DONKEN

En Flum brud i tuppkamsförpackning. Glimt i glasögonen, och stort hjärta för familjen och alla andra. Skriver om saker som gör mig pissed, och saker som jag avgudar litegrann.

Seeeger i siktee?

Kategori:

Hektiska Hemmafrun.
Vart på MIO och frågat mig för, om inredarnas jobb där. Hur det funkar med det, vad de gör, och lite så. Killen som jobbade där skulle hämta en tjej som jobbade med det, men hon var inte där. Jag ska ringa på måndag och stämma träff med henne.

Sen ska jag studiebesöka lite och veta allt hon vill säga om sitt jobb.
Sen ska man klura in sig med sitt fetesmajl och självgodheten jag har inuti mitt huvud, och pressa in mig hos dem som en liiiten liiiten praktikant som är bäst på det jag då gör.


Sen ska jag se till att få jobb där.

Jag såg på lyxfällan igår, och det är det målet jag vill kunna se framför mig. Delmålet är ju att möta henne, skaffa information. Sen att skicka CV och bli "antagen" som praktikant. Sen försöka få riktigt fast jobb där.
Ska se till att göra nån slags portfolio också, så de kan få se ilket arbete jag gjort inredningsmässigt, tidigare.

Monica frågade ju om jag ville komma till henne och inreda barnens rum.. :)
(skicka bilder på rummet så kan jag ge lite ideér? Om du faktiskt vill ha hjälp, villsäga.)

Ska kolla runt lite i Värnamos Gallerier också, om de tar betalt/hur mycket, av konstnärer som ställer ut. Jag vill.

Go Go Go me.

DONKEN

Plutten is in da houseeeee... =D

Kategori:

Pluttens efterlängtade inlägg, nu funkade det..


Tänk att jag vann!
Sinnes. För er som kanske inte märkt det så var det alltså jag som vann Donkens tävling häromdagen. Veckans blogg, och vinsten fick bli ett inlägg. Och jag vann, som den tävlingsinriktade människa jag är, så skrek jag (liiite) rätt ut av lycka. Sinnes, ja verkligen, sinnes.

En chans att få presentera mej själv, och sprida lite hopp! Mitt riktiga och fullständiga namn är Ronja Louise Holgersson. Men oftast kallas jag Plutten. Nu tänker ni säkert allihopa 'hahaha, Ronja Rövardotter!' Och ja, det är okej, jag är nämligen ett riktigt yrväder. Nästan lika mycket som henne. Vårskrik är något som även jag sysslar med, och det där med att lyda mamma och pappa har inte heller jag gillat. Man kan ju undra varför man fick heta just Ronja egentligen, dom kanske anade något. Att jag till vardags kallas Plutten är för att jag är just en Plutten. 164 centimeter över marken är inte mycket. Men jag kan åtminstone kompenserat det med en sjujäkla personlighet!

Jag föddes den 4;e september 1988 i Dalarna. Växte upp där. Mitt inne i dalaskogarna. Trivdes nog ganska bra där bland alla röda hus med vita knutar. Men! Eftersom man är en Rövardotter så packade man ryggsäcken och begav sej mot Gävle för nya äventyr. Så sedan början av 2008 har jag varit bosatt där. Trivs som fisken i vattnet.

Mycket av mitt liv har ägnats åt idrott, i form av kampsport. Traditionell boxning. Inga sparkar, bara hårda slag rätt i nyllet. Att känna ett näsben knäckas under knogarna, jag lovar er, det är en av de finaste känslor jag vet. Jag horade runt bland ganska många klubbar. Tränade hårt och mycket. Vann fem SM-guld, tre nordiska guld, och ett EU-mästerskap. Det var en hård skola. Och tyvärr lite för hård, min kropp pallade inte riktigt trycket. Och jag var tvungen att inse ett och annat. För cirka ett år sedan accepterade jag och fick hjälp för mina ätstörningar (ÄS), och började testa alla möjliga vägar att ta sej ur dom. Men att bryta en bana efter cirka 8 års självskadning var inte det enklaste. Jag kämpar än idag, men nu med en bättre hälft vid min sida.

Jag har tagit mej igenom ett par riktigt tuffa förhållanden, testat massor med droger.
Fastnade alltför mycket för tabletter och sprit. Tog tag i dessa beroenden, träffade Robin. Och hela min värld ljusnade. Vi började bygga på något mycket vackert tillsammans. Jag lärde mej vad kärlek är, och vi bestämde oss för att flytta ihopa. Numera lever vi ganska stillsamt med fyra katter och en hund en bit utanför Gävle i en liten etta. Jag jobbar, Robin pluggar och jobbar extra. Och på helgerna gillar vi sovmorgnar och promenader. Skoja bara, vi älskar att göra saker som får blodet att pumpa lite extra snabbt, crossåkning och skidåkning och allt annat som hör till extremsporterna.

