DONKEN

En Flum brud i tuppkamsförpackning. Glimt i glasögonen, och stort hjärta för familjen och alla andra. Skriver om saker som gör mig pissed, och saker som jag avgudar litegrann.

♥ Dag 1 – Presentera mig själv.

Kategori: Listan

Jag heter Annelie, och fyller 24 år i mars nu nästa år ganska snart. Än så länge är jag bara 23 och jag kommer att vara 2barnsmor som 23åring. Skönt! :)
Bor i småland, 4 mil från där jag bott hela mitt liv. Flyttade norrut, hela 4 mil då, med min karl. Han kommer från samma stad/by som mig. (Vi kommer från Ljungby, bor i Värnamo)

Snabbgenomgång med min snabba framfart i livet tsm med Lassi:april 2008- träffades, blev blixtkära, blev tillsammans.
maj 2008- Lasse fick jobb på ett bemanningsföretag i Värnamo
juni 2008- Jag fick jobb på ett annat, också i Vmo
juni 2008- tackade ja till en lägenhet i Värnamo
juni 2008- Vi pratar om barn. Vi vill ha barn.
sommaren 2008- bodde i princip hos min svärfar.
augusti 2008- Finlandsfärjan. Lasse fick det i 25årspresent av mig, en kryssning!
september 2008- fick nycklar, lägenhet och hela kittet, i Värnamo.
september 2008- lågkonjunktur, jag fick inte jobba mer.
14 september 2008- Vincent ligger i magen! PLUS PLUS PLUS på stickan! Vecka 5. Jävla röta att man just mist jobbet.
november 2008- Vi får hem en 12 veckor gammal Shaggy (Helig Birma, blåa ögon!) från Ystad.

april 2009- vart tsm 1 år
Maj 2009- Shaggy loosar ballsen hos vetrinären. Jobbig och jävlig, blev knäpp. Blev normal efter op.
21 Maj 2009- Vincent föds.
9 september 2009- Vi förlovar oss. 090909.


maj 2010- Vincent 1 år.
juni 2010- PLUS IGEN Våfflan frodas i magen! vecka 5
augusti 2010- Vincent börjar dagis.

Februari 2011- Våfflan ska födas. Kommer h*n på alla <3 dag?
Jag är gravid om någon mot all förmodan missat alla arga hormon-inlägg.. Jag kallas Donken för att jag och min kusin (samma finska efternamn) gick i samma klass i gymnasiet, och hon och jag blev då Honken och Donken. Donken tyckte jag var festligt, så jag "behöll" det. Har alltså ingenting med McD att göra, men ja jo jag gillar ju mat.Det får räcka. Nu vet ni massa om mitt nick, och om hur snabba i svängarna jag och Lasse vart med tyyyp allting. ;)

Listan alla pratar om!

Kategori: Listan

Britta hade denna listan hos sig, så jag lånade den en sväng. Sett många som skrivit bra saker med hjälp av denna listan, så kanske även jag kan göra det. Inte bara: jag vet inte vad jag ska skriva men jag gör det ändå- inlägg.

 

♥ Dag 1 – Presentera mig själv.

♥ Dag 2 – Min första kärlek.

♥ Dag 3 – Mina föräldrar.

♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.

♥ Dag 5 – Vad är kärlek.

♥ Dag 6 – Min dag.

♥ Dag 7 – Min bästa vän.

♥ Dag 8 – Ett ögonblick.

♥ Dag 9 – Min tro.

♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.

♥ Dag 11 – Mina syskon.

♥ Dag 12 – I min handväska.

♥ Dag 13 – Den här veckan.

♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.

♥ Dag 15 – Mina drömmar.

♥ Dag 16 – Min första kyss.

♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.

♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.

♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.

♥ Dag 20 – Den här månaden.

♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.

♥ Dag 22 – Det här upprör mig.

♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.

♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.

♥ Dag 25 – En första.

♥ Dag 26 – Mina rädslor.

♥ Dag 27 – Min favoritplats.

♥ Dag 28 – Det här saknar jag.

♥ Dag 29 – Mina ambitioner.

♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick.

Imorron, imorron.. Hoppet är kvar.

Kategori: I-LandsproblemÅ halleda sicken pärs. Nej nu ska jag inte skriva att allt är skit och piss
. Inte denna gången. Nä idag har det hänt några bra saker till skillnad från igår. Idag har jag pratat med VårdCentralen som skulle be "vår" läkare ringa mig imorn bitti så att jag får ny tid så jag kan bli sjukskriven nån gång. På riktigt alltså. FK vill väl ha in intyg. Skitsvårt att få rätt i såna ärenden. Sägs det.
"graviditet är ingen sjukdom" Nej men har man ONT och inte ens kan ta sig till praktiken, så nog fan kan man sjukskriva sig då!
Jag kan knappt gå till dagis med min son, vad säger det om hur ont jag har? Jag kan jobba! Men jag kan inte ta mig TILL jobbet för jag har ingen bil, kan inte cykla i flera decimeter snö, och det går inga bussar här förbi dit i stan.
Och jag kan. Inte. Gå.
Jo nu skulle jag ju vara positiv, sa jag ju. EHUM! Skärpning. Imorron ska iallafall läkaren ringa.

Har även ringt metall och frågat om hjälp i mitt "ärende" om att jag inte får akassa och inte aktivitetsstöd och ungdomsgaranti som jag blev lovad sen av-lovad.
En kvinna där, sa att hon skulle kolla på mitt fall, och ringa upp mig imorron.

Jag har ringt AF, och där fick jag prata med en kvinna som var över hela landet (visst är det jävligt smidigt o ha en handläggare i Värnamo, som är ledig när man behöver ha tag i honom?). Hon sa att det kanske finns risk att jag inte får ungdomsgaranti heller. Inte ens i december. Jag har alltså väntat på att kunna få någon slags inkomst, för att få lov att vänta lite till? Till februari?
Ska moderatfanskapen komma på i februari nu då att man inte ska få föräldrapenning heller?  Jag skulle inte bli förvånad, inte det minsta. Spotta på oss som redan har det svårt, bara gör det. Du kommer väl undan med vafan som helst, puppyeyes. Fack ju.

Men de två samtalen jag ska få imorron låter lovande iallafall. AF skulle höra av sig också imorron till mig. Jag kan ju inte gå på mötet som ska vara på torsdag. (Kommer fortfarande inte ner till stan pga foglossning!) Aktivitetsstöd och ungdomsgaranti (hur många såna möten har jag gått på redan? FÖR MÅNGA! Samma möte. Exakt samma.). Min handläggare VET om att jag har barn på dagis. Han VET OM att jag är gravid. Varför i helvete  har han satt ett obligatoriskt möte på torsdag kl 08.30?
Och varför i helvete svarar han inte ens i telefon när han skickat ut brev om detta? TVÅ dagar före det ska vara? Varför tänker man inte längre än så?

Oooooh, jag önskar att Katrin kunde bo i Värnamo och gå dit med nån protestlista. Haha..

