DONKEN

En Flum brud i tuppkamsförpackning. Glimt i glasögonen, och stort hjärta för familjen och alla andra. Skriver om saker som gör mig pissed, och saker som jag avgudar litegrann.

Var tvungen, Vincent var så go'er!

Kategori: Vincent


Jag satt på knä i Vincents rum och visade syskonet i magen för honom. Han blev väldigt intresserad denna gången som så många gånger förr- men denna gången bankade han inte, och slogs inte heller.
Han visade hängivenhet, vördnad och försiktighet. Jag hade med kameran så jag förevigade det hela. Delar med mig av några söta bilder:




1. Pet-pet, är det en Våfflasyskon därinne? 2. Luta sitt trötta huvud mot mamma och Våfflan.


1. Lillasyskonet är Vincents stöd och Backbone i livet. 2. Hallå därinne, pet pet peta-pet?

För övrigt så väger jag numera 12 kilo mer än som ickegravid.
Med Vincent gick jag upp 15-16 kilo. Totalt.

= Nu är jag fan nästan lika stor som när jag var sista veckan med honom, nu är det tungt.

10 november- kort tid kvar

Kategori: Tävlingar



Är du med?

Inlägget till tävlingen finns HÄR.

Kommentarer irrelevanta till detta inlägg undanbedes..^^

Småfolk Djurkex

Kategori: Annons



Fick ett tips av Hannele att vara testpilot för nya mat-kollektionen Småfolk av Semper för barn mellan 3-6 år.
Nu är ju inte Vincent så gammal, men han faller i kategorin "dagisbarn" så han räknas ändå.

Har själv inte provat det ännu, men det verkar som nåt vettigt att prova- inget socker, inga konstiga tillsatser, osv. Jag vill inte att Vincent ska få i sig massa skräp- det får han ju via vår vanliga mat ändå.. (halvfabrikatköttbullar, snabbmakaroner.. Vi äter inte alltid bara sallad och soppa, inte.)

Tyckte alltså att detta verkade vettigt, och självklart vill jag leka testpilot!

HÄR kan du också bli det, genom att anmäla dig och ditt/dina barn.

Jultavlan

Kategori: Pyssel



Slutar imorron!
Auktionen för denna fina jultavla finner du här.

"Mysig jultavla med vintermotiv och snöflingor. Passar bredvid julgranen eller i köket nu i jultider.

Perfekt present till den jul-galne, som redan tycks ha allt.

Lite yin-yang inspirerat med kallt och mörkt, mot den mysiga ljusa hemmamyset inomhus.

Material: acryl på canvastavla.
Mått ca 30 cm bred och 35 cm hög. Oval."

Tavla "EXPLOSIVT"- jag målat.

Kategori: Pyssel

<--Den hade fått tretti bud.
I cannot believe it- ska nog lägga ut fler tavlor trots allt... :)

Kolla min tavelblogg: DONKENStavlor.blogg.se

<-- Är också såld!



Min traderasida med allting som är till salu hittas HÄR.

pöss! ;I

Libero- vill haaa

Kategori: Tävlingar

Vincent stor kille ju.

Kategori: Happyfejs! xD



Mötet på Unga Vuxna igår gick SKITBRA och jag klicka
de med min nya handläggare direkt. Vi började prata om våra barn och hur skit det är med a kassa och sånt, så vi hamnade på annat spår än vi skulle, lite... Ska på möte på onsdag på den nya inredningsbutiken och de verkade totally PÅ att jag skulle praoa där. Jag blev så glad igår, och så ledsen idag.. (läs inlägget under, varför.)


Nu har KATRIN vart i farten med mat, så nu ska jag skala potatis och hacka lök, och sortera ut broccolin från grönsaksblandningen som är i frysen. Så blir de soppa till lunch! Sen lunch, men ändå lunch.

Vincent är nu vaken dessutom, så han får banne mig hjälpa till.

Last man standing.

Kategori: Aggro-Donken



För å uttrycka mig milt- Jag orkar inte med mer.
Jag sitter inte o vrål-lipar bara för att det är kul. Har just fått veta att jag inte får nåt. Alls. Ingen A-kassa. Inte retroaktivt. Ingen ungdomsgaranti. (fucking rövhål reinfelt, kom på nåt annat ord nästa gång du ska ordbajsa!) Inte heller det retroaktivt.

Jag anmälde mig som arbetssökande i augusti. Idag, talade hon om för mig att det är så. Att jag inte kommer få ett skit. Inte ens i efterhand. Hon väckte mig, på min och Vincents sovmorron lite över 8. Och talade så vänligt om detta.

Ja det är ju förjävligt att småbarnsföräldrar ska få njuta av fredagar nån gång. Det är ju bättre och ringa och väcka en gravid kvinna i ottan o spotta henne lite i ansiktet lite till. Som om det inte vore nog med att jag har ont överallt liksom. De talar om det två dagar EFTER jag varit och haft kul på gekås. 

Fuck this shit, det blir ingen julafton i år. Tack som fan då för helvete. Kommer vara off blogging idag då, ska sälja mitt liv min själ och resten av allt jag äger, på tradera. Jag har inte råd att leva nu.


Slå undan benen på de som ÄNDÅ inte knappt kan stå längre.

Här kommer de!

Kategori: Happyfejs! xD



fråga om det är nåt..

Skicka post

Kategori: Annons





Packat och adresserat. Sålda, med andra ord, och betalade. Ska skicka det ikväll när Lasse kommit hem, efter vi varit och mätt och lyssnat på Våfflan. Vi har en BEBIS till, i magen! Ofattbart, nu kom dendär "fattar inte att jag ska bli morsa igen"-känslan.
Den, som jag hade hela graviditeten med Vincent, och som inte släppte förrän han var kanske 9-10 månader..


Skönt att bli av med detta alltså. Jag ljög förut när jag sa att allt som jag lagt ut som gått ut, blivit sålt, det var två saker som blir om-auktionerade, så de är kvar i round 2 om man säger så. Men iallafall 98 % av grejerna jag lagt ut blir ju sålda än så länge!

Fick hem EN traderavinst idag, och TVÅ bloggvinster! En barbapappabody, och en bambinomugg till Vincent, och ett Silverbiten-halsband. :)
Vann även hos LifeofJohanna, en canvastavla. Ska man kanske ha en familjebild på den? Njäh, inte förrän familjen är fulländad, va..? Eller?

Gmorrn i höstrusk.

Kategori: I-Landsproblem




Today ska jag på möte med en tjej på Unga Vuxna.

Today ska Vincent hämtas kl 14.
Today ska vi på första riktiga MVC besöket. Lyssna på Våfflans hjärta, börja mäta SFmått, väga MIG...
Today är det inget på teve. ?
Today har jag nya kläder från Ullared igår, på mig.
Today lägger jag ut ett bild inlägg med allt jag köpt. Nästan allt. Julklappar är hemligt.

Svartvit lolita idag?

Kategori: I-Landsproblem

Dagis gick med på det! Tillochmed lät uppmuntrande, när jag sa anledningen... (Jag vet att skolan i gymnasiet osv INTE tyckte det var giltigt skäl att vara ledig, när man skulle till Ullared..) Men Vincents fröken lät rätt glad åt det hela när jag ringde faktiskt. Kanske för att de får se mer av Lassi då?

Nu sitter jag med mina frullemackor, och en clementin. Har massa snygga kläder på mig, fastän inget passar liksom. Bra att ha massa tjockekläder hemma. Silverprickiga svarta leggings, en för stor (lagom NU) kjol, nya svartgrå benvärmarna. Svart klänningtröja, grå knästrumpor, velourshorts för rompans existens utomhus skull..
och ett långt linne under allt detta.
Hinner jag fota så ska jag visa.


Knästrumporna (grå)  har jag men idag har jag dem inte nerkasade. :)

Hur man får grejer sålt på tradera? I have no clue, men folk blir tossiga några minuter före auktionen stängs.. Jag har mina objekt ute i 14 dagar, så man får ju inga snabba bud direkt, precis.