Mitt liv har varit ungefär lika kantigt som min personlighet.
Robin har lärt mej att älska mej själv. Och då kan jag få ge så mycket mer än vad jag någonsin kunnat tidigare. Jag står upp för mej själv, och stöttar även andra som sitter eller har suttit i samma sits som mej. Livet är för kort för att slösas bort i en sunkig tvåa med obetalda räkningar och bakfulla främlingar. Livet ska levas, och det fullt ut.

Jag har lärt mej att fylla livet med det jag tycker om.
Reagge, vänner, älsklingen, katterna, hunden, god mat, långa sovmorgnar, oförberedda roadtrips, myskvällar med film, lösgodis, ideellt arbete med småtjejer inom extremsport, hårdrock, hårfärgningar och inredning.

Det finns en väg för oss alla, och det finns ett lock för alla grytor.
Med kärleken kan vi övervinna allt. Våga ge och våga ta.
Stå för den du är och never back down, för det kommer ingen annan göra heller!
Klä dej som du vill, inred som du vill. Skit i vad andra tycker, men våga älska dej själv.


Jag har inget direkt recept till evig lycka. Huvudsaken är att man vågar tro på sej själv, att man vågar släppa in andra i sitt liv, och att man vågar se allt det vackra vi har runt omkring oss.

Ni får gärna kika in hos mej, tillbakatillnuet.blogg.se, och fortsätt läsa Donken's blogg. Hon är grym!
Peace Out alla kärlekar! /Plutten

10 orsaker att hata mig...? Eller inte.

Kategori:

Fick utmaning av Emelie, mamma till David, att göra en tiolista till, nu med saker om mig själv som inte så många vet om.
Where even to start, ey? :P

1. Är rödblond till naturen. Innebär fräknar, vit hy, blir rödflammig på vårens första sol. Och vita ögonfransar och bryn. 
2. Intresserar mig massor av horoskop, drömtydning, spöken, medialitet, spådomar ooch allt såntdära. (njä, vet väl de flesta ändå.)
3. Skulle kunna massor om bilar om jag bara inte vore så lat och fattig. Har massa förutsättningar för att kunna mer. Men inte då.
4. Jag har åldersnoja och vägrar inse att om bara några år kommer jag att skämma öronen av Vincent om jag ser ut som jag gör idag.
5. Jag är delvis feminist, men i dagens läge funkar inte min moral i verkligheten. Jag var ju arbetslös förut, och att jag ska vara arbetslös medan Lasse är pappaledig, håller verkligen inte ekonomiskt. Det betyder att det blir ojämnställt pga pengabrist. Helvete.
6. Jo, jag rakar armhålorna. Nej jag är inte lesbisk.
7. Hade jag haft råd, hade vi bott i ett hus nu,
och jag hade valt bort dagis helt. Hade varit hemma och inrett, målat tavlor, sytt, påta trädgård, renoverat, tagit hand om 15 barn. Och ägt en minibuss med massa barnstolar i.
8. Eftersom jag inte HAR den möjligheten, ska jag skaffa mig ett jävligt välbetalt jobb. Industri? Inredning? Nån kombination?
9. Nuförtiden vill jag nån gång gifta mig. Ville jag aldrig förut. (Har skilda föräldrar) Jag smider ondskefulla limegröna planer i huvudet, och en vigselring som gnistrar mer än lisebergs julmarknad.
10. (Frågade Lasse om sista punkten här..) Jag plockar inte ögonbrynen. Jag rakar. Går snabbare. Man får öva in fin-pillet, men det går oftast bra. Naggar ju ändå bara lite undertill. Syns ändå inget när de är utväxta.. Inte om man inte kollar jävligt nära och noga. Jag är ljus, sa jag det?

På tal om det så rakar jag inte benen heller särskilt ofta, för det syns ingenting. Det är på sommarn när man ska ha kjol.
Vem bryr sig annars? Är ju inte tjocka svarta strån som sticker ut direkt. Inte som Lasses.

Mwähähäää.. nu får jag väl halva bloggvärlden på mig, för ditten och datten. Feminist och ögonbryn som SKALL PLOCKAS med smärtsam pincett. Hit me.
Nejjjj, inte bokstavligen. Slåss får du göra på gymet.

Pöss

Donken

Donkens list.

Kategori:

Klevan är alltså Klevshult, en by mellan Värnamo och Vaggeryd.

Denise hade en tio saker jag irriterar mig på-lista, som jag blev utmanad till. Jag svarade att det är ju inte sådär skitsvårt att skriva en, men just då kände jag mig rätt nöjd med tillvaron. Nu däremot, blir det lätt plätt, att skriva en sån lista.

1. Finns det inte mammaproppar till öronen?
De säger ju att man curlar barnen när man ger dem uppmärksamhet då de skriker rätt ut av no appearant reason. Dessa "de" har antingen inga barn, eller är de för stora för att de ska minnas småbarnstiden, eller så hade de konstant tysta barn.
Prövade att ignore skriken rätt ut, som ALLTID utan undantag, är som högst när jag ska stoppa en tugga i munnen.

Resultat- mer tinnitus än förut.

