bäddat sängen, torkat av köksbordet, och Lasse har hängt upp den nya hall-lampan med 4 spotlights. :D

Igår blev 7 nya julkort till, varav ett specialgjort som ska till Shaggys mamma i Ystad. Eller ja, till hans uppfödare OCH hans mamma, där nere. Bilder får ni senare.


Tävlingen avgörs idag med julkortet, så passa på nu sista chansen att tävla! Det gäller alltså ETT valfritt (kopia på befintligt) kort, alternativt egna idéer av er.
HÄR är tävlingen.

Vill man ha tex grönt med en fetegran med texten SKIT pårej tomtejävel, så kan jag ordna det alltså.
De 4 små gröna.

Kategori: PysselDe fyra gröna korten som jag gjorde igår, och tre bättre bilder på de tre svarta jag också gjorde igår.


Kom ihåg tävlingen! (Valfritt julkort som jag gjort, som du kan skicka.) Den avslutas redan imorron, eftersom vinnaren måste få kortet före torsdag nästa vecka. Det är sista dagen att ha skickat sina julkort till nära och kära.

Tävlingen finns HÄR och det finns bara en regel.

Riktigt L Ä C K E R barnmat..

Kategori: Våfflan BF feb-11

God eftermiddag!
Jag skrev till Rumpis vid 11-tiden idag och beklagade mig över den förjävliga situationen.
Jag fick ju påpeka att humöret är bra, men att kroppen inte är happyfejs. Foglossning sen jag klev ur sängen.. (!!!) och brösten har redan börjat läcka barnmat, och sen funkade inte vår radio i köket längre.
Visserligen är den en present som min pappa gett mig, som han troligen vunnit på ett lotteri nångång.. (det stod "52" med spritpenna på den på en lapp) Men iallafall. Nu har vi ingen köksradio.

Jag satte i sladden, klickade på knappen. Den sa: HELLO, sen direkt efter, så slocknade displayen och den sa POWEROFF. Flera gånger, samma sak. Skitradio. (med cd, mp3, och massa grejs..)
<-- Radion, ovanför kaffebryggarn.

Nu vill jag alltså ha en sak TILL i julklapp.

En LITEN röd-metallic-färgad radio.
Som bara är radio, utan finesser. Och LITEN.

Och jaaa, nu får man börja sova med BH igen, och amningslapp-kuddar-grejer. Samma sak med Vincentgraviditeten, började läcka om natten väldigt tidigt.

Ny header har jag fått i present, av LindaTok!! :D

Nu ska jag fota de andra julkorten också, de gröna som inte fick komma med igår. Kamerabatterit har laddats under natten.

Mys på dig.

Kategori: PysselJag har nu gjort tre nya kort i svart. Jag har gjort fyra TILL utöver dessa, men kameran sa hejdå goodbye, low battery. Ni som är med och tävlar om ett valfritt julkort gjort av mig, kan givetvis välja att det ska vara som nåt av dessa.
Tävlingen finns HÄR.


Svart är ju rätt tufft som julkort,
faktiskt. Rumptotts idé, vare.  Personligen blev jag mest nöjd med det som har hjärtat på framsidan. Jag gillar det där rosa metallicnätet, det blir så lyxigt av det.

Detta kort har ju också sånt nät:This is my sexy-look.
No wonder Lasse fell like a FURA...


Stäng gylfen, Våfflan hänger utanför!

LindaVims

Kategori: Tävlingar


”Jag tävlar hos Linda - En Vimsig Mamma om ett Pressentkort på 300kr från SUMOpix.com
där kan du beställa canvastavlor i alla former och storlekar för ett bra pris! Tävlar gör du HÄR!”


avslutas 23 dec


nån canvas till vore väl inte helt fyskam? :P

Eldtecken och julkortstävling!

Kategori: I-Landsproblem

Uppröööörda känslor i Donkenbloggen, av människor födda i eldtecken. Haha! Vädurar FÅR jag driva med, för jag är en såndär. Lejon också lite, för Lasse är en sån. Och min far.. och min bästavän. :P

Eldtecken in general, har kort stubin, är envisa, uppmärksamhetstagande /krävande, besserwissrar, och inget eldtecken kommer nånsin att erkänna att den har fel.
Vi ÄR såna, och det är så världsordningen fungerar. Sen finns det folk i andra tecken, som också har nåra av dessa egenskaper. Men de är inte lika tydliga. :P


DONKEN
ps. Går in i vecka 32 idag, åtta veckor kvar, guys! Hejja hejja Våfflis!
Tävlingen om julkorten avslutas nu på lördag, elfte december- skyndaskynda! Vem vill DU skicka ett handgjort kort till?

Tävlingen finner du HÄR.


Kul att intresset var så stort som det var, ändå!
Det glädjer mig! :D


♥ Dag 9 – Min tro.

Kategori: ListanI believe.. in pyssel.

Nä, nu ska man ju vara lite seriös, kanske. Kanske. Jag tror på ödet. Jag gick i söndagsskola när jag var liten, när jag blev lite större, gick jag i söndagsskola hos mina kusiner. (inte MIN söndagsskola men jag var välkommen ändå) och vi sjöng, och ritade och gjorde luciatåg för föräldrarna.
(haha, måste leta upp bilden på mig med lockigt tärn-hår, som försöker tända tomteblosset som vägrar tändas.. Fullsatt missionshus och jag skämdes röven av mig)

Jag är konfirmerad. Det har jag inga bilder från? Jag fick ju en kamera i present, men det var ju EFTER jag var klar med det...^^ Mamma har nog desto fler bilder från den perioden. Ni som läste om dag 1 från listan, vet ju att mina päron ju höll på att skiljas, när jag var på konfaläger. (Mm, jag trodde på kärleken då, mjo men visst ass.)

Jag är döpt. I samma klänning som mina bröder, samma klänning som min mamma och hennes bror, och samma klänning som både Vincent och hans kusin Alex är döpta i.
Våfflan kommer också att döpas i den.
Jag var i kyrkan så sent som den 1a advent i år, för då sjöng min svärfar i manskören i kyrkan. Vi gick fram till prästen efteråt och "bokade" dopdag till Våfflan. Prästen kände igen oss alla tre. Vincent med. ;)

Nä, men jag tror på Ödet. Nån slags högre makt finns det säkert också, men att Maria Magdalena var nån slags prostituerad och att jesus levde i cellibat, det köper jag inte för fem öre.
Allt händer av en anledning, och det mesta är redan förutbestämt. Dock tror jag att man kan "ändra" sitt egna öde. Utgången med vilken man träffar och de där stora händelserna i livet, de tror jag sker ändå, hur man än gör.

Jag tror tillexempel inte att det var meningen att jag och Lasse skulle träffats tidigare i livet, även om jag kanske hade önskat det, så att jag kunde fått barn tidigare, men då hade ju inte Vincent och Våfflan blivit till, så då hade det ju ÄNDÅ blivit fel nånstans..
Hänger du med? Det blir så otroligt stort, när man börjar nysta i allt sånt här.