Mamma ringde mig när jag just stigit upp (kvart i åtta nu, med min nyyya väckarklocka som överlevt flera nätter nu) och skrek nåt med Veiron i ottan. Tur man får vakna med ett flin på läpparna, minsann. Haha! (synd om 90talisterna som inte fått se denna skönaste svenska humor- Nile City.

Hon sa att nån jevvla kärring ville hon inte tjöta med, jag skulle ge tillifonen te gubben. Sen sa hon
att om jag inte ha nånn roli histoooria po lagör, så ringer hon på SÖNDA morron klockan Fyra, istället. (på gbg-ska såklart.)

pöss

Gekås! Weii <3

Kategori: Happyfejs! xD



Väggljusstakarna är nu sålda, de gick på 116 kr.
Ajj lajk tradera, tror jag minsann.  Nu ska man ju se till att få betalt för allting också, alla är ju olika snabba med sånt.. Själv föredrar jag att betala så fort jag ser att jag "vunnit" nåt, jag haaatar skulder av alla de slag. Speciellt från andra folk, för vissa får man ju aldrig pengar av, eller hur, jocke....!!! (de 1500 han fortfarande är skyldig mig, den piiip piiiip piiiiip!)

Man blir av med skit och tjänar pengar på kuppen, sicken bra skrothandlare jag är. Att man ska sälja mer än vad man köper, har jag inte riktigt lärt mig än... typ...
Jag är en såndär som klagar över ekonomin, och sen dregglar över allting i ÖB och Rusta-reklamblanden när de kommer tre sekunder senare. Riktig jävla dubbelmoral.

På tal om vilket, så ska jag till GeKås imorron igen, förhoppningsvis. OM dagis går med på att passa Vincent en halvtimme extra imorron.


LindaVims BonusBruden tävling Sumopix

Kategori: Tävlingar




I samarbete med SUMOpix.com lanserar LINDA Vims här en tävling, där du kan vinna ett presentkort på 300 SEK för fotoprodukter från SUMOpix. Där kan du beställa canvastavlor i alla former och storlekar för ett bra pris.

HÄR fins hennes tävling.
Delta, för hon är min bonusfru. Vi gifte oss online i cyberVegas, med en ElvisPrästly.

Inredning och klumpig balja

Kategori: Inredning

Jaa, nu är baljan och Rumpis's tavla skickade. Det gick på massa mer än vad jag sålde baljan för, vilket känns kääääss, men då vet jag ju det till nästa gång iallafall. Mäta & väga för frakten, och absolut kolla upp sånt före.
Jag behöver akut en hushållsvåg som kan väga typ upp till 5 kilo.


Deras blickar på Ica, alltså... De såg mest bara bekymrade ut när jag kom med baljan dit.

Jooooh, jag fick ett samtal förut idag om inredningsbutiken, en annan nu alltså, en som ligger i ett köpcentra här. Hela skyltfönstret är totally shabby chic, och de VILL ha mig dit som praktikant! På torsdag ska jag på möte med en annan tjej på Unga Vuxna kl 10, så så händer det grejjor.

Kanske kanske, gillar de där mina tavlor..... (hinthint, hoppas det kan bli nåt samarbete där) :P

Stress-knip.

Kategori: Aggro-Donken

Ojsan ja, i sista sekund blev både mockajackan och badbaljan sålda.
Minsann min je..!

Fick ett samtal, till min döende batteri i mobil, om att jag inte var närvarande på ljuspartyt jag skulle gått på idag. WTF, tänkte jag. Inte ofta jag glömmer bort såna grejer...! Men nu har jag ju inte kollat i kalendern på länge och då föll det bara bort ur minnet. Fastän jag sett vilket datum det är idag, flera gånger.
Mitt i samtalet, bröts det för min mobil dog.
Tog Lasses mobil, ringde sisådär 8 gånger tillbaka (ingen som svarar men flera signaler gick fram alla gånger...!) Blev måttligt glad över detta. Fick ingen chans att förklara mig, och sms'et jag skreve fetr, läses väl inte heller då, om visningen håller på just i detta nu.

Jag kommer inte att släppa allting här nu för det, men jag tänker beställa en "familj" figur.

Jag hade helt glömt bort det, men jag kan inte åka NU, när jag håller på att äta, har en jääävla magknip, är stressad och irriterad, ofixad, ska packa massa paket, Vincent gnäller massa, jag ska till ica och posta paketen före kl 19, hämta ut andra grejer där....

Jag känner mig ingen bra alls nu. :(

Traderar

Kategori: Annons

Yiheeeey, det budas på som aldrig förr nu när det bara är några timmar kvar på mina gamla väggljusstakar här. Är uppe i (heela) 66 kr nu. Fraktfritt dessutom, så är du sugen på dem, så slutar auktionen kl 00 inatt.




Badbaljan är ute för 1 krona, den auktionen avslutas om bara nåra timmar. Vid 15-tiden idag.


Onajjj, en hel krona, det har ju inte folk råd med. ;)



Min skärm, den som Lasse INTE sitter vid på dessa bilder, finns uppe i 4 timmar till också bara. Annars ryker den för 506 kr till en annan dude.

Småkläder..

Kategori: Aggro-Donken


Runt vecka 19-20 med Vincent. Har den tröjan på mig nu- sitter TIGHT! Är för KORT!

Vad göra när tillochmed gravidtröjorna blir för små och för korta, och för tighta? Ska man känna
sig spenig och spinkig fortfarande då? Eller ska man skrika vår-ropet i panik, eller ska man bara sätta sig ner, andas, och klicka lite på tradera?

Jag tror jag väljer alternativ annat. Säga åt Lasse att tvätta oftare. Igår för övrigt fick jag rosor, av sagde man. Varför? I have no clue! Antingen har han gjort nåt nu.. Eller så handlade han nåt han inte bör... och fick skuldkänslor. Nu ska jag ta en onico, UTAN nikotin, för jag misstänker att så var fallet.
Varför kan man inte bara ta emot rosor och vara glad för det, utan att istället bli misstänksam och förbannad?

Men, i och med att man är sur, så vet man ju att man fortfarande är gravid och att Våfflan lever och frodas.. Skulle jag må "normalt" skulle jag bli extremt orolig! :s

pösst.

Motionera mera?

Kategori: I-Landsproblem

Den som tror att jag aldrig får nån motion tror fullkomligt fel. Att jag börjar bli fet här och där på ställen man knappt trodde fanns, hör inte till saken. Det har en egen orsak, det.
Tre dagar i veckan motionerar jag som aldrig förr.

(Bakgrundsfakta: Jag kommer jääävligt ogärna för sent.
Vincent går på dagis tis ons tor, mellan 9-14.)



Jävligt gammal bild med en nyfödding i vagn. Bild 2 är från januari 2010, ute och går en vinterrunda.

Tisdagar


Klockslag: 8.00- 8.01
Motionssätt: Stretchning av vader och ben (aj)
Tid: 1 min
Sträcka: Ja som sagt. I sängen.
Sällskap: Elak klängig social gosig katt.
Puls: Knappt.

Klockslag: 08.40-09.00
Motionssätt: Sitta upp, springa, jogga, sitta ner, huka, upp, springa runt. Allt detta i ytterkläder inomhus.
Tid: 20 minuter
Sträcka: Alla vrår och hörn i hela lägenheten.
Sällskap: Vincent utan ytterkläder. (kl 9 om allt gått som det ska= Vincent MED ytterkläder)
Puls: Stigande.

Klockslag: 9.00-9.03
Motionssätt: Joggar
Tid: 3 minuter
Sträcka: Hemifrån till dagis.
Sällskap: Vincent i vagn.
Puls: Fruktansvärt hög.

Klockslag: 9.10-9.16
Motionssätt: Lunkar
Tid: 6 minuter
Sträcka: Från dagis, hem.
Sällskap: Folk i bil som inte fattar bättre på gångvägen. Gubben med rollator och hundarna. Kråkor.
Puls: Sjunkande

Klockslag: 13.59-14.01
Motionssätt: Joggar/springer
Tid: 2 min
Sträcka: Hemifrån till dagis.
Sällskap: Vinden i håret
Puls: Farligt hög.

