DONKEN

En Flum brud i tuppkamsförpackning. Glimt i glasögonen, och stort hjärta för familjen och alla andra. Skriver om saker som gör mig pissed, och saker som jag avgudar litegrann.

2 månader, 2 år.

Kategori: I-LandsproblemIsadora är 2 månader idag!
Första gången hon kan "fira" månadsdag, för i februari fanns det ju inte tillräckligt många dagar.

Om två månader fyller Vincent 2 år. Lille skrutten, du som var lika liten som Isadora är nu, när blev du sådär stor och pratar med meningar och allt? Gosegrodan gack o blevde store prinsen. Härligt ändå, att de blir större och utvecklas.

Jag var på muffåterbesiktning idag, det man ska göra 2 månader efter varje förlossning. Jag slapp själva kiket downstairs, jag sa bara att knipmusklerna är som de ska och att jag inte kissar på mig när jag nyser (som man ju kan göra direkt efter en förlossning..) och så vidare. Vi pratade om preventivmedel och sånt också, men det håller jag för mig själv for now.

,.,lk h45hhhhhhhhhh50jjjjjjjjjjjjjjjj201,300<-- hälsning från Vincent


Födelsedagsfest och Big Brother.

Kategori: Kalas

I lördags hade jag en liten liten tjejkvällsgrej. Några var här på eftermiddagen, och på kvällen var vi fyra stycken. Lasse och barnen var hemma hos sin (Lasses) pappa.

Det var en trevlig dag som började sådär men blev bra till slut. Trevligt sällskap hela tiden. :D
Det blev en jävvlans massa "oj ja just det, GRATTIS, det är ju idag du fyller." Hihi :P  Mamma o mormor o Lasses pappa o farmor, ringde o grattade mig med. Lite sång o mycket skratt, haha.. På kvällen spelade vi bowling på wii, det var Jennie som ju kom på att ojsan ja, det är ju ett partyspel om nåt.

Från nåt kul till nåt helt annat och oväntat: Jag måste betala räkningar nu snart som fan, de har högat upp sig och bara blitt ett orosmoment. Skärpa sig!Till nåt tredje heeeelt annat ämne: Peter i big brother är ju lik Tom Bergeron från "Americas Funniest homeVideos" !

DONT you say "emotional rollercoaster!"

Kategori: I-Landsproblem

Ja det har varit både uppåt och neråt. börjar dagarna i botten, för att på eftermiddagarna bli gladare igen. Jävla rally rollercoaster.
Tänkte bara säga det, så ni vet att jag är här, ibland.. ^^

Man (JAG!!) mår bättre av att komma hem lite.

Kategori: Kalas


18-årsdagen-
Gick Turism 2an.
20-årsfesten-
Jobbade på industri (i måleriet) med mamma och storebror.
21-årsfesten-
Cirka en vecka innan jag träffade Lasse.
22-årsdagen-
Höggravid med Vincent, och hungrig
23-årsfesten-
Kalajs med brudarna här hemma. 1 ½ månad före Isa blev till.

Som ni ser har utseendet bara gått utför. Haha! Skojar bara. Nu är jag JAG, åtminstone.

Måndag 21-
Flytta hem till mamma några dagar, för att få avlastning, umgås, socialisera mig, komma hemifrån lägenhetens 4 trista hörn och vardag.
Isadora 7 veckor.
Vincent 22 månader!
Anmäla till klassträffen.

Tisdag 22- Vara "hemma".

Onsdag 23- Vara där, åka hem med Lasse igen.
Lill-T blir 24.

Torsdag 24- Isadoras gudmor fyller år.

Fredag 25-
Våffeldagen, fira Isa med våfflor till Våfflan. <3 (via mjölken då iofs...)
Lön o allt då med.

Lördag 26- Fylla gammlare! (blir hela 24 år, men det känns som att jag varit det lääänge..)

