DONKEN

En Flum brud i tuppkamsförpackning. Glimt i glasögonen, och stort hjärta för familjen och alla andra. Skriver om saker som gör mig pissed, och saker som jag avgudar litegrann.

Bloggmingel G Ö T E B O R G i bilder! 25 februari 2012.

Kategori: Mammabloggare<3Detta var bilder som jag tagit. därav knappt nån på mig, och de som är på mig är extremt suddiga. Men har lånat andras bilder också, så här kommer de:


Jag och Moí, som i Linda då, för det var hennes bilder de med röd text ;)

Dagensteckning 4: Superdjur

Kategori: SeriestripparVet att jag får skriva längre men hinner inte. Så:

Kategori: I-Landsproblem

Jag har nyss kommit hem från Götet!

Folk får fan tro vad de vill.

Kategori: Småbarnslivet

Folk tror så jävla mycket om allting hela tiden. Folk vet också alltid bäst. Folk ska fan veta HUT! 

9.30
Gå till Dagis med Doa, Vince hängde med. Det är en gångväg i asfalt som FOLK använder till att köra bil på. Folk som inte vet bättre. (Det blir väl ytterligare en insändare till lokaltidningen om just det problemet.) Vince körde Doa i vagnen. Duktig kille. Mötte en gubbe som också sa att han var så duktig.
Var framme 9.45. Tog ut blöjor, väska, kläder, vantar, två barn från vagnen, fällde ner barnvagntakgrejen och fällde in benföttergrejen, så att vagnen skulle hålla sig torr ifall det skulle regna in under den entrén.

Vi lämnade Doa, och Vince kastader av sig alla ytterkläder där inne. Klä på honom omgång nummer TVÅ denna dag alltså. Lovade honom att vi skulle gå till hans avdelning o säga hej. gick in där, jag ropade på fröken, då hann han ta av sig ytterkläderna igen. Vi sa hej, jag klädde på Vince 3e gången..
Gick hem, han och jag. Sprang, gick, rusade, gick.

Klockan blev 12.00 hemma, och vi skulle hämta hem Doa. (skulle hämtat kl 12.)
(Vince ledig fredagar, och Doa skolas in nu sista veckan.)
Vince hade vart på toa, o dratt av sig byxor blöja kallingar. Denna gången gick det inte att muta eller jaga. Jag orkar inte.. Efter en halvtimme eller nåt hade jag lyckats. Då tog han mina nycklar, jag höll koll. Han la dem på hallbyrån. Jag tog på mig min mössa. Nycklar borta.

Jag kan inte lämna hemmet utan att låsa, det går fan inte för sig. Jag kan inte skippa hämta Doa, hon skulle ju bara vara där till 12! Jag röt vrålförbannad på Vince om att han skulle ta fram mina nycklar, som han "inte visste" var de var.

När han börjat foga sig, hittade jag dem under datorskrivbordet.
Under tiden sprang katten ut på loftgången. Har dörren öppen, för att visa att man klär på sig när det blir kallt!
Vince jagade in katt. Jag klädde på Vince ytterkläder för 4e gången.


Vi sprang mot dagis, utan vagn för den lämnade jag där. När vi kom in, drog Vince av sig jacka oich skor, och jag tog av mig mina kläder, pga extremt varmt både ute och inne! Pratade med frökknarna, la in Doas extrakläder i skåp, försökte övertala Vince att vi skulle gå hem igen, fastän han ville vara på dagis och leka. De andra barnen skulle sova, och Vince sa att han minsann inte ska SOVA! Nä, det skule han inte heller, för vi skulle gå hem.

Jag tog på Vince ytterkläderna efter jag klätt Doa, då för femte gången. Jag var svett som as, och trött på att klä på ytterkläder på en högst ovillig pajk. "det gäller att man visar vem som bestämmer" säger fröknarna. Ja där på dagis  gick det rätt bra. Följ med mig hem en morron, ska jag visa hur lätt det är i praktiken! I teorin funkar det säkert jättebra, som råd.
Men det funkar inte. Det som funkar är att öppna alla fönster, och att det då är minusgrader ute. Nu när det börjar bli varmt igen är det FAN INTE LÄTT!! 