Klockslag: 14.20
Motionssätt: Går
Tid: 5 minuter
Sträcka: Från dagis och hem
Sällskap: Vincent i vagn.
Puls: Sjunkande

Samma träningsschema onsdagar och torsdagar.
Jag får nog min motion, så oroa er inte för det.

G'morrn i Höstlandet

Kategori: I-Landsproblem



Drömde och halvsov om att mamma kommer hit o hjälper mig att skjutsa Vincent
till dagis så jag slipper gå dit...
Det var rätt skönt, men inte fan var det på riktigt. Så drömde jag att Vincent sa en massa nya ord han inte kunde igår.

Nu snart ska vi till dagis alltså, ska vara där klockan 9. Kanske får jag nu en tid o plats, för utvecklingssamtal. Ska bli kul att gå på ett där man själv inte är huvudpersonen, ha ha!
Jisses, man börjar ju bli vuxen nu. Gå på utvecklingssamtalsmöte med barnen liksom.. Halllåå...!

(var bara tvungen, vuxenstämningen blev lite väl hög..)

Spökerierna

Kategori: I-Landsproblem

Jag har många gånger den senaste tiden (även före jag fick nya glasögon, så det är inte deras fel..) sett nåt i hallen som går förbi. Ganska ofta. Det är ju aldrig någon där, men ändå är det en skugga som rör sig där. När man tittar ditåt, men då försvinner den ganska snabbt. Har haft en känsla av att det är hon här mittemot.

Fick bekräftat idag av min kompis, att det var hon. Hon mittemot som blev mördad nu här i februari i sitt eget hem, mittemot vår dörr. En kvinna i 50årsåldern, som flydde från det där hemska. Hon visste inte ens att hon hade dött. Hennes svarta labrador levde, var den nu befinner sig. (nåt nytt hem eller en hundgård?)

Min kompis hjälpte henne över till ljuset, med hjälp av kvinnans mormor och en ängel.
(Vill du veta mer om detta mord i feb 2010, googla "kvinna mördad värnamo")


Hon berättade också att sist när hon spådde mig, för flera år sen (när jag hade en annan kille som jag då hade vart tsm med i 4 år) och visste att jag ville ha barn väldigt gärna, så var det liksom inte med den killen jag skulle få det. Tror inte hon sa det till mig DÅ, och jag hade nog ändå inte trott henne. Jag "visste" ju att jag skulle leva resten av livet med den killen och blablabla.
Som skönt är, så blev det ju inte. så. Vincent kom till världen och jag fick ett bättre liv.

Häftigt allt detta. Just nu känner jag mig väldigt lugn och harmonisk, en känsla jag inte haft på väldigt länge.



Kom ihåg dunkentävlingen!
HÄR är denna lööövley tävling med mig och DUNKEN.se
pöss.

Spådomar och frukostmacka.

Kategori: I-Landsproblem

Min nya splitternya väckarklocka jag köpte för hela NIO kronor igår, funkade inte i morse! Först trodde jag att det var Vincents fel, att den gick sönder när han kastade den i golvet igår. (han älskar klockor, varför kasta den i golvet..?) Men sen såg jag att det stod ON och OFF på en knapp bak på den. Jag hade den på "off" såklart. Jajja, jag vaknade NÅN gång iallafall, och inget dagis idag så det är ju lungan. Vincent vart väl lite smått förbannad dock, han satt i sin säng och bankade på aktivitetstavlan som hänger utanpå.



Vi käkade frulle, och numera sitter Vincent på våra vanliga köksstolar. Inget annat är gott nog, fastän han blir lite väl liten där nere. Han vill ha en flaska välling, sen ser han ju att mamma minsann äter acka, så då ska han också ha acka.
Och helst k-ka till det i mugg med sked. Vad det är? Acka är ju macka, fattar väl alla. Och k-ka är ju kaffe.

Posten har inte kommit idag än, får väl se om det kommer nåra fler paket. Har ju några kvar att få.. Ska packa in Rumpis A-tavla också, och skicka på ica idag. Ska också börja på att måla Lindas AA-aa-tavla. (2 barn, 1 tavla) . Wiiih!



Halv två kommer en vän till mig som jag inte sett på flera år. Hon är ganska hyschpyschig, hon kan mycket mer om allt sånt woodoo än mig. Min drömfångare i sovrummet, har jag fått av henne. Hon kan läsa i tarotkort, och tyda drömmar.
Hon bor bara nåra mil från mig nu, och hon skulle på jobbmöte här i stan så hon skulle hit efter det. Här ser ut som fan, men hon är iallafall medveten om att jag är en virrig småbarmnsmamma.. Då har man väl ganska låga förväntningar?


(jag fattar inte de som lyckas hålla rent hemma när de har barn, har de hemliga städerskor som springer fram så fort de länmnar ett rum? Eller svärmödrar som gömmer sig i städskrubben och kommer fram när alla sover?)

Kom ihåg dunkentävlingen!
HÄR är denna lööövley tävling med mig och DUNKEN.se

pöss.

Jimmy Åkesson i farten

Kategori: I-Landsproblem


Jag slog på radion förut, hamnade på Jönköpings lokala p3 eller nåt liknande. Så hörde jag de pratade
om beskjutningarna i Malmö, och då lyssnade jag lite extra noga, för fyfan vilken jävla IDIOT rent ut sagt, som håller på o skjuter på folk, därnere!

Men så började "Jimmy Åkesson" prata en massa om att vi måste dra ur alla svenskar där nerifrån, och då menade han bara Malmö, inte Afghanistan... Men ja. Då fattade jag ju att det bara var parodi på hela skiten.

Jag hajade ju till när han sa massa såna grejer såklart. Tänkte i mitt stilla sinne: "va faan SÄGER han, göbben?"

plöss? (  +  )
Donken

Presentkort 300 kr för oss TUFFINGAR..

Kategori: Tävlingar

Mmmmums till jul..

Kategori: Tävlingar

Pasta och tavlor i förråd?

Kategori: MAT/Bakning



Köpte en hängare till hallen till Vincent så han kan ha i sin barn-höjd. Den var björkfärgad ful obehandlad när vi köpte den idag, så jag målade den så den ser ut som Acacia-trä! Såklart. Fan så mycket snyggare än tråkbjörk. Sen skruvade JAG dit den, för ska man ha nåt gjort i detta huset får man göra det själv. Ber man Lasse kan man räkna med en månads betänketid. Ibland får man tillochmed avslag på ansökan, då han inte finner mina ideer "lämpliga/genomförbara/vettiga" alltid.

Blev Pasta med laxsås idag, med ett recept från Liw! Hela familjen tyckte det var svingott, och Vincent också. Skrev ju för några dagar sen att han dissade sprödbakad lax på dagis, men detta åt han minsann hungrigt upp till sista slicken! Det var nog inte lax i sig han dissade, alltså.

Rumptott fick ju en tavla till sin pajk Arvid för 200 kr, så den ska jag slå in strax i snyggt paket. Skicka den på ICA imorron. Sen ska jag ju göra två till imorron, på Linda Tokmorsans order. ;)


Det är jäkligt kul att göra nåt sånt här med händerna och hjärnan, det är så himla bra terapi. Och att
feedbacken blev så jäääkla bra, det är ju ett stooort plus i kanten. Jag blir glad, och ni blir glada, och alla blir glada, för jag blir glad!
Jag säger som Lasse skulle kunna säga till Vincent- är mamma glad, är vi glada... ;)

<- förrådet före jag började rensa.

Fler och fler "objekt" på mitt traderande har hamnat i budgivning, och det känns så sköööönt. Bli av med en massa grejer, så att jag kan fortsätta rensa i förrådet. Som jag sagt tidigare så är det liksom inte riktigt klart ännu. Det blev mer ordning, men ändå inte snyggt än.
Barnkläderna ska ju in o rensas, och julsakerna ska ju in, så småningom..

Pöööööössssch!


DÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅNKÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄN

Bilderna ni önskat!