2. Mer arbete NÄR karl kommer hem, istället för avlastning.
Har du gort det och det? Ska inte du plugga nu? Vad är det på teve nu? Nåt du ska titta på? Vad gööör du om dagarna egentligen? Nej, nu får du ta hand om Vince, jag ska på dass.  Har du gjort mat idag?
Osv... Stökar ner allt jag städat. Gör disken större, utan hänsyn.

3. Mammor som klagar på precis allting.
Ironiskt, ja. Sant, ja. Jag vet om det själv, att jag klagar som fan på bloggen. Det är det stället jag KAN klaga på. Klagar nog inte så mycket irl, tror jag.
Jag är ofta slängd i munnen med orden: alltid, och aldrig.
Du gör ALLTID så!
Du gör ALDRIG det!
Vilket inte är sant, eftersom han gör vissa grejer ibland, och vissa grejer inte alls alltid.

4. Vädret.
Oh jisses, finns det nåt som man klagar på så mycket som på vädret?
När jag ska köra bil, ska det inte vara nåt väder alls, helst. Inte mörkt, inte regna snöa hagla, inte vara stark sol, inte isigt, inte ligga regn på körbanan.
Halvklart, får det vara. Utan sol.
När man ska ut o gå, får det inte heller vara nåt väder. Men det ska vara behagligt varmt.

5. Kläder.
Köpa köpa köpa, för smått, rensa ut, för fult, bort, köpa köpa köpa. Alltid ett problem.
och- SKA DU VERKLIGEN HA DET DÄR...?

6. Tid.
Ge mig mer av den varan tack, jag hinner inte sova. Äta? Vad är det? Alla har 24 timmar om dagen till sitt förfogande. Kan vi inte byta nåra timmar mot tillexempel lite kläder, kanske?

7. Barnvakt Vs bil
Har jag ingen bil så har jag ingen barnvakt. Se punkten "tid" ovan.

8. Stirrande människor, som ser elaka ut.
Det är nåt jag absolut inte har rätt att klaga på, för jag har själv valt att ha den här hårfärgen, och jag har själv valt att ha barn, jag har också själv valt att visa mig offentligt på platser där det finns stirrande människor.
Här har jag inte rätt att klaga, men folk får fan ha vett nog att se lite lite gladare ut om de nu ska stirra sönder sig på mig.

9. Jobbsökarstress
Den smyger sig på. Augusti närmar sig, dagis närmar sig. Pluggandet närmar sig sitt slutskede, kurs ett. Åter igen, se punkt "tid".

10. Mens.
Onödigt ont som kommer o går när det passar. Mycket ovälkommen gäst. Jävla parasit.

Och där var väl den stora frågan Varför är hon så jävla förbannad och öser ut skit och galla på allting som kallas samhälle?
Ja, punkt tio förklarar nog en hel del.

Det, och för att jag kan.

Stor suck, och liten puss till er som gör det lite roligare att skriva av sig.

DONKEN

PLUTTENS GÄSTINLÄGG! (hm, fail..)

Kategori:

Min Vinnare Plutten har skrivit ett förtjusande inlägg, jag rös lite när jag läste det. Du är så jävla gooo!
Here it goes:

DET GICK inte att klistra in kopierat mail från hotmail, till bloggen. Vad är detta för skitdator han köpt... suck.
jävla skit helvete.
Inlägget kommer, ska bara ringa "support", aka Lasse.

Ska Till Klevan

Kategori:


Lasse kommer nog säga nåt i stil med: "Det syns ju vem du ska till nu.." när han kommer hem och ser mig. :P

Pöss en tillfixad

Donken

Vårdcentralen

Kategori:

Har fotat lite ljussättning i ett väntrum på vårdcentralen.
(inredningskursen, lektion om ljussättning)
  
Tänkte jag skulle fråga först om jag fick fota för skolarbete, och jag blev vidareskickade till högre och högre chefer, för att ställa denna lilla fråga. Självklart skulle jag ju inte fota människorna där, det säger ju sig självt. Pasienter vill väl ändå inte bli fotade liksom. Hade inte jag velat. Men alla kanske inte tror att man förstår det, när man kommer med barnvagn, skinnrock, och väldiiiigt skrikigt cerise hår.

Nä, men hon sa iallafall, att det går bra om jag absolut inte fotar några människor. Skulle ju bara ha lite pics på lampor och fönster..
Sen satt jag där och skrev lite på arbetet som fotona skulle in på.

Skönt att man har så nära till vårdcentralen ändå, nära till apoteket och massa. Jag har ju ingen bil när Lasse jobbar, så det är skönt med lite gångavstånd till såna viktiga ställen.
(WTF! Ville inte Annelie lilla ha hus på landet nyss?) Jo, men det skadar ju inte o ha ett apotek nära... då... Eller en kombibil. En Egen Bil. Igen.

Pöss.

Donk

The Big Reveal

Kategori:

Efter en hel natts röstande, mestadels av rumpis, bella, och denise, så har jag reached a verdict!
Denise var väldigt ihärdig måste jag säga...