Jag tror på stjärntecken, att den vi är, är vi på grund av att vi är född i tex mars-april som vädur och envis.. eller som skytt och inte kan hålla sina grodor innanför munnen. Eller som lejon och vill omge sig med dyra exklusiva saker, eller som Vattuman och vill vara kompisar med precis alla.  Eller som oxe och ha lång stubin men riktigt explosiv när man väl BLIR förbannad.

Efter att ha sett själv att det verkligen fungerar, så tror jag även på Feng Shui- inred och ha harmoni i hemmet, så får du bra balans och harmoni i alla delar av livet. Har man det stökigt hemma, så kommer man att ha ett stökigt liv också. Jobb/kärlek/pengar.. allt sånt.


Nu ska jag leta upp bilden från min fail-lucia-tomtebloss.


Det var visst inte den bilden, men samma minne kommer av denna. Det var nog ett annat år. Ja tänka sig så kort hår jag hade som 12-13-åring.

Gilla handledvärmare

Kategori: Tävlingar"Detta är ett par handledsvärmare, stickade med flätor och broderade med pärlor. Silverkant på avslutningen." - så beskriver Gilla dessa skitballa handledsvärmare. GIMME!

Jag tävlar om dessa hos Gilla!
HÄR finns tävlingen.

JD- my only swenska hope.

Kategori: Tävlingar


Jag tävlar hos JD om denna ansiktskräm från Body Shop.
Tävla du med - här!

LifeOfJohanna

Kategori: Tävlingar

Tävla om ett julkort av Donken Designs.

Kategori: Tävlingar


"Jag tävlar om ett skitfint tufft julkort av Donken Designs hos DONKEN.
Tävla HÄR du också!"Donken Designs, är precis vad jag skriver på baksidan på vartenda ett av mina verk. Dessa kommer jag ju själv skicka till nära och kära i år, för där står mitt och min familjs namn inuti.
Nu kommer jag lotta ut ett julkort, i en tävling.


Reglerna är enkla som fan, ni är vana nu:

- Skriv till mig vilket julkort du vill ha en "kopia" på. (Alternativt ett HELT eget kort med egna önskemål.)
- Kopiera en av bilderna, samt den kursiva texten, skriv ett inlägg i din blogg, och länka ditt inlägg i en kommentar här.Tävlingen avslutas på lördag den 11/12, för på torsdag(16/12) ska ju julkorten vara skickade.

♥ Dag 8 – Ett ögonblick.

Kategori: ListanV                             I                              N                               C                             E                            N                       T


Svårt o välja ögonblicket of my life när man än så länge är enbarns-morsa va!
Nej, inte speciellt svårt nej. Min mamma och bästa vän tillika sonens gudmor fick komma in en stund efter han föddes. De sa i efterhand att jag var helt inne i att titta på Vincent, lite smått "borta" från omvärlden och sådär.
Det är det mest overkliga som någonsin hänt mig, så det är väl inte sådär jättelustigt att jag inte var närvarande i deras verklighet..

Samtidigt som det inte kunde bli mer verkligt än vad det var. Där låg jag, färdig med all smärta och skit, färdig med alla kräkmånader, färdig med bäcken och ryggont, färdig med kissblåsa som jämt var full, färdig med åksjukan, färdig med allt sånt skit.

Måste man skriva om bara ETT ögonblick? Alla vet ju redan detta. Alla förutsätter att det är så. Snart kommer det att bli två underverk som springer omkring och slår varann i huvet med strykjärn och toarullar, eller kasta legobitar och smörgåstårta på varann.

De kommer väl att tända eld på papperskorgar för att testa om det funkar, de kommer klättra upp högst upp på hallgarderoberna bara för att den ene sa det, de kommer att käka mjölvatten och maskindiskmedel, de kommer att lägga räkningar och mitt gymnasiebetyg-intyg i toan och spola... De kommer råka slå sönder min favoritsak.

De kommer att göra allt det där, och katten, ja han ska vi väl inte ens prata om.
Han får väl vara lycklig om han fortfarande har en svans, om 2 år.Det räckte visst med ett ögonblick.
För det kommer att bli så många fler att jag inte kan räkna dem...

Bra dag men lite klagan ;)

Kategori: Politik


Believe it or not- idag är en bra dag. Kan nog räkna de inläggen på min ena tumme, de som handlar om bra
dagar. Jag är ju mest bara sur och vresig.. Över samhället och vårdcentraler och AF och FK. Men idag är jag glad på dem. Japps.
Fick ett såntdär "lönekuvert" från FK idag, för de dagarna jag vabbat som jag tydligen inte begärt. (ja NU har jag ju det, men det var ända sen augusti, här..)

Ska skicka in 3 nya lappar bara, för man kan visst inte skriva på samma lapp, om han är sjuk och jag är hemma två gånger.
(tex om jag är hemma med sjuk vincent den 12 OCH 19 december, så kan jag inte kryssa i 12 och 19 på samma lapp. Då tror FK att han varit sjuk i alla dagarna mellan också.)

Jag hade gjort såna lappar, med att han var sjuk några dagar med mellanrum. Tydligen får man inte det nudå, så ska be dagis skriva på igen. Hm.
Tydligen också, måste man anmäla vab, samma dag som man vabbar. Ja, som om man inte har tillräckligt att hålla reda på, när man ska vabba!

När jag praoade skulle man ju ringa försäkringskassan, sin arbetsplats, kommunen, lasse, dagis, osv osv i all oändlighet. (Nu är jag sjukskriven, men får inget av FK ändå, för jag har inget läkarintyg förrän den 13e. Tre läkare har försökt att kolla om det finns tidigare. Det finns inte.) O så ska man skriva ut vab papper även i övermorron (för då blir han såklart febrig igen) fast man inte fått det första pappret än.
Fattar ni? Nä, knappt jag heller.


Jaja, idag är bra dag. Pojken har varit snäll och puss-glad, jag har fått VAB pengar av FK, och jag har ETT nytt bud på mina grejer på tradera.
Dessutom somnade han nu, som en liten grisaknoe.

Dagis ringde mig förut o sa att Vincent är välkommen om jag vissa dagar kan gå bort dit med honom, för det är OK för dem om jag är sjukskriven om Lasse hämtar honom. Vi pratade lite om Lucia också, och jag frågade lite hur de tänkt kläderna, för vi ska vara utomhus.. Men Vincents tomtekläder är i strl 2 år, och 92, så de är rätt stora. Han har 86 i sin jacka o termobrall. Hon sa att jag skulle prov-klä honom, så får vi se om han ser ut som en michelingubbe eller ej. ;)

Idag var ingen bra dag för fogarna dock, måste jag påpeka. Har bältet på mig nu, annars krackelerar jag. Mår illa också. Våfflan har inlett sin sparka-sönder-morsan-så-hårt-man-kan- period nu. Magsäcken rumlas runt och får ingen rast ingen ro. Ont i magen har jag haft nu i flera dagar. Magsyra o skit, så käkar link, och värktabletter. Har ju huvudvärk till på köpet. Ja, man MÅSTE få klaga lite, det är ju vad bloggen är lite till för..Julkort jag gjort.