Kategori: Pyssel







Brillzen, men blingblinget syns inte så bra där.
De andra bilderna är hur pumpan blev, utanför dörren. Ni vart ju nyfikna, vettja! :)
Det är 4 värmeljus i den. Massa najst. Krukan med den döa blomman i ska slängas.. Iaf den döa blomman. Krukan sparas till nästa år såklart.

Nu var det kreativt...

Kategori: Pyssel

Efter flera fläckar på matbord, tv-rumsbord, händer, kläder, barn, inredning och allt annat sagda barn kan komma i kontakt med... så är ännu ett alster avklarat av fröken Donken.
Just för tillfället ligger hon i soffan och "baksätes kör" sig till ett inlägg.

En tavla hon målade till en vän, Therese, bör ha laddats upp strax under texten här.
Hör av dig om du önskar en tavla till Ditt barn, för varför ska inte Ditt ha när alla andra fått?



Inlägg skrivet av Lasse.

Köpte pompaaaa.. Pommpaaa OPP!

Kategori: Pyssel



Snart är det ju Halloween, så vi köpte en liten pumpa idag som jag gröpte ur och dekorerade lite smått. Kärnorna ska rostas och fruktköttet gjorde Lasse en paj på.

Mat-utmaningen

Kategori: MAT/Bakning

Jag har blivit utmanad av LIW

Denna utmaning startade pågrund av tristess (vem som startade minns jag ej) och att man ofta hamnar i samma hjulspår vad gäller mat. Det är alltid samma. Och man gör ofta EN specialare, som man har själv. Låt eder nu inspireras!

MATUTMANINGEN

Vilka 3 maträtter lagar du oftast?


1. Potatis! Sås och nåt stekt. Typ Köttbullar.
2. Makaroner med spenatsås och fiskpinnar
3. Lapps-kojs. (pulvermos med stekt lök o stekt bacon, tillbehör: lingonsylt.)

 

Vad har du ALLTID i kylskåpet förutom mjölk och ketchup? 3 saker.

1. Milda flytande
2. Matlagningsgrädde till såserna.
3. Purjolök!

Jag utmanar 3st :

Fröken M

Katrin

LindaTok & LindaVims (Haha busigt va! Men det finns ju 2 Lindor..)


Baconkassler á lá LifeOfJohanna

Kategori: MAT/Bakning



Okej kanske inte världens läckraste bilder, men fyfan så hungrig jag var. Och fyfan så gott det var.
Jag skivade upp kasslern och lindade in den i bejkåån. In i ugnen. Skalade och kokte potatis.

Gjorde först bechamelsås, hällde sen i soya så den blev brunsås, kryddade med salt peppar aromat och lökpulver. Stekte lök, hällde i såsen. Skivade inlagda sparrisar och hällde i såsen.

Salladen bestod av purjolök, färsk gurka, inlagd finhackad gurka, och konserverade mandariner.

Vincent åt också med god aptit. Han är duktig. Om hälften hamnar på golvet är det no worries. Bryr man inte sig om sånt, blir inte matstunden jobbig för nån av oss. Enkelt. Saft till, för mjölken tog helt slut. Imorn blir det inget gott kaffe, med andra ord. :(

Donken mätt. Utan linjal.

maten

Kategori: MAT/Bakning

Johanna ([email protected]) om Blogga ditt kylskåp...?:
Du får göra bacon inlindad kassler med potatis till :)

**********************************


mmmmh...!! och nån slags vitsås till med lök i. O fyfasen så det vattnas i käftarna på Donken nu vettni.
(thats funny cuz mcd is food..)
:P

Blogga ditt kylskåp...?

Kategori: MAT/Bakning



Okej, kan man testa ett "SMS'a ditt kylskåp" på er?

Vi har-
potatis!
extremt lite mjölk kvar
smör
ägg
köttfärs
bacon
kassler
kulkorv (ja det är kulor. som är korv. korv som är kulor. ser ut som stenkulor, men är korv)
mjöl osv..


vad göra? kan inte gö banankassler för finns inge jordnötter.
och ingen grädde heller.

VAD!??

Vad göra för mat?

Kategori: I-Landsproblem

Nähänä, så sprödbakad lax och potatis dög inte åt herrn på dagis idag? Hans mamma hade mer än gärna kommit dit och ätit upp det åt honom, kan jag ju lätt säga. Jag älskar tillagad lax! (kokt eller stekt eller ugnsbakt) Och massor av potatis och sås, och sallad till.
Nej varför tror ni jag blev hungrig nu.. Igen.. ?


Förra vintern. Vägen till dagis.

Inspiration till att laga mat finns inte just nu, då köket ser ut som helvete. Feng shui det också- ser det ut som fan i ett rum, då går man inte gärna in där. Knappt ens för att städa. In o ut, när man måste ha nåt från kylskåpet. Inte konstigt att allt fler småbarnsföräldrar sitter och äter middagarna framför teven. Enkelt löst- det är ju bara att diska, och torka av bordet, och sortera upp posten och dammsuga golvet. Ja men dåså, varför gör jag inte det då, om det är så saaatans "bara"..  (just sittin' here talkin' to meh'selff.) Kokko.


Vad ska ni äta idag/kväll då?
Hur gör man en god sallad på gurka och purjo och ananas?
(Där svarade jag kanske på min egna fråga..)

ska diska nu.

Morning joke

Kategori: Happyfejs! xD


Tavlor jag hade i köket förut, de var sååå dyra och köpte dem i Paris. Nje, det kanske inte var sant. Det kanske är så att jag målat dem. Men det hade KUNNAT vara sant väl? Om jag nu nån gång faktiskt hade satt min fot i le France...



Min föredetta klasskompis's favoritskämt:

Alla barnen åkte pulka utom Bob.

Morrn i ottan!

Kategori: I-Landsproblem

Jag blir illamående av att äta frukost och känna stress, samtidigt. och fryser man ovanpå det mår jag ännu mer illa. Det är frost ute- NU! Den ska ju annars hunnit försvinna, tills jag vaknat. :I
Här ser ut som faaan, jag hoppas Jennie har överseende med det sen när hon kommer vid lunchtime. Får snabbstäda lite fint sen när vi lämnat på dagis.

Det känns som att jag behöver lite mer smink nu när jag har svarta brillor. Mina ögonbryn blir om möjligt ännu mer vita och de försvinner liksom. Poff.
Hade jag haft läppstift nu också så ser jag ut som en fullblodad lesbisk konstnär som är vänsterradikal och vegitarian och vegan och djurrättsaktivist. För visst gillar jag militärgrönt, och jag använder min palestinasjal flitigt. Ja, en basker på huvudet med förstås, sen är jag fulländad.
Näh, kanske inte. Men jag ser iallafall lite smartare ut. Fastän jag tror mig veta att IQ inte sitter i vad man har på näsan, utan bakom pannbenet.

Nu tittar väl alla ni andra på Vakna! med the voice, och själv tittar man på "gåpåzoo gåpåzoo gåpåzoo zoo zooo..." :P Jag minns ju aldrig vad det heter.  Eller, jagb lyssnarfrån datorn, och Vincent glor när han inte springer runt o letar efter sina byxor.
Han behöver fler blöjor. Börjar sina lite väl mkt i det förrådet. Fanns ju inga normala libero på Netto. Liobero är väl ändå danskt, netto också? Makes no sense at all.

Pöss.

Brills, Tavlor, Hunger.

Kategori: Happyfejs! xD

Nya glasögonen har jag på mig. De är svinigt starka, jämfört med mina gamla- tummen upp! Nu kan jag se teven, kanske tillochmed från andra delen av soffan. Utan att måsta bulla upp mig i framkanten där man inte kan sitta på rätt håll.

De är svarta med blingbling på sidorna, så jag är massa ny. Aldrig har jag haft såna här annorlunda glasögon. För en som inte känner mig är jag väl som vemsomhelst men för de som känner mig, kommer det nog ta ett tag före man vänjer sig.

