DONKEN

En Flum brud i tuppkamsförpackning. Glimt i glasögonen, och stort hjärta för familjen och alla andra. Skriver om saker som gör mig pissed, och saker som jag avgudar litegrann.

Award av 4-barnsmamman Annelie

Kategori: Mammabloggare<3


Fick en award, av min sötepöte namne, Annelie! <3

Ska berätta 8 saker om mig som ni troligen inte redan vet om mig och sedan ska jag skicka iväg denna till 8 andra bloggare!

*...att jag har haft körkort i 5 år, 6 den 22 december 2011.
*...att jag hatar att dammsuga, ont i ryggen.
*...att jag tappade mina glasögon och fick åka hem utan, på Cypern -06.
*...att jag just nu tycker att vi kan bli friska allihop igen.
*...att jag idag har sovit 6 timmar.
*...att jag ska ringa BVC o "sjukanmäla oss" för en ny tid.
*...att jag ska gratta sjuttielva personer som fyller år 1a mars. (Virrpannas dotter kommer ut då också! <3)
*...att min man sover på soffan.Skickar denna award vidare till er!  Ja alla. :)

Nattskiftet

Kategori: SmåbarnslivetI lördags var vi hos min svärfar och där var norrlänningarna hemkomna för besök.
Ja för er som inte vet alltså, så är Lasses bror uppflyttad till norrland, där hans sambo kommer från. De bodde här i nåra år men flyttade upp nu i somras. De är även Isadoras blivande gudföräldrar.

När vi var där hos svärfar, var jag dödstrött. Kände att jag skelade så in i bombens (syns ASväl när jag är trött..), men enligt Lasse var det inte så illa.  Jag höll på o somna överallt, och jag pratade som om jag vore full, snubblade på orden, osv..
Vi åt mat och efterrätt, sen gick jag raka vägen till TVsoffan, där Melodifestivalen var.

I brist på block och penna (varken orkade hämta det själv eller be nån) skrev jag mina betyg och kommentarer till Daniella istället.
Vi tyckte båda två att Linda Bengtzings var bäst, och vi tycker båda fortfarande att Sanna Nielsen ska vinna hela skiten, nu när man hört alla alla bidrag. I övrigt tycker vi ganska olika om de flesta låtar. Han gillar mest de lugna svenska, och jag gillar mest de med fart o fläng i.

Jag var alltså skittrött, så vi åkte hem efter MF. Jag skulle somna i bilen, men icke. Lasse sa att han var lika trött som jag beskrev mig.
Vi kom hem vid 22.
Vincent somnade direkt i både bilen och sen i sin säng, och det var vid 23.
Vid 00 skulle vi lägga oss och somna, då vaknade Isa.
Lasse försökte fram och tillbaka med att ge napp, (jag sa att han skulle kolla blöjan), att gunga henne i famnen, att prata med henne, tömma näsan på snor, ja det mesta karlar kommer på. Han gav upp och sa att Mamma Vet vad som är fel..
Mamman i huset går iväg o kollar blöja. Bajs. Bingo! Vädur som jag är, var jag ändå nöjd med att jag hade Rätt.
Jag gav henne käk sen och skulle sova. Lasse hade då redan somnat.

Vaknade sen vid 09.30 ungefär, av brösten. Jag fick bebis, och ammade. Vid 12.00 var jag såklart rövtrött igen, så gick o la mig. Somnade, och vaknade sen av att Lasse väckte mig ur en hångeldröm. Klockan var då sex fecking timmar senare. Ghaaaa...
Omeletten av kontentan, är att nu har jag sovit bort hela jävla söndagen, så nu låter jag min käre fästman att sova i soffan. Jag var till och med så gullig att jag la på honom sitt sängtäcke.

I work the GraveYard Shift.

Dags att prioritera rätt.

Kategori: Seriestrippar...och ändå skyller jag på att Lasse aldrig hjälper till, och jag då aldrig hinner äta. Egentligen är det nog lite bådas fel..^^

Tvärtomsagan.

Kategori: Småbarnslivet


DopGeneralens dopplanering, fast det var från början. Det blev ju färre folk sen..


Man kan inte skriva ut allting i bloggen. Om man är riktigt fly förbannad, så kan man ju inte alltid skriva exakt varför.
Så jag ger fan i det, och skriver med sjuhelvetes massor av ironi istället, det kanske har psykologiskt positiv effekt på mig.

Jag vaknade av fågelkvitter och solen som sken in genom fönstret. Barnen sov gott, och jag vaknade alldeles av mig själv. Brösten värkte ingenting, för jag hade visst ammat i sömnen.
Jag hade drömt, och jag mindes det klart och tydligt. Drömde såklart om guld och gröna skogar, och vaknade upp till detsamma. Jag är såklart rik och bor i mitt drömhus.

Barnen är snälla och underbara och skrattar hela morronen. De får mat och nöjer sig med det som är nyttigt för dem. Båda två, speciellt Vincent som älskar välling och äter absolut inte upp sista glassen från frysen och kladdar ner hela köket. Nej sånt sysslar inte min stora duktiga nyttiga pojk med..^^

Jättepigg, glad, nysminkad i förrgår.. och inte alls en fet kaffefläck på min ljusturkosa tröja.

Njä, funkade väl inte direkt. Det fick mig bara att drömma mig bort.. Till mitt hus, till att alla sjukdomar är borta ur vår familj, till ett liv med ekonomisk stabilitet och att vara kära föräldrar.

Torsdagsdansa

Kategori: I-Landsproblem

När man är "själv" hemma och Lasse är borta, dansar jag och smågrabbar hulahula. Smågrabbar i singular då alltså. Vi har rokkat loss till Maybelline I Hofteholder av Volbeat, och Pokerface i repeat.
Högt skare va, men vågar inte dunka på för länge, för då kommer väl kareokenördarna downstairs, upp hit och klagar. (Vietnameserna under oss, sjunger varje fredag lördag, högt o länge... suck.)

Jag har gjort klart alla dop-inbjudningskorten nu. Lasse hjälpte till med de 3 sista. Jag har fotat dem också men Lasse sa att de får jag inte visa, förrän de är skickade. Visserligen bara svärfar som kollar bloggen av de som ska få, men ändå.