Kategori: Pyssel
KRIGGE har en scrapbookbutik på nätet, det har jag sagt förut. (Länken går direkt till butiken, jag har tjatat om att hon ska skaffa en blogg, men det hinner hon inte med: barn, eget företag, och allt sånt däremellan, tyvärr..)

Hon har skitsnabb leverans om jag får säga det själv- skulle bara påpeka det. Dagen efter, brukar jag fått mitt beställda. Ni vet väl att den 16e är sista dagen att fått iväg julkorten i år? Om man vill att de ska kommit fram före julafton, alltså.

Julfrimärkena är ju 50 öre billigare än vanliga, så jag ser fortfarande inte varför vissa väljer att aldrig nånsin skicka julkort.
Sprid glädje vafaaan! Jag tycker det är kul, och jag har skickat julkort sen före jag flyttade hemifrån. (slå det ni!)
Är ju nu på ålderns höst som man då börjat scrappa dem själv också. Men visst tusan ÄR det roligare, än att stå i kassan och betala en tia för 5 st Jenny Nyström- färdigkort.

I dont judge, men gillar man att pyssla och är någorlunda kreativ, så.. klart som fan man ska göra egna kort då! Annars kan man ju alltid "bara" göra ett kort med att vika lite papper, klistra dit nyllet på sina barn/djur/sig själv, och skriva god jul önskar oss.

Och om man då har tio pers att skicka till, så går det ju jävligt snabbt. Hey, gör julkort istället för att städa toaletten. Den skiten kan man ta hand om imorron.

Eftersläntar-frågor till Lassi.

Kategori: Lasse min SamboLindaVims var väldans nyfiken på massa sängprat, so here we go ;)


Ja du Lassemannen:

Hur ofta tänker du på sex?
Lasse: Inte särskilt ofta. Jag behöver inte tänka på det.

Sköter du sexet själv nu när Donkisen inte mår prima i kroppen?

Lasse: Vem har sagt att hon inte mår prima  d ä r ?

Vad jobbar du med/som?
Lasse: Jag jobbar på ett litet företag som heter hydraul mekano som svarvare.

Vad är ditt drömyrke?

Lasse: Jag tror jag gör vad jag vill där jag är. Jobbade där för ett par år sen när jag tog paus i mitt pluggande, sedan jobbade jag på en fruktansvärd massa ställen via bemanningsföretag efter studierna och sen bestämde jag mig att komma tillbaka när jag fick reda på att de skulle till att söka. Jag har alltid trivts där och tror jag kommer fortsätta trivas där i många år framöver.
Alltså spelar yrket knappt någon roll, arbetsplatsen är det som betyder något, och där - där är jag hemma :)

Skulle du klara av att genom gå en graviditet?(du som är gravid då alltså!)
Lasse: Jag hade väl fått göra det i fall det var så. Likaså om du varit man hade du fått gå igenom bisittandet :)

(Donken kommenterar, för det behövs nog här: Han hade gnällt så jävla mycket och haft såååå ont och karlar som inte klarar en förkylning ens, han hade tyckt SÅÅÅÅÅ synd om sig själv. Och tvingat alla andra att också göra det..)

Anorectic ass Vs Tjockisfett.

Kategori: I-Landsproblem


Bild 1- December 2009. 7 månader efter förlossningen. Vikt- för lite. (52kg)
Bild 2- December 2010. Vecka 31 med syskonet. Vikt- För jävla mycket för fogarna.(69-70kg)


Så här är det. Folk som inte känner mig sen innan, som aldrig sett mig som o-gravid, de säger att jag är så himla liten, i magen och i mig själv. Det tar, och det sårar mig som fan. Jag blir ledsen av det. Det var ännu värre förra gången, för då VAR jag ganska liten i magen. Han (Vincent) låg väl inåt tarmarna mer, och han hade ju ganska gott om plats mellan bäcken och revben, då jag är rätt lång. (170 cm över marken är jag) 
Fick hela jävla tiden höra hur liten jag var, och det kändes mest som att jag blev misstrodd. Typ att jag hittat på att jag är med barn, bara för att jag ville det.
Eller som att alla påpekade att min mage inte var normal, och i princip anklagade mig, med att barnet inte var friskt.
Det sa de aldrig, men det var så det kändes.

Samma nu, alla som inte träffat mig förut säger att OJ vad liten mage du har!! Jag tar illa upp, men folk fattar inte det. Nej, jag uppskattar verkligen inte "tjockis" heller. Man behöver väl inte påpeka storleken på magen, med nåt negativt alltid, heller!

Tjockis tar jag ju åt mig på ett annat sätt. Visst jag har aldrig varit överviktig SÅ, men vafan. När jag är väl medveten om min egna o-sexighet med valkar där jag inte ens visste kunde finnas valkar.. (JAG känner mig o-snygg. Graviditet är fint, men i mig själv skriker kroppen att den inte är särskilt attraktiv just nu. Inget att göra åt mer än att vänta till BB. Alla andra känner sig som mest vackra när de är gravida.. Det är de också. De andra.)

Och att låren inte kommer ner i knappt leggings längre. DÅ är jag inte så jälva glad i att få höra TJOCKIS från massa håll.
Min pappa sa det och jag sa att det INTE är okej, då var han så jävla schysst att säga att han skiter i det.

Såna grejer alltså.... ge bara faaan i å säga sånt. Att bete sig på det viset.Lasse svarar! :)

Kategori: Happyfejs! xDJannika mamma till Jillian
Hur känner du kring andra graviditeten? Mer spännande? Mindre?
Tobias uttryckte sig så väldigt fint med att han tyckte det blev trist med sparkar å så när jag fortfarande jublade! Nu andra gången, hur känns det då?
Lasse:
Känns lite som om man faktiskt kan detta sen förra gången. Har än så länge inte tillkommit några otrevligheter utan snarare så har denna biten än så länge gått lättare. Fröken mådde ju inte helt prima på morgnarna då.
Men spänningen lyser lite med sin frånvaro över själva graviditeten. Jag är nog mest spänd på om de blir en flicka eller pojk, känns lite som om det är det enda lotteriet som jag faktiskt inte bryr mig om resultatet nämnvärt.
Sparkarna känner jag som mer fascinerande nu än förra gången. Men jag tror mycket beror på Vince också som verkligen engagerar sig med mammas mage.


Är Donken helt galen som preggo? Hur va hon första gången jämfört med nu??
;) (sorry sötnöt.. haha)
Lasse:
Galen som gravid, nja, lite berg-o-dalbane temperament. Trist med foglossning och sånt som man står maktlös inför.