Hittade ni nåra tröjor? :P
Vi var på erikshjälpen här en sväng, och där fanns några tröjor till lillpajken. Jag köpte
ett mörkgrönt stretchtyg också, att sy byxor av. Och annat. Klä in mitt smyckeskrin med, kanske. Sen åkte vi till Netto och där inhandlades ost och gurka och ägg och cilitbang. DUBBELPACK som är massa billigare.
Köpte även yoggy i småpacks-pack, för Vincent kan äta sånt själv, med en sked. Köpte en tavelram i vitt, till hans dagisfoto också.

Obs, icke den på bilden. Denna tavlan har ju jag gjort till Vincentpojken. Och det är ju inte direkt dagisfotot, kanske.....

När ska JAG då bli utmanad i dendäringa mat-utmanings-grejen där man ska skriva sina 3 vanligaste hopkok? Jag vill också. Jag må kanske inte vara värsta husfrun med förklä och bullbak, men jag vill ju vara med i matutmaning. Jag gillar ju mat. Massor, helst.

Måste bara beträtta världens grej! FÖRSTA tavlan är nu ute på marknaden, den är budad på!! :D Wiiiiih, bekräftelse, oh jag är så himlans glad. Nyfikna på vilken av alla alstrer det är?
HÄR finns den för allmän beskådan.


KUL VA! :P

Kläder och morgon.

Kategori: I-Landsproblem

Jag vaknade av att klockan ringde kl 8 och där var Lasse. Jag hade inte vaknat av mitt siste-irriterande-mobil-larm klockan 07.55. Vincent fick välling, han fick på sig kläder, och ojsan vad man behöver långärmat nuförtiden. Han kan ju inte ha t-shirt under jackan. O de blir fööör varmt om han har t-shirt och hoodie.
DVS: Han får ha långärmade medeltjocka tröjor.

(bild från google) Denna rex-tröjan från me&i har han på sig idag. Såklart också mössan men den har han ju varje dag. Och ett par brungrå rutiga jeans från H&M som är rätt hårda i tyget. Och skärpet jag köpte i Ullared.
Det var ju svinbra! Elastiskt och han drar inte loss det, vilket jag faktiskt trodde.



Han har många tunna långärmade tröjor, (läs, kankse 3 st). Han ska ha fleeera. I storlek 92. Ja ni vet, såna där som inte är tjocka, som man ska ha tisha under, utan såna som är liiite tunnare som man har utan nåt under. Svamlar jag i blindo nu igen eller hajjar ni nåt..?


Jo, det vill jag alltså ha av er, om ni vet med er att ni har såna hemma.. Helst gröna eller svarta men det är väl underförstått vid detta laget.
Och en babytravel syskonvagn om ni har.
Och en Stokke tripptrappstol.

Har du det, eller känner nån som har det? SÄG TILL DEM att de isåfall har en köpare...!

hets

Kategori: I-Landsproblem

jagslängerimigenmackaochkaffenusnabbtsåhinnerintetryckapåmellanslagföredagismenvigårditsnart. pöss

Resten av veckan.

Kategori: I-Landsproblem

Imorn ONSDAG:
-Dagis 9-14 för Vincent. Moder mi kommer hit för hon ska kolla lite på secondhanden här. Då följer hon med till dagis o plockar hem barn också. Eller om hon går dit själv, mohahha.. nädå. (Jävla foglossning. Men ja. Man kan väl gå sloww..)
-Fler paket kommer, av samma postkvinna? Ny postgubbe? Den unga killen?

Torsdag:
-En kompis till mig kommer hit på fika. (Hon dricker inte kaffe, vad bjuder man på då? Ett leende kanske..?) Vincent Dagis 9-14, Vi går dit o hämtar honom, då hon kommer hit vid 12ish.
-JAG GÅR IN I VECKA 25.
-Vincent blir 17 månader gammal.
-Mina glasögon kanske har kommit denna dag?
-Och Lindex-grejerna?
-Fler Tradera-paket?

Fredag:
-Ni vet vad som gäller! Paket, glasögon, lindex, etc.
-Idol.
-Godis.
När börjar cirkus möller, var det nu på fre?

10 bud på väggljusstakarna nu förresten. 

De finns HÄR.




Tavlan finns HÄR.

pöss

Dagis skräms..

Kategori: Vincent

Oj jäklar, nu budas det som baaara den på stakarna. Haha! :P (Fattar du inte- läs inlägget här nedanför) Jag har fotat lite av mina kläder som jag inte vill ha kvar längre, som ska läggas ut där lite senare ikväll.

På dagis idag när jag skulle plocka hem min sleeping beatuty, så kom jag dit. Ingen Vincent. Jag gick in. Ingen Vincent. Jag frågade fröknen var Vincent är. Hon sa: Nä han är inte här mer, han har ju redan gått hem. Det vet du väl, han är stor nu, det brukar han ju göra vid denna tiden.

I mitt huve snurrade det en jäkla massa om vad i helvete nu Lasse har gjort, eller om det är nån av våra föräldrar som plockat hem honom tidigare, eller nåt jävligt skumt som var på gång.

Men sen sa hon att ja, han brukar ju gå hem själv, och DÅ ramlade klacken ner från taket (ja det heter väl så va!?) och jag fattade att hon drev med mig. Men när jag i mitt huvud redan hade börjat den tankebanan om vem jag ska skällla ut, så var det liksom inte riktigt så roligt längre..... Blev ju för fan rädd.
Som den björnhona man är, om sina barn.

Han låg kvar inne i sovmadrass-rummet, och nanade gottigt när jag kom. Han var alltså kvar.

ps. Gillar ni lyktorna bör ni ju kolla in tavlan jag gjorde också. Änna.
Här Finns Den.

pöss

Julafton och Vikt tvätt.

Kategori: Annons

Det var honan, som kom med postpaketet idag. Fick en pyamas och en fleecejacka och ett par byxor, till Vincent idag. Bara ett paket, lite tråkigt. Haha! Men de andra kommer väl senare i veckan.

Det blev inget Gun-öppnande till brevbärarn alltså. Men hon sa glatt: "paket idag igen!"
Så visst kommer hon ihåg var min brevlåda bor, sen igår. :P Hon är himla trevlig. En glad brevbärare som idag hade prassel-regnställ. Hon hade luvan hååårt åtdragen under hakan också. Såg lite skojjigt ut, men det är ju tvunget när man har ett sånt utomhusyrke i regnet.

Nu är det 4 som har budat på väggljusstakarna! :D Wiiiihoooo...! Jag betalar ju frakten så det är ganska attraktivt att köpa dem, eftersom det inte behövs plussas på massa bös. ;)

HÄR finns de.


Nu ska jag fortsätta vika min lilla tvätt. Det är rätt ensamt härhemma utan Vincentpojken.. Så jag stal CDn som stod på hans hylla, satte tillbaka den i köket, och körde igång radion. Då låter det som att det är nån hemma iallafall.
Pöss.

Post delivery!

Kategori: I-Landsproblem

Jag drömde att jag hade fått en massa nya bud på svartvita grejer, bebissaker, i randigt. ni vet typ som Lundmyr-prylar o kläder.  Drömma om Tradera, alltså. Men jag vet ju varför.. Jag har ett par brallor i svartvitt, men de vill jag ju spara till Våfflan. Tror jag. :P De är JÄTTEvida i midjan, så är h*n smal, så får jag ju sälja dem. Till måånga hundralappar, mohahahaha. Nä kankse inte.

Orm-tröjan har Vincent på sig idag, tillsammans med de gröna plyschschsssch-byxorna.

Det var faktiskt jävligt skönt att gå till dagis idag. Dit blev det snabba ryck och ont i höften och duggregn på glasögonen, men hem var det skönt. Gick och lunkade och funderade på när Kappahl ska börja sälja tomtedräkter till småpajkar. Var varm av att gå, och hade ju liksom fått upp tempot i mig själv, och vips! Så var jag hemma.

Jag har sett en sån tomtedräkt, med luva, röd jacka och grå byxor. Allt i fleece eller nåt sånt. Så himla mkt fint! Finare än sparkdräkten/pyamasen han hade förra året. Vanligt tyg med vanliga vita muddar bara. Och en luva som tappade tofsen innan han ens använt den 1a gången. Dålig citygrosskvalle på den.