PLUTTEN http://tillbakatillnuet.blogg.se
VANN en jordskredsseger, med hela 92 röster!

På andraplats, kommer
Rumptott  med 53 röster!
På tredjeplats kom
Bella med 36 röster!
Fjärdeplatsen norpades av Marianne, med 5 röster!
JD, Monica och Ida konstbloggare kom på delad femteplats, med en röst var.

Grattis Plutt!

Dags att börja fila på gästblogginlägget nu va..? :P

Pöss

DONKEN

veckans blogg, de sju nominerade!

Kategori:

Jag har fått lite klagomål från Rumpis, aka rumptott.
Ja, det var i söndags jag skulle publicera de nominerade...
Det blev inte så.

Ber lite försynt om ursäkt för detta.

De med bäst motivering, är:


SJU stycken blev det.

1.
Plutten,
min kaffedrickande bloggfrände. Hon har ett sätt att skriva på så att man blir varm i hela kroppen.. Hon må vara stentuff i det yttre, men i text är hon en äkta romantiker med smak för det gooooa livet. Och kaffe. Och sin Robin.. (och djuuuren)
Hon är läskigt lik mig i vissa avseenden.. Typ sov dåligt en natt då jag också gjorde det, sen väcktes av sin kille när jag också gjorde det.

2.
Rumptott,
min mammakompis som jag ännu inte träffat, trots att hon också bor i Smauuulannd. Hon har en son Arvid, och skriver mycket om den kommande flytten, sonen, karlen och hennes mor som gått bort för ett år sen.
Likt mig ska hon sälja massa skräp på tradera eller blocket, men likt mig, är det mammacellerna som tar över ibland.. ;)

3.
Bella,
som skriver mycket om sitt projektarbete, i en annan blogg, och mycket om smink, vardagen, kläder, sin kille. Hon har en jävligt härlig stil, med fisknät på benen och korsett till vardags. (haha nje kanske inte till vardags. Men snygga bilder, blir det!)
Läckra stövlar har hon också. En sån där stil som man bara avgudar, helt enkelt.

4.
Marianne,
hon som skrev en dikt om mig, på min beställning.. Hon skriver mycket dikter, har gett ut två(!!) diktböcker, vart med i tidningen, och massa. Väldigt starkt gjort av henne tycker jag. Första boken hon gav ut var mest som en kul grej, och vid fjorton års ålder. Den blev ju uppmärksammad på grund av detta, och som jag förstod det så gick det väldigt bra med försäljningen av den också, därav bok nummer två.

5.
Monica,
som numera kan kalla sig tvåbarnsmamma. Du ska veta hur avundsjuk jag är på det! Hon skrev ett inlägg nyligen om att vara på GeKås med två barn inte är att rekommendera, och att nästa gång åker hon utan barn. Jag tyckte det låter klokt av hene, och de som tycker man ska sitta hemma när man har barn, de har så fel. Man kan inte BARA göra det hela tiden. Sen såklart är man ju hemma mestadels ändå, för man är ju mammaledig, som det så fint heter.
"LEDIG" är man då inte, som jag skrivit tidigare. Strong av dig, tvååå barn!

6.
JD, Josefine,
som kallar sig samma som John Dorian i Scrubs. Hon är rolig, den lille picken. (Pricken?) Eftersom jag sällan är seriös, så passar hon mig utmärkt. Nej hon är inget klädesplagg. Hon är en rolig människa som vart sjuk och spelat harpan på datorn. 
Man kan inte sätta en röd nia på en svart åtta, det gåår inte.  
Denna människa är skojjig som fasen, och när jag kommer igång med mina novell-kommentarer, så sitter hon och njuter i högsta grad.

7.
Ida, konstbloggarn,
Målar nåt så förbannat snyggt, hon ritar nånting varje dag. Målar med färgpennor, akvarell och allt annat man kan tänka sig. Hon är helt såld på rosor, och det märks. Hon gör så himla snygga rosor!
Jag är verkligen glad att jag hittade hennes blogg, där kan man få inspiration minsann. Hon har blandanat gjort en marilyn monroe tavla, och en elvis, som hon har i sitt vardagsrum.
Dessa tavlor gossar jag är gjorda i blyerts och stomp, för skuggorna. Massoooorr duktig är hon. Artist in the rising.

Så nu, är det dags för alla att rösta.
Eftersom det inte blev måndag till söndag, blir det onsdag till tisdag istället.
Kom ihåg- vinnaren får gästblogga.
Ni får rösta på er själva, och ni får rösta hur många gånger ni vill, IP spelar ingen roll för mig just nu.
Ni har till imorron på er...

...GO!

pöss

Donken

Tapetseringen o Drömt.

Kategori:


Detta är vad vi gjort från när vi började, till i lördags. Igår söndag gjorde vi nästan klart allt vad väggarna ska vara, mer bilder kommer på det senare.

Statistik är en spännande sak, när man är väldigt aktiv så har jag haft nu ett besöksrekord på ÖVER 200 personer!
Och nu i helgen när jag jobbat, så har jag haft ca 20 pers om dagen. Igår 5 pers.