Söndag 27- JD viktutmaning, VÄGAS!
Kalas med familjen o syskon osv.


Jag vet ju inte ens hur gammal jag är, när jag får den frågan bara plötsligt. Inte fan vet jag. Tjuge, nåt? Hjärncellerna försvann nog i samband med tjugoårskalaset för 100 år sen, måhända.

Ska ju på klassåterträff..

Kategori: Kalas

Har ni sett filmen "Klassträffen" med Björn vadhannuheter? Ja jag både bävar inför detta, och tycker att det ska bli kul med lite "in your face". Meeeennn... Jag har ju inget flashigt jobb, har ingen kändispojkvän, jag har inte gjort nåt karriärgenombrott, jag har bara mitt rosa hår.
Däremot är jag jävligt lyckligt lottad att ha fått träffa den finaste mannen på jorden, som jag ständigt klagar på. Med denne älskade man, har jag avlat en massa ongar, som är det vackraste jag nånsin upplevt. Det fins inget bättre än att se dem lyckliga. Ni vet det.

När jag gick på gymnasiet var jag en av de som INTE tog mycket plats. När jag tyckte nåt riktigt starkt, så märktes det, men oftast höll jag bara käften och fnissade åt de andras utspel.. Vi var 11 tjejer och 2 killar. Tror jag. Jag är sån.. När jag känner mig säker och bland vänner, är jag tammefan en galning. Jag kan sitta och asgarva och skrika konstiga saker.
Jag blir jättelätt generad dock. Även om jag VILL kunna släppa loss och vara den freak of nature jag har inom mig, så blir jag knallröd i fejset när jag väl släpper fram den crazyass bruden. Skönt och befriande, samtidigt som jag skäms, alltså. Men men.. Det är den jag är. När man känner mig privat, kan jag bete mig lite hur som helst. Skum humor, hej. Det märks ju inte minst på seriestripparna...^^

BB och Klassåterträff.

Kategori: I-LandsproblemGymnasietiden.. Blygis, och hållning som en fecking banan.

Nutid- kaxig ass brud med barn o flyttat hemifrån å råkat blitt vuxen men ändå rosa hår och attityd som en (mogen) 14-åring bör ha. Meeen ändock smått blyg i större sociala sammanhang. ;)

Smile to the camera, people.. Jag är inte ensam om att totalt älska att hata och hata att älska, och älska och hata..
Big Brother. Okejdå, minus hatet. Haha! Många som säger att man ju inte kan titta på sån skit. Fyllesvin med stora ballonger. (Men hon åkte ju ut?) Nåra som är tysta och syns eller finns inte, nåra som smygpussas, många som snackar skit, många som bråkar in their faces.

Det är ju ett socialt spel, det som Rikard ju "kom på" grejen med. Honom fick man inte prata med mer?! Gry snackade varken med honom eller Ebba väl? Missade jag det, eller var det bara mörklagt?

Det huset skulle jag och min gymnasieklass platsa rätt bra in i, ha ha haaa..
Som vi var då, inte nu. Nu för tiden ser jag ju ganska annorlunda ut jämfört med då, om man säger sååå.

I början av april är det klassåterträff med dessa folk. Tre av oss har fått barn, dvs två av oss har fått två var, den tredje har fått sin första. De andra väntar på den rätte, eller pluggar, eller har "inte festat klart" eller ska resa eller jobbar stenhårt, eller lever livet på sina föräldrar. Vad vet jag, I dont have Facebook. (kommer inte skaffa heller, så sluta nag about it)
En av oss, har träffat en av bönderna i Bonde söker fru. En av bönderna som Linda inte följde med kameror, alltså. (det stod i tidningen)

pössen på rumpen.

Pepp pepp från er. I love you guys.

Kategori: MAT/Bakning


På bild 2 där, ser jag nästan ut som Madde i Fam Annorlunda, i ögonen. (förutom att hon inte är tröttskelandes) Jag är en kameleont i my looks, allt.