Nu hade jag tänkt att jag skulle vika lite kläder, sen rensa ut bland smal-kläderna jag vill ha kvar, och vilka jag vill sälja. Man måste ju finansiera sig.

A-kassebrevet är skickat idag förresten, så nu inväntar jag BRA besked av min dam där. Jag har begärt utträde ur fackliga delen nu när jag ändå inte jobbar. 2 månaders uppsägning, sen har jag 100 kr mer i plånkan i månaden. Eller snarare lägre utgifter åtminstone.




Inväntar post-damen idag, eller om det är en ung pajk som det vart förut? Ska jag klä upp mig i Gun-kostymen (Kvarteret Skatan) med cerise läppstift och leopardklänning, tycker ni? Ifall det är han liksom? Och rosa leggings. Och toapapper i behån. Och en cigg i mungipan, det är säxigt det. Addera nu att jag fortfarande har en gravidmage, och projicera denna bild av mig i ditt inre. Scary shit vad lätt det var att göra det, och fyfaaan så jag ser ut. Hahaha!

pöss.

Vill inte till dagis i rusket! :-(

Kategori: I-Landsproblem


Gravid med Vincent runt vecka 17---------------------------------- Våfflanmagen, igår. Vecka 24

Uuuuuugh, kan inte nån, typ nån, komma hit och ta Vincent till daagis idaag ? Jag har ont i höften sen allt gångande igår, och det är kallt och ruggigt ute nu ju. Hela vägen till dagis, ju. Hjälp mig... buhu!

Denna ytterkappan käns nu för övrigt som en sablans korsett. TIGHT! Hittar ju ingen annan ytterjacka som jag kan ha...

Yääh!

Kategori: Annons

Ni undrade lite hur det går på tradera? Jo för att vettni.
Lasses intersportshorts är budade på.
Lasses kalleankatröja är budad på.
Min cowboyjacka är såld, betald, och skickad.
Väggljusstakarna är budade på,
och datorskärmen är budad på.

Resten är inte budat på ännu, men det är ju ändå 10 dagar kvar eller nåt,
på det mesta. Jag känner ingen panik ännu. Dock känns det lite tragiskt att intersportshorts till gympan, går åt snabbare än vad nån gillar mina egenmålade tavlor. Känns ju...sådär. På söndag ska jag hämta hem mina andra snyggaste tavlor, och då kommer de ut där med. De ska ju säljas liksom.
Jag kan inte fylla tapeterna med en  jäkla massa tavlor som jag gjort. De passar inte ihop, alla. ;)

Imorron kommer det förhoppningsvis fler paket, och nåra vinster kanske också. Vunnit på bloggen endel som inte kommit än- en bambinomugg, ett ängla-halsband, och en sparbössa.



Har du tävlat i Dunken-tävlingen än? (kategori tävlingar finns den)


Vimsimams Linda i farten!

Kategori: Tävlingar

Lök...

Kategori:

ôO

V-tavlan!

Kategori: Inredning



Målade ju en V-tavla till Vincent. Så här ser en V-tavla ut. Bokstaven V, som är presenterad av pellifanterna. De rosa pellifanterna från 70talet.

Tavlan med snövit har jag målat en vit ram och gjort en pappers-passepartou så den blev mkt ljusare och vit.
Förut var det en guldram. Vincenttavlan ska jag också måla vit, ramen alltså.

Allmogefärg! <3
Fick låna lite av svärfar, min tog slut. Ska måla en
hylla till Vincent också, ställa upp Fotot från dagis, två gröna lådor, och nån nalle på den hyllan.

Ja alltså, det kommer bli så jävla fint, det är väl det enda ni behöver veta.

Post-kvinnan made my day! <3

Kategori: Happyfejs! xD

Plingeling på dörren, jag öppnar, där står en glad posttjej, och ger mig en bunte reklam, en bunte brev, en grön postpåse, och en hemtexpåse som är ihoptejpad. "Här var det många paket idag!" sa hon. Jag svarade: "TRADERA!" med ett flin, och hon skrattade gott. Hehe!

Fick klädpaket idag, två stycken. JULAFTON!
Ni som läst inlägget under, vet att det inte är bara bra saker som hänt idag, men för att liva upp stämningen kan man ju fokusera på det positiva. Eller hur?  Fick ett paket av Feztis och ett av Hannele- Nybliven 2 barnsmamma.

Kläder till mina barn, födda och ofödda, som de ska ha. Vincent hade ju stort behov av byxor ett tag. Typ idag är det 1 par rena kvar, igen. Antingen får man tvätta oftare o tära på miljon, eller så kan man köpa så han har fler, så man kan tvätta LIKA ofta och han ändå har så han klarar sig.


NY, Vince fick av sin farfar igår. Våfflans kläder av Hannele som hennes pojkar haft.


Av Feztis, byxor i strl 86. Tröjor /munkjacka i strl 86 av Feztis. Byxor i strl 92 av Feztis.


Våfflan ska ju ha nya kläder, baraföratt. För att det är en del av att vara gravid- den roligaste delen förutom mys-kickarna man får. Att köpa dedär småtting kläderna, som man innerst inne VET om att de bara kan ha max 1-2 månader, men ÄNDÅ måste man köpa på sig några plagg. Bara för att det är så sött.
Ska nog köpa en overall till, till Våfflan också. H*n kan ju inte ha en, som är strl 56, hela vintern och för-våren.

Tradera är en annan femma, där har jag också klickat hem en jäkla massa. Men det är en annan historia.

Jag fick också hem Dagisfotona idag, från fotograferingen Vincent gjorde på dagis
för nåra veckor sen. Massa fina blev de! Iallafall hans ensamfoto. Gruppbilden ser han sur och bitter ut på, men det får man väl helt enkelt leva med. Han skrattar inte på beställning. Han skrattar när man är rolig. Därmed bastu. ;)

Tro aldrig på en ful fisk.

Kategori: Aggro-Donken

Facket kan inte göra nåt, eftersom det varken fins papper på att jag jobbat där, och för att det gått för lång tid sen jag jobbade där, och inte fick min lön.

Joakim är en Lögnare, En oärlig man som gärna tror han kan Blåsa vem Fan han Vill. Han tror fel. Mina pengar är Mina pengar, och de ska han betala.
OMEDELBART.


Tror han verkligen att jag bryr mig minsta lilla om att han är arbetslös? Det verkar som det. Ska jag spela offer-kortet jag också? Det är så jäävla synd om mig för jag har barn som knappt får blöjor så det räcker till, för att han inte kan betala sina löner till sina anställda i tid. Revisorn hade gallsten- Jo Tjena.

Jävla idiot, mitt är mitt, och kommer ALDRIG vara ditt!!

Måndagsbestyren och Frugan.

Kategori: I-Landsproblem

Oj oj nu är det snart Måndag igen. Man kan ju göra en måndagslista vad man är tacksam över, men det är ju inte riktigt måndag på riktigt ännu.  Då kan man göra som jag: stressa upp sig över allt man måste hinna göra imorron. För att det är just Måndag. Ni vet- samtalen till alla viktiga ställen, etc etc... Leta lägenhet/radhus.. etc etc.



Måndag 18 oktober 2010:

-Ringa facket och fråga vad jag ska göra i fallet med den icke utbetalda lönen jag fortfarande saknar efter flera år!
-Ringa Facket och säga upp den fackliga delen. (sparar 100 kr i månaden, tyvärr få det nu vara värt det då man är såkallat mellan två jobb!)

-Fylla i frånvaron för VAB, på FK-pappret och sen lämna in på dagis för påskrift.

-Gå till Lindex med Vincipojken, och hämta ut en body till Våfflan (iiiih, bejbisklääääder!!) och ett par brallor till Vincent. Båda dessa är "vinster" från Tradera. Japp. I'm hooked. 

-Få en jävla massa paket, förhoppningsvis.
Julafton!

-Kolla om det finns nåt trevligt ställe att bo på.


-Betala lite andra räkningar, och sortera in i mappar.

(traderat ut, om ni är intresserade av nåt av det. Minus flaskorna, de är inte där än.)


