DONKEN

En Flum brud i tuppkamsförpackning. Glimt i glasögonen, och stort hjärta för familjen och alla andra. Skriver om saker som gör mig pissed, och saker som jag avgudar litegrann.

Hjärnsubstans på pränt

Kategori: Lasse min Sambo

<- Öland förra sommarn.

Då och då går jag en raid genom alla folken på BlogLovin' för att hålla mig á jour.
Dessa "då o då'n" kommer alltmer sällan nu för tiden. Likaså inläggen i min egna blogg. Sånt är livet, men jag skäms inte för det. Ser man det ur en annan synvinkel, så förstår man ju vad jag lägger lite mer tid på i stället. Städning, såklart.

Hahaha, nej jag bara skojar. Städa gör jag nog ungefär lika mycket nu som när Våfflan låg i magen. Däremot, försöker jag ägna alla deras vakna timmar, åt att umgås med barna. Sen på kvällarna försöker jag få min undersåte att damma fönsterbrädor och gå ut med soporna, och fälla ner det godforgiven toilet seat. Och ta undan skorna från mitt framför dörren, och att dammsuga, diska, torka av spisen, se till att han viker ihop mjölkpaketen ordentligt i återvinningskassen.... ^^

Nej där skojar jag också. Jag må försööööka få honom att göra allt det där. Men som ni vet så gillar inte de äldre hundarna att sitta ner. Istället står jag som en dålig sommarplåga på repeat, och gnötar in de där sakerna. Och till syvende och sist, så tar jag hand om skiten själv, efter att jag redan tagit hand om aaaallt annat förutom att handla och betala räkningar.
Thats how I roll. TYVÄRR!

Vad fan hände med gemenskap, jämnställdhet, "jag kommer aldrig bli som mina föräldrar" och "hahaha, det är bara idiot-sambopar som fightas över pulkabackes-ost, och toalettringen."


Vad hände? Och NÄR fan hände allt detta?

Storepojk blir 2 år!

Kategori: VincentVincent fyller 2 år idag!

Dagen till ära bjöd jag in en bloggkompis,  Charolicious, Mrs D, Trust Me Darling-bloggerskan. Har inte träffat henne IRL förr, så hon och hennes två söner, och hennes syster hälsade på, på barnkalaset. Så fina ongar och så himla trevlig hon är!
Och vilken uppoffring hon gjorde alltså- 2,5 timme i bil, enkel väg. Guh vad jag uppskattade det!

Det var några som avbokade i sista stund, så vi var 15 pers ca, i lokalen. Men barnen hade roligt ändå, och Vincent blev överöst med presenter. Det blev korv, kakor, bullar, saft, kaffe, kakor, och en traktor-tårta. ;)

Så nu för två år sen, klockan 20.28, blev jag mamma för första gången i mitt liv.
Vad jag älskar er, Vincent och Isadora. <3

Rumpis utmanar!

Kategori: TävlingarJag har blivit utmanad av Rumptott!

Vad är det första DU tänker på när du läser dessa ord?


Du får endast använda ett ord.
(där fuskade jag väl litegrann..)

UTMANA SEDAN TRE STYCKEN DU VILL SKA GÖRA DETTA:

U T M A N A D:
Choklad: Kärlek
Cirkus: Hopplahästar
Sol: Röd som en kräfta
Kallt: Vintrarna nu senast
Läskedryck: Berra bus (blå!)
Stekpanna: Magnus Samuelsson
Kärlek: Hjärtan
Stuga: Öland
Sorg: Svart
Hav: salt!
Cykel: Ugh
Tv: Egentid
Ångest: Andnöd
Chips: Krispigt
Säng: Sover han nu igen...
Stenar: Klippigt
Champinjoner: Pizzahouse!
Mörkt: Skräckis
Promenad: Ugh
Liten:  Bääääbiiiiiis..
Rädd: Saw-filmer

 

Utmanar: dig!

Doptårtan o så vidare...

Kategori: Isadora 31 jan-11

Sista bilden är alla presenterna hon fick. Och två par stumpor till store- store- brooor.. Silverramens bebis, är den som är i när den köps, det är alltså inte ett foto på Doa. ;)

Tårtan blev jäkligt poppis, och det är jag såklart nöjd med som attan.
Dörrskylten fick Vincent (när han föddes) en likadan av min morfar, som gjort deras båda, själv.
Som ni ser, så gick dopet i mörklila. Även Isadoras dopklänningrosettband var mörklila.

Blev ett litet dop ändå, men jag är mycket nöjd. Alla barnen var snälla och lugna i kyrkan, och Vincent och hans kusin sjöng med i "den blomstertid" som jag valde som psalm.. hehe! Det ÄR ju den tiden som kommner nu, fastän det är maj..Utvecklingen går framåt fort!