De sover!

Kategori: Småbarnslivet


Mörklila bodyn längst upp till vänster fick Isa av min storebror och hans tjej Elin. De andra plaggen fick hon nu i helgen av sin mormor. TACK! Ska ringa Elin och personligen tacka med, mamma gav oss den nämligen.

Jag har sovit inatt. Igårnatt sov jag inte. Sov lite nån minut i soffan på dagen bara.
Var uppe och gjorde 7 dopkort till vårt lilla dop. Mmmhm, du läste rätt. Blir litet dop. Lassse defeated me. Vi krigades, jag hade en banan, och Lasse en blybössa, ja en med pengar i alltså. Den var tom, så jag åt upp min banan, och blev besegrad.

Ja, bildligt talat detta ja. Blir att vi bara bjuder familjen o så, för det gåååår inte med 76 pers. (ja det var ingen överdrift jag hade gjort serien om..) Så ekonomin räcker till närmsta familjen. Men sen jävlar. När vi gifter oss, om det blir sånt, så ska JÄVLAR i att, alla komma. Bjudas åtminstone. MIN dag ska bli stor. Jag kommer vara värsta bridezilla. Det kommer göras en dokumentär om mig, och den kommer sändas i 10 delar, för allt kommer inte få plats i ett avsnitt. SÅ illa kommer det att bli. Men dagen ska bli perfekt. (det kommer regna, och brudtärnan kommer för sent, jag kommer ha spillt blåbärspaj på klänningen, etc.. Det blir ju aldrig som man tänkt sig.)

Donken goes Off Topic, heey.
Tyder på stress måhända. ^^

Ja de sover nu, pepparpeppar shhh! Båda barnen. Snabbt inlägg detta. Skrev till Linda Vims förut o klagade av mig lite. SMS är bra nödlösning när man inte orkar sätta igång datorn för ett helt inlägg haha..

Disken tycker Lasse såhär om: den är ju kvar när jag kommer hem, så sånt kan man skjuta upp till dagen efter.

HAN är inte hemma och lever i skiten. Jag ska alltså sitta o stirra på Mount Diskerest och må dåligt över det, tills han kommer hem.
Nya kanal 11 (love it!) sänder nåt som heter Cheaters och där ertappar de sina otrogna äkta hälfter o sambos. Så man blir ju knäpp i skallen när Lasse ska jobba över massa. Iofs vet jag att han jobbar, hans pappa jobbar ju där med så jag kan ju dubbelkolla om jag blir orolig.. Men ändå. "jobba över" betyder ju inte mkt annat än antingen jobba över på riktigt, eller ligga med nån annan. Så är det. Alla vet det.

Är det massa stavfel här nu är det för att t-bordet låter som fan och glöder snart. Skriver snabbt. De vaknar nog snart, jajamän.

Ughaaaa, ja mer kaffe nu. Lite intravenöst, tack? Hinner fan inte ens skita i fred. Isa körde jag in i sovrummet i vagnen, och Vincent följde med mig in på dass. (hemma från dagis för han är sjuk) Isa började skrika så fort jag började klämma tolle. Suck. Snabbskitning 2.0 för nybörjare, och sen när jag kom ut från dass hade hon tystnat igen.

Suck.

Hej småbarnsliv, I'm yet a rookie.


Vincent tyst. Vågar inte gå in i köket..

Kategori: Vincent


Det man inte ser på bilderna: Spisen var igång, barnlåset hade han "unlocked" och ugnen var på i 200 grader. Vi har ju spisskydd så det var ingen större fara. Märk väl att köksstolen står vid diskbänken- mitt glas med saft var heeelt uppdrucket av Busungen. Nyss upphällt och allt.

Jag satt i godan ro vid datorn för nån dag sen. Lasse sov, nånstans. I sängen tror jag (wohooo, bonuspoäng till Lasse!) Isadora sov i vagnen. Vincent var nånstans, köksdörren stängd och tyst i hela lägenheten. Det tog en stund innan jag reagerade- hela familjen hemma, alla barnen, och det är helt tyst? Mitt undermedvetna tänkte väl att Lasse jobbade och att Vincent var på dagis.
Jag började få en oroskänsla i magen.

Varför är det så tyst? Vad gör Vincent? Varför är köksdörren stängd?
Jag satt kvar, i rädsla för vad jag skulle få se om jag gick in i köket.

Ärligt talat trodde jag att det skulle vara mycket värre..Idag är Vincent och hans BB kompis 21 månader gamla! (snart 2 år, 21 maj)
Isadora är idag 21 dagar gammal, dvs 3 veckor.

Määälodi- festivaaaaaaalään.

Kategori: Happyfejs! xDIkväll är det stor tevetittarkväll såklart- jag är ju melodifestivalfreak.
Visste ni inte! Många av er, anywho.. Det är inte schlagermusiken jag är så kär i- det är hela grejen! Glitter, flärd, flames, sprutande gnistror, klänningar, sexy moves.. Och att sitta och dissa allt. Nja inte allt. Men de flesta bidragen är ju lite off. Typ som de man såg från Holland på 70-talet.. Vissa nu i år är ju liknande. Pisskassa, men de funkar på radio som humorunderhållning.

Aj lavv blingbling. Sanna Nielsen skulle vunnit med sin empty room för 3 år sen- men i år vinner hon. Hon ska!! Om det inte kommer en bättre låt ikväll förstås.

Som en nörd, sitter jag med block och penna, skriver låtarna, och några kommentarer om varje, sen betygästter jag dem (och framträdandet) från 1-5 där  5 är en toppenbästlåt, och 1 är piss, men vissa får underkänt- noll. Sitter även och SMSar med Daniella om vilken vi tycker ska vinna. Sanna var den enda vi var överens om förra veckan.

Donkens dunderkur

Kategori: JD Viktutmaning


Bild 1: 2 dagar före förlossningen skedde. Bild 2: 19 dagar efter förslossningen.

-Först- bli gravid.
-Gå upp precis hur mycket du vill, helst lite för mycket.
-Ät som en häst.
-Småät.
-Sen, se till att förlossningen går snabbt som fan, men se till att bränna fem miljarder kalorier under tiden.