Hur upplevde du den första förlossningen? Ska du göra något annat nu med andra barnet som du lärde dig av den förra förlossningen?
Lasse:
Första förlossningen. Ja, den var en förlossning - och jag tyckte den var klockren. Som bisittande åskådare och förste pepp-handhållar-farbrorn så får man ju en syn som man inte ser varje dag. hö,hö.

Lite trist med att Fröken inte velat ha en manlig läkare men de blev det ändå. En liten heads-up till alla fröknar på tjocken där ute. Ni kan inte välja om ni ska få en manlig eller ej. Ni får den som ni blir tilldelade. Jag vet inte varför alla verkar tro det men så är det. -.- Så slipper era partners skämma ut sig när de får svaret att "det blir som det är".
Andra förlossningen, tja, jag kan tänka mig klippa navelsträngen denna gången och förhoppningsvis ta lite fler bilder. Inte många fler, men några fler.

(Donkens kommentar: Det var aldrig en manlig läkare där inne under själva födandet- det var en manlig som satte i EDA-nålen, och en manlig som kom dit efter Vince fötts, men jag fick som jag ville iaf i utdrivsningsskedet. Jag kommer vägra manligt folk där inne under Våfflans födsel också. Det får de respektera.)

Om du fick säga EN enda sak som dina barn ska lära sig, vad skulle det vara?
Lasse:
Var inte rädd, allt ordnar sig om du jobbar för det.

CAROFLINA.SE ♥ ♥ ♥
Hej Lasse! Jag älskar din tjejs blogg, men nu har jag en fråga. Varför är ni killar ett så konstigt släkte?
Lasse:
Ja, visst är vi besynnerliga. Men jag förstår inte vad du menar med frågan.

 

RUMPTOTT
Har du någon konstigt tvångstanke om att du måste lägga strumporna på hyllplanet under tv-bordet? (frågan ställd på begäran av yours truly Donkas, mohaha...)
Lasse:
Stumporna får vara var dom behagar. Jag kan inte hjälpa att strump-trollen lägger dem på lustiga ställen.

Varför somnar du hellre i konstiga ställningar i soffan än breve annelie i sängen? =P (även denna fråga på beställning av moí!) haha..
Lasse
:
Soffan är så bekväm!

Är du lat?
Lasse:
Om man arbetar 10 timmar om dagen, städar 2 och tar hand om barn 2 timmar samt lagar mat 1 timme och får 6½ timmes sömn, är man lat då?

Anser du att du är en redig charmknutte?? =D
Lasse:
Jag anser inte att jag är en redig charmknutte, det anser min omgivning *flex*. (flex=spänner sig)

Vad är kärlek för dig?
Lasse: Svårt, kärlek kan vara en bärs på fredagskvällen, en kram när man mår skit eller en spark i arslet när man latar sig. Kärlek kan uttryckas på så många vis.
(Donken kommenterar: Han har ju inte läst mitt inlägg om vad kärlek är, ännu. Spark i arslet på det!)

17 år och ung mamma
Var du med under första förlossningen? I så fall hur kändes det? Var du nervös eller så?
Lasse:
Jag var med hela vägen första förlossningen. Nervös, nja, det fanns ingen riktig tid att vara nervös eller egentligen ingen tid för reflektion över situationen alls.

Hur känns det att ni ska få en bebis till? Ser du mycket fram emot det ?
Lasse:
Vilka ledande frågor! ;) Klart jag ser fram emot ett barn till, ytterligare en som kan hjälpa till med ved! :D

Hur är Donken som person ?
Lasse:
Donken är som person... ja... Hon har just nu känslorna utanpå så att säg, men det tror jag genomgående är så för gravida. Hon är mycket varm med mycket känslor och skrattar ofta och gärna.
Kuriosa: Hon skrattar nästan varje gång hon skriver "Haha." ;)

Hur många barn skulle du vilja ha med Donken ? :)
Lasse:
Hur många ungar, ja, min personliga åsikt är 2 barn. Men jag är öppen för förslag om ett bra antal år.
(Donken gör konstiga gester här, ser ut som hon mimar "YESSS!" åt den sista meningen där..)

 

Linda Tokmorsan:
Då måste jag fråga Lasse vad han tycker är det allra allra bästa med Donken så klart!
Lasse:
Det båsta med fröken är att hon är kärleksfull, busig och gillar bra musik.

Carin
Jag är en ny läsare kan du beskriva bloggen kortfattat för mig?
Lasse:
Öh, du läser just nu Donkens liv, en del kärlek, en del gnäll och fruktansvärt mycket roligt som hon bjuder på!

När fick du veta att du skulle bli pappa? Hur reagerade du?
Lasse:
Samma dag som hon själv förstod att hon skulle bli mamma. Jag blev analytisk.

På vilket sätt är du ett stöd för mamman med graviditeten och allt som hör den till?
Lasse:
Jag är pelaren i salen som ser till att hon står upp, sängen som får henne att sova bekvämt och sleven som matar henne.

Engagerar du dig i saker som behövs köpas?
Lasse:
Klart. Jag betalar ju oftast. Men engagemanget är väl olika från dag till dag. Ofta är jag den bakåtsträvande "Vi har vad vi behöver" jönsen.
(Donkas kommentar: Jag shoppar, han betalar. Han jobbar, jag shoppar. Finns ju så mycket SÖTT i strl 56! Works peeerfectly.<3)


TVminnen
Haha vad coolt. Då måste jag fråga något. Finns det något Vincent får göra för dig som han inte får göra för "Donken" ? :D
Lasse:
Jag är ju den strikta av oss, men han får riva och slita i mig lite som han vill.
(Donken: Han får inte hoppa studsa och slåss på MIG på magen osv, såklart.)


Barnens Hjältar
Hur är det att gå i väntans tider?
Lasse:
Jag hatar att vänta. Om jag väntar på något brukar jag ligga på supporten och fraktfirman hela tiden för att jag ska ha det NU.
Tyvärr har jag inte fått tag i numret till supporten här. Vänta i 9 månader. Sicken pärs.
(Donkens kommentar: Vi kan göra som Vicki Beckham- gå 5 månader, sen snitta för att jag inte vill "förstöra min kropp". ? Nje, jag väntar nog hellre till februari isåfall... haha!)


Johanna
Om du fick byta kön för en dag vad skulle du då göra?
Lasse:
Jag är redan rätt flickig. Jag vet inte. Överraska mina polare kanske ^^
(Donken: Jag skulle låna ut en BH till honom.)

Hur är Donken och leva med?=)
Lasse:
Hon är trevlig, påhittig och snäll.

Det är inte ert fel.

Kategori: Vincent

Idag blir det inget inlägg från Listan, jag är alldeles för förbannad för det. Det får vi ta en dag när jag är snäll och trevlig igen.