Jag är uppenbarligen absolut inte ensam med att inte hinna äta.
Skönt att ni är nåra fler som delar det bekymret. (inte bra, men ni fattar hur jag menar.. väl?) Fick tips av Liw om att minsann se till att få fasta rutiner, och idag och igår har jag lyckats få i mig 3 mål mat. Igår var ju Ida här, och idag har Macco varit här. Båda två har hjälpt mig oerhört mycket, och det lättas stora bumlingar från både kropp och samvete på mig. Vänner är guld värt att ha.
KÄRLEK TILL ER!! <3

Sömn- och matbrist är ju det stora bekymret.
Jag blir en sur och irriterad människa, och det går ut över alla, och då slår det tillbaka på mitt samvete, sen mår jag dåligt över det också. En ond spiral som det tycks att jag kanske kan vända uppåt istället. Våga be om hjälp, och att ta emot hjälp. Jag är så jävulskt tacksam så ni anar inte. (min stolthet är lite smått i vägen ibland.. för mitt eget bästa. Tecken på svaghet, säger mitt undermedvetna. Men man måste få vara svag och hjälplös också. Man kan inte alltid ha full kontroll och vara på topp och vara bäst.)
Imorron kommer ongarnas mormor. Sen på kvällen blir det fredagsmys med god mat.

You heard that..? Maaaat... Det jag tänker på nästan hela tiden. Ciao Bellas.

Väckas av skottar med kilt och blåspipa.

Kategori: I-Landsproblem

Att vara nöjd med sig själv. Kroppen är det numera inget fel på, förutom att den krymper lite väl snabbt denna gången också. Men sen, om 4 månader kommer jag inte amma längre, vad jag vet. Då försvinner hela hyllan, och jag blir en knäppskalle som är platt.
Planka, hej hej. Självförtroendet kommer att liksom hänga på med "försvinna-bort-trenden". Jag ska inte måla fan på väggen, jag VET. Men, mjölken kommer inte att vara där för evigt.

Man blir tamigfan aldrig nöjd. Antingen är man för stor, eller för liten. Lagom är bäst, jag trivs med mig själv NU. Sen har jag som alternativ en dyr operation och vara fejk. Eller att acceptera att kroppen förändras genom livet.

Kan man inte bara få njuta av nuet.. Äh. Jag tänker för mycket. Det brukar gå illa då.
Snap out of it.

Svårt att låta bli svärord bland vuxna.

Kategori: Småbarnslivet

Haft en heldag med Ida, hon kom hit som en sol med frallor och gottgott. Vincent fick stanna hemma från dagis idag pga att allting ju kör ihop sig före man ska dit, så det fick bli så. Jag skäms över o ringa dit kl 45 minuter efter han skulle varit där, men de hade otrolig förståelse. Men jag skäms ändå, man vill inte vara den som ringer efter han skulle vart där. Lasse ringde iofs före o sa han kommer senare, men det blev ju inte så.

Ida kom hit och vi åt frukost ihop. Så idag har jag ätit vettigt, vilket känns skönt. Har också sovit nåra timmar på kvällen. Behövligt. Kry i skallen blir jag nog inte förrän nästa år, men en dag i taget nu.

Vi gick till kyrkans sång och lek en stund, och Vincent höll sig riktigt lugn och snäll denna gången. Krabbade o gnällde när vi skulle gå, men det har han brukat göra nu på det senaste. Inte klä på sig, inte åka nånstans. Stanna, leka. Där man ÄR.
Sen gick vi hem och åt makarionigratängen från igår, så där fick jag ju mat igen, i mig. Idag (igår, nu..) har varit bra, på så vis.
Sen vann den jäveln över mig på ett brädspel, en frågesport. Haha! Jag brukar vinna på sånt, och jag älskar att vinna. Hatar att förlora. Men det är bara den jag är. Dock var jag jääävligt nära, så jag gråter inga floder för det. ;)
Jämnt skägg, som man säger.