-Sluta äta, glöm bort det, hinn inte, se till att hålla dig sysselsatt med två skrikande barn dygnet runt.
-Sov när du somnar av utmattning.
-Vakna och amma. Ät inte, det hinns inte.
-Drick massa vatten och saft så att brösten håller sig El Gigantos.
-Spela wii fit när karln är hemma och kan ha hand om ongarna.

= massa kilon ramlar loss.
-Fatta ingenting.
-Var glad.
-Försök äta för fan..


Adaras Magazine- tandsmycke tävling

Kategori: TävlingarJag tävlar om ett tandsmyeke i vitguld hos Adara! Tävla HÄR!

Kräftor sover icke bra nu..

Kategori: Isadora 31 jan-11

<- Bilden efter förlossningen med Isa.

Satt halva natten, vid datorn med
Miss Baam och väntade på att Isa skulle vakna. Lasse somnade nån meter bakom mig. Var? Soffan, svårt att lista ut. Isa vaknade vid halv fyra nångång, hon sörplade i sig massa mat, sen sov hon som en stock fram till 7-tiden. Då ammade jag i stort sett i sömnen.. Sen somnade jag när hon var klar. Hon låg på mig och fungerade som ett mänskligt element och täcke. Jag har ju en beeeebiiiiis igen! <3

Jag och Baam pratade om namn, födelsedagar och stjärntecken. Hennes mamma heter nästan samma som mig, och fyller samma dag, dvs är också vädur. Min kusin, heter också Linda som Baam, och de fyller samma dag och är alltså kräftor. Jag tyckte det var skitballt. :P

Kräftor är månen-stydra och nu i dagarna har det visst varit fullmåne så de folken har lite svårt att sova.. Ni som är kräftor, har ni märkt av det också? Känsligare i dessa dagarna, och svårt att somna.Lifeofjohanna- jag tävlar!

Kategori: Tävlingar

Presenter och finbesök!

Kategori: Inredning


Nallen och nappflaskan är bara där för att de passade så bra i bilden. :)

Min jobbarkompis från inredningsbutiken (Tinzimara i Värnamo) Ida kom hit en sväng efter hon hade jobbat klart för dagen. Hon hade med sig presenter från henne och butikschefen! Vincent fick ett paket, och Isadora fick ett paket. Det var tavelramar, de som är på bilden ovanför. SÅ fina! <3
Där i ska jag stoppa snyggebilder på barnen, varsitt. Isa fick hjärtat, och Vincent fick stjärnan.

Vi satt och pratade, drack kaffe och tittade på TV. SVT B som vanligt då ja. Vincent fick snabbt en ny vän i Ida, som var här för första gången. (Jag borde städat massa men hann inte, men jag tror hon har lite förståelse för det... haha)
Det var nåt skumt puppet-program med nån gamling i sjukstol, som flög ut med ett gummiband genom fönstret, och jag kunde fan inte hålla mig, så jag skrattade så tårarna sprutade. Sen skrattade vi båda två åt vår dåliga humor.. Gamla sjuka människor som flyger ut genom fönstret får man ju inte moraliskt sett skratta åt. Men, de var ju bara dockor. 

Vincent hittade hennes armbandsklocka, och påpekade för henne otaliga gånger, att hon hade en klocka. Klocka, klocka, klocka där. Kaka och kaffe sa han också. Och han visade upp sin bok med Richard Scarry med engelska och svenska ord, en massa massa grejer att peka på i den. Bilar, glass, hus, valrossar. Och en barber. (frisör)

Ja, det var roligt att få hit henne, och vi hade himla trevligt. Får vi göra om!

Namnnappen hos Virrpannan

Kategori: Tävlingar


Jag tävlar om en namnnapp inne hos Virrpannan. Tävla HÄR!
Hon ska ha barn 1 mars, så var med och tävla och gör en gravid kvinna lycklig. <3

Gmorron bajs och kräk...

Kategori: Vincent

Förlossningsberättelsen för er som vill läsa, finns här under detta inlägget.

I morse när Lasse ringde och väckte mig sa han att han hade sovit med Isa bredvid sig,
och när han vaknade för att gå till jobbet, så undrade han varför Vincent låg där. Och varför han var bebis igen. Hon är så himla lik honom! Och i Vincents gamla gröna grod-pyamas, så är de slående lika. Jag förstår att gubben min blev förvirrad..

<- Gammal seriestripp.

Morgonen idag var inge vidare kan jag inte påstå.
Inte för mig, inte för Vincent, och via Isadora, inte för mig, återigen. Här hemma gick ju allting rätt okej. Vincent vaknade efter mig, jag gjorde välling till honom efter jag hade ammat Isa. (vad skumt det känns att skriva egentligen, jag är ju den som inte ammade liksom.) Hon tog ena bröstet, men inte det andra. Igår var det tvärtom. (med höger o vänster alltså) Men jag gissar att hon blir mätt av bara en omgång, så att säga. Dock blir hon ju hungrig jättesnabbt efteråt igen. Men vill ändå inte ha bröst 2. Då är det lättare att se hur mkt hon äter, via flaska.
På mina bröst är det ju ingen måttabell och inga linjer, och de är inte genomskinliga heller.

Vincent åt knappt nåt av sin välling, men vi tittade som vanligt på svt B. Jag drack rabarber/jordgubbsssaft till frukost. Bob som gjort den till mig, till bara mig. Och Vincent, som älskar Bappf. (saft)

Vi skulle gå, jag preppade sittvagnen. Tog fram bärselen. Bytte kläder på isa, som spydde ner sin body just när vi skulle gå.  Vi var redan sena, och jag hade ringt dagis och förberett dem på att vi skulle bli sena, då båda barnen åt jävligt långsamt..

Hon blev väldigt blåklädd, av Vincents gamla kläder, och några "nya". En superman-body som jag köpt av Hannele. Ljusblå Nallepuh-sockar från Vincent. Och neon-turkos plyschbyxor också från Hannele. 