Vincent vägrar ju att somna. Normalt sett ligger han tyst tills han GÖR det. Denna gången står han i sängen och bara gnäller, lipar, skriker, gnatar, skriker, lipar, och vägrar tamigfan att vara tyst.
Ni får säga vad fan ni vill om att man då ju SJÄLVKLART ska ta upp honom och ge honom massa pussar och kärlek och vackra ord.
Jag gör inte det, han ska SOVA och jag tänkte vara konsekvent.
Nu, en timme senare, när han har hållt på KONSTANT sen jag LA honom, så orkar jag faaaaaaaaaaaaaaaaan inte mer!

So stay the feck outta my way, jag är ingen rosa fluffleksak just nu. Håll er långt borta.

BF gissningar.. :)

Kategori: Våfflan BF feb-11


Annika: Pojke, 25 januari, 51cm, 3670g, lätt rödhårig ;)

LifeOfJohanna: Flicka, 1 feb 00.50, 50cm lång, 3679g. Rosa hår.

Charolicious: Pojke, 2 feb.

Frida- Elsas mamma: Tjej, 3 feb.

Katrin: Lillkille, 5:e februari?, 3600g och 49cm lång.

Rumptott: Tjej, 5 feb kl 11.55, 3945g, 52cm. Mörkhårig.

Linda Tokmorsan: Tjej, 6 feb runt 8 på morran, 50 cm, 3300 g. Rött hår.

Linda Vims: FLICKA, 6 Feb kl 09.53, 3220g, 51cm. Mörkt hår.

Millan: Kille. 9 feb kl 16.54, 3750 g, 51 cm. Mörkt hår. :)

JD-sveriges hopp: Hona, 9 feb 22.34, 3987g, 51 cm. Rödaktigt hår.

MammaHannele: Flicka, 10 feb, 49 cm, 3567 g.

Fjäll-KARIN: Flicka, 11 februari, 51cm, ca 3600g. Blondin.

Charlotte: Hona, 12 februari, 3530g, 52 cm, svarthårig.

Sockenvägens sweet: Pojke den 13 feb.

Barnens Hjältar: Pojk, 14 feb, 51 cm, 3600 g.

Jannikas smulor: Pöjk, 19 feb, på morgonen/lunch, 52 cm, 3590 gram. Flintis?- Våfflans Beräknade Födsel (BF) är den 10 februari 2011.
- Jag har hittills gått upp massor, mer än vad jag gjorde med Vincent under hela grav.
- Vincent var 50 cm lång och vägde 3425g när han föddes.
- Vincent föddes 21 maj, på beräknad dag, kl 20.28.
- Vincent är rödhårig och har varit det sen han föddes. (Jag är rödblond, Lasse var rödhårig som bebis.)


1. När tror du att den kommer? (Datum/Tid)
2. Vad tror du det blir för en? (Hona eller hane)
3. Hur mycket tror du den väger, i gram?
4. Hur lång kommer den vara när h*n föds?
5. Vilken hårfärg kommer den ha?

LifeOfJohanna tävling!

Kategori: Tävlingar

Våfflans BF, etc

Kategori: Våfflan BF feb-11


Annika: Pojke, 25 januari, 51cm, 3670g, lätt rödhårig ;)

LifeOfJohanna: Flicka, 1 feb 00.50, 50cm lång, 3679g. Rosa hår.

Charolicious: Pojke, 2 feb.

Frida- Elsas mamma: Tjej, 3 feb.

Katrin: Lillkille, 5:e februari?, 3600g och 49cm lång.

Rumptott: Tjej, 5 feb kl 11.55, 3945g, 52cm. Mörkhårig.

Linda Tokmorsan: Tjej, 6 feb runt 8 på morran, 50 cm, 3300 g. Rött hår.

Linda Vims: FLICKA, 6 Feb kl 09.53, 3220g, 51cm. Mörkt hår.

JD-sveriges hopp: Hona, 9 feb 22.34, 3987g, 51 cm. Rödaktigt hår.

MammaHannele: Flicka, 10 feb, 49 cm, 3567 g.

Fjäll-KARIN: Flicka, 11 februari, 51cm, ca 3600g. Blondin.

Charlotte: Hona, 12 februari, 3530g, 52 cm, svarthårig.

Sockenvägens sweet: Pojke den 13 feb.

Barnens Hjältar: Pojk, 14 feb, 51 cm, 3600 g.

Jannikas smulor: Pöjk, 19 feb, på morgonen/lunch, 52 cm, 3590 gram. Flintis?


- Våfflans Beräknade Födsel (BF) är den 10 februari 2011.
- Jag har hittills gått upp massor, mer än vad jag gjorde med Vincent under hela grav.
- Vincent var 50 cm lång och vägde 3425g när han föddes.
- Vincent föddes 21 maj, på beräknad dag, kl 20.28.
- Vincent är rödhårig och har varit det sen han föddes. (Jag är rödblond, Lasse var rödhårig som bebis.)


1. När tror du att den kommer? (Datum/Tid)
2. Vad tror du det blir för en? (Hona eller hane)
3. Hur mycket tror du den väger, i gram?
4. Hur lång kommer den vara när h*n föds?
5. Vilken hårfärg kommer den ha?

♥ Dag 6 – Min dag.

Kategori: Listan


Vincent Vs Våfflans gravidmagar. Vincent v 13(rosa), Våfflan v 13(randig).

Värdelös rubrik, kan jag känna.
(man skriver ju om dagen oftast ändå) Sorry, listmakarn. Vem det nu är?

Smått med känningar av magknip nu igen i nedre magen. Inga förvärkar, men sådär skönt groovey mensvärk-liknande skit. Två månader kvar nu bara. UTHÄRDNING PÅGÅR.

Min karl har filmat mig och Vince i badet idag. Jäpp, så han ska kastreras litegrann nu med ett slött busskort. Han sover ju i soffan, så det blir nog en lätt match. Nej usch, vad äckligt dramatiskt det blev nu. Inte kastrera. Bara skära lite.

Jag hoppas inte att ni tar mig på för stort allvar alltid, och tror att jag verkligen ÄR skitsur just nu. ;)
Synd bara att man inte kan höra tonfall och snea leenden, i skrift.


Huvudvärk har jag också. Och sura uppstötningar. Jo men hur var det nu, vem var det som sa att hon ville bli gravid för ett tag sen? vava? TÄNKTE hon då på sura uppstötningar, på magvärk, på förvärkar, på magen som är i fucking vägen hela tiden, på kylskåpet som alltid är äckligt tomt, på sockar som inte kan tas på, på badkaret man inte kan komma loss från? Vavavaa?

Nej, hon tänkte nog bara på dagen efter förlossningen. Den dagen då magen gått ner till iaf hälften, och det ENDAST är muffen som stramar och spänner och blöder och ömmar. Då, när man är riktigt förbannat lycklig igen, efter 9 månader slit o helvetesfanskaps-mående.