Pöss på er som orkat ner hit med min klagan, och lite lycka. (över att folk ska ringa imorn och att nåt faktiskt kanske löser sig, nångång..)


DONKEN


Att gråta över spilld must.

Kategori: I-Landsproblem

Att bada som blåval är inte det lättaste. Ska man ligga där o ha det gott, o så ska man ju till slut hälla ut vattnet också. När man gör det och ligger kvar, så känner man hur man blir tyngre och tyngre och tyngre.. När vattnet är nästan helt slut ligger man där som en banan med knäckt rygg.
Andra alternativet är ju att resa sig upp före man häller ut vattnet. Ja just det.. Ehum. Hur lätt är det att ta sig upp från liggandes då? Njäh.

Man överlever, men det är inge lätt alla gånger.Jag satte mig framför 2½ men med en apelsin och ett glas julmust. Iskall julmust och en ny färsk apelsin. Mmmmh, i mina smaklökar. Vincent kom skrikandes. Han har vart skrikig och jävlats med mig bara för att, hela fucking dagen. Han siktade på fjärrkontrollen. (i hela helgen hade vi ingen sån för Vincent hade gömt den) Jag plockade undan den. Då välte han mitt glas. Nytt upphällt god julmust.
Jag blev sur, Lasse räddade Vincent från en utskällning.Är det inte det ena är det det andra. Jag orkar fan inte hur mycket som helst. Ta mig till februari.


Foglossning yäyy.

Kategori: Aggro-Donken


Fyfan så jävla fruktansvärt. Morgonen gick bra till en början,
jag stressade runt som en kossa som vanligt. Vincent käkade välling och macka och banan och snodde min macka lite, och dissade vällingen lite. Jag sminkade mig, käkade, spillde ut allt mitt kaffe på skrivbordet här, fick massa kaffe på mig själv, skulle byta kläder, torka upp kaffe från hela golvet, väggen, skrivbord, tangentbord, lådhurts till skrivbord... samtidigt hålla Vincent borta från kaffespillet.
När jag hade bytt kläder, o sminkat mig klart, skulle Vincent ha termobrallor och jacka, vilket han inte ville. Jag var jättesugen på att leka jaga barn i en halvtimme, när vi skulle gått för 10 minuter sen.

Not.

Skitförbannad blev jag och försökte hålla fast Vincent o få på honom kläder. Mitt foglossningsbälte skulle jag ha på mig också, och kardborret fastnade i min tröja, jag såg inte det röda strecket för magfanskapet var ivägen, och jag fick jaga Vincent igen för att sätta på honom jacka stövlar vantar och stoppa ner honom i vagnen.
Sa jag att allt detta under tiden som nån stod o sparkade sönder min höft inifrån? Skitkul o stå o böja sig när höften inte klarar nåt, och ryggen skriker efter att räta upp sig.
Vincent lekte hal spagetti-orm dessutom.

Kom till dagis till slut, med vagn. Gåendes. Bältet mot foglossning hade kasat upp så istället för att hålla ihop höften, så tryckte det på min mage. Hade fortfarande ont, men det var rätt okej halvvägs till dagis åtminstonde. Det är fortfarande uppförsbacke även om jag inte har cykeln. (tro inte att jag ens tänkt tanken att cykla i flera dm snö.)
Fröknen där var INTE där. Inte på väg ut, inte ens i hallen för att möta mig. Jag var redan sen som fan och ont överallt.
Tydligen var hon själv där, med en inskolning som pågick. Yeyy. Hon tog iaf Vincent efter lite tjöt om att han inte har mkt blöjor kvar, och att hon inte riktigt hade tid med nåt. Hon sa också att de inte skulle gå ut idag. Yäyyy.
Skrikandes lämnades Vincent hos henne. (Vincent var den som skrek alltså, såklart.. inte hon, och inte jag.)


Jag gick halvt nästan snyftandes därifrån. Ont som fan hade jag, jag frös, jag var ledsen för att Vincent var ledsen, jag tyckte synd om mig själv, jag blev arg på att hon var där ensam som fröken (var va de andra nånstans??! ANSTÄLL fler om det inte finns backup!!)

Jag skulle alltså nu gå ända till jobbet. Med cykel går det ju snabbt, kanske 5 minuter eftersom det är nerförsbacke. Men pulsandes i snö, med ett stödbälte och i kyla, halt på gatan och med små steg som jag måste ta, så går det inte alls snabbt.
Jag fick mer och mer ont ju närmre lägenheten jag kom, men jag tog mig förbi den. Några meter iallafall. Sen bröt jag ihop. Klarade inte mer. Bäckenet skrek efter lite omtanke och stöd och att få sitta ner! Jag fick svinont, och jag började störtböla.
Jag ringde Lasse och lipade fram att jag inte klarar mer.

Han sa att jag skulle ringa jobbet, och sen ringa FK och sen Vårdcentralen eller MVC. Han försökte trösta mig så gott det gick. Jag ringde jobbet, och hon förstod precis, och var väldigt snäll rent allmänt.

Det värsta är att man ju inte får kalla graviditetskomplikation-smärta, för sjukdom. Man får inte ha foglossning och få ersättning. Hur fan ska jag klara mig om jag inte ens kan ta mig till praktiken då, är min fråga? Jag vet inte riktigt hur det gick med de tre kvinnor som stämde FK, fick de rätt? Eller fick de bara lite pengar så de skulle hålla käften sen?

Får man stanna hemma om man har så ont så man inte kan gå ett steg till?


Donken..

edit: De ringde från MVC nu och jag fick en läkartid. Hon skulle även kolla upp om jag kan få akupunktur. Tiden är om mer än 2 veckor, men det fanns inga tidigare. Så på lucia ska jag till doktorn..

Spunkiiis

Kategori: Annons

Jag vann tripp trapp stolen på tradera! Gick nu därför in på SPUNKIS traderasida och kollade vad hon hade ute för dynor till just en sån stol. Hon hade gjort en med tomtar på! Den budade jag på. Ge fan i att buda över mig på den. ;)
(jaja, annars får jag väl beställa en likadan, men jag vill kanske ha den, just den! God tid före jul ska de ju va.)

Hon hade även gjort massa nya bralls i jeans med snygga figurer på knäna, till barn i Vince's ålder. Hade jag nu inte förköpt mig på tusentals bralls till Vincent i strl 86 92, så hade jag budat på dem också. Men jag budade på dem också. Ändå. ;)
De är snygga! Men han har för många byxor nu, eftersom han tidigare hade för få. Oops, traderaträsket där ja. Jag föll rätt hårt ner i det, ja. ;)-->Bild på SPUNKIS hemsida. Klickbar.

Men när han byter byxstorlek är Christina den första jag ska maila om det. De med gul mudd var ju också massa balla. Tänkte höra med henne om hon kanske ville göra en tävling på min blogg, med nån mössa eller så? Skulle det vara intressant för er?
Får ju fråga henne först såklart, men vore ju bra om det är nåt ni vill också. JAG skulle vilja vinna en mössa från spunkis. Eller en hakklapp. Julklapp haklapp. Eller kanske ett par tossor till Våfflan. Såklart! Lätt.