Väl framme på dagis, efter att ha gått dit i isblåst och två tunga barn, ville Vincent inte gå in genom dörren. Han ville ut när jag lyckades fösa in honom. Han gallskrek. Han gjorde detta igårkväll också, när han hade skitont i magen pga bajs. Så jag sa till fröknen att det är för han är skitnödig, och jag masserade honom lite på magen. Stora tårar föll på hans kinder..
Efter ett tag gick jag hem ändå, och med Vincents illvrålande gråt kvar i minnet.

När jag kom dit och hämtade honom så sa de att när jag stängt dörren så hade han vart from som ett lamm. Öhh? Jaja, tur det iallafall. Men han hade inte bajsat. :/ Blir nog en repris ikväll av igår då, med illvrål och ont i magen. Får ge honom katrinplommonpuré. Bajsa bör man annars dör man.

Förlossningsberättelse Isadora 31 januari 2011.

Kategori: Isadora 31 jan-11

Natten mellan söndagen den 30e januari och måndagen den 31, började småvärkar. Som vanligt. Två veckor nu, före BF. Jag räknade och klockade dem. Började klocka vid 22-tiden, via SMS till Hanna L. Låg i soffan, tittade på en romantisk komedi med Ross från Vänner, och nån brud, om flygplan och en öde ö.

De blev allt starkare, men just då var de ungefär 7 minuter mellan varje. Vid 23.50-tiden var de MYCKET starkare. Dysmorfi (Simone från helgon.net) SMS'ade med mig. Jag gick omkring med värmedyna mot magen. Tog en värktablett. Bloggade om Värk-tätheten. Fyra., åtta, tre minuters mellanrum. Inget regelbundet sådär men ganska.
<- klickbar bild. SMSar och värkarbetar och klockar.
Runt 02-tiden blev värkarna tillräckligt täta och intensiteten ökade. Lite före tre ringde jag förlossningen i Värnamo. Damen i luren sa att vi skulle fixa barnvakt, sen komma in. Jag sa till henne att det kanske är falsklarm och allt detta, men hon tyckte att om de vart starka nu i flera timmar, så skulle vi fixa barnvakt, och komma in så snart vi bara kunde. 02.21 spydde jag.

Jag tänkte mest att det är onödigt att dra förhastade slutsatser om de bara ska skicka hem mig igen, och jag skrev även detta till Dysmorfi. Hon skrev tillbaka att även om det ÄR falsklarm, så skulle vi ringa barnvakt, för det är en ära för vemsom, även om det skulle vara falskt.

Lasse väcktes ca 03.05. KIWI! (kodordet, som jag skulle hojta, när det blev dags lite mer på riktigt. Taget från filmen Ice Age 3.) Farmor Carina (Lasses mamma) ringdes. Barnvakt till Vince. Min mamma skulle ju ner till Blekinge för hennes svärmor just hade gått bort den 30e jan.
<- Svärmor masserar mig.
Runt 04.00 anlände Carina. Värkar ökat dramatiskt i intensitet. Riktigt starka. Svärmor gav mig saft, och svank-massage. <3 Lasse gav mig micrad värmedyna och en smörgås.
04.50 ca spydde jag upp mackan också.

Efter en styck värk FROM HELL (05.50-tiden), bestämde jag oss att vi skulle åka in, fastän det var 6-7 minuter mellan varje värk just då. Lasse och hans mamma sa efter varje värk som de skrev ner då, att "ja det var 7 minuter, ingen fara än. Då är det ju lugnt." Jag blev mer o mer förbannad varje gång de sa att "det är lugnt..." för FYSATAN vad ont det gjorde. Det är INTE lugnt, hade jag lust att vråla, men det hade jag ju såklart ingen ork till. Istället sa jag bittert: "Mmmh".

Svärmor hann inte gå ner och röka alltså, för vi åkte till BB. Sa hejdå, kramades, och jag gick hukandes sakta sakta ner för våra trappor, gick ända bort till bilen som kändes flera mil bort, kallt var det dessutom. Värkar kom typ vart tredje steg, så jag stannade många gånger. I bilen var de också täta.

Väl framme utanför BB och Akutmottagningen, fick jag lägga en spya i en snöhög. Och sen kom en värk vid cykelstället. Sen några fler. Vi kom in på akutmottagningen eftersom vanliga entrén inte hade öppnat ännu. Lasse hojtade till damen bakom luckan: "Havande kvinna!" Och jag bara log, mitt i allt elände. Sicken pappa Rudolf (Sune) han är ibland, min Lasseman. Damen bakom luckan flinade också lite, sen sa hon att vi behöver patientbrickan, så Lasse började hetsa i min väska, men hon sa att det ska vi ha där uppe sen.

Vi gick några mil i en lång korridor, vi gick vänster, sen några mil till. Vi kom fram till hissen någonstans, gick in, tryckte på 5an, åkte upp. Gick några steg fram till ringklockan, och tryckte. Väntade några timmar, sen öppnade BB-damen och sa att de väntat på oss länge nu. (Klockan var ju 6, jag ringde vid 2-tiden..) De tog in mig på ett undersökningsrum, jag fick kissa, vägas en sista gång (71 kg), de kollade blodtrycket på mig och jag strippade av allting, fick en rock och BB-nät-trosor och en bindablöja. De tog CTG test och en knapp jag skulle trycka på vid varje bebisrörelse. Hon kollade uppe i tjottahejti hur öppen jag var, 4 cm redan.
<- De tar tempen på mig. I'm in paiiin.

Tjoff, in i förlossningssalen, jag sa snabbt till om EDA (ryggbedövning, 4 cm=ryggbedövning!!!) med klen röst. Jag var astrött, för jag hade ju fortfarande inte lagt mig. Jag andades en helvetes massa profylax. In näsan, ut munnen. Jag var sååå duktig såå, fick jag höra. De kallade på läkaren som skulle lägga ryggbedövningen. Vi hade kommit dit nästan mitt i skiftbytet.
De frågade om jag ville ha lustgas. JAAA! <3
Min Barnmorska kom, en Julia. Hon undersökte CTG kurvan, och satte in en kanyl i min hand med koksaltlösning. Jag fick 2 st armband, ett blått och ett vitt. Jag sög lustgas genom varje värk. Starka jävla värkar.