Kan hon inte då försöka tänka på den dagen nu? Så man slipper tänka på hur det faktiskt ÄR att vara knocked up? Jo, det kan jag nog. Men jag saknar en bejbis.. :/


Vincent i vecka 18 på ultraljud den 22 dec 2008, och Våffflan i vecka 19 den 14 sept 2010.

Videoinlägg.

Kategori: Videos


vem sover i soffan...?

Jag var jäkligt kissnödig, så det blev en väldigt kort film.
Så här juligt blev det tillslut.
Nu är gardinerna uppe i teverummet också.

Merry second advent!


Lasse ställer upp för er!

Kategori: Tävlingar
Jannika hade en frågestund riktad mot sin karl, där han fick skriva svar på frågor om deras liv, vardag, dottern och sambon. Jag tyckte att det var festligt att läsa, för man får se det ur den "andres" perspektiv lite. Jag frågade henne om det var OK om jag lånade den idén, och det var helt OK för hennes del.

Så ställ frågor till Lasse i detta inlägg.

Andra kommentarer som inte hör hit, raderas.

Fler skoj gissningar!

Kategori: Våfflan BF feb-11

Annika: Pojke, 25 januari, 51cm, 3670g, lätt rödhårig ;)

LifeOfJohanna: Flicka, 1 feb 00.50, 50cm lång, 3679g. Rosa hår.

Frida- Elsas mamma: Tjej, den 3 feb.

Rumptott: Tjej, 5 feb kl 11.55, 3945g, 52cm. Mörkhårig.

Linda Tokmorsan: Tjej, 6 feb runt 8 på morran, 50 cm, 3300 g. Rött hår.

Linda Vims: FLICKA, 6 Feb kl 09.53, 3220g, 51cm. Mörkt hår.

JD-sveriges hopp: Hona, 9 feb 22.34, 3987g, 51 cm. Rödaktigt hår.

MammaHannele: Flicka, 10 feb, 49 cm, 3567 g.

Fjäll-KARIN: Flicka, 11 feb, 51cm, ca 3600g. Blondin.

Charlotte: Hona, 12 februari, 3530g, 52 cm, svarthårig.

Sockenvägens sweet: Pojke den 13 feb.

Barnens Hjältar: Pojk, 14 feb, 51 cm, 3600 g.

Jannikas smulor: Pöjk, 19 feb, på morgonen/lunch, 52 cm, 3590 gram. Flintis?

Pre-Värks= No likey like!

Kategori: Våfflan BF feb-11


Förvärken, den allra första, kom igår. Jag pratade med mamma i telefon och då plötsligt knöt
det sig i hela nedre regionen i magen och jag kunde fan inte ens andas. Än mindre säga till telefonen att jag fick svinont plötsligen.

Jag kved utan att ljuda ett knyst. Fyfan vad det skar i kroppen på mig, fyfan vad ont det gjorde.
Jag visste fan inte hur jag skulle göra. Hur fan gör man när man får ett jävla anfall och blir stum, och försöker förgäves skrika i telefonen att man fick aj aj jätte-pain?

Detta var strike 1.
NIO veckor är det kvar, hur många Donkar krävs det för att fylla en värk-bok? Svar: flera hundra. Detta kommer kännas.

Varför skriker andragångsfödarna högre än förstagångs? GÖR det ondare, eller vågar man bara skrika mer, för man vet mer om sina rättigheter? I dont know, man.. I dont really wanna know either. Yet.

Sen hade jag ont i magen till o från resten av dagen. Jag behöver nog lite mer vila, så ska detta nog gå bra. Ett tag.  Snart är det ju jul!


♥ Dag 5 – Vad är kärlek?

Kategori: Listan

Kärlek är samma känsla som HAT fast tvärtom. Oftast känner man en slags hatkärlek.. Det är inte förrän man älskat nån, som man kan hata den. Och tvärtom. Tyvärr är det så. Med det inte sagt att man alltid kan hata den man älskar! Såklart.

Kärlek är.. Att få sin nyfödda bebis på bröstet efter några timmars extrem smärta. Då glömmer man allt. Inget finns, förutom du och Din Bebis.

Kärlek är.. Att få kaffe på sängen varje dag och en dagstidning, av sin pojkvän.

Kärlek är.. Att man får en hand räckt mot sig när man ska ta sig ur soffan som gravid.

Kärlek är ett "Vad vill du ha att dricka, babe?"

Kärlek är, mitt sms som är sparat sen ett år eller nåt, längst ner i inkorgen i min mobil från Lasse. Jag blir rörd varje gång jag läser det. (Nåt i stil med: "Jag visste inte vart jag var på väg i livet, men jag trodde inte att jag skulle kommit så här långt och blivit pappa tillsammans med dig, vid 26 års ålder. Jag älskar dig Annelie".. etc.)

Kärlek är ett: "Mammmmmmmmma!"  med en viftandes Vincent som pekar på en, och ler stort.

Kärlek är när Lasse bara sådär drar fram den gröna Helosan-tuben och masserar mina fotingar när jag ligger o jäser framför teven.

Kärlek är när man jagar lillpojken och han skrattar så han kiknar, jag smälter...!

Kärlek är att få hångla med sin alldeles egna 27åriga gubbstrutt, så länge man bara kan.

Kärlek är att
få fira jul tillsammans. Utan att stressa, bara med skratt och bus och jävelskap.

Kärlek är en påse godis istället för sketna blommor. Med ett "Jag har för mig du sagt att du gillade sånahär".


Kärlek är att tänka tillbaka på hur man tänkte när man låg i famnen hos sin nya kille då, där, för 2½ år sen och allting pirrade i hela sig.

Kärlek är två streck på kiss-stickan.

På en fest från när jag fortfarande bodde hemma, då vi hade varit tillsammans nästan 2 månader. Lägg märke till vem som har på sig Lasses halsband på bilderna. (!?)


Nu får jag sluta, före jag blir helt sinnessjuk och undrar varför vi aldrig ligger på varann (ja alltså med kläder givetvis) i soffan o glor på film längre.

Jag älskar dig Lassi, bara så du vet.

Toftaholms Herrgård Julbord

Kategori: MAT/Bakning


Jag står på teverumsbordet på den bilden för övrigt, vet inte om det syns.. Men det var ingen som sa nåt iaf. ;) Dålig förebild, när man säger åt sin pojk o sitta på rumpan i stolen, när han klättrar upp både på tevebord och köksbord.