Jag har redan två haklappar från henne, och de är de bästa han haft, Vince. Han har två par byxor också, ett par gröna och ett par med döskallar. Han har inte provat de med döskallar ännu, men de i grön velour sitter som en smäck. Varma o goa, och ingen luft kommer in mellan mudden och benen. Hon kan tänka smart, den där Christina! ;)


pöss!

ps. Första adventljusen är tända både i teverummet och i köket nu.

DONKEN

Ris à la Jaffa

Kategori: MAT/Bakning


Jul 2009 i mitt barndomshus.. MATEN förbereds.. <3 Mammas tallrik med Ris à la Jaffa, och några kakor jag stal.. ;)


Nu har jag inga nya bilder att lägga in, men idag ska vi titta på svärfar/farfar/farsan som ska sjunga
i manskören i kyrkan. Idag är det även julskyltning och första advent. Lasse fick en chokladkalender i present som såndär 1a adventpresent.
Skulle gett honom 24 presenter egentligen, men då blir det ju så himla lite den 24e december att ge.. :P
Så nu blir det 20 st färre haha... och 20 st fler på julafton givetvis.

Har ni ätit Ris à la Jaffa nån gång? Vi har alltid ätit det i min familj, så länge jag kan minnas barndomens jular.
Jag gillar inte riktigt Ris à la Malta, det är för sötsliskigt. Jaffan är med mindre socker, och mindre grädde.

Man skalar apelsiner med en kniv, och skär ut bitarna utan "skal-delen" på klyftorna. Detta för att de ska bli grymt saftiga.
Sen pressar man det som blir över, och slänger själva apelsinskeletten.

Riset kokar man som vanligt och gör gröt av allt. Sen i med vispad grädde och lite socker, och apelsinerna. Det ska svalna i kyl så det blir kallt kallt. Godast då.


Testa!


edit: Fick första advent-presnet av Lasse nu: En fick kalender för 2011. Needed it, tack! :)

Morfar födelsedagsbarn

Kategori: PysselJag gjorde ett kort till min morfar som fyller år den 5 december.
Mamma kom hit igår med en massa tapet-böcker som hon fick från sigvards färghall, så jag klippte ut lite bokstäver från en av tapeterna. Ballt blev det!
Resten av grejerna på kortet är från Krigge, och hon har fått in massa nytt nu. Fick nyhetsbrev idag. ;)

Tex det blåa filt-bandet med snöflingor som är inuti. Alltså, scrapbooking är ju en helt ny värld för mig.. och jag älskar det! Finns ju massor med roliga saker man kan göra. WIIIH! :P

Julpynt härhemma nu igen.

Kategori: Inredning


Teverumsjulpyntet och några inslagna paket som jag skickade hem till moder min så vi slipper ha dem hemma..  Ska ju ändå fira jul delvis där.

Jultomten som har en kopparfärgad julklappssäck, har jag målat nu. Fick den i julklapp förra året som en såndär måla-själv-grej. Det är en sparbössa, så jag satte den där klövern stod förut. Klövern halvdog så jag tog bort den fortare än kvickt.
Det är ju SKITSVÅRT att måla jämnt efter linjer på keramik sådär!


Vid vår fasta telefonbas, satte jag fyra tomtar på rad. Ni som spelat GTA II fattar det roliga i det hela. Tomtar på rad som springer runt o skriker HO Ho.. :P


Går in i mig själv.

Kategori: Aggro-DonkenJag ska nog sätta mig ner o skriva. Jag mår inge bra. Inge bra alls. :/

Just... leave.

Kategori: Aggro-DonkenSvängde om totalt
Blev introvert och apatisk
Sviken förnedrad och spottad på.

Jag kan lika gärna försvinna
alla tankar som man hade för flera år sen
som liten fjortis
ja varför kommer de tillbaka med jämna mellanrum?

Jävla hormoner, ja jag har sagt det förut
Men sanning finns även utanför kroppens hyss.
Svek är svek oavsett hormon-halt.

När tårarna tagit slut och bara hatet finns kvar
Då är det ingen som lever lyckligt i alla sina dar.

Domestic issues.

Kategori: Inredning


Lillgrodans rum har också blivit massa julpyntat.
Tog ner två av stjärnhimmel-tavlorna, och satte upp två hjärtan.
(Har också vitmålat korsstygnstavelramen med mors lilla olle, som jag fått av min gammelmormor 1991)
Lampskärmen där har jag gjort själver. Blev helnöjd! Gjorde först en med cellofan, men det blev misslyckat. Som i att det var plast och tejp och snöflingor överallt. Och det var jättemkt see-through. Det är iofs modernt, men jag gillar't inte.

Fönstertomten och granen fick vi av svärfar- de passade bäst inne i Vince rum.
Husen som står på hyllan är med LEDlampor inuti som blinkar i olika färger när de är tända. De fick vi också av svärfar. Sa jag att min svärfar är jultokig? :D Han har massor med skojjiga julsaker. Räcker med att man är där så har man tusen inspirationer. Jag målade ju ett dasslock med tomtemor på, åt honom förra julen. ;)

(se bild)


(bild från förra julen då.)Denna landskapssynen har jag från köksfönstret här. Massa snö, och det snöar nu också.Adventsljusstaken i köksfönstret. Luktar stearin, jag vill tända den!

I övrigt är jag fruktansvärt besviken över vissa personer vars tillit är bortblåst från min sida.

Ja nåt kilo har jag väl lagt på mig..

Kategori: Pyssel


Kylskåpstexten.
Förra året var det LOJ GUD som stod där. Johoddå, julstämning in Familjen H.S -residence.
Juligt köksfönster. Fint som fan utifrån! Förutom vår äckliga rök-gula utetermometer som hänger där, funderar på om man skulle köpa en ny. Palla be hyresvärden om sån småskit. (de som flyttar in här när vi sticker, får tillbaka denna gamla fula ändå, mohahhaa!)

Nya kökshanddukar på gardinkrokarna. Ena hakklappen från SPUNKIS (kolla in hennes grejjer, massa finfina julklappar till barnen!) Den andra är nog där nånstans. Gjorda av vaxduk, och de är lugnt de bästa vi haft. Hon kan sina grejjor.


Vi har fått en hel del snö också, kan man väl säga.. Två minusgrader är det här idag. I småländska skogarna. (betongdjungel numera men ändå)

Adventsljusstaken där gjorde jag väldigt enkel och stilren i år. Vi har ju en till ;) Svart sand i, och några vita och silvriga puler. Två små svampar med.


Spegeln i hallen är pimpad med plastfilm-dekor-grejs.


Våfflan växer och frodas.
Fick veta att jag gått upp inte tretton kilo. Utan sjutton kilo.
SJUTTON kilo! Så mycket gick jag ju för fan upp med Vincent! SISTA veckorna!

No wonder man har ont överallt, foglossning, och smärta aj aj och inte kan ta sig fram som normalt folk.