En hiskelig skillnad.

Häpphäpp, om man skulle plugga lite nu. Ljussättning, vettni. Inredningskurs, vettni.

Frresten, pallar ni?
Drömde att jag dels var modell med en parfymflaska som var ljusblå/turkos, och samma form som den jag fick irl i julklapp (bruno banani)

O så drömde jag att jag såg ett gäng stunt-äventyrare som gjorde hopp och volter under vatten och på berg, o plötsligt var jag en av dem, och satt på en fyrhjuling under vatten i deras led, sist.
Alla gjorde en sidovolt med ATV'n och jag med, men jag välte och det var en orm som bet mig.
Då var jag min egna berättarröst och sa att det var så jag dog, att jag inte visste att världens giftigaste orm levde under vatten just där jag hade landat på rygg.
Dog där, i hjälm, skydd, och MC-skrud.

Så drömde jag att en tjej på kungshögsskolan precis hade fått en dotter 010102 och det var nutid.
Massa dagisbarn skällde ut henne för hon bara var ett barn själv och han då minsan inte kan vara mamma.
Jag skällde då ut de dagisbarnen.Hm, hjälpa mig att tyda ni som kan? Jag misstänker vad det kan röra sig om.. :P

pöss

Donken

Ritat litteee...

Kategori:

Skissat en bild på mig och Macco, lagt upp det på tavelbloggen. Inlägget finner du HÄR.

pöss! 

DONKEN 

Veckans blogg, blow me away

Kategori:Veckans blogg alltså.
Fick som vanligt en halv novell av Plutten, och hon har så rätt i det hon säger. SKÅÅL med kaffekoppen här från Värnamo upp till dig i Geffle. (hoppas inte det fins nån riktig stad som faktiskt heter så..?)

Feel free att nominera er själva eller någon annan alltså. Veckans blogg utspelar sig från måndag (nu på måndag) till söndag.

Annars blire ju inte VECKANS blogg, liksom.

Nominera dig själv eller någon annan, och ge mig en jävligt bra motivering varför DU ska bli veckans blogg.

It's all that it takes.

DONKEN

ps. en dikt-skriverska fick ett uppdrag av mig, då hon inte skrivit nån dikt på någon dag nu, att skriva om MIG.. Det blev världens ego-boost, och himla vackert. Hon finns HÄÄÄÄR!

VECKANS blåååggare.

Kategori:


Vill du bli veckans blogg hos mig?
En chans att gästblogga om nåt viktigt, och massa länkningar står på spel..

För att detta ska funka, vill jag att ni för det första nominerar er själva eller nån annan, och ger mig en jävligt bra motivering till varför du eller den du nominerar ska bli just veckans blogg, hos mig.

Första gången jag testar detta, så det får bära eller brista.
Haft besöksrekord nu, så det är därför jag tänkte att det kanske är lönsamt..

Jag väljer sen ut de 5 eller 3 bästa motiveringarna.

Bring it!
Imponera på mig.

DONKEN

Tradera äntligen..

Kategori:Säljer av min fina lampa på tradera, HÄR hittar ni den.
och min älskade spegel. Här finns den!
Stjärnor som har lampor, som lyser via en sladd-kontakt i väggen.

pöss...

Donken

Sjuklingarna och ommöbleringen

Kategori:Sitter och pluggar, håller på med ljussättning.
Vincent börjar bli bättre, pepparpeppar men ingen spya idag ännu.
Jag ringde Mazolina förut och hon är också sjuk nu. Jag hoppas inte det är Vince som smittat henne! Hon var ju här över natten när han spydde som värst, så. :/ Men än har hon inte spytt sa hon tror jag, men hon har hög feber.. :(
Stackars mina sjuklingar!

SMS'ar med Daniella, och han tycker att jag och Macco ska dra oss till Orret, och bosätta oss där. Höhö! Där finns ju inte H&M.. :P
Han lockar med att det finns två stycken i Kalmar. Haha!
Dit är ju låångt...

I sommar ska vi till Öland igen, är det tänkt.
Hoppas vi får låna stugan, och att Mazooi och Paprika följer med också.

(Mazolina, Macco och Mazooi är alltså samma flicka, dvs min bästiiis.)

Jag har flyttat Vincents billybokhylla in till vårt sovrum, och dekorerat den med mina smycken, smyckeskrin, hårspray och sånt.
Har också satt in nya småå limegröna plastlådor i badrumsskåpet, och de passade ju perfekt. Lasse lurades.
(han hade väl satt dem på fel sida. Vi har ju sån drag-spegel där, så ena sidan är det ju mindre yta då båda spelgarna är där då. Äh, fattar ni nåt..? Alls?)

Jag gillar att möblera om. Märks det? Change iz guuuuhd!
pöss.


Donken

ps. Lagt upp AK's present i tavelbloggen nu, en turkos tavla med "guld"klot och ett par.
HÄR finns det inlägget.