Skön dag, när själva morgonfanskapet var över. Jag klagar för mycket, men å andra sidan är det ju vad jag har bloggen till. Livet går upp och ner hela tiden, och mestadels är det ju när det är nere, som man har behovet att skriva av sig. När man är happy shit, så sitter man ju inte vid datorn. Då sitter man i soffan och flinar fånigt.
Så är det. Hej soffpotatis och datanörd? Jäpp. Och städnarkoman, och bebispussare.

Skönt att tjabba av sig en massa i vuxet sällskap. Men det är svårt att inte svära, då.

Denna headern får stanna där, tills the headbanging-gått-in-i-väggen-businessen lagt sig.

Äta mycket, ofta, alltid.

Kategori: I-Landsproblem


Mamma gav Vincent en TÖFF pyamas. Isadora fick ett cerise joggingset av min mormors kusin.

Isadora fick ett bamse-set av mamma från Lindex, och ett lila klänning-set av min mormor och morfar. Vincent fick byxa och mjuk skjorta army-style som jag köpte av Johanna Friman.

Fler kläder, secondhand av Johanna igen, till Isadora. Massa snygga balla grejor! Bodys, byxor, klänningar.

Som jag skrev till Hanna nyss på MSN- fr
ustration 2.0 får summera mitt liv just i detta nu. Det blir så stressigt på morgonen. Hinner ingenting, och att äta är nåt man får skjuta upp till imorron. eller på natten. Just face it- det kommer bli samma skit denna gången också, jag kommer gå ner alldeles för mycket, och se ut därefter med valpörontuttar om 2 månader, och benrangel som blir utstirrad vart jag än går, och då inte för hårets skull ens. THATS NOT gonna fucking happen, det är inget jag vill. Hur fan ska man lyckas hinna med att äta då?

Ni som säger man går upp efter två barn... HUR GÖR NI??? Skippar ni datorn och städning helt o hållet? Näh, tror jag inte. Får ni hämtmat och har ordentliga fasta matrutiner?
Det tror jag kanske mer på.. Hur får man rutiner då? Man vaknar ju olika varje dag, eftersom barnen gör det. Isa äter när hon blir hungrig. Inget 6-10-12-15-17-20 där inte. Snarare lite då och då. Vincent äter också när han blir hungrig, eller när maten är klar på kvällen.

Att äta ett mål om dagen är inte enough. Om man skulle göra som skalman och ha en mat-och sovklocka? Men hur ska man klara det då, för när den ringer, gör man ju NÅT ANNAT.

Och den förbannade tanken i mitt bakhuvud som bara säger "Vad var det jag sa, you can't to this." Jag vill. Jag ska. Jag kan. Men jag behöver nog tammefan massor av hjälp på vägen. Ensam är tammefan INTE så stark som hon tror. För faan.

Barbakram!

Kategori: Tävlingar

Sitter still och sjunger..

Kategori: SmåbarnslivetAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAArhgghh.
Fin summering.. Jo så atteeeh.. Att vakna till barnaskrik är nåt som tillhör the motherhood. Men att ha pissigt morronhumör (jag) trodde jag var något som skulle växa bort. Det gjorde det inte. Idag vaknade jag av att Isa vrålade efter tuttemjölk. Vincent var inte sen att svara henne, med illgråt han också. "Ingen älskar mig, ingen kommer hit, ingen tycker om mig, här sitter jag ensam i min säng med galler på.."
Så där satt jag i "godan ro" och ammade med ont i ryggen, och kliande hår, som man ju inte kan klia tillbaka på, när man ammar. Och en illskrikig Vincent i två rum ifrån mig.