De tog hål på fosterhinnan. Vattnet gick. Jag sa till Lasse, jag var helt drogad och fylleröst: "Nu gick vattnet! Jag har ju aldrig fått säga det till dig.." Julia sa att det var blod i vattnet, och läkare tillkallades. Herr Tom Lützen. Det var nog ingen fara, konstaterade han. Det var så lite blod.
En Magnus kom och hälsade, han sa att han skulle lägga ryggbedövningen. Hann inte se honom, jag låg på sidan. Men jag vinkade artigt..^^
De hade redan "övat" mig att ligga still, med kuvad rygg och benen högt så ryggraden skulle vara tydlig. Jag hade ju gjort detta 1 gång förr. Att ha värkar mitt i sånt, är inte lätt. Man ska ligga blickstilla.

Det tog ett tag innan den verkade, MEN sen kickade den in som ett underverk i Babylons Tortyrgrottor. Det kliade på bröst och mage och lår, men känseln var ju underbar. Värkarna kändes ju knappt. Lasse fick kaffe. (Det hade jag skrivit med i förlossningsbrevet, ha-ha..)
<- efter EDA.. <3

Våfflan fick skruv ditsatt på huvudet. Istället för CTG-remmarna jag hade runt magen. De kollade hur öppen jag var. 6-7 cm. HÄR GÅR DET UNDAN!

Efter en stund kom ju trycket mot baken, de välkända KrystVärkarna. Mer och mer intensivt, och alla i läkarrockar hade gått ut ur rummet! Andades lustgas genom dessa värkar. Jag vågade inte krysta utan min Julia närvarande. Hon kom sen in, och frågade om det tryckte på. Jaa!
Hon sa att istället för att andas mig genom dem, skulle jag försöka krysta istället. Ingen lustgas behövde jag då sa hon, så den la jag åt sidan. Kl 08.50.

Jag la all min energi åt att kvida och krysta och andas emellanåt... Jag skulle INTE profylaxandas nu, sa de. Jag försökte krysta genom  oliiiiiiiiiiidlig smärta, två gånger. Sen gjorde jag INGENTING, och då började de hojta som fan på mig, att jag inte skyulle krysta, att jag skulle sluta krysta, att jag skulle låta bli, men jag gjorde ju ingenting? Jag fattade nada, men kände att det fortfarande gjorde jävligt ont.. Huvudet på bebisen gled liksom ut av sig självt. Jag fattade inte någonting alls. Jag frågade dem om huvet kom ut, eller vad fan som hände? Lasse sa att ja, det var huvudet. Whoa!
Jag kollade själv också och ja jävlar, där var nåt mellan mina ben tammefan. Huvudet och halva kroppen. Det var varmt o gott, och det hade slutat att akutsvida. Det kändes like a million bucks. Kl 08.53. (3 minuters krystande bara!)

"Vad blev det för något?" frågade jag så snart de lyft ut människan, och jag hade ju inga glasögon på mig. De visade upp bebisen för mig, och jag tyckte det såg ut som en pung först men kisade lite och näe, det var ingenting där. Jag dubbelkollade med BM och de sa ja. En bruding!

Jag fick upp Emelia, Amanda, Våfflan, Arwen, Amalia, Enya, Jackie... på magen. En sån liten tjej, en sån lycka! Täckt av sin egna naturliga bebishudcreme och smått luden med ljusa ljusa strån hela hon. Rödhårig, ganska mycket, på den lille skallen. Hon är en total spegelbild av sin storebror som nyfödd. Lasse klippte navelsträngen denna gången. Det fotades.  De tryckte ut resten ur magen på mig, och sydde 1 stygn ini, och 1 stygn i de yttre. De undersökte moderkakan, typ 6-7 personer, och kom fram till varför det var blodansamling i vattenavgången. De fotade den (MIN moderkaka..) i utbildningssyfte.  
<- FÄÄÄRDIIIG!

Isadora fick det bli, efter lite funderande. Lasses idé. (2010 års julkalender.) Jag tyckte att det var ett himla bra namn. Izzie. :) De andra vi hade där, var ju inte alls hur hon såg ut att heta nu när vi fick se henne.
Hon vägde 3120 g och var 47 cm lång. En liten tös, 10 dagar före Beräknad Ankomst. Jag ammade i en hel timme, det gick rätt bra. Ont.

Du är så önskad, Isadora! <3

Seriestripp!

Kategori: Seriestrippar

Ung och Vuxen men yngre än päronen.

Kategori: Kalas

<- klicka.

Första 2 bilderna: Köpte till Isa på H&M. Hade en rabattkupong på 250 kr, så det hela gick på 120 kr ungefär! Hade 20% rabatt också, för jag har clubkort.
Tredje bilden: 30% på valfritt babyplagg, som var i BB-påsen, från Lindex. En klänning med leggings. FÄRGGLATT! <3 Cirka 100lappen med rabatten dragen.
Fjärde bilden: Vit body med rosett och lila blommor från KappAhl, man fick en body av dem om man beställde ett preggo-paket från Allt för föräldrar. Kostade gratis, me like.
Femte bilden: Storebror behöver också kläder! Pyamasarna börjar bli väldigt korta i ärmar och ben. Ser ut som han väntar på tidvattnet.. Två nya jammisar, ena från Kappahl, andra från H&M.


Bebis sover. Gjorde en till seriestripp igår. Inte den som är i nya headern alltså, utan en annan.
Vincent är på dagis. Vi har varit på BVC idag- jag, bärselen och en Isa. Hon har inte gått upp till sin födelsevikt än, MEN kurvan går uppåt nu! Hon gick ju ner så förbannat mycket i början, hon ville ju hellre sova än att ta tutt eller flaska då.

Hon är 49 cm lång nu och väger 3090. Nästan uppe i 3120 som hon vägde vid födseln.