Tapeter i svärfars gästrum

Kategori:

Tapeterna har kommit till svärfar idag, så jag tänkte visa er hur det är tänkt att det ska se ut när det är klart. Utom fönsterväggen då förstås, för den ska ju ha vit bakgrund, och två svarta träd målade av mig på.
Såhär är tapeterna tänkta, med mönstrat undertill och randigt över, med en tunn svart list som skiljer dem åt.
Syns kanske inte så väl, men bilderna jag klippt o klistrat från, var himla småttiga.


Pözzzzzzzz....

Donken

Barnsäkrat och Snyggrenoverat TV-rumsbordet.

Kategori:Bilder på hur vårt tv-rumsbord såg ut innan idag, förutom blomman och det, där var tomt. Ni ser de blå hörnskydden på alla 4 hörn på bordet också? Inte särskilt snyggt... Knappt praktiskt heller, då de faller av så fort man stöter till dem.
..och så där ser det ut nu!
Jag har alltså skruvat loss bordsskivan från stommen, skyddat hörnorna med hjälp av bommullspads (sminkborttagare-grejs) klätt in den skivan med fejkläderduken i brons, skruvat tillbaka stommen, och VIPS så har man en barnsäkrad duk, OCH hörnskydd som sitter fast och inte syns det minsta ens.

Skulle kanske fotat när jag var halvvägs också, men jag hann inte. Vincent lekte med skruvmejsel (inge bra!!) och sen när jag lagt honom, så kom såklart katten och skulle leka och håra ner allt.På den sista bilden där med, kan man skymta en oljemålning som ligger på tork.. Den ligger ovanpå TV-hylllan. Tänka sig, Donken målar med olja. Inget direkt vanligt, kan jag säga!
Den är nu rödsvart, och jag funderar på att ge den till Macco, faktiskt.

Undrar vad Lasse säger när han kommer hem..
Idag har vi varit TILLSAMMANS i två år.

pöss!

DONKEN

Målning, tapeter o tredjepris

Kategori:Första lagret vit färg på denna vägg.
Resten av väggarna ska tapetseras.
Här syns det igenom mycket väl..


Andra lagret vit färg, här har han även spacklat lite med vitt spackel som är svårt att slipa och är finare, inte sandigt.
En målning till tror jag behövs va? eller?


Var på Flügger Färg igår o kollade om tapeterna jag valt ut passade ihop, och det gjorde de. De är ljusgrå, och jag ska visa sen hur de ser ut. :)
Expeditkillen där, sa att det vad en annorlunda idé jag fått, och då blev jag jävligt glad!

Svärfar min, har skickat lite bilder på den väggen med fönstret, för den har han själv målat nu två gånger. Första målningen blev vääldigt genomskilnig, så nu andra gången blev väggen vitare. Tanken är att jag på den väggen ska måla två träd, ett på var sida om fönstret. De ska jag måla i svart.

Jag vann en apotekstävling hos Floosan! Skulle ge bästa huskuren, och jag kom trea, så nu har jag skickat henne mina uppgifter. Första gången jag NÅNSIN vunnit en bloggtävling! :D

pöss på er gottfolk.

Donken

Mazolina gasolina brandrisk

Kategori:


Var ändan ute i Klevan igår och droppade in på en så kallad snabb kaffe. haha! Hujeda mig, nej jag stannade ett ganska stort antal timmar. :P
Vi pratade massa om hus och var man ska bo nånstans egentligen, och byar med rika folk som man inte ska bo i, och knarkarkvarter som man heller inte ska bo i när man har barn.. :/

När jag skulle hem så drog jag med min bäste vännis Mazolina för övernattningsgästande i min soffa.
Hon tyckte innan vi drog hem hit, att vi skulle dygna som förr.
Sen somnade hon nästan omedelbart när vi satt oss i soffan... Haha!
Ja som jag skrev i förrförra inlägget, vi haaar nog blitt vuxna nu tamigfan.
(till detta hör väl att jag satt o virkade framför CSI också..)

När vi kom hem direkt sådär innanför dörren, så gav Lasse mig en styck sjuk bebis. Han har spytt nu i två dagar.
Iallafall, när jag höll honom så kom världens "animerad-film-kaskad-spruta-rätt-ut-spya".
Jag stod där bara helt paff och undrade typ va faaan som egentligen hände DÄR...!

Macco såg också rätt paff ut, faktiskt. Lasse tyckte det var fniss-roligt.
Jag fick på plats byta om, och sen badade vi av lillpajken lite.
Jaaaa, det är ju aldrig tråkigt, när man har barn iaf... DET kan man ju lugnt säga!

Har spelat kalaha med Macco idag, den som började vann, nästan hela tiden.
I sista rundan som blev snabb-speedad, så undrade jag om det kom en kula där, i den gropen, och Maccos snabba svar då, var att hon inte kommer ihåg.
HAHA!
Snabbaste korttidsminnet ever, måste jag säga.

pöss!