Jag trodde ju att det skulle klia mycket mer med dreads, så det är ju lugnt, men när man har båda händer upptagna, det är DÅ det ska klia. Överallt! Så har det varit hela tiden. Byter man blöja kliar det i näsan, och då kan man fan inte klia tillbaka med bajsiga fingrar. :S

Jag sa till Lasse igår att han ju diskar för att plocka poäng och hämnas, osv.. Då flinade han VÄLDIGT skyldigt, och jag sa direkt att "du har läst bloggen, det syns!"
Ja så tyvärr hade jag ju rätt. Han tycker att det ska återgäldas, att jag alltså ska diska på hans dagar nu. Humpf, diskar man på mina dagar får man skylla sig själv. Jag tackar och bockar, men jag ska inte behöva bli skyldig diskdagar.. Dumma lejon, hämnas och har sig. (LindaVims, Jannika och Macco- det var bara riktat till Lasse!)

Har alltså nu lämnat Vincent på dagis, och vi var ju sena som vanligt. Han satte sig där inne i "sov" rummet, där de andra satt i ring och sjöng imse vimse spindel, HEY!. Vincent satt med ryggen mot mig, så när jag hade pratat med en fröken om semesterveckorna, så satt han där, STILLA och viftade med armarna till rörelserna. HOW DO THEY DO IT?? Efter att ha varit på två sångaktiviteter med kyrkan osv, så trodde jag att de nästan hade hittat på, på dagis, att han sitter still och sjunger. Men nu såg jag det med egna ögon. Jag ska fråga dem hur de gör. 

Kärlek på Canvas.

Kategori: Pyssel


Blå- Lasse 27 år.
Magenta- Annelie 23 år.
Grön- Vincent 1½ år.
Lila- Isadora 6 veckor.


Sen när alla 25 barn är födda, får vi göra en större.


Jag älskar er olidligt.
<3

JÄPP!

Kategori: Happyfejs! xD


I has gone totally mad! Jag har sagt som såhär- att nån gång i livet vill jag ha testat på att ha dreadlocks. Det är en av MINA 100 grejer jag vill göra före jag dör.. Jag went back to magenta i hårfärg, och bad Macco att sätta i mina nyinköpta rosa dreads, tillsammans med lånade svarta dreads av Macco. Jag är jävligt nöjd med hur det ser ut! Så jävla ballt. Läckert. 

Tungt var det, i lördags kväll när hon satte i dem. Jääättetungt! Sen duschade jag också, då blev de ju ääännu tyngre. Kliar inte så farligt som jag trodde, faktiskt. Man kan ju klia tillbaks. Blev läckert där med att både luggen och pollisarna är lämnade, så det ser lite mer äkta ut eller vad man ska säga. ;) Det är ju nylånhår, eller vad det heter.
Om tolv dagar blir jag ju gammal kouwh, mouuuh. (okej inte jättegammal, men nästa år blir jag ju ett kvarts sekel, som min 50+ svärfar påpekade...) Man får passa på medan man är ung. Man kan ju inte ha rosa hår sen när man är tretti+ och går på föräldramöten. (Eller... kan man..? Hää- häää!)

Homestyling med Ida Tinzimara.

Kategori: KalasFick finbesök i fredags, av min jobbarkompis från Tinzimara. Ida, och hennes sambo Wille. Hon skrev nån dag före, och frågade om hon skulle ta med något. Jag skrev att de skulle ta med ett glatt humör och att det räcker med det. Sen skrev jag en lite längre lista, med things out of the blue.. Fantasin är det inget fel på. Jag skrev så det rök- en docka, en hel stor klädd julgran, en knappnål, en krukväxt, en smörgås, kudde, två dollar, och massa massa mer. Nån get eller nåt skrev jag nog också med.

