DONKEN

En Flum brud i tuppkamsförpackning. Glimt i glasögonen, och stort hjärta för familjen och alla andra. Skriver om saker som gör mig pissed, och saker som jag avgudar litegrann.

Lassemans Kärleks-Serenad

Kategori: SeriestripparFast Lasse tyckte inte att texten stämde in, han tycker allt att han gör massor kärleksförklaringar till mig. Jag gjorde serien igår kväll, så i morse bakade han Tekakor.

Slump? I think not...  ;)

Loppis i Klevan

Kategori: I-Landsproblem

<- gammal bild, Vince i magen

Jag hade väl cirka fem st kunder idag på loppisen.
Det var ju inte nåt megastort hadderaj.. Vi var 7 st som ställde ut. Sen i första halvlek gick en hem, då var vi bara 6.
Sålde iallafall för nåra hundralappar, och gav lite till Erikshjälpen sen när vi gick hem. Inte mycket, men blev av med bös, och jag gick med vinst. Det är ju huvudsaken.

Många bäckar små, leder till lagomt stort hus på landet, som man brukar säga.

Det ska vara en bakluckeloppis här i mitt kvarter, men den dagen är jag troligen kanske i norrland. Well well, får fortsätta rensa, och ge bort alldeles gratis, som jag brukar. Har massa klädpåsar som jag glömde ta med idag, som bara ligger.

Lasse hade gjort så fint till i eftermiddags när jag kom hem från loppisen... oooh. Sicken kaaarl va. (Ironi! Här såg ut som faaaa-aaan.)

Husdrömmar och Loppis.

Kategori: HUS/flyttDet finns ett hus ute på booli som är via Blocket,
som kostar under hundratusen. Ja jo, det ser ju rätt OK ut på utsidan, för DET priset, men jag skulle nog inte vilja gå in där. Nån gång kommer det kanske upp nåt hus, som inte ligger centralt nånstans, men som ligger exakt inom det området där jag och vi vill bo. Närmre "hem", fast inom denna kommunen.

Ett hus på landet vill vi ha. Ett ganska stort, och ganska billigt och ganska lite behov av omändring. Är väl det de flesta vill ha, kanske... men alla andra kan ju ta o flytta in till stan istället. Jatack! :D (inte alls egoistiskt tänkande, icke.)
Drömmer vidare, jag...

By the way! Wille, som vi var på Öland med sin sambo Ida, han blir bolaget-myndig idag! ;) Grattis till honom!

Hade också varit trevligt att ha en egen bil, men som sagt, drömma vidare kan man ju göra tills man har ett redit jobb.

På lördag ska jag ställa ut på loppis, och förhoppningsvis bli av med lite bös från förrådet. Wiiio!

Spray Jobb

Kategori: Annons

Som mammaledig och med en gubbe som har semester, kan man ju tänka sig att utgifterna överstiger inkomsterna, när man febrilt letar hus. Troligen ännu mer utgifter när man väl lyckats, och faktiskt äger ett hus. Jag har fått tipset om att titta efter extrajobb på Spray Jobb. Jag gick in där och såg att det även fanns kortare jobb, dvs två dagar i stöten.

Det kändes som att det mycket väl kan vara en möjlighet- man får en riktig LÖN och man gör samhället en tjänst. Och sparar in föräldradagar, framför allt! Har man då vänner och bekanta som är lediga, vore det ju perfa, om inte gubben är ledig, för att ta hand om barnen.
Man skriver bara in var man vill jobba, och sen letar sökmotorn upp alla arbeten i den regionen. Man får då en beskrivning av jobbet, och allt som hör till. Smidigt!

Man kan också skriva in sitt CV till deras databas, så att man själv inte ens behöver leta upp rätt jobb- företagen gör det åt dig! Då sparas CV't i deras databas och företagen kan lätt hitta rätt person för rätt arbetsplats.

När jag hade utbildning på Arbetsförmedlingen i Växjö, fick vi registrera oss på alla bemanningsföretag vi bara möjligen kunde komma på. Jag får fortfarande mail från dem, vilket känns skönt. Jag skulle nog behöva uppdatera mitt CV, bara. Rekryteringsföretag inom spray hittar Dig istället för att du letar upp Dem.

<3

Kategori: Lasse min SamboWe're in this together, Babe.

Ge mig en kram och låt världen stanna upp en sekund.
Ge mig din axel att pusta ut en stund på.
Tro mig när jag berättar hur arg jag har blivit, och ge mig en kram till för att visa vem jag kan ty mig till.

Det lättar som fan när jag får hålla om dig en stund, ge mig en kram.

Vi sitter i samma båt.
På livets resa mot okända mål... etc etc etc.

Jag älskar dig Lasse.