DONKEN

Rummet i Ljungby

Kategori:
Rummet jag och svärfar ska göra om. Detta rummet beboddes av mig och Lasse när vi bodde där typ, den sommaren vi blev tillsammans, innan vi fick jobb och drog flyttlasset till Värnamo.
Det är egentligen min svågers rum... Men jag tycker att det är Lasses, då vi bodde därinne. :)


Vi har rivit loss alla tapeter,
Slipat väggarna
Spacklat igen spikhål
Målat om taket
Jag målade listerna vid golvet och runt dörren (de som är nymålade och vita på lister-bilden) 
Målat listerna i taket i samband med ommålning av tak.
  
Nästa steg är tapetsera.


pöss!

Donken

Tankar om frihet och kärlek.

Kategori:


Har just sett filmen You got Mail, för första gången. Den är rätt gammal va? nångång från nittitalet, va?

O så en annan grej jag funderat massor på mest hela dagen. Its the little things, det är verkligen det.
En man som gör kaffe åt en varje morgon på helgen- guld värt.
Att man får en flashback av spontaniteten man hade före man var mor, och ringa sin bästevän för en hej-hejdå-kaffe lite snabbt (fastän hon bor 2 mil från mig.) Och dessutom några sekunder efter det höra en låt som vi båda gillar massa.

Hur man tänker på när man träffade sin karl, och hur allt bara föll på plats efter nån vecka.
Jag tänker hårt, så hjärncellerna nästan gnuggas sönder av friktion, och jag har alltsom oftast kommit på mig själv med att känna mig jävligt safe.

Numera har jag ju också en ring på fingret, en bostad en karl, ett barn en katt, och jag känner mig ändå fri.
Hade detta hänt för kanske några fler år sen, så vet jag med all säkerhet att jag hade kännt mig totalt instängd och cellskräckig.

Jag förundras över hur jag inte tänker så. Varför? Kan det vara så enkelt att han verkligen är den Rätta? De säger ju att Mr. Right inte finns, men kanske ändå, att det bara blir rätt ibland.

Som vanligt har han nu somnat i soffan, och jag smekte hans kind mitt i filmen nånstans.. Han log redan innan. Han var nog halvvaken.
Its the little things..

Har vi blivit vuxna nu, Macco?

En go karl som spelar gitarr och får hela mig att bli kär.
Igen.
och igen
och igen

och helvetes vad jag älskar dig Lasseman.

Ring och konst

Kategori:Så här ser den nya ringen ut, den riktiga alltså. Den är i vitguld och inuti står det LARS 090909.

Vilket kanske är lite konstigt, då ringen är MIN och antagligen inte passar Lasse nånstans, men... det är så det ska vara.

Vincent går ungefäääär hälften av tiden nu. Alltså han kryper typ lika ofta som han går. Det är så jävla häftigt att se!
Jag var MYCKET senare att gå än vad Vince är. Mamma sa att jag gick efter det jag fyllt 1.
Både jag och mina bröder, sa hon.

Jag hittade en wonderful tavelteckningsblogg... och den var inte min. (haha..)
Det är en tjej som är lejon, och nu i skrivande stund minns jag ju inte vad den hette, men jag skrev en lång kommentar till henne om hur mkt jag gillar och uppskattade hennes blogg.

Inte många bloggar som fångar mitt intresse såpass attt jag läser till längst ner på sidan, men denna bruden kan verkligen måla och teckna!
Hon gör lite varje dag dessutom. Mycket bra jobbat av henne, tycker jag. Hon kommer tjäna en jävla massa på det.
(ställ ut överallt, det är mitt råd. Måste börja nånstans. Du har ju alla förutsättningar: du är ju arbetslös=fattig.)
Det ska man tydligen vara, för att få nåt sålt. Man ska vara luspank som konstnär.

Hittade länken, HÄR är hennes blogg. Hon heter Ida, för det ville hennes mamma.


pöss


Donken

Tavelbloggen är uppdaterad äntligen!

Kategori:

Nu har jag lagt upp bilder på tavlorna som är i Vincents rum, som jag målat själv, och tar absolut all cred för. De blev asbra!
Om jag får säga det själv. Det får jag.
Jag är ju ändå 23 år gammal nu vettni..

Kan tyvärr inte lägga upp bilder på tapet-riveriet, men ska kolla om inte svärfar min kan skicka de bilderna till mig som jag tog med hans kamera, och om han kan ta nån "ny" bild på hur det ser ut i detta nu.
Vet inte om jag har nån bild på hur det var inrett med alla möbler där förut, men... Ska kolla detta.

HÄÄÄR är tavlorna jag målade igår då, med mina nya silver- och kopparfärger bland annat.

AK, kan du fota den jag målade som du fick i present, så att jag kan lägga upp den också på tavelbloggen?

pöss!

Er tillgifne Dåink.

ps. Senast jag la in nåt i tavelbloggen före idag, var i december... skärpning!
donkenstavlor.blogg.se är det dit, om du undrar. Bara klicka annars där.

pps! Nu kom jag på vad Daniella måste menat med snygg ny grej där uppe. Headern! :D

skötbordet målat

Kategori:


Målade ju om skötbordet med färger i allmoge som jag köpte på Rusta i Växjö när jag och svärfar var där för att handla en tapetborttagare i ång-variant, på Jula.
Hängde ni med där..?
Nåväl, skötbordet blev faktiskt exakt så som jag hade föreställt mig.