Min fru förresten, har en ny header nu. Eller ja, alltså hon HAR en header nu. ;) Jag har gjort den till henne. Den är ju inget WHOAA ball, direkt, men den är fin för att vara gjord i Paint. Tycker jag. Pysseltanten. :P
JOHANNAS blogg hittar ni där på hennes namn.
Hon skriver en jäkla massa om sin galna tant (mig) om sin riktiga sambo, om sin voffs, om sitt jobb och sina shoppingsug, om vågen hon haaatar, och om allmänt tränings-tjosan som handlar om mat och kondition. Och sånt. Kolla in hennes nya liv, i hennes "nya" blogg.

pöss.

Målade glasvaser

Kategori: Pyssel

Jag målade med glasfärg igårkväll på två stycken tråkiga enformiga glasvaser.
De blev mycket snygga.



Älg-klockan har min pyssliga morfar sågat och målat och gjort.
Ligger nog i släkten, detta pyssleri-intresse! <3

Teveminnen

Kategori: Annons

TV-minnen ska slå tevebloggarnas teverekååård, och hon har gjort ny design på sin blogg- skitsnyggt om du frågar mig. Dessutom Inspirerade hennes nya header mig till en V-tavla, till Vincent... Måste han ju ha liksom.
Pöss!

ps. Ni undrar vad en V-tavla är? Kolla headern på TV-minnens blogg, så hajjar ni galoppen. Det är ju en Klassiker ffs.. :P

pps.
LÄNK TILL TAVLAN!!
Där är nu Jultavlan upplagd för allmän beskådan och allmänt budande.

Nu är det hjul, här i vårt skjul..

Kategori: Annons

DUNKEN.se Tävling

Kategori: Tävlingar



"Jag tävlar hos DONKEN om ett presentkort värde 300 kr hos Dunken.se.
Tävla HÄR du med, för fasen!
"

Japp nu är den uppe, tävlingen.
Reglerna är enkla:
-För att delta ska du tala om att du vill vara med och tävla. (!)
-Skriv till mig vad du skulle välja om du vann presentkortet på 300 kr.
-Kopiera sedan både bild och den kursiva texten under bilden, och skicka mig länken till det, i en kommentar till DETTA inlägget.
(blir bilden oläslig, förstora den!)

- Har du ingen blogg, maila 5 polare, och skriv om tävlingen på FaceBook. Kommentera detta inlägget med att du gjort det osv, skicka även ett av mailen till mig.



Dunken.se är ett företag på nätet som har coola tröjtryck, snygga gothar-kläder, nitar, halsband, smycken, babykläder, och allt går i den tyffa, COOLA stajlen. Det fins fjompiga blommor också nånstans tror jag, om man är inne på det spåret istället.


avslutas 10 november.

Shabby Chic heter det.

Kategori: Pyssel

Det sa Becca.

Tavlan är klar, och jag har lagt upp den för allmän beskådan, HÄR..
I princip gratis ja. Vi får se vart det hamnar, helt enkelt.

Gjort en tavla.

Kategori: Pyssel

Cowboyjackan med fransar är nu såld. Mitt första sålda objekt.
Tittade på idol förut, sen målade jag Vincents hylla vit från svart, och då missade jag vem som åkte ut. Hann ju se vilka som hängde löst, sen vetefan vad som hände. Numbers började..

Sen målade jag en ny tavla med ett trevvlitt budskap på. På engelska.
Min mormor sa till mig en gång för ett par år sen, att jag är en person som känner mig hemma var jag än är. Hemma är där jag hänger hatten, sa hon. Och ja, så är det nog- hos de flesta kan jag känna mig trygg hemma hos folk. Kan somna etc...

Nej ni får inte se den tavlan ännu, den är inte helt klar än. Jag måste bli nöjd först. Jag vet precis hur det ska åtgärdas. Ni får hållas till senare.


Det är silver på den kan jag iaf avslöja.

Vincent= mammas goding. Lilla Grodan <3

Kategori: Vincent

Tänkte att ni kanske vill ta del av alla Charmtroll-gosigos-bus-mys grejer Vincent har gjort de senaste dagarna? Jag har ju mest vart ego och skrivit om Tradera och alla tävlingar jag är med i..

(PÅMINNELSE- Dunken-tävlingen som JAG håller i, vill ni ju delta i. Det gör ni HÄR.)



För någon dag sen när Vincent var som sjukast, så kom han till mig där jag låg i soffan och glodde på Vem Vet Mest. Så klättrade han upp bredvid, sen la han sitt söta tunga huvud mot mitt bröst och låg där en bra stund. (15 min? 20?) Jag klappade honom på huvudet och gav honom lite ryggmassage. Ni som har 1-åringar vet att bebis-gos-tiden är sen länge passerad och barnen är mer vilda än tama- men nu gjorde han såhär, och mitt mammahjärta smälte till en guldklimp.

Igår när jag hade fått in Vincents gamla bebiskläder i strl 50/56 från förrådet (Läs: Lasse tog in en låda), så började Vincent att ta av locket, och att kolla på plagg efter plagg, ett och ett. Han lyfte, synade, och la det bredvid lådan. Jag behövde bara titta på, Vincent skötte sorterandet åt mig. Snäll o rar pojk jag har, som tänker på sin mammas tillstånd och värk i hela kroppen. Han skonade min rygg. <3


pöss DonkenMorsan

Ombytta roller i natt.

Kategori: I-Landsproblem



Öhhm, ja alltså...
Hur ska man förklara detta..?
Jag gör som jag brukar- Jag Skyller på Lasse.
Den jäveln har smittat mig..


Jo för att vettni, det var så hääär dåva: Jag somnade i soffan igår. Till Lyxfällan. (Hur faaan kan man somna så tidigt..?!)
Den gröna microfleece-filten som ligger där, som vi ska ha nu till jul, fast som redan ligger i soffan- Den la Lasse på mig när jag hade halvsomnat på riktigt. Den är för jävla gosig, det ska ni veta. De fanns på GeKås för typ 50lappen. Stor är den också, och finns i alla färger som finns i världen typ.

Han väckte mig i morse när han skulle till jobbet, och talade snällt om för mig att klockan är 5. Jag som trodde hon var 2-3 och undrade varför Lasse fortfarande var uppe... ^^
Han hade ju såklart sovit emellanåt.
I sängen....

Pöss Eder Donken

ps. Tävlingen i samarbete med DUNKEN.se finns
HÄÄÄÄRR!!!
Kom ihåg att delta.

Baby bodys på Tradera nu.

Kategori: Annons









Här finns den turkosa.
Småttingkläder, så smååå, så smååå... Vincent har haft dem. För lääänge sen.

Canvaaas!

Kategori: Tävlingar

Sagobok

Kategori: Tävlingar

Do ya know meh?

Kategori: I-Landsproblem


Känner du mig?

1.Fullständigt FÖRnamn:
2. Ålder:
3. Födelsedag:
4. Ögonfärg:
5. Smeknamn:
6. Bästa vän:
7. Favoritfärg:
8. Favoritmat:
9: Min hobby:

ps. 3 bud är nu lagda på tradera, på MIN skit, det går framåt!

Släpp LOSS mig.

Kategori: Aggro-Donken



Man får skit för att man jobbar, man får skit för att man försöker studera, man får skit för att man har barn
på dagis och man får skit för man är gravid. för DÅ kan man ju inte jobba säger farbror Arbetsförmedling. Ska jag sitta här och lipa, ska jag behöva må så jävla psykiskt dåligt, ska jag behöva se till att belasta psykvården ännu mer, bara för att herr fucking Alfons Åberg ska få bestämnma hur sverige ska styras, på fyllan?


Nej inte riktat till er läsare. Det vet ni.


Jag hade ett väldigt kort (läs- timmeslångt) telefonsamtal med Facket nu. Och A-kassan. Jag är inte längre "OKEJ-BLYGA" bruden jag var för nåt år sen då jag bara nickade och log, till fackpersoner, chefer och annat. Nu är jag preggo. Och jääävligt trött på att bli kringhunsad på ALLA FUCKING ANDRAS villkor.