Sicken förvånad Donken de mötte i dörren vill jag lova, när Ida faktiskt hade fått ihop massor av det jag hade skrivit! Haha! Till och med en islandshäst- på bild. Chefen där kommer ju från Island, så hon hade bidragit till Ida med en julgran och ett kort på en islandshäst. Fan vad kul, alltså! Haha... att hon faktiskt gjorde sig omaket att försöka få ihop alla grejer med! Jag var ju inte seriös, för fem öre. (det var inte Ida heller, men kul som fan var det!) Tänk om hon hade kommit där med en stor tvåmeters äkta klädd julgran mitt i mars, fyfaaan vad kul. Haha! ;)

Jag sa det med sen, att DET kommer minsann ut på blåggäään. Höhö!

Vi käkade tacos, och tittade på A-amigo! A- a- amigo! (speedad skåning med överskottsenergi på duracellbatteri) Och på äntligen fredag, med Sean Banan. Och Lets Dance. Och Parlamentet. Himla trevlig kväll var det. Lite double-date-parmiddags-tjosanhejsan. Fler gånger, yes pliiis! Vi har samma skumma humor jag och Ida, skrattade som en idiot till mopsen förra fredagen. Mina tårar sprutade och jag fick fan andnöd. DÅ har man roligt.


Pöss!

Favorit i repris

Kategori: Lasse min SamboLasse has gone overkill nu för fan!
Nä, jag borde VERKLIGEN inte klaga, att han diskar, på mina diskdagar. Men varför..? Ruin the whole städschema ju. Men jag är inte den som är den, han får gärna diska extra. Då får han dock ge fan i att klaga på att jag inte lagade "häntiveckan"-maten igår. Man kan ju inte hålla på å flytta dagar fram och tillbaka, det blir för kladdigt med överstruket i listan. Nä, fint skare va. Och det ska följas. Gör man inte en dag, får man göra det så snart man kan, the next day.

Men jag tror att han försöker smyga fram en serie av mig, hahaha... Han påpekar att jag inte bloggat nu på nån dag. och han diskar massa extra. Japp, han fiskar serier. ;)
(Han älskar att fiska, så det blev ju nääästan en ordvits. Såna älskar han också. Men bara sina egna dåliga förstås..)

Städschema.

Kategori: Lasse min SamboJag och Lasse har nu upprättat ett familjestädschema.

Det hänger där almanackan från förra året satt, och den är ännu inte ersatt med en ny, så jag är virrigare än nånsin.
Och så har vi praaaaaaaaaatat också. Om städning, delat ansvar, barnuppfostran, städning, fördelning, 6-15-arbete Vs "mammajobbet", etc. Jag förstår nu, massa mycket mer. Man måste blöda från hjärtat ibland, för att fatta vad som är fel.

Och han har rätt i en viktig sak som han sa.. Man måste inte vara perfekt som morsa. Man måste inte ha gardiner som inte släpar i golvet.. Man måste inte alltid ha kliniskt rent hemma. Man måste få kunna slappna av även om det är en dammtuss som flyger runt. Idag när jag gick till dagis så gick jag lugnt och andades lugnt, genom näsan. Vi var såklart några minuter sena, men jag fick iallafall ro i kroppen.

Man ska kunna andas, och ta det lugnt, och känna sig bra också! Förra veckan var jag ju sönderstressad och hade fullt upp hela tiden, var skitsur, och lät det gå ut över alla. Disken var helvete, det var skitigt överallt, tvätten, o allt.. Ett svar på det problemet var ju PMS uppenbarligen, men också allmän småbarnsstress.

Städschemat har funkat relativt bra. Nån missad kvällsmat här och där, och Lasse som hellre tar disken på morronen efter, före han går till jobbet. Kattlådan ska tömmas med, ska jag skriva upp där. Jag kollade genom gamla SMS jag har skrivit, före jag tog bort dem. Tragiska SMS till Lasse var där, och som kontrast, en massa smileys till mina tjejjor. Hmm, jag bestämde mig för att vara trevligare mot Lasse. Nu har jag börjat med det, och jag hoppas att han kan bli gladare av det också.

Färgat håret, mammaträff.

Kategori: Småbarnslivet


Färgat underhåret (och under-luggen) svart. Före- och efter.