Jag har lånat Wii Fit Plus av min storebror, med en såndär balansbräda till. Vi har ju wtt Wii, som jag inte kunnat spela på, due to pregnancy.. (bowla o sånt ska man ju inte göra när man är preggo, det är fel rörelser som inte är bra mot foglossning det minsta)
Jag har då köprt en halvtimme om dagen i två dagar. Inget än idag. Fysatan vilken träningsvärk jag har! Jag kör yoga, och aerobics och annat skojjigt som jag aldrig ens provat på förr.

Fick en ny grön nappflaska (TACK!<3) av Elin också, min storebrors sambo, och mamman till deras son. (fast hon är 4 år yngre än mig höhö)
De var här för ett par dagar sen, både min lillebror o hans tjej, och storbror och familj. Plus vår kusin Stefan. Riktigt roligt var det! Våra söner är lika gamla sånär på 2 månader, så de rusade runt utav bara faan. Lekte med alla bilar, jagade varann, busade, titt-ut-ade, och allmänt höll låda för oss Ungdomar. (eller är man vuxen nu?) Vi är ju barnen liksom.. Och nu var ju vi de vuxna. Förvirrande.

Förresten! Serien i headern ritade jag medan Lasse var ute en sväng. När han kom tillbaka hade han med sig ett fång rosor, och ett vaniljhjärta som jag fick. (Vincent stal lite men iaf)
Så han ÄR inte sååå tossig ändå, min karl. <3

Amningsinlägg. (ha ha ha ordvits)

Kategori: PolitikJag var livrädd för hur amningen skulle gå denna gången.
Förra gången ammade jag Vincent i fyra hela LÅNGA dagar, före jag insåg min begränsning, och slutade. Vi hyrde en elektrisk bröstpump från BB för många pengar. Det gick inte mer. Mina bröst var såriga, ömma, och helt o hållet fucked up. Jag fick rådet då de dagarna jag ammade, att ligga ner och amma. Det skulle tydligen vara lättare. Det gick rätt OK men taget blev ju lite snett. Sen fick jag rådet att köpa amningsnapp, en gummi-silikongrej man fäster genom attt töja ut den och trycka fast. Efter man fått dit den, en halvtimmes krånglande, så kom ju såklart Vincent med sin hand, och puffade bort den. Hopplös mojäng.

Det gjorde ont och jag var alltså ganska frustrerad. Jag som SKULLE amma, som alla andra gör.

Denna gången, sa jag att det blir som det blir. Funkar det så kör jag på det, funkar det inte denna gången heller, så får jag pumpa åter igen. Med all stress bortkopplad, allt "måste" och all frustration jag kände då som inte finns nu- så funkar det. Jag ammar då och då, jag pumpar emellanåt, och för att hon ska öka i vikt, så får hon även ersättning ibland.

And it WORKS! Jag är glad, Isadora får all mat hon behöver och vill ha, och ingen är arg över det. Trycket utifrån försvann när vi blev utskrivna från BB, men även de förstod att det blir som det blir. Och det viktigaste av allt- amningen är denna gången mysig. Jag upplevde ju aldrig det förra gången. Det var bara förjävla jobbigt, och smärtsamt.

Amning är ju det bästa säger de. Ja visst, när det funkar är det ju skitbra. Men jag är inte den som är den, som kan amma in public. Hell, jag kan inte ens amma om det är folk hemma hos oss.
Då går jag undan och pumpar ur istället.

Pöss.

Vikten, måtten kommer väl sen.

Kategori: JD Viktutmaning

Vägde mig idag inför JD's Viktutmaning. Som ni ser på bilden i förra vanliga inlägget, så har jag gått ner en hel del, och magen har krymp rejält fint. Glad är jag över det! Såhär snabbt gick det fan inte förra gången- och då hade jag ändå en mycket mindre mage.

Min viktnedgång från högsta gravidvikten denna gången, är 11,6 kilo. Isadora är idag 13 dagar gammal.

Tävlar hos Carolina1979

Kategori: Tävlingar

”Jag tävlar hos Carolina om en klassisk luvtröja i valfri färg och storlek (värd 399 kr) från Frans & Friends
Jag valde den mörkbruna stickade luvtröjan, med små träknappar framtill! <3


”Jag tävlar hos Carolina om ett presentkort på 100 kronor + en gåva från FrökenM
Valde Maraccas till Vincent, och en groda-bricka till oss, och en mössa från Lundmyr, till Isa!

"BAAMM!!! hahhaa." Men det är inte kul..

Kategori: Vincent


Nio dagar efter Förlossningen.


Fick uppmaning från högre makter att det inte ska dröja två dagar mellan inläggen. J
app, min svärfar som varit i farten igen. Han är flitig läsare av min blogg, önskar bara att resten av min/vår släkt vore lika engagerade. ;)
"Det skrev jag ju om i bloggen, bilder finns i bloggen, har du inte läst min blogg?", säger jag ganska ofta.. haha.

Vincent är inne i en Baaam-period. Vet inte om jag sa det? Han ska slå på allting, och så säger han BAAMMM!!! Det är inte bra. Han slåss rejält hårt. :/ Jag är fullt medveten om att det beror på att han har fått ett syskon. Jag förstår att han känner sig osedd ibland. Han är jätterar oftast, vill sitta i knät när man ammar/matar, och han vill sitta bredvid hela tiden. Det får han såklart. Men att slåss accepterar vi inte, och därför är det ju ännu roligare att fortsätta.

He's just a kid.

Jag tycker så hemskt synd om honom! Jag ger honom massor mer uppmärksamhet nu, och tar hand om honom mer nu, eftersom jag KAN lyfta honom nu, och jag KAN jaga honom utan pain i höften.
Men den är ju inte odelad längre. Han får inte all attention, all the time. Han har en delad uppmärksamhet nu, med sin lillasyster.

Tänkte skriva ett typ debattinlägg om amning sen
, och jag kommer säga emot mig själv X antal gånger. Därav "debatt"-inlägg. ;)

Idag är Isadora 12 dagar gammal.

Fröknen kastade Vincents mjukbyxor på Isadora?

Kategori: Vincent

Jag funderar nu på att ge fan i dagis. Kompisar träffar han ändå, och om det ska vara sånt förbannat besvär med att ta sig dit och hem, och dessutom tvingas göra fröknarnas jobb medan jag är där, ja då vetfan om jag tycker att det är värt det.
Vi betalar pengar, varje månad, för att de ska ta hand om våra barn några timmar om dagen. Kan de inte göra det, vill jag inte betala nåt heller.
Simple truth.