Kategori: Småbarnslivet

<- Pigg o vaken..

Ugha ugg. En Babar bok mindre nu då. Blir att tejpa ihop den igen. Den också. Många böcker som går åt här, tycker jag! Han har ju kommit på att hans Tripptrappstol är mycket bra att ställa framför bokhyllan som har dörrar. Där klättrar han upp, öppnar haspen, tar bort stolen, och öppnar bokhyllan. Drar ut en massa böcker som han inte vill läsa, sen tar han en, och systematiskt river lite i.
Så är det. Bara att bita ihop, och tejpa hel.

Han pratar mycket nu, extrrrremt mycket. En social kille.
Koffanja,
är russekana. (det heter Rutchbana, men JAG säger Russekana.)
Bilen, klocka, bollen. lampa, maaaat, är vad det heter.
Pappf, är saft. Pips (chips) är cornflakes. Han tycker att det är chips, då får det vara chips.
Kakka, är kaffe. Kakka är kaffebryggare också.
Kickala, är motorcykel, och cykel ö.h.t.

Soffa, bord, sova är vad det heter.
Sooomma, somma zol..
(sommar, sommar o sol, havet o vinden, med doft av kaprifol.. Hajk- låten, sjunger han ibland.)
Baa baaa bita jamm.. hadu... OOOOLL! jaa jaaaa nananna ... öh... FOLL!
(melodin sitter, men vissa ord är inte hundra än. Men man hör ju vilken det är..)
Inka inka jäääna dä.. oo ja unna va u äää... (den sitter också den melodin.)

Det var lite Vincentutveckling.

Isadora har börjat prata lite hon också, och hon skrattar åt mig. Tuggar på näven, och låter som en stor kissekatt. Hon har också försökt ett par gånger att vända på sig. När hon ligger på mage, så är benen rätt upp i luften, ser nästan mer ut som att hon ska stå på huve.

På lördag döps lille Lila Bruden. Nästa lördag blir stora Gröna gubben 2 år.
En Våffla, och en Groda.

Barnfritt i Ullared. Såklart.

Kategori: Kalas

Igår var jag och Elin J och Ida K i Ullared, och handlade. Mitt gick på ett par tusenlappar MINDRE än vad det brukar. Jag=nöjd! Fick två proppfulla påsar för ca 2 lakan. (Laxar? Jag och Lasse pratade om man ska sitta o spela poker med riktig fisk, och sängtyg..)

Där var inte så mycket kläder till barnen. Inte så mycket kläder till mig själv heller. Desto mer schampoo tandborstar, kaffefilter, fryspåsar..(!!!!)
Köpte pappdukar i lila, till dopet. Och nåra söta plagg till barnen. Ett helt linne till mig själv, lite underkläder till mig och Lasseman..
Jaa, just det, Vincent fick ett par svarta och limegröna gympaskor också. Behövdes!

Inga badkläder. Men Vincent fick lite födelsedagspresenter! Han ska få duplo lego, en badring, en bajsbok, jongleringsbollar. So far. Och av oss ska han också få en trehjuling, och kanske ett trumset. (ja där får man nog ångra sig när han haft det ett tag.. kanske.)

Sen tänkte jag göra tre studentkort till mina släktingar som tar studenten nu i juni. Ska göra ett beställnings-studentkort också.

Har ni fixat studentfolkens presenter?

Nu äre maj.

Kategori: HUS/flytt

Första maj, välkommen, trallalal la laa..
Kollade på hus på hemnet nu, där fanns en jävvla massa. Men de snygga kostar ju miljoners miljarders, som blir 40 euro. (Eller hur var det nu hon räknade, den däringa politikern...)

Jag vet att ni saknat mig en aning. Och de våriga känslorna för er är besvarade. Solen skiner, det finns glass och kaffe. Grillat två-tre gånger i år med.

Hör och HÄPNA men i fredags missade jag Big B. Jag grät och grät och grät och det fanns ingen hejd på mig. Jag fick inte träffa mina kära vänner, 9 stycken galningar inlåsta i ett hus. (okej, tog du det där gravallvarligt, så får det stå för dig..)

Ja jag tittar ju på det, och jag missar inte ett enda avsnitt. Men grät gjorde jag inte. Nån har ju uppfunnit internet. Men nu var det som så att comhem tyckte att de skulle stänga av ALLA våra kanaler utom 1,2,4 och 6. INGEN ELVA! (Lasse ringde och fixade det där, uppgraderade abonnemang eller whatnot, så nu har vi 8 favoriter)

Är man besatt när man drömt TVÅ gånger att man bor ihop med dem i huset? Har drömt massor om att jag upptäcker att jag är naken där, och i national TiVi. (vad ska mamma säga nu!)

**
By The Way, Isadora är 3 månader gammal idag. Eller igår. Beroende på hur man räknar..