Ännu en kyrkgrej som kommer idag, den jag pratade om i förra inlägget. Igår var vi nämligen på en annan kyrklig grej med Sofie och henes pajk som är Vincents BB-polare. Jag tänkte som så, att WTF, jag träffar ju iaf andra mammor. Vi är inte direkt kyrkliga av oss, om man säger så.. Det är dop bröllop och begravningar, i princip. Och så är vi båda konfirmerade- det kan man kanske inte tro när man ser oss... En brud med tuppkam o rosa hår, och en dude med svart, nitar, och läpp-piercing.
<- En fest för länge länge sen..

Träffade en trevlig mamma där, förutom de jag redan träffat nån gång på mammaträffar och homepartys. ;) Massa tatueringar och en riktig glad donna. Både hon och hennes dotter, då. Hehe! Hoppas man träffar henne igen, så man kan byta nummer osv.

På fredag kommer min jobbarkompis Ida från Tinzimara hit med sin sambo, prinsen! (Han heter William, då är man väl prins?) Vi ska titta på "Äntligen fredag" på teve, för vi såg det i nån repris i lördags kväll. Jag skrattade så jag knappt fick luft, och tårarna sprutade. Skrattade som bara faaaan åt den där mopsen som spelade piano.. Den finns säkert på YouTube också om ni vill se whats so fecking fannii.
(Ida, hon som kom hit på kaffe och gav Isadora och Vincent süüta tavelramar från butiken, från henne och chefen där.)

Igår bloggade jag inte alls, satt inte ens vid datorn.
Första gången på två veckor som Vincent var på dagis igår. Kändes väääldigt konstigt och tyst och tomt, och inget att göra. VA?? Inget att göra?! 

Dopet och amning

Kategori: Småbarnslivet

Inte i samma kategori då förstås. Men dopet kommer att bli nu i maj, och veckan efter det fyller Vincent 2 år. I kyrkan som dopet kommer hållas i, ska jag gå på onsdag. Det är nån slags kyrkans barntimma eller öppna förskolan, eller vad det kallas, där. Har aldrig varit på nåt sånt med barnen förr, och har inte varit inne i den kyrkan än ens, så det ska bli intressant att gå dit själv med båda barnen... ;) Vincents BB-kompis och hans mamma ska förstås också dit, det var hon som frågade om vi ville med.

Amningen går bra fortfarande, idag har jag ammat tre gånger. Brukar amma en eller två gånger om dagen åtminstone. Jag pumpar resten. Ersättning får hon fortfarande då och då.
Det är skönt att man kan få en annan syn på amning nu. Innan var den synen ganska mörk, jobbig, smärtsam, jobbig (sa jag det?) och helt hemsk bara.
Nu är det en positivare bild jag har av det. Mysigt, trevligt, smidigt, man behöver inte diska efteråt.. ^^

<- klicka på bilderna för större.

Vi fick låna min storebrors babysitter, som de hade till sin son när han var liten. Han är ju lika gammal som Vincent. Vincent hoppade ju sönder den vi hade, när den låg bakom soffan på högkant.
Vi var på 27-årskalas hos dem igår, och jag gjorde ett kort åt mamma, till honom. (blev det för komplicerat?)
Han är datanörd min bror, så mamma beställde då ett kretskort. (Ha ha ha ha! Ordvits!)

Kläder kläder kläder...

Kategori: Småbarnslivet


Vincent ska få denna västen och sånt, till dopet. ;) Mörklila och silver, oh-yähh. Kläninngen är ju den hon fick av sin farmor.


Han har ju plötsligt vuxit nitto centimeter så han är nu över två meter lång, typ. Minst. Nya kläder blev akut ett faktum, så han har fått (men de har inte kommit än) pyamasar och kläder och sånt. Rensade uyt en hel låda, två om man räknar sen längre tillbaka.

Barnbidrag är ett BRAA påfund. Att man får mer för fler, är ett ännu bättre påfund.