Ni undrade lite över mina fluffs! (Vita benvärmare) De fick jag på min 20årsdag av min nuvarande svägerska. Min storebrors sambo, och mamman till Vincents enda kusin. (Dåförtiden var hon "bara" en kompis.)
De behövs kanske kammas lite, för de har blivit såhär i tvätten, De ska ju vara mer gosiga än spretiga, såklart. De kommer från Kappahl (whaaat? Exakt!), men pris vet jag ej, men ja som sagt, de är ju snart 4 år gamla så de finns kanske inte kvar. Kanske finns på tradera om nån vill ha... Mina säljs dock icke. ;)

Det blev en jävvla massa mat igår vill jag lova. Och rätt grabb åkte ur idol. (Mamma SMS'ade mig att Jay fick stanna) Jag gillar Minnah, men det är förjävligt att hon var tvungen att hamna i samma säsong som Jay. Vilket innebär att hon blir tvåa, och is the next one to go home. Hon blir ju iaf tvåa, och det är ju tvåorna som blir hågkomna. Visst gillar vi Calle, mer än Erik, tex.. ;)
(men vad hände med de båda? De är helt tysta nu ju!)

Jag satt under hela julbordet och pratade med Lasses jobbarkompis' fru, en 4barnsmor som var supertrevlig. Pratade sen också lite med Lasses Chiiiefs fruga. Pratade om årets julkalender (har man barn/större barn, så KOLLAR man!) om hundar, katter, graviditeter, förlossningar.. Jag låg ju i lä där när den ene fött 5 barn, o den andre fött 4. :P
Jag har ju bara fött en, än. Och blivit snittad en gång utan barn som utgång då förstås, men DET är en helt annan histioria.

Vi gick till buffén 3 gånger, och fyfan så mätt jag blev mellan alla varven! Jag är nöjd, för sillbordet var INTE 90% av allt de hade. ;) Jag kunde dock inte "päsa" som vanligt, för lutade jag mig framåt, så tryckte ju Våfflan på magsäcken ännu mer och man hade ju mat ända ut ur örona nästan..

De hade massor mer, och de hade tillochmed egen senap, som va jättegod till den tunnatunna skivade julskinkan. Min svärfar jobbar ju där (där Lasse jobbar alltså. Inte på T Herrgård..), och han satt och snapsade glad i hågen.
Han blev lite ilsk när vi brudar påpekade att våra karlar satt som på hemligt gubbmöte. :P Hahhaha, nej inte ilsk på riktigt. Hoppas jag. Märker vi i eftermiddag, när vi ska till honom för att baka julgodis.
Undrar om han fick en tre dagars betongkepa av igår..? (Betongkepa- baksmälla med extrem huvvevärk)
Lasses mor var också där, med SITT jobb, på hennes julbord. Vi träffades i Buffékön där en sväng.


Pössen på er saltgurkor.

Min festliga utstyrsel

Kategori: MAT/BakningSka på julbord, kan man vistas utomhus, såhär? Visserligen ska vi ju sitta inomhus. Jag får inte ha mina stövlar, för Lasse säger att man måste klä sig som att vi kommer att få sitta i en kall bil/gå i skogen i snön.. Vilket innebär att det blir svarta kängor till detta. Snyft. Jag kanske kan ta med mig dem i en påse... ;) Och varma byxor.

Jag missar när Olle åker ur idol idag, men det kan jag leva med. Får äta gott istället. Jag gillar mat. Bara de inte har ett julbord som består till 90% av rå fisk (sill, gravad lax, rökt lax, annan fisk, sillsallad som luras att det är rödbetssallad..) Då blir jag knäpp och tokig. I min familj äter vi dessutom prinskorv KOKT, inte stekt. Men vad jag vet är det bara vi på mammas sida som gör så.

Ge mig ett varierat julbord, och märk ut vilket som är sillsallad och rödbetssallad, så är jag nöjd.
Jag har en tendens att brusa upp nåt enormt nuförtiden om maten inte är som jag förväntar mig... Himla konstigt, eller hur? ;)

♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.

Kategori: Listan

Ja detta var väl inte det allra bästa att skriva om såhär på morronkvisten. Det får bli två inlägg med samma tema idag isåfall. För alla vill ju veta i detalj vad jag ska äta. Ha ha ha ha... Det kommer bli ett långt inlägg. Långa TVÅ inlägg dessutom.
Mat gillar jag ju, som sagt.

Men detta blir nog ganska kort ändå. Haha! Hm, vad jag luras och har mig. Anyways..
Har ätit en tugga på en macka utan ens smör på. (pallade inte ta fram smör o ost, dooo noooot judge meee!)
Och en kopp (hahaha mjo, men iaf nåra klunkar) kaffe med mjölk o 2 sockerbits. Zoegas bryggkaffe i vår relativt nya bryggare.

Ikväll däremot ska vi ju på julbord på Toftaholms herrgård, det kommer bli skojjigt. Jag ska ju leka Lasses respektive. Ojoj, så gammal man blivit.

Jag och Hannele pratade lite om samma tema för nån dag sen- När man går på barnens luciatåg, när man går på utvecklingssamtal, när barnen hjälper till att plocka in disken... När man är respektiven på företagsjulbord. Ja NU är vi gamla, människor. NU så.
Var det inte igår jag hade dendär Tequilafyllan och tog sönder mina glasögon på SEBanken i Ljungby, och gjorde ett evighetsmärke i hörnet där? Och slarvade bort min väska vid grillen på Hammarskolan?

Nä, jag är nog ändå rätt GLAD att jag råkade bli vuxen...^^
Tequilafylla är inget att rekommendera.
Pöss!
DONKEN

edit- en chokladbit ur kalendern har jag också käkat nu. Hm nån som fick en intressepil i kinden där ja. Aj aj..

Fler gissningar har tillkommit :)

Kategori: Våfflan BF feb-11

Era gissningar om Våfflan so far:

Kategori: Våfflan BF feb-11


Våfflis komsikom <3

Kategori: Våfflan BF feb-11


Vincent vecka 30, Våfflan vecka 30.


- Våfflans Beräknade Födsel (BF) är den 10 februari 2011.
- Jag har hittills gått upp massor, mer än vad jag gjorde med Vincent under hela grav.
- Vincent var 50 cm lång och vägde 3425g när han föddes.
- Vincent föddes 21 maj, på beräknad dag, kl 20.28.
- Vincent är rödhårig och har varit det sen han föddes. (Jag är rödblond, Lasse var rödhårig som bebis.)


1. När tror du att den kommer? (Datum/Tid)
2. Vad tror du det blir för en? (Hona eller hane)
3. Hur mycket tror du den väger, i gram?
4. Hur lång kommer den vara när h*n föds?
5. Vilken hårfärg kommer den ha?

Ni som gissat på bdb måste ju inte gissa igen mohahhaa.. Men ni fåår ju. Så har ni 2 gissningar på er. Haha!

♥ Dag 3 – Mina föräldrar.

Kategori: Listan


Min mamma Siv, Min pappa Peter, och jag Annelie. Man ser vissa likheter, iallafall i håret och munnen, med min moder, va? ;) Jag har pappas ansiktsform och ögonbryn.