Det dumma är ju att Lasse fortfarande tror att jag kan springa runt som en flicksnärta med endast 52 kilo att bära på.
Well, den tiden är förbi vännen min.
Spring ite så jävla snabbt i affären. Spring inte så jävla snabbt ner till bilen. Spring inte ifrån mig jämt.. I dont orka.
God Jul och Järnkräk?

Kategori: Pyssel

"Du är inte så mycket på bloggen nu va? Det märks.."

Japp, fler än en som sagt det nu. Haha! Stämmer ju, jag är ju på jobbet. När jag kommer hem gör jag julkort eller målar lyktor eller slår in julklappar... eller städar upp karlns äckliga strumpor han slänger under (ibland PÅ!!??) soffbordet..

Jaja, han städar också. Och får göra ärenden till ica och posten och hämta kaffe och hämta saxen och tejpen och allt annat jag behöver som jag kommer på när jag redan satt mig ner med pyssellådan.

Igår var det tamigfaaaan julafton!
Fick paketet från Krigge... Ska visa sen. Hon hade stoppat ner massor massor extra, och jga var helt salig hela jag. Jag bara satt o gapade, och fete-smajlade om vartannat. Kamerabatterit har vart dött men laddade det inatt så ska visa er bilder på det sen. Igårkväll blev det nåt kort gjort inför jul såklart... Kunde inte låta bli att testa alla nya pysselgrejer jag fick. ;)

<3

Nu gå till dagis, jag kräktes i natt så jag vågar inte jobba idag. Men vincent ska få leka med sina poolers i snön.
ps. Vecka 30 imorn- sen är de jävvla ba 10 vecker kvar! :o :o


Jyl-punt, jyl-pussel pyssel-punt?

Kategori: Pyssel

Pysslar på jobbet, pysslar hemma, har beställt MASSA fint nu från kristinasscrapbooking, inför pysseldagen. Köpte väl halva REA-korgen, och massor annat som har med temat JUL att göra. Ska ju göra både julkort o pynta krukor, och massa sånt. Kan ju bli fint. Har kommit fram till att vita krukor kan man ha året om, o så pimpar man upp dem med lite detaljer typ band eller märken, vid jul. Kan man ju göra alla årstider, typ löv på hösten och solstolar på sommarn. Osv. ;)

<-- Det glittriga halsbandet i smält glas, köpte i Huseby.

Plockade upp EN av alla lådorna med julsaker igårkväll till idol. Gjorde en lykta av en stooor rödbetsburk. (om ni minns pyttipannan kl 07? Vi köpte en enliters-burk betor senare samma dag på C-gross.. Betorna är nu i tre mindre burkar.)
<- lyktan av burken. Klistrade fast grejer i "taket" som dinglar bredvid tomten som står i locket.  Runtom klistrade jag dit kakeldekoration. Blommorna är vinter-tålig lavendel.

Pyntat utanför dörren här också. Man kan inte ha en rutten skrynklig pumpa där, hur länge som helst.
Igår snöade det en hel decimeter, i natt har det snöat mer. Snart är det verkligen jul! Och vinter blev det också till slut. Får väl se hur länge det håller, bor ju trots allt i regniga småland.


Igår köpte jag en ljuslykta-grej på mitt jobb, som var på rea för den var lite flammig. (inflytttningspresent till min svåger som flyttat till norrland med sin brud.) Jag målade den silver, och satte dit lite snöflingor. Passar prima fisk med ett rött partylite Teljus i ljuskoppen. Ska visa bild på den också- himla fin blev den så ska göra en likadan till mig själv med.

Så här blev lyktan. Gjorde en rosett också. Krigge känner kanske igen det vinröda julbandet. Klarlack på hela skiten med så den håller ihopa.


Kanske köpa två, pimpa båda, sälja ena på tradera för massa hundra. Mohaha! <3

Pöss på er allehopa, ni är så himla söta i era kommentarer. Jag läser dem ibland, tro inget annat! :D


ps. 10 och en halv vecka kvar till BF nu..

Saknar er nåt förbannat. Hinner ingenting..

Kategori: I-Landsproblem

Henke Hoppelajnen vann Dunkentävlingen!
Måste ju tala om det, fastän jag inte hinner blogga speciellt mycket nu.När jag kommer hem blir ju datorn bortprioriterad lite, förutom räkningar och tradera, förstås. Har budat på en jävla massa stokke-stolar nu, meeen alla går ju för runt tusenlappen i slutändan ändå. Då kan man ju lika gärna köpa en till nypris.. 1400 kr.
Och det är ju inga pengar jag har som bara skräpar runt, SÅÅÅ det är ju därför jag vill hacka en begagnad sak.

Nu ska jag dejta min binge och dra en timmerstock eller två- jag är gravid, jag snarkar hur högt jag vill. (När jag var liten, så fick mamma lyssna extra noga o kolla mig extra, för jag lät ingenting alls när jag sov. Snarkfri.)
Men i vintertider och en Våffla på bakning, så låter jag nu desto mer när snoret ligger snett i hela näsgången.

Om mindre än två veckor är det första advent, och före dess ska ju allt julpynt upp. Sträääss. Gör inget, för den biten är ju skojjig! ;)


Bilder från v 27, jag är gigantiskare nu.

pöss Donken
ps. imorn torsdag= vecka 29 helt plötsligt.
Alltså, om en vecka är det bara 10 veckor kvar till BF. (Imorn är det 11 veckor kvar..)

Scrappade kort & fars dag-pyssel

Kategori: Pyssel


Kort som jag gjorde till Svärfar mi.
Kortet är alltså från oss i hela familjen, fastän det är Lasses papi.. (Våfflan är såklart med som "egen" person!)På jobbet gjorde jag denna dekoration speciellt till svärfar då han är jultokig, och för att Lasse skulle ge honom något fint på farsdag. :)
Jag har gjort den delen från den röda jultallriken med guldprickar, och det som ligger ovanpå. Fatet med stenarna i, hade svärfar redan på köksbordet.. Jag ändrade om lite där nu inför julen. Kanelstången låg där i sen innan också.

Det är alltså ett runt konformat guldljus med två hjärtan i ett snöre runtom,
en tomteluva med ben och armar som sticker ut, (JD, du ville ju se det?)
en budskapssten med guldtext,
och detta var invirat i cellofanpapper och presentsnöre sådär snyggt man kan göra det när man jobbar i butik. Han blev glad, och då blev jag glad. :DKortet som Lassi fick på Lars dag. Ehum, FARS dag menar jag.
Sista bilden är på baksidan.

Alla grejer jag scrappar med kommer från antingen Netto (uups!) och de snygga grejerna är från Krigge!
Hennes grejer är bäst helt enkelt, och svärmor frågade mig idag vad jag önskar i julklapp. Efter myckjet funderande kom jag ju på det- SCRAP-grejer från kristinasscrapbooking! Ska även beställa hem nya grejer imorron från Krigge, då vi ju snart ska ha pysseldag här hemma, inför julen.