Rääägn. Moln. Rusk. Solsken?

Kategori: I-Landsproblem

<- Hem från Öland i år. Ösregn.

Det var sol förrförra helgen.
Det var soligt på tisdagen när vi var på Öland. Sen dess- BORTAAAA! Det ska heta semester, och semester för mig, stavas SOL. Och Bad. Inte fan kan man bada när det är mulet, blåser, och är jävligt. Det känns som höst. Och det är den 25e juli idag. Lycka är... solsken.

Bordet blev ju förstört igår, Herr Son har varit överbusig och arg hela förmiddan, Katten sitter just nu under torkställningen och kräks hårboll, det blåser, Solen är borta, Färgen håller på att ta slut, semestern också..
Jag färgade håret blont för ett par dagar sen. Fail. Det blev ljusare men det lila är kvar ändå.
Tänkte att det kanske bleks bort i SOLEN.. Ehum! Ja just det ja..

Ni som bor här i smaulann (Småland) vet exakt vad jag snackar om.

Målar på semestern såklart.

Kategori: I-LandsproblemJag målar om TV rumsbordet,
och jag har lackat och slipat och tagit sönder och slipat o målat och lackat och slipat och lackat.
Och nu blåser det. Jag är ute på balkongen med det där, och när det blåser, så kommer det SKIT på mitt nylackade bord. Sur blev jag så till slut gick jag in. Lasse får slipa och lacka det nu den sista gången, jag ooorkar inte med massa motgångar när jag skapar mästerverk.

Det var det jag bara var tvungen att få ur mig. Jävla blåst som förstör mitt bord. Två Gånger.

(Nu fick jag lyxig glass av Lasse. Tack! <3)

Lejon och Vädurar och Oxar och Kräftor..

Kategori: Småbarnslivet

<- Gammal bild på Lasse i Jukkasjärvi

Lasse har vart o fiskat idag, han är ute på runda 2 nu.
Jag fick nåra MMS om massa stora firrar. En gädda, och en aborre. Och en aborre förut, som han försökte ge lite till Kräsen Katt men som knappt gick nåt vidare.. (du är en KATT, Shaggy, och KATTER äter FISKAR! Förståååååå deeeeeeet...!)

<- gammal bild på Macco
Så kom Macco hit med en polare, och vi spelade ett frågespel. Men vi kom in på horoskopsgrejer, och då blev spelet lite i bakgrunden... Haha! Jag gissade rätt på kompisen! Helt paff blev jag. Duttia jag!
Vincent var skittjurig och skulle ha ballerinakex, men det får fan räcka för idag alltså.. Så han fick ett knäckeblöööö. Så satt han där i soffan och tuggade med stängda ögon, och sen var han nere för räkning för idag. Slocknade på 2 röda.

Städdag hade vi idag med, skulle röja det värsta före Macco & co kom, och vi hann nästan bli klara. (Jag har öga för det där, Lasse låssas att han inte ser skiten. I know he does, he's just too lazy to do something bout it.)

Denna veckan ska vädurar ha tur i spel, ja jävlar, då ska jag nog köpa mig en lott. Nästa vecka är det samma gamla otur igen. Lejon vettni, har tur både denna o nästa vecka. Lasse får köpa en med, och fru nygifta Jannike. Och LindaVims! ;)

Byrån blev som ny!

Kategori: Inredning

En väldigt gammal bild, men såhär såg byrån ut före. Jag och Lasse målade om den från vit, sommarn vi blev tillsammans och skulle flytta ihop. På tre år har den blitt rätt skavd i kanterna och så. Ser ganska förfallen ut, right?


Nu har jag slipat heeela jävla byrån. Både lådorna för hand, och resten med slipmaskin-mousen. Mousen fanns ju inte där så Lasse fick beställa den. Tog fan för lång tid..^^


Målat lådorna. Skissat fram min mun på min låda lite snabbt, och Lasses mun på hans låda. Resten målat ljusgrått. "Granit".


Mun finlirad, och färdig för lackning. :) Lådorna ditsatta, och de uppochnervända svarta smideskrokarna (som ser roliga ut, det är därför jag har dem sådär, och för att man lättare ska kunna öppna lådorna) är ditskruvade. Lasses piercing fick lite shinyshine på också.
Hålen i mitten på lådorna är där det ska sitta krokar, MEN Vincent öppnar dem då. Och då målar han med smink och herrparfyym i hela lägenheten..


Min mun och percing på min sminklåda dårå.  Ingen krok där heller, som sagt.


Byrån är klar för lackning!


Färdiglackad här, fast denna bilden blev ju lite kornig. Men man ser helheten i hallen! :)
Donken dutti dutti. *Klappar mig själv på huvudet*