Jahaja.
Min mamma kommer från djupaste skogarna i Tingsryd, småland.
Min pappa kommer från en håla som heter Kånna, i småland.
Pappas föräldrar kommer från finland.. De skiljde sig, före de gick bort. Så farmor ligger i Kånna kyrkogård och farfar ligger i Ljungby. De två dog när jag var väldigt liten, men jag tror jag fick träffa farfar också.
Mormor och morfar finns kvar fortfarande tack och lov. I smålands mörkaste skogar. ;)

Mina föräldrar bodde i en trea i Ljungby när jag var liten. Jag delade rum med min DÅ enda bror. (storebror) Jag var kär i Ronny, och min storebror gick till dagis/lekis varje dag med en mörkhårig flicka som hette Jannie. Jag retade dem för att de var kääära.

Mamma och pappa blev gravida igen, och väntade då på min lillebror. De fick lån till hus, det var nåt med att om man hade 3 barn fick man nån enklare regel för att få lån, eller billigare, eller liknande. (Varför finns inte det kvar?) Vi/de köpte huset där mamma bor nu. Det var ett renoveringsobjekt då, det är det fortfarande. ;)

Jag fyllde 4 år 11 dagar efter vi hade flyttat dit. Jag hade en lillebror på ett halvår gammal. En storebror som just fyllt 7. (Han fick en blå killcykel, jag fick en älskad vit liten studsmatta)

Efter 20 år tillsammans, beslöt sig dock min mor och far att gå delade vägar i livet. Då var jag 14 år gammal, och det var på min skolavslutningsdag från 81A. I efterhand var det dålig tajming på åååh så många fler sätt än ett. Alla barn är tonåringar. Jag slutade skolan. Skulle på konfaläger dagen efter. Min konfirmationsdag blev fucked up då min släkt ju blev delad plötsligt.

Jag var 14, hormonerna gjorde mig deppig. Jag gick in i en mööööörk, mycket jävla mörk period i mitt liv. Men, också i efterhand, tycker jag att deras beslut ändå var till det bästa för alla parter. Mamma har hittat en bra karl nu som hon och vi alla trivs massor med. Osv..

Det är inget jag pratar om särskilt ofta längre. Alls. Det är ingen tid i mitt liv jag vill minnas. Det är mörka moln över det hela, hela de åren som gick där i högstadiet. Det var skit på hemmaplan, skit i skolan, skit på fritiden, skit överallt.

Som det står intatuerat på min kusins axel- What doesn't kill you, olny makes you stronger.

Historien har en tendens att upprepa sig, och det sägs ju att man letar efter en man som är som sin pappa.
Lasse är ju lejon som min far, och visst har de endel likheter.
Det roliga i det är ju då att jag och Lasses mamma ska ha likheter också, för att det ska bli "sant". Jag tror vi är rätt lika ändå, jag och min svärmor. Starka viljor, envisa, vill ha saker och ting gjorda på vårt sätt... haha! Och rätt smala, om det nu spelar nån roll. Jaa, i vanliga fall alltså, nu räknas jag inte.

Pöss DONKEN som blottar sitt hjärta för er i cyberspejs.

Julkort-makeriet

Kategori: PysselMysiga hemgjorda julkort, som jag suttit och kärlekat ihop nu. De matchar varandra, och de är välgjorda med massor av kärlek och omtanke.
Jag tycker personligen att det är viktigt att skicka julkort till de man bryr sig allra mest om. Jag tycker det är himla roligt att få julkort, hemgjorda eller ej.
Det är ju inte ofta man får brev hem, iallafall inte av folk i släkten, ens vänner och bekanta. Jag tycker att det borde skickas fler kort! Jag har tex nyligen grattat min kompis' granne med ett kort, för de fick barn.

Ett kort gör så mycket, det skänker så mycket glädje. I dessa är det instoppat extra mycket kärlek mellan papperna också, extramys, extraenergi nu i juletider. :)

HÄR finns dessa fyra kort.

Fina ord från Fina Donken

Kategori: Politik

Nu är jag riktigt jävla förbannad. Skrev ett fint mail med extremt förmildrade ord till min AF haldläggare om hur AF har behandlat mig och att jag inte kan ta mig dit.
Fick nämligen ett satans SMS nyss om att jag ska infinna mig på deras förbannade jävla möte imorron bitti kl 08.30 med eller utan foglossning.
Meddelandet kunde givetvis inte besvaras, nej det vore ju dumt att få förklara sig. Jävla Fucking skitrövsystem, ta er i arslet!!!!!!!!!!!!


Han svarade inte i telefon helelr när jag ringde X antal gånger.
Mygleri på hög nivå, jag dunkar snart skallen i fem miljoner bitar i nån jävla betongvägg härhemma. De Förstör Mitt LIV ffs.

för er som missade gårdagen: jag ringde flera ställen till AF och förklarade att jag inte kan komma. Min handläggare skulle ringa idag om detta. Han har inte gjort det.
Jag ringde fler än 1 samtal till olika AF-ställen om detta.

♥ Dag 2 – Min första kärlek.

Kategori: Listan

Listan fortsätter nu idag!

Jag och min pappa, där jag är lite under två år på ena bilden, och bebis på den andra. Jag är svinlik Vincent där, tycker jag själv.

Ska man skriva om den ALLRA första så kan jag såklart göra det.
Ex och sånt vill jag inte skriva om, inte som snart 2barnsmorsa, inte när jag har en fin karl som kommer hem ibland. (hahhaa fan vad det lät iiiilla.)

Men jag väljer då såklart att ta det väldigt bokstavligt. Min första kärlek heter Ronny. (han heter, jag vet det) Han bodde i lägenhetshuset jämte mig, när vi bodde i Ljungby. Jag var tre år gammal. Han var då några månader yngre än mig bara.
Jag lärde mig läsa och skriva (inte bra, men jag kunde) när jag var 3 år gammal. Det resulterade att min stora kärlek Ronny fick en massamassa kärleksbrev. Han var ju också tre, och det normala är väl att man INTE kan läsa då. Så hans mamma läste upp mina kärleksbrev för honom.

Hon tyckte att det var HELGULLIGT och ja, det tycker jag också nu i efterhand. Men just då tyckte jag väl mest att det var pinsamt att hans mamma läst det. :P
Ja inte DÅ förstås, men senare när jag var 5-6 år gammal. Jag tryckte att det var superpinsamt. Sen, som alla bad breakups och flirtar, så flyttade hans familj till ett hus.
Ett tag senare gjorde ju vi detsamma.

Kontakten gick sådär, våra föräldrar slutade också umgås.. Och min romans var över när jag började lekis och blev kär i en Claes, vars pappa är busschaufför. ;)
Det är en annan historia, det var ju bara den 1a kärleken jag skulle skriva om. ;)

Det roliga i dena kråksången är att min karl Lasse, heter Ronny i andranamn. Lite ödet, lite skoj kuriosa. ;)ps. Vincent stal nu musmattan, satte sig på den på golvet, och bankar händerna i knät o sjunger a-ram-sam-sam på sitt språk.

DONKEN