Korten jag gjort blev väldans poppis hos alla idag, det är skoj! Aj lavv pyssel. Aj lavv maj job. Mhh... Jobba imorn igen!
Har gjort en ljusdekoration också, härhemma.. av grejer jag hade hemma redan. Har rensat i ljus- och kruk-skåpet nämligen. Ordning på torpet!Gjorde om en aloe-vera planta lite också. Den fick en ny kruka, dekor-stenar, en prisma och ett ljus i en ljushållare.
Denna står nu på tevehyllan..


Man får mersmak av mitt jobb. Hoppas detta inspirerar er läsare att pyssla mera, länka gärna till era idéer och pysseljoxx! ;)


pöss DONKEN

Mor med Barn Shabby Chic tavla "ikon"

Kategori: PysselTavlan några minuter kvar, på tradera.


Konstnär: Das Donken (Annelie, jag)
Material: akrylfärg/acrylfärg på canvasduk, färdigspänd på träram.
Storlek: cirka 20x20 cm och 4 cm tjock.


Kan hängas upp i ramen på baksidan, eller ställas på tavellist.
Passar blivande mödrar, mödrar, eller bara att vila ögonen på.
Tavlan skickar vibbar av moderlig omsorg och ger trygghet till vemhelst som äger den.
Tar liten plats.
Svartvit är den, och om man tycker att den istället liknar en gapande dinosaurie, kan man ju ha den som dino istället. (optisk illusion, ofrivilligt men tufft som fan)

Lasse tyckte detta var ett av mina absolut bästa verk. Det säger endel. Mycket kärlek och energi och tid är nerlagd på denna tavla.

HÄR finns den för budgivning i en timme till.

Tävla hos mig

Kategori: Tävlingar

Tävla hos Dunken.se via Mig, Donken

kom ihåg att Tävla om presentkortet från Dunken.se"Jag tävlar hos DONKEN om ett presentkort värde 300 kr hos Dunken.se.
Tävla HÄR du med, för fasen!
"

Designbokstäver

Kategori: Tävlingar

Mössa o dregglis

Kategori: Tävlingar


Jag tävlar om en mössa och scarf med brodyrtext från Goosa hos Agnes!

DUNKEN sista minuten nu..

Kategori: Tävlingar

Tionde november har ju redan varit, och jag har inte dragit en vinnare än.
Är du med?
Inlägget till tävlingen finns HÄR.

Drar istället en vinnare ikväll.
Om du inte är med ännu och tävlar- gör det nu!
Några timmar kvar bara.
Vincent får dra en lapp i sin nya mössa, tänkte jag ;)

Kalender Britta

Kategori: Tävlingar

Dunken- tävlar hos Linda med ;)

Kategori: Tävlingar

Tävlar om bebiskläder :)

Kategori: Tävlingar

FJÄRDE DAGEN IDAG! <3

Kategori: InredningIdag får Vincent stanna hemma. Han är jättesnorig och hostar och han är lite lost in space, som det verkar.
Han har ingen feber, men nån måtta får det allt vara. Han kan ju inte gå till dagis supersjuk, baaara för att han inte har feber. Det är ju elakt. 

Jag stannar inte hemma och vabbar dock, jag ska till jobbet. Fixade så att Lasse kommer hit hem snart. Jag börjar ju inte förrän 11. 

Igår var vi på Huseby julmarknad, den håller på till den 14e november, nu på söndag, fars dag. Min egna pappa har jag inte hört nåt om ska firas, men nåt ska väl Vincent kunna ge Lasse iallafall. Från Våfflan också såklart.
Vi köpte enbärsdricka, halsband, örhängen, en mössa tilll Vincent från ida P design, osv. Mys mys!

Jag saknar eeeer! Ni är så snälla o kommer tillbaka ändå dag efter dag. Läser kommentarerna, men hinner inte riiiktigt svara på alla. Inte just nu iaf, som ni säkert fattar. Återkommer på fredag kväll, haha... Pausen i idol. Pauserna. Många pauser är det ju..

Förresten, ni vet mina "hudutslag" som jag haft SKITLÄNGE nu, på kinderna? Nu när jag använder både foundation, moussepuder, och rouge, så har de gått ner o blivit mindre o nästan borta.. I dont get it, men glad är jag. Det var ju inga finnar, mer bara utslag som inte ville dän. :/
Vad bimbo jag låter, jag vet.. haha! Men ja. Förr (som 21 åring) visste jag inte ens vad foundation var för nåt, så.

Idag kommer en tjej till som jobbar där, att vara med. Vi kommer att vara tre brudar i butiken idag alltså. Jag jobbar till 17, sen ska jag hem o vila mig litegrann. Igår fick jag finbesök där inne! Min gamla (unga) jobbarkompis kom dit o hälsa på, för hon skulle ändå klippa sig däri krokarna. O så när jag kom till jobbet igår var där en annan jobbarkompis som jag inte sett på länge. Hon köpte gelé snö! (skithäftigt, googla det o kom in till mig, så ska jag demonstrera! :D)


DONKEN

PS.
Oj visst i helvetti- idag gick jag in i vecka 28. Time flies, nu får nån frivillig själ göra en ny header till mig. haha.. Jag mailar magbilder. osv.. ;)

Bloggen får lida litegrann..

Kategori: PysselFörra årets julpynt.

Andra dagen, jag lever fortfarande.
Det är verkligen jättekul att vara där. Jag har funnit mitt kall, lite så känns det. Har fått reda på varför jag så väl känner igen min chef där också- hon jobbade i en annan butik förut!

Jag ska gå in på nån grej nu här på das nett och ordna dagis-schemat och ändra min inkomst till dagisavgiften. (yäyy, vi får betala mer när jag gjort det...)

Idag har jag fått göra glasburkar-dekorationer som är ljuslyktor. Satt i sand, lagt ner prydnadsänglar och hjärtan o rosor o grejer. Skitfint! Sen slått in i cellofan, satt fint band runtom osv. De säljs som färdiga present-set liksom. Inspirationen flödar på mitt jobb. Fick dekorera en adventsljusstake också. En med 4 höga ljus, fast lådan var en fyrkant. I mitten satte jag en tomteluva med två utstickande händer, o två nakna fötter. Sååå charmig! <3 (skojjig med min humor)

Det kommer in mycket folk där på eftermiddagarna. Drömtider jobbar jag ju också. Det enda som tar lite stryk är ju bäckenet med massa fogar som lossnar och allt det där. MEN det är så värt det. Klaga kan man ju göra när man kommer hem.. sätter sig i soffan.. och bara relaxxar.

pöss

Första praktikdagen igår

Kategori: Inredning


Skjortan igår första dagen.(Beige rutig) Skjortan idag, andra dagen.(svart kort prickig)


Cykla med last gick reeeelativt bra. Allt är ju som bekant relativt. Öööh asså,
när man går med barnvagn känns inte uppförsbackarna så mycket. När man cyklar på en skranglig citycykel där den trögaste växeln har fastnat, DÅ känns uppförsbackarna. När man har bred och lång och massa extra last.
Dessutom.