Har sett till att Lasse hämtade in kassen med lånade kläder som vi fick låna av en kompis till mig när Vincent var ny och färsk. Massa småttingkläder. Där i låg också ett par tjej-jeans (ja blommor, krås o sånt jox) som jag fått av mamma för längesen men som inte riktigt var Vincents stil. (!) Hon hade fått dem av nån tror jag. Helt nya med prislappen kvar. Isa ska ha dem nu sen när hon har 62.

Tvätt, kläder, högar, snabbt fulla korgar.
Get used to it, Donkaaas.


(yes ajm kräjzi. talkin' to meh-self)


Lite att gö..

Kategori: SeriestripparTo Do.

-Vika ihop den sista tvätten, lägga in i skåp.

-Ta fram nån hästpiska och whippa framför Lasse så han gör allt.

-Dammsuga
-Torka golv
-Bädda säng
-Dammtorka alla ytor

(I morgon ska här vara ett me&i-party, 8 pers kommer so far)

-Babyshowerkort, Födelsedagskort.
-Rensa garderoben i hallen, ta ut vinter-/gravidjackor till förrådet.
-Ta in de lånade babykläderna från förrådet.
-Adressera dopkorten, skriva postitlappar i nåra.. och skicka.

-Kissa, pumpa, skita, dricka kaffe. (när tid finnes)

Donken TIPSAR! Wild Mango-barnkläder hos Johanna Friman.

Kategori: Annons"Wild Mango-paket 1

3 matchande plagg till ett oslagbart pris! Har endast en uppsättning och det är enbart den storlek som anges på bilden. Fri frakt i hela Sverige, så passa på och fynda nu!"


Jag har köpt ett par army-bralls och en army-skjorta till Vincent. Asläckert, kläderna är nya också. Kika in hos Johanna Tvåbarnsmorsan HÄR. Hon har massor mer än detta.
Fler tips och bilder kommer inom kort.

Nestlé hos Tvåbarnsmorsan Friman

Kategori: Tävlingar

esperansa smycketävling hos Britta bloggar

Kategori: Tävlingar


Jag tävlar om ett valfritt smycke från esperansa hos Britta Bloggar!
Tävla här du med! Tävlingen pågår tom 16/3!

Vart tog hon vägen?

Kategori: Småbarnslivet


Vart tog vägen vägen? Den gick in i väggen o vägger. (??)


I call it: ofrivilliga tics mot ofrivillig oskyldig vägg.


Seriöst allvarligt med steck-min:
:-I

Its starting to get to me. Inte grejen med att ha två barn, men allt det som är runtomkring det hela. Att det mesta skulle ta dubbel tid, var jag ganska förberedd mentalt på. Men att dyygnets timmar skulle halveras, det var jag INTE beredd på.
Ja, visst, Lasse har nog rätt. Man ska sova på natten. Ja, varför ska inte jag göra det, när han gör det?
Just. För. Att. HAN. gör. det.
Kanske..?

I'm being a nice-ass gööörlfränd, taking care of baby and biggy-brotha'. Daytime, nighttime. När jag har fritid, städar jag. Vad i helvete är det för jävla fritid.

När jag faktiskt HAR tid över, och kan tex blogga, ja VEM har kommit hem från jobbet och hi-jackat datorn då?
 Inte är det barnen iallafall.

Så, här är jag. Ni undrade, jag svarar.. Jag sitter här, kolla själva klockan, och judge me hur mycket ni vill. Blev fast med att hänga och vika blöt tvätt, ta hand om skrikig bebis som inte vill ha mat och inte vill bli tröstad.. fortsätta vika tvätt, för gubben bestämde att han skulle checka ut från samarbete och sen sova.

Svengelskan kommer tillsammans med tröttheten. Gief me strength..


Nya färger på H&M?

Kategori: I-Landsproblem


Lustig färg på den nedersta pyamasen där...^^