Vi kom ut tillslut, och Vince körde vagnen, När vi kommit till andra änden av dagis mötte vi Vince ena fröken runt hörnet, och hon satte hjärtat i halsen, hon trodde Vince gick där själv med Doa i vagnen. (jag gick 2 meter bakom)
Jättekul, haha, skrattade lite, skojjigt. Jag hade nu tagit av mig mössan pga solen. Hej pinkyhead ja. Alla med udda hårfärg och neonkläder knarkar och är värdelösa morsor, vet ju alla. Det är liksom allmänt känt. För FOLK vet bäst, som sagt.
Vi gick på gångvägen, förbi bibblan som renoveras, med massa stora bilar utanför, gick under bron med bilväg ovanpå, och kom ut på andra sidan. Jag ropade på Vince med vagnen att han skulle komma. Han började komma efter. Då bestämde han sig plötsligt för att vända, och gå med Doa till dagis igen! Ja, jättekul, jättegulligt. Å så sött.
Jag ropade, och gick lite, för att visa att VI GÅR HEM nu. Brukar funka, då blir han mammig och "vänta på mig!" ar sig. Nej. Han fortsatte under bron, mot alla stillastående stora bilar. Han mötte folk, som stannade och stirrade på en ENSAM TVÅÅRING som var ute o gick MED EN BEBIS I BARNVAGN!  Jag stod kvar och ropade. Funkade inte. Jag sprang med all min kraft med rosa rishögen på huvvet. Talade om för folket att ja, det är mina barn, nej de är inte ute själva o går. De talade om att det såg läskigt ut.
Mh.

Efter detta tog det ungefär en halvtimme, för Vince sprang ut ett par gånger när vi kommit innanför dörren. Han kastade mina glasögon ner för trapphuset bl. a.

Vi åt lite fika.
När Doa somnat i sin säng och Vnce läste högt i Richard Scarry för mig, så slocknade jag i soffan i en stund. Vince kom å skrek ÄGG!!!!!! och bankade med kladd, på mig. "Ojj, Plocka UUpp Den!", säger han. WTF... Jag orkar inteeee... Då ringer telefonen och säger att kl är 15. 10 min senare ringer Lasse och Vince tar telen. Vince skriker att PLOCKA UPP den! ÄGG!!! och springer till köket.

Lasse kommer sen hem, och skäller ut mig för att jag inte har koll, för vad i hela jävla helvete har hänt i köket...?!
Lasse- gå EN TIMME i mina skor en dagisdag som denna, EN TIMME!

Äh, far o flyg, håll käften.
Over and bajs.Herr Lovart och inskolning

Kategori: SeriestripparDagens utmaning var jag som valde ämne till, Affärsdisk+ Smarrigt.
Det blev en slags Herr Lovart och en smal Fluffis. båda har överkamning men det syns lite dåligt på katten.
Jag gillar detaljer som man upptäcker efterhand, det syns, jag vet. Massa onda, goda budskap, vissa "dolda" andra väldigt tydliga.

Nu är det Aky som ska välja ämne till imorrnkväll, eller om Oompalompy gör det.

Bra sätt att få igång mitt bloggande igen!

Annars då? Jobbar för fullt, har bokat in några visningar nu i vinter/vår, och webbutiken får en del beställningar nu igen efter julruschens askedagarsefterbörd. :P
Folk fyller år eller hur? Handla nåt kul plojskoj eller nåt fint inredningspryttel hos mig. http://www.donkendesigns.se är adressen, om ni mot förmodan skulle missat. (tavla, inget slår ett "1800-talskungafamiljeporträtt". Där snackar vi personligt.

Låna gärna DD-annonsen som är grön här till vänster och lägg upp på er blogg. Eller ännu hellre: beställ själva. Oavsett vilket, så blir jag en lycklig lycklig gladskit.