Så det var tungt som attsingens, då vägen till dagis består av en lång uppförsbacke mer eller mindre hela vägen. Däremot när "lasten" var lämnad, rullade jag ner hela vägen, rullade förbi vår lägenhet, och ner mot min butik. ;)

Vincent brukar ju vara på dagis mellan 9-14 och nu är de nya tiderna 10.30-16.30.  Eftersom jag jobbar mellan 11-17. Ja hur gick det ihhop där då, undrar ni. Jo, för att jag har en karl som slutar 16 och är i Värnamo exakt 16.30 varje dag. Så nu hämtar/lämnar jag och Lasse lika mycket! Oh vad jag är glad för det, jämnställdheten är åter smått på väg in tillbaka i vårt förhållande... (Inte lätt o va jämnställd när man är mammaledig, sen arbetslös, sen gravid.. Ni som vet, ni vet.) 

Ja just det, ni undrade hur det gick igår?  Skitbra! Ont här och där, men det får man räkna med. Jag fick pynta ljusarrangemang, göra skyltfönster, dricka kaffe, stå med och titta på i kassan, sopa lite golv, spräcka lite kartonger, men framför allt fick jag en hel del fria händer vad gäller pyntandet i butiken. Jag var salig, ska ni veta.

Jag hoppas innerliiiiigt att detta leder till jobb, iallafall kanske på jullovet? Före jul, osv. När det är som mest folk där, kantänkas att det behövs lite mer personal. Och framåt åt, är jag ju lite varmare i kläderna om man säger.

Cykla med last, kurs 1.

Kategori: VincentIdag klockan 11 ska jag infinna mig på inredningsbutiken på Pelikanens galleria/köpcentra...
Praktikanten är jag det. Undrar jag, om jag ska ta med min namnbricka.. Har en där det står Annelie kort o gott. Utan nån logo alls. Från UF företaget vi hade för längesen i skolan. Ja, jag har den kvar. I sminklådan.. Fråga mig inte varför.

Jag har skjorta på mig, är massa fint sminkad, och har rödbrunt hår idag. (!!??) Det fanns inte den lila schwartzkopf jag brukar köpa i röd förpackning. Så det blev en wella, rich rose. När man är preggo kan hårfärg bli hur som helst. Det blev faktiskt bra, syns inte utväxt, och det var ju syftet. Köpte två nya diadem igår också (pga mitt ena favvis-diadem RÅKADE- Vincent- hamna i toastolen, o jag därmed vägrar ha det i håret mer), och en barncykelsadelgrej och cykelhjälm till Vincent.

Så halv elva ska Vincent vara på dagis. Ska bli spänande med cykel och hjälm och allt. Kommer han att sitta still? Dags att bege sig neråt nu då alltså- ta på alla tusen kläder, hjälm, sätta fast i cykeln, hålla reda på cykel, balans, barn, väska, papper.. och cykla rakt. Med framtunga delar på en viss Donk.
Jag har ingen balans ens UTAN extrapåsen på magen, hur ska detta gå med både preggo OCH en Vincent där bak.. Och kanske halt ute idag med? Kallt är det ju.
Den som lever får se.


(drömde förresten att lasse och vincent hade vart med om en bilolycka och doktorn ringde mig och hade världens sämsta täckning, så jag hörde inte ens om de hade överlevt eller om de va oskadda!!)

Putty-Panna..

Kategori: I-Landsproblem


Blev väckt med en talltik Puttipanna och stekt ägg. Utan rödbetor. Okej vad gulligt, tänker ni.
Ja, nånstans var det nog det, i tankens gång hos Lasse. Möjligen. Men har ni vart preggo så luktar inte stekt mat nåt vidare. Att då faktiskt bli väckt, av detta.. Utan en tillstymmelse av skymt av rödbetor. Det går inte för mig att äta pyttipanna utan rödbetor.
När man sen får veta att klockan är lite över 7.. En söndag.....

Well well. Jag fick en ostsmörgås med en kopp kaffe istället. Inte för att kaffe är nåt som är gott SÅ tidigt (kvar i sängen) men vi har ju ingen oboy heller hemma.

Mjah.

Tanken var väl god,
men inte fan vill jag ha pyttipanna utan rödbetor till frukost före jag slått upp ögona!


Pöss Donk

Hunger gör Donk pissig.

Kategori: Aggro-Donken

En av alla mina traderor finns här.


Så jävla frustrerande allting. Hungrig är jag också.

- Badat men kan ju fan inte röra på mig i badkaret så det är inte direkt avslappnande längre.
- Har ätit massa smått o gott. Mackor osv. Mer hungrig. Lördagsmat, vad??
- Seg trög dag utan nåt inplanerat och vissa fattar inte att det man bad dessa VISSA om, för flera dagar sen... ska göras. Jag orkar inte tjata, jag orkar inte att inget tas om hand.
- Nej jag har ingen förståelse för att du är sjuk och har det tufft. I tre månader till är det jag som har det tuffast, det vet både du och jag. Bara för att jag varit med om detta en gång förut, betyder det inte att detta är fucking pece of cake! DET ÄR TUNGT.
- En snus är en snus är en snus är en snus. Hade jag velat att Vincent ska hitta äckel-slask-snus hade jag väl för fan gett honom en egen jävla dosa. Men jag är inte så trög.

Nej, varför skriva såhär. Preggosar som är sura, whats new with that? Det är ju inte som att de menar allvar med nåt ändå. Eller hur. Jomenvisst.

Skrev själv nyss jag.

Kategori: I-Landsproblem

När alla barnen somnat på dagen
När alla karlar slocknat på magen
Kissen ligger o sover i kattbädden på katthuset
Och jag sitter ensam med datormusen.

Då kommer en känsla av otålighet
När man vill så mycket, men alla vet
Att när man bor med andra som också får bestämma
Blir inget som mamman vill härhemma.

De gör ingenting, jag gör ingenting
men det gör för mig någonting!


Sitter som på nålar och väntar att få komma ut
ur denna unkna skitskrubb som de kallar krypin, kryput?
Frågan är väl varför jag inte gör slag i saken och tar bilen ensam och kör?
Men vad vore livet utan familjen, det är de jag lever gror frodas och ler för.

Tillit jotack.

Kategori: AnnonsIdag vaknade jag helt utvilad, inte för trött, inte ont överallt, och framför allt mådde jag inte illa! :D
Man ska ju uppskatta det lilla, och idag vaknade jag gott av det. Jag drömde om min bästa kompis's grannar som IRL ska ha barn nu i dagarna, och de ska få en flicka har de kollat upp.
MEN i min dröm fick de i natt en pojke. Han skulle heta Alexander. Drömde det igår också, när jag sov på dagen. Att de fick en pojk alltså.

Vad drömde du inatt?Kika på en av mina över 60 st tradera-auktioner här. Bebiskläder, barnkläder, vuxenkläder, mammakläder, tavlor, prydnader, shabby chic, shotglas/drinkset... Massor av oanvänt, passa på med julklapparna nu.
Säljer du nåt på Tradera? Länka till mig så jag får kika!