Vårdnadsbidrag, kvinnofälla, och ingen avlastning? Kanske blir så.

Krigge!<3

Kategori: Mammabloggare<3

Charolicious, Mrs Distinguished. TACK!! <3

Kategori: Mammabloggare<3Detta fick Mrs D, aka Charolicious, av mig. (tema=hennes café hon drömmer om att öppna)

Varför?

Jo, hon tyckte att hennes lille pajk vuxit ur lite kläder, före han hann använda dem- de fick Våfflan, aka Isadora.
Hon tyckte att jag behövde lite spa (vänliga människa på jorden!!)- så jag fick fotspagrej, och en ansiktsmask grej.
Hon tyckte att man kan behöva zinksalva till bebishud, så där var det, tre små söta tuber med sånt i, inlindade i tjusigt presentsnöre!
Hon tyckte att Vincent som älskar bilar, speciellt röda bilar (det visste hon nog inte ens.. ) Fick ett litet inslaget paket- med en BAMM-BIIIIL i! (brandbil, som Vincent säger det)
Hon tyckte att vi kan behöva lite nr två blöjor som Hennes W vuxit ur- så de fick Isa.
Bäst av allt måste jag nog säga, var att hon även gav oss en KexChoklad! Vincent blev spekis på den, men ha ha ha ha ha, den tar jaaaaag... ;)


Han körde med den och alla andra sina bilar, fraaam och tillbaka.

Jag blev så förbannad glad för detta paket. Fick även ett kort med ett litet brev i, fifasen vad jag vill träffa denna bruden.
TACK! <3

Pöss!

Blogg award av Liw!

Kategori: Tävlingar

Jag har fått en award av LIW(et och vardagen) Maits mamma som väntar nummer två.
Jag säger som dig, Liw: har gjort den innan men med nya läsare, och en gammal award, så kan jag ju göra en ny. ;)
Och punkterna kommer nog handla om ganska samma saker som dig, i brist på tid och fantasi. :)

1. Mina andranamn är Lena & Maria.

2. Jag är inte redig på en fläck, som di säger. Fiser och rapar. Med ett OJsan istället för "ursäkta mig". Mest hemma, men det dumma är ju att ibland råkar det ju komma lite olägligt... (som preggo i affärer eller dylikt. Inga ljudlösa saker då heller!)

3. VI ska skaffa hus, och VI tycker att det som vi kollade på nu sist, passar perfekt. Det dumma här, är ju att VI består av mig, allena. Vi andra, tycker inte lika mycket om den idén.

4. Pluggar inredning på distans. Tjugoveckors-utbildning. Problemet är väl att jag började i februari. Tvåtusentio...

5. Gråter numera så fort jag får en komplimang, eller när jag talar om för lasse i sms hur mycket jag älskar honom. Ja, SMS-terroristen på morronen har nu sagt upp sig. Skönt för Lassemannen..

6. Jag började läsa TrueBlood böckerna om kväöllarna i början av denna graviditeten. (säger man "förra" när den numera är över?) Men efter ett tag somnade jag utan vaggning, så nu ligger 6e boken bara i nattduksbordet. Jag somnar ju lätt numera..

7. Jag är ordstavningsperfektionist. Tror man inte när man läser mina halvtaskiga slarv-nlägg med tangentbordsdyslexi. :P Avskyr sär skrivningar också..

 

 

Så då kommer slutet på utmaningen, utmana sju andra bloggare:

Rumptott, LinaaPina, LindaVims, JD, Frida- Elsas mamma, Chiniro Sommarmamman, Virrpanna.

Jag= DopGeneralen (Enligt Lasse).

Kategori: Seriestrippar


Lasse tyckte det saknades nåra seriestrippar, han tyckte de var roliga, när jag massproducerade såna om vårt hemliv, före jul nångång. ;)
Så det blev en nu ikväll.

Imorron ska vi till dagis med Vincent, första gången som jag ska gå dit med syskonvagnen. (bävar inför trappan ner!)
Sen ska Isa till BVC på "hembesöket" som blev flyttat nåra hundra meter.. Haha! BVC ligger nämligen mellan dagis o vår lägenhet. Precis bara nåra hundra meter. 3 minuter kanske, till fots.

Tatueringar

Kategori: Seriestrippar


Kladdikludd, som ev blir tatueringar sen på mitt bäään. Skissade lite när vi var o solade på BB. (Isadora hade också gulsot sen trots allt.)

Kanske jag slänger dit deras stjärntecken istället för datum, för datumen glömmer man ju inte bort direkt, ändå. (inte stjärntecken heller men ja ni fattar..)

Ska jag gadda mig, så ska jag banne mig gjort motivet själv. Så är det bara.

Lasses förlossningstider

Kategori: Isadora 31 jan-11


Svärmor masserar Mamma före vi åkte in.


Lasse skrev ner lite tider med vad som hände, i en skrivbok:

Måndagen den 31/1-11
(eg sön 30/1-11) Började värkarna vid 23.53

Pappa väcktes kl 03
Farmor kom 3.45-4-tiden
5.33 - åkte till BB. Mamma mådde illa, spydde på vägen mellan bilen och sjukhuset. 06.00 in på sal, mamma öppen 4 cm, snabba ryck in på förlossningssalen.
07.30 hinnorna spräcks så att vattnet går. Rödaktigt(blod)
8.35 det diskuteras om orsaken
8.50 mamma börjar krysta
8.53- UTE!!

Orsaken till blod var att fästena till hinnorna på moderkakan hade släppt.
Pappa ringer farmor , farfar och mormor.
10.45 Äter för första gången! Mums för mammas tuttar!

Tävlar om barnkläder etc!

Kategori: TävlingarJag är med och tävlar hos MrsLindaOlsson om ett presentkort på 150 kr hos Cb kids.
Tävla HÄR du också!