Vince går på dagis nu, 16,5 timmar i veckan. Börjar lugnt här nu nämligen. Både för deras och min skull!
Visst är det skönt att senare kunna jobba ostört, men vafan- jag blir lite (läs: MYCKET) tokig när det är helt tyst. Blir att peppra på elräkningen med radio tv och dator sen när båda är på dagis.
Doa har en vecka till kvar med inskolning, sen ska de gå där 3 dagar i veckan. Till en början. Mina älskade barn!

 Galningar som river plejset, men åh vad jag älskar er. Och det säger jag inte bara för att verka snäll. Det talar jag om för dem också. Även om de kanske inte vet exakt VAD det betyder, och även om Vince säger Jag älskar dig mamma, tillbaka, så menar jag det ända nerifrån hjärterotens alla 845760973 kammare.

Dagens teckning:

Kategori: Seriestrippar

Kära Aky och jag har dragit igång en utmaning för att boosta varann, och för att det är skitkul helt enkelt. Även mr Oompa-Loompy  ska va med är det nu sagt. Här är min dags bidrag till temat

Halvmänskligt + Gulligt:
Vi väljer tema varannan dag, och båda gör bild före vi tittar på den andres. Fusk är ju inte det minsta kul nämligen.

Temat till bilden ovan här bestämde Aky, och för imorron kvälls publicering är temat valt av mig (spanska ordboken fick bli min hjälp: blunda, bläddra, titta).

Imorgonkvälls tema är då Affärsdisk, och jag själv la till Smarrigt. Alltså: Affärsdisk+ Smarrigt. Om ni också vill vara med är det bara att säga till & visa upp, annars kan ni njuta av bara våra verk.

Zombie, Tediss, Beställning.

Kategori: Seriestrippar

Twitter och Skrivartrollen.

Kategori: Seriestrippar

För få armar, Juholtfarväl, Karikatyr på modern.

Kategori: Seriestrippar

l

Fru Aky & Linda Tok + fjäskar för karln.

Kategori: Seriestrippar

Skisskladdade lite på några kära folk. :P Känns de igen tro?


Seriestripp. Iskall Vincentväckning.

Kategori: Seriestrippar

Ska man ha nåt gjort får man.. Blogga om det.

Kategori: Politik

Ja, det blev ju många inlägg i januari. 5 kanske? 3?

Nu är det februari, och det är snart ungefär exakt 528 timmar kvar tills jag träffar min Göteborgsfamilj igen. Om vi bara vore grannar alltså...  Saknaden och längtan är så jävla stor nu.

Varför är Sverige så satans långt? Kan vi inte bara krympa ner det lite, lägga finland i norrland, trycka ner kiruna till jönköping, och lägga Götet i Forsheda? O så krymper vi lite på andra hållet också, lägger Ystad i Strömsnäsbruk och resten norrut.

******

Jag läste inne hos Linda Hummingbird, att det är över tusen olyckor på barn i dagens förskolor. (nej jag säger Dagis, så nääe. Fsk är fel. Det är såååå PK 2010.)
Varför då? Jo, alla fröknar (läs: 1 på 10 barn ca?) kollar på några barn i taget. Även om vi alla önskar ögon i nacken, så är det inte uppfunnet ännu. Spegelglas på alla dagis-staket och husfasader på dagis vore ju en tanke.

Annars kom jag på att man kan anmäla sig som frivillig att hålla koll på alla barna åt dem. Gratis. Jag ställer upp. Hej! Jag finns, jag jobbar, jag kan gå dit nåra timmar om dagen bara för att umgås och hålla koll. Jag jobbar hemifrån. Med barnen på dagis har jag tid med det också.

Jag ska skriva en insändare till VN (Värnamo Nyheter) om detta förslag. Har inte kommunen råd att anställa fler, får jag dra mitt strå till stacken. Jag som faktiskt har möjlighet.

Engagemang förändrar. Om än ett litet steg i taget.