Så idag är en bra dag. Mår bra och känner mig frisk och piggelin. Tillochmed kaffet är nästan gott. Idag är det ljuspågravarna-dagen. Ska man åka till Ljungby kanske? Mina farföräldrar ligger där, på olika platser. De skiljde sig före de gick bort.. Annars är det "bara" min mormors mamma som gått bort, som stått mig nära. Hon ligger dock på en kyrkogård långt bort, nånstans i Tingsryd kommun har jag för mig.

Även de bra dagarna får kovändningar (ha ha ha ha) när man är på tjocka'. Tydligen. Men det är väl en grej ytterligare, som vi tar på fyllan. Det är svårt att inte bli besviken när man anstränger sig själv till det yttersta för att vara snäll rar och hjälpsam så mycket det går. Är det egoistiskt att jag äter frukost och ber om en kniv till smöret? När man får små kväljningar av kaffelukten eftersom man inte ätit än..?
Nej jag tycker inte det.
Nu var det ju inte smörkniven detta handlade om men resten tar vi som sagt på fyllan. Eller med en varsin snus innehållande nikotin. Hint fucking Hint.


Tolererade ni att era karlar/brudar höll på med en jävla massa skit när ni själva var preggo? /är preggo?


DONKEN

Libero Tvåbarnsmorsan

Kategori: Tävlingar"I Liberos poängklubb hittar du allt från leksaker och sagoböcker till kläder och värdecheckar!
KLICKA HÄR för att tävla om 600 poäng hos Tvåbarnsmorsan."

spa-set

Kategori: Tävlingar

britta tävling

Kategori: Tävlingar

Bilderna kan tala.

Kategori: Våfflan BF feb-11Det är så här dåva: I natt har jag varit uppe kl 00. Jag var uppe igen klockan 04. En gång till vid 05.30. Vincent var ju kräkis i onsdags- jag hade visst fått samma skit som han. Eftersom denna graviditeten är kräkis-fri, så vet jag ju att det inte är "Våfflans fel". En jäkla virus-bacill-grej, alltså.
Nu hela dagen idag har jag haft ont i magen. Det känns som att det suger inåt på nåt vis. Halsbränna fast i magen, längre ner. Har käkat Link (tuggtablett mot halsbränna), har tagit Postafen (antikräkpiller) Och sovit alldeles för mycket. Ätit för lite. (Vad ska man äta när man inget kan behålla?)

Jag steg upp vid 9-tiden när Vincent väckte mig, men jag somnade i soffan vid 11-tiden sen. Dumt gjort av mig....!! :/ Han hade dragit sönder en papplåda från IKEA (jaha, nu får man köpa annat) och hällt ut mjölk jag hade i köket i en tallrik för jag åt kalaspuffar till frulle. Somna aldrig med en 1-åring fritt härjandes. Tur var att jag bara hade slumrat till lite, och vaknade när han började riva i lådan.

Han fick sova middag och då la jag mig i sängen. Somnade på stört. Man kan inte vara sjuk när man är mamma, det är inge bra.
Nu har jag alltså sovit för länge och jag är dödstrött. Och kan inte bli pigg. Kaffe funkar inte för magen är i uppror. Våfflan snurrar runt som aldrig förr och gör inte det hela bättre.

-Mina lungor börjar ta stryk och jag får svårare att andas för varje dag som går.
-Kylskåpsdörren har slagit i magen av misstag säkert tusen gånger nu.
-Mina vader är som ballonger fast med röda streck runtom för sockarna gör det så. Vattenstämplade, kan man säga.
-Att sätta sig upp i sängen eller soffan från liggandes, utan att det hela ska liknas mest vid en 10-årsprojektsarbetsplats, är snarare en omöjlighet än en bedrift.

-Tillochmed gravidtröjorna är för små, tighta, korta och mini.
-Att äta vid ett bord sittandes är skitjobbigt, om man inte lär sig att man ska sitta spikrak i ryggen. Det gör då istället ont i ryggen. Jag föredrar min "banan"-ställning isåfall, men den svider i magen, och tär på andningsförmågan.
-Jag berömmer mig själv stort, om jag lyckas få på mig strumporna på första "gunga framåt o lyfta benet"- försöket.
-Allt och alla luktar unket och äckligt och för starkt, mycket, intensivt och man önskar att alla lukter bara kunde tagga ner lite.

Pöss

Eder Tillgivne Sjukling
Donk


Segt och barnuppfostran.

Kategori: Vincent

Volbeat- Maybelline.. Den låten får en ju o bli sådär lugnt gosigt kär igen. I övrigt en mycket seg dag. Jag gick ju in i vecka 27 idag, så LindaTok gjorde en ny header till mig. (länk till vänster, klicka o tala om för henne att den är snygg)


Vincent har suttit i soffan med mig och lagt örat mot magen o lyssnat. Han gör så hela tiden. Först drar han upp tröjan på mig så magen syns, sen lägger han örat mot där, och så lägger han sina händer bakom ryggen (sin). Obeskrivbart gulligt.

Ibland får han sina frispel och ska smälla till en i magen, ansiktet, huvet... :'(  Det får han givetvis inte, så då säger jag till honom och håller honom i händerna. Försöker distrahera honom så han glömmer att han tyckte det var skitkul att slåss i ansiktet o glasögonen(!!!!) på mamma.Annars när han är dum och "borde" bli tillsagd så gör jag inte det. I pick my battles. Är man en "nejsägarmorsa" så blir tillslut allting roligt för honom, bara för att jälvas, för då får man uppmärksamhet. Jag fokuserar på att uppmuntra de bra sakerna han gör istället- tio gånger mer.
I pick my battles.


Hur gör ni?

Är ni på era barn jämt och skriker nej, så fort de drar fram en bunke?
Eller sitter ni lutade tillbaka och väntar på att barnet ska hitta på nåt annat?Nya uppsatta grejer.

Kategori: Inredning


partylite grejerna som kommit- pingviner i snöboll som syskonen ska ha i sitt/sina rum sen, och ett isbjörns-par som också syskonen ska ha. (blå lådor på tevebordet bakom mig)
ärren som satt inuti naveln, är ju gaaanska uttöjda och ligger flera cm från navelns mitt. de ser ut som "L" for "Lasse"
Lamporna köpte jag på GeKås. Har nu i flera MÅNADER letat efter belysning till spegeln i hallen så att man kan sminka sig. Tyckte att dessa blev jättefina. Vred dem så att de är som EN lampa med ETT mönster istället för två likadana. Häftigare så.  (99 kr styck..)


Japp, julgardinerna i köket har redan kommit upp- de fick inte plats i skåpet och jag ville inte ta ut dem i förrådet bara för o vara där nån vecka.. Vad i helvete, det är ju redan november! NU fåååår man ju julpynta! *appiffony!* om det stavas så. Andra bilden är från förra året. Ska nog byta lite, för det var ju finare med vitt och prickigt där..