Jag skulle välja turkos farm mössan, om jag vann :)

Happiness i ett 3kilospaket! <3

Kategori: JD ViktutmaningJa jag ska berätta allt, en förlossningsberättelse präntade jag ner
i en skrivbok redan på kvällen, samma dag som hon föddes. Tänk om alla förlossningar går så snabbt för alla, och så smidigt, med så mkt snabba doktorer som lägger ryggbedövning o sånt, faaan vad överbefolkad jorden skulle vara. Och ingen hade haft förlossningsskräck. <3 (synd iofs om psykologerna som då blir arbetslösa kanske...)

Men nu ska jag bara skriva dagens resultat i JD's Viktutmaning.. Det har väl hänt lite grejer med både mått och vikt nu vill jag lova!
(faaan vad fort magen blev liten! :o )

Idag söndag 6 feb 2011. (den dag jag och Lindorna trodde hon skulle födas..)
Vikt: 64,4 kg
Mage: 84 cm
Överarm: 27 cm
Lår: 52 cm
Byst: 96 cm
Under Byst: 82 cm
Hals: 34 cm

Förändring sen "start" men då var jag ju inte som störst, vet inte hur jag ska räkna riktigt nu.. Skriver med både och!
Vikt: -5,6 kg
Mage: -10 cm
Överarm: -1 cm
Lår: -2 cm
Byst: -2 cm
Under Byst: -2 cm
Hals: -1 cm

Förändring från mina största mått som gravid:
Vikt: -7,6 kg
Mage: -17 cm
Överarm: -3 cm
Lår: -3 cm
Byst: -5 cm
Under Byst: -2 cm
Hals: -1 cm

Tävlar hos Brittabloggar- pledd.net

Kategori: Tävlingar


Till Isadora, en randig färgglad filt, önskar jag om jag finge vinna. :)

Jag tävlar om ett presentkort värt 400 kr från plad.se hos Britta Bloggar.
Tävla här
du också!
Tävlingen pågår tom 11/2!

Dop, kläder, gulsot, Vincent reagerar.

Kategori: Isadora 31 jan-11

Ja, nu har stormen lagt sig litegranna. Tack som fan för era stärkande, värmande, gråtframkallande känslosamma vackra söta ord!!
<3

Nu ska man planera dopet, och johooooddå, det kommer bli ett dop. Men kanske inte att jag planerar det nu. Jag planerar att planera det, men inte just nu. Till Lasses lycka, antar jag..
Frågan är ju nu hur jag ska hinna ikapp att svara på era komments nu. Det kommer bli en långdragen process, gissar jag på.

Igår var mina päron här, och Lasses pappa. Hon fick bland annat en gossig vit kanin att snussa med, och en massa kläder. Och vi fick tulpaner! Massor av tulpaner! Jag älskar tulpaner! :)

Idag var Lasses mor och mormor här, och såklart fick hon en jäääkla massa fler kläder. Haha! :D Bland annat en SKITFIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIN mörklila klänning. I love it.


Innan idag ringde vi till BB för hon börjar bli väldigt gul. Vincent hade ju gulsot och fick sola UVljus i två dygn, så jovisst finns oron nu. Men vi åkte in, de tog prover i pannan med en manick, och den visade att värdena ligger bra till, hon har inte gulsot. Ännu iaf.
Vikten däremot var lite smått för lite. Hon var ju 3120 tjock när hon föddes, och idag vägde hon 2880. Vi fick rådet helt enkelt att pumpa, amma och ersättning, så mycket som möjligt nu då. Varannan, var tredje timme sa sköterskan. Hon äter nämligen inte lika gärna som hon sover... om man säger så.
Dygnsrytmen är ju samma nu som i magen- vaken på natten o sover hela morronen o förmiddagen.

Vincent har varit på dagis idag, så efter vi varit på BB (fick ju åka hem direkt, återbesök imorron) åkte vi till Citygross med Isa. Köpte täcke och kudde till syskonvagnen, ny nappflaska till Vince, nya nappar till Vince, och mjölk jos bröd...


Han reagerade som först, med att dra av henne mössan och daska till henne på huvudet. Han var tyyp skitförbannad på mig när vi kom hem från BB. (varför övergav du mig, och varför har du ingen mage nu, och varföööör har du med dig en människa till? JAG är ju ert barn..)

Nu efter ett par dagar har han vant sig lite, han pussas på mig igen, och han är lite mer nyfiken nu på bebis. (petar på hennes näsa och säger äza, och munnen och säger boouh.)


Vinnaren dragen i TW mjölkskummare.

Kategori: TävlingarVinnaren är dragen!
Det blev en kvinna... och denne kvinnas blogg hittas HÄR! :D

Var det du? Då vill jag ha din hemadress, så jag kan skicka postgubben (Lasse till ica..) med den.

STORT GRATTIS!

Var det iiinte du? Det kommer fler tävlingar, nån gång mellan amning, blöjbyten och sovstunder.

(haha ja jävlar, jag hann dra en vinnare på rätt dag trots BB vistelse. She does it all, yääh män.)

Donken-2barnsmorsa 2... Is!

Kategori: Våfflan BF feb-11

Isadora, våran dotter, föddes igår morse den sista dagen i första månaden detta året. En riktig foto kopia av storebror till utseendet! Hon kommer att få heta Isadora saga maria. Och så mitt och lasses efternamn. Om ni vill se enda bilden som kommer publiceras på nätet på henne, kan ni gå in på värnamo sjukhus hemsida. Där söker ni på webbisar. Där ligger hon ute med foto. :-) var vänliga att respektera att vi inte vill att folk stjäl den bilden och publicerar, det vore fruktansvärt respektlöst mot oss och anmäls givetvis. Vi får numera tydligen ha mobil igång på bb. Så nu mobil bloggar jag, alltså blir det ingen redigerad och lättläst text. :-) ni får leva med det. Förlossningen gick JÄVLIGT snabbt. Tre timmar från att vi kom in. Och jag som fasade att få gå över tiden, hon kom tio dagar tidigare istället:-) jag är känslig som fan nu och hormonell, men arg slutade jag att vara igår. <3 tacka vet jag mina älskade barn, ni är mitt allt! Pöss Donken, numera titulerad som tvåbarnsmor.