Att det är stökigt där just nu, får ni faktiskt ha överseende med.

Ska lägga in bilderna på de 4 tavlorna jag gjorde till Vincent med, men de lägger jag in på min Tavelblogg.

pöss!

Donken

Målat tavlor, Rivit tapeter, Gömt datorstolen.

Kategori:

Oj ja, nu blev det en hektisk helg och inget hunnit bloggas om.
(Bra svenskat där, Annelie..)

Daniella skrev nåt om att det var snyggt där uppe, på bilden med mina nya klädsingar, kan han menat linnena tro? Eller lampan bakom mig änna?

Har rivit tapeter hela helgen, jag är praktik(t)anten hos svärfar. Lasse frågade om jag kan få vara lite lärling hos honom nu när jag ska bli inredare och allting, så nu ska jag lära mig att tapetsera. Kan vara en fördel att faktiskt kunna det, om man nu ska bli inredare, visst?
Har aldrig tapetserat i mitt liv, inte hjälpt till, inte nåt. Jag har sett mamma. Knappt det.

Målat en tavla till AK för hon fyllde 25 den 30e mars nu. Turkos, brons, och med två svarta gubbar, som föreställer henne, och hennes sambo.

Idag målat 4 tavlor TILL, för Vincent ska få en stjärnhimmel. Jag hittar dock inte stjärnorna, såna där självlysande.
Istället (jag är kvinna, skyller på det nu..) skulle jag "leta" efter stjärnorna och rensade och sorterade in räkningar och annat, i pärmar.

Hittade såklart inte stjärnorna.

Och givetvis sover Vince nu, så man kan ju inte gå in där o fota tavlorna heller, för bloggens skull. Vet att ni vill se, men blir annan gång.. Morrn kanske?

Präkto-duktig-morsa har jag vart idag också, gjort burkmat till lillpajken. 5 burkar med ris-och-köttfärsmojs-och-grönsaksröra-gojs.
Frysen för fattigare tillfällen. Och framtidens orkeslösa dagar då man varken orkar handla helfabrikat (ugha stackarn, fått nästan enbart sånt dyrt skit) eller laga ny mat för det tex bara finns bacon och uhm... pommes?

Nu blir jag virrig nästan för mig själv också.
Aaa ja, bilder kommer som sagt sen. Nu ska jag hit the binge där min söte karl nanar gottigt. Blir att väcka honom med nåt vrålape-ljud, och sen skratta gott åt det i en halvtimme. Tror ni om det?

Pöss!

Donk på fjoll-mood.

ps. Förut satte Lasseman igång datorn, satte i sladden till internet, osv, och då tyckte jag att jag skulle jävlas.
Jag tog helt sonika datorstolen framför ögonen på förvånad Lasse, rullade in stolen i sovrummet och stängde dörren in dit.
Sen drog jag ut internetsladden igen, och Lasse frågade mig myyycket förvånat, va FAN GÖÖÖÖR du...?!

Jag skrattade och gick därifrån. :)

pöss på er fjolltotts.

Ris, Ros, Ägg och Skämt.

Kategori:
Påskriset utomhus.
Ja som ni kanske fattade var allt utom jejes 30årsdag och shaggys ystad-resa sant i förra inlägget. det är ju trots allt 1a april- eller det var det för 22 minuter sen.

pöss!

DONKEN

Påskris o Mammadejt

Kategori:

Idag har jag lekt med Jeje, haft kalas ihop med henne för hon fyller 30 år gammal idag! Grattis till detta.
Shaggy har lärt sig att äta sallad med vitlök, han sa att det var gott, sen tog han sin motorcykel ner till Ystad för att hälsa på sin mamma.

Sen var en kompis till mig från mammagruppen här, hon är lika gammal som mig.
Hade med sig sin son, som är född samma dag som Vincent. Vi drack kaffe, och tjötade en massa om barnen, sen bjöd hon med mig till en "ungmamma-grupp" där alla är under 27.

Igår fick jag skumma samtal från nån modellfotograf som ska ha ett event i Ljungby, och hon frågade om jag vill åka limo från Ica Maxi till Hotel Terraza i Ljungby.
Där blir det fotografering i 3 olika outfits, och jag får ta med tre kompisar. Detta skulle då äga rum den 10e april kl 13.45.

Jag har fixat lite med påskriset, förut visste jag inte var jag skulle ställa det, o satte det på översta hyllan ovanför kaffebryggaren i köket, så att varken katt eller bebis välter den.
Kom på då att jag kan ju byta ut lyktan utanför ytterdörren här, mot den. Gjorde det, och bytte ut ljuset i lyktan mot 4 limegröna ljus (!!) med lite blom-ljusmanchetter och grejer vettu.
Ska nog ta en bild på't också, för det blev ju vackert som tusan!

Pöss

Donk