Canvastavlan och Intervjuklädseln

Kategori: InredningBiggybelly. Hon tittade på magen ett par gånger, innan jag berättade om Vincent o Våfflan.. ;)Silverbiten-ängeln jag vann hos Familjen Pettersson Nilsson. Och my winner-smile. (varför görs inte winner-taco-glassen längre? Den var ju svingod!!)
Vinsten jag fick av LifeOfJohanna. Canvastavla med tjocklek. :D Det är bilden vi hade i tidningen med Vincent som ny-föding. <3
Placerad andaktsfullt mellan k-kan (klockan) och kakka. (kaffebryggarn)

Socken-sötas tävling! :)

Kategori: Tävlingar

Hannälää.

Kategori: TävlingarTävlar hos Hannele, för Våfflis lär ju vilja ha libero sen, dåva. Jag är en libero-sucker.

\,,/, Praktikanten Donkis! ,\,,/

Kategori: Happyfejs! xD


det gröna långa linnet och den gröna finskjortan hade jag på mig. ska fota.. sen..


Jag fick den! Praktikplatsen alltså. :D

My killer outfit did the work, I'm tellin' ya! (okej nu måååste jag ju fota o visa mig... väl?) De var supertrevliga o glada, vänliga, och snälla och trevliga. Och lätta att prata med. Full pott till mig!

Vi bytte nummer, och de fick all försäkrings info, och massor sånt. Jag frågade ägaren som var där idag, om hur de kom på företagsnamnet. Visade sig att det var hennes häst som hette det, men det passar ju skitbra på alla sorters butiker hon kan tänkas starta. Hon verkade bli glad av att jag frågade det också.

Jag har en bra känsla inför detta, och jag hoppas att det blir några timmar hit och dit, som jag faktiskt JOBBAR också, som en anställd. Utöver mina 30 praktiktimmar i veckan alltså.
Får jag jobba också, så har jag ju ett jobb. Logiskt, men känns overkligt att kunna säga det. ;)

Dagis har okejjat det hela nu också, så måndag kl 11 ska jag börja min första dag som praktikant på inredningsbutik!

blond, rosa tuppkam, orange, julrött.. o så råwsa igen.

Fick också veta att Unga Vuxna har nån tjejkväll-grej på torsdagar, min handledare där skulle ringa mig om det för det är ju klart som fan jag vill fika med brudarna o sånt på torsdagar.
Fika liksom. Och socialt umgänge. I can't say no to that.


Tävla med Dunken- vinn tuffingtröjor!

Kategori: Tävlingar

10 november- kort tid kvar
Är du med?
Inlägget till tävlingen finns HÄR.

Kommentarer irrelevanta till detta inlägg undanbedes..^^

Praktik-möte nervöskissa.

Kategori: Inredning

Nu är jag uppklädd till topp. Ska ju prata med inredningsbutiken i gallerian, dendär lilla, sen söta, shabby chic'a butiken. De som var på och ville ha mig. (bekräftelse, iaf liiite?)

Är finsminkad med puder och foundation och allt.. (brukar ju bara ha mascara på sin höjd.) Jag ska vara där vid 11. Har grönt linne på mig, ljusgrönt alltså. En ljusgrön skjorta, och jeans. Magen putar ut som aldrig förr, men det är ju inget jag ska/kan/bör dölja ändå..
De lär ju fråga liksom. Gör de inte det, tror de ju att jag är tjock på riktigt... Gha!

Nu kom Lasse hem med, Vincent är kräkis idag så inget dagis. Inte imorn heller, men imorn kan väl jag stanna hemma, imorn är det ingen intervju liksoooom. Lasse åker tillbaka till jobbet sen.

Pössen and wish me luck. ;)
(jag säger inte t**k ändå, det betyder otur..)

Smulan o bönan Awardat mig

Kategori: Annons

Jag har fått ett blogg-award!

Tack så mycket Jannika!

Awarden innebär att jag ska ge vidare den till sju bloggare och skriva sju saker om mig själv.
Jag har valt att sända en award till er som inte fått än.


Sju sanningar om mig:
1.
Kommer troligen börja snusa sen igen när Våfflan är färdigmjölkad.
2. Jag har festat sönder mina gamla glasögon i tonåren.
3. Jag är en evul bitch i denna hormonella kroppen. Att akta tungan är inte lätt.
4. Ge mig mat när jag är hungrig annars jävlar. Väck mig inte med skitbesked. Väck mig inte alls.
5. Jag har fördomar mot det mesta, men håller det klokt nog för mig själv.
6. Jag blir förbannad och sårad när jag inte blir uppskattad. (återkopplar till gårdagen)
7. Jag talar om för Vincent oftast varje dag hur mycket jag älskar honom. Det är nåt jag vill att han ska få höra ofta, i ord, av mig.
(Jag är inte uppväxt med de orden av mina föräldrar även om jag vet att de gör det.)

Utvecklingssamtal i ottan

Kategori: Vincent

Hepp.
Inget intresse för det alltså. (julkorten)
Foglossning orörlig och vinglig.

Igår var ingen bra dag, men det tar vi på fyllan. (not ever alltså)
Utvecklingssamtal idag på morronkvisten 8.30, men det var nog vid 8 vi skulle vart där. Enligt fröken så hade han iaf för sig att han skrev 8. Jag hade ju slarvat bort lappen före jag hann skriva in det i kalendern, men hade för mig det var 8.30.
Det var nåt som började med åtta iallafall.

Det gick bra, och jag framförde mitt önskemål om att nån alltid möter mig vid dörren, så jag slipper ta av mig skorna. (det är en grind in till en annan hall där jackan ska hänga) Jag har ju ett helvete att få på mig skorna.

I morse och igår var början till att inte få på mig sockarna alls. DVS nu är jag ganska väldigt jättegravid. På torsdag (i övermorgon) är det ju bara 13 veckor kvar, det gör väl sitt till.

Vi ska låta honom krypa mycket, när han gör det hemma, sa han. Det är bra för finmotoriken senare i utvecklingen när de ska rita, skriva, måla, läsa och sånt. Så att de klarar av att sitta still. Jag vill att han ska kunna klara av att sitta still. Barn som knappt krypit före de lär sig gå, har svårare med det nämligen. Och Vincent kröp ju knappt före han reste på sig och sprang..

Jisses, om 3 veckor är jag redan i vecka 30. Skönt o ha detta överstökat sen. Det är fint med gravidmage på bild, men att VARA det är en sjuhelvetes annan femma. Jag gillar det inte.
Det enda som är bra med det är att man känner att den lever och rör sig och växer och frodas, och man mår JÄVLIGT bra- när man mår bra.
Synd bara att det är så fruktansvärt sällan när man har neråt-tjack-hormoner jämt.  Antingen deppig, eller skitförbannad, eller störtlipe-ledsen.

ps. fick mail av min a kassa att jag inte får a kassa, inte får aktivitetsstöd förrän 3 mån efter inskrinvning i AF.
MEN att hon ska prata med en på FK imorron.
Jag hoppas att denne kan ge mig NÅT öre, retroaktivt. Sen augusti har jag levt på Lassi och tradera och sparpengar som skulle gått till huslån.

Lasse planterar idéer i mitt huvud.

Kategori: Pyssel

Brukar du skicka julkort till dina nära och kära?

Skulle du vilja att jag gör några handgjorda julkort i 5-pack till dig?