(man skulle göra som Katrin, o gå med i politikens sfär?! Tycka kan jag ju uppenbarligen.)


I hennes (A-kassa-handledarens) värld verkade allting hur jävla logiskt som helst. Jag fattar inte hur såna människor kan sova om natten. Såna människor som fattar beslut om jag ska få nåt korvöre eller ej.
I nuläget lever jag till 100 % på Lasse, eftersom jag inte får nåt alls. Av Nån alls. Noll kr i inkomst med andra ord.



Om jag studerar- ens om det inte påverkar arbete eller annat (för varför ska DET ha nån betydelse? Jag är arbetslös, då får jag inte "fuska", utan CSN-lån. Nej ska man plugga OAVSETT vad, så ska man skicka in handligrar till herr STATEN.). Jag kommer inte att få någon A-kassa. För jag har ju SMYGpluggat för fan. Det hade jag inte talat om för Metall, att jag pluggar distans I EGEN takt. Det mååååste ju de veta. Det är ju såååå jääävla relevant för om jag ska få nån ersättning i form av A-kassa eller ej.

Donkens aggro-inlägg are back, And they're here to stay.
Pengar är inte allt men tro FAN att det underlättar.




Arga-DONKEN

Tävla hos Dunken.se via Mig, Donken

Kategori: Tävlingar

kom ihåg att Tävla om presentkortet från Dunken.se



"Jag tävlar hos DONKEN om ett presentkort värde 300 kr hos Dunken.se.
Tävla HÄR du med, för fasen!
"

Slit, släng, köpa nytt, slita, slänga mera.

Kategori: I-Landsproblem

Ibland kan jag bli riktigt jävla satans sablars förbannad. Oftast är det på de högre makterna jag blir sån. Inte nåt religiöst, snarare bara blått.


Nu i flera dagar har jag inte varit så sur. Jag har varit lugn som en nyskakd Pommac. Nä, skämt aside- jag har varit rätt cool. Kan vara för att jag fått min mat, och lägenheten är hyffsat ren. Är här stökigt, och det inte är mitt fel- då bir jag fruktansvärt lättirriterad.

Däremot har jag blivit lite lack på att det är många av grejerna jag lagt ut, som inte är budade på. Nu när man väl anstränger sig- kan inte folk bara sätta igång och buda lite då?
Min farhåga är att jag kommer få slänga grejerna, och ha fått betalat, för det. Absolut minus minus, med andra ord. När jag väl kommer till att rensa bland bebiskläderna lär de väl smälta som smör och gå åt direkt.
("gå åt som smör och smälta direkt"? Njää..)



Det är nu man blir pissed på dagens slitochslängsamhälle. Köp min skit, annars kommer det ju att slängas. Min skräp är för dig guld värd. Som alla säger.



Denna höstjackan tex, är snygg. Men jag är för stor om magen, och jag har för många jackor. Det är ju modernt nu! Ignore mah ass där bara. Tröjan bredvid är en tight killtröja strl S, jag la upp den med för en stund sen. En krona i utropspris. Är det för mycket, tro?

zizlie, heter jag på tradera.

Mössa hos Mirasmamma

Kategori: Tävlingar



Jag tävlar hos Malin och Ella om en valfti mössa från Mirasmamma. Tävla Här!


Föga svårt att lista ut vilken jag skulle vilja ha va? Möjligen den med grodor på va? Till Vincent va? Japp, rätt gissat. :D

Tävla hos mig, om Dunken! Hos Donken och Dunken. Get it?

Kategori: Tävlingar



"Jag tävlar hos DONKEN om ett presentkort värde 300 kr hos Dunken.se.
Tävla HÄR du med, för fasen!
"

Japp nu är den uppe, tävlingen.
Reglerna är enkla:
-För att delta ska du tala om att du vill vara med och tävla. (!)
-Skriv till mig vad du skulle välja om du vann presentkortet på 300 kr.
-Kopiera sedan både bild och den kursiva texten under bilden, och skicka mig länken till det, i en kommentar till DETTA inlägget.
(blir bilden oläslig, förstora den!)

avslutas 10 november.

Min målbrottspojke.. <3

Kategori: Vincent

Jag kom till dagiset glad i hågen. Väl där, så hade Vincent hamnat i målbrottet, och fått en släng av bantnings-mani.

Jag SÄGER ju det gott folk, han KOMMER att växa snabbare än vad jag hinner med!
Som skönt är, så är det inte frågan om att jag fick hem en 190-lång o benig tonårsrevoltande Belsebub, eller nåt annat. Han hade matvägrat på dagis. Han lät jättekraxig i halsen, såndär röst som man själv tycker är skitball. (Iaf jag, när jag får den, och Phoebe i Vänner gillar den också.)
Hans Fröken gissade på att det faktiskt kan vara halsfluss. Så gissa vem som får Vabba imorron? Igen? Han är dessutom skitvarm, så feber är ett faktum. Lite konstigt att de inte har ringt, men jag skulle ju ändå dit vid 2, så de var väl snälla nog och avvakta den tiden istället.

Nu ska jag fixa med tävlings-bilden till Tävlingsinlägget, för där är fel slutdatum på det nu. Paint är min ääända vänn.


Detta ligger ute på tradera nu.

Tävling med dun.... öh. Shh!

Kategori: Tävlingar

Snart kommer här upp en tävling för er som känner er sugna. :P
WIIIH!
Så jävlans dumt att jag inte själv kan vinna bara... eller..? kan jag..? haha! nä, det går ju inte. Whats the point of havin one, då..

Så nu vet ni det. Mer info får ni när jag hämtat Vincent på dagis.
Han ska plockas hem om 10 min så jag får väl bege mig.

Äsprässou & Hoodie strl 170 & Skinnjacka

Kategori: Annons

Klicka på bilderna för större.

Buda på denna HÄR.


Espressomaskin som är svart, utropspris en hel krona.
La ut den nyss. Mått och allt står på sidan.



Klicka på bilderna för större.
Hoodie i strl liten 170.
Pojkmodell, men kan ju användas av vem som.
Buda på den Här.


Klicka på bilderna för större.
Buda på denna jackan HÄR. Höst- och Vårjacka i skinn imitation. Beige. Dragkedja. Sitter himla snyggt, figursydd. Strl M.



BUDA HÄR.
Svarta skor med rosa inuti, strl 39. Tjejmodell.

Flicka hopkurad i stad.

Kategori: Annons

Nu har jag lagt ut en tavla också. På bilderna är den utan ram, men den ingår såklart i priset.
Första tavlan som är ute nu. Får väl se hur det går. Det var Fröken M och Frida, blandannat som pushade mig till detta... haha! Får se som sagt om det blir nån box office success.

HÄR finns tavlan att buda på.

<--Klicka för större bilder.
utropspris 24 kr inkl frakt. Vågar inte ta i mer, även om den är värd så mkt mer för mig.



I have my fingers crossed.

Flickan är jag, för tavlan är nåt jag drömde en gång.
Men för nån annan kan det ju vara vem som helst, som råkar ha rött hår, och nattlinne..

Läskigt som fasen att lägga ut nåt man gjort själv med sina bara händer, och lagt ner kärlek, pengar, tid och energi på att skapa. Den tog ju ett par dar att få fram, massor med små detaljer. Lindex i bakgrunden med sina röda skyltfönster och dörrar, tex.

Traderat på morronen

Kategori: Annons

Sälja hela världen lillamamma...

Kategori: Annons

Lagt ut Vita Väggljustakar nu, två stycken. På tradera.



Buda på dem HÄR!

Utropspris
inkl frakt och tips från inredarn, 35 kr.


Nu har jag lagt några bud på lite byxor åt Vincent.
Första gången jag köper nåt, och budar, på tradera. Annars har jag bara sålt. Funderar på att sälja lite tavlor och sånt med, men det jag gjort själv vetefan om nån vill ha som liksom inte känner mig.

copyright MIG för fasen.

http://donkenstavlor.blogg.se
min TavelBlogg.

Det är roligt när man ser att det händer nånting, jag känner lite för att sälja allt vi äger och har, bara för att. Men så drastisk ska jag väl inte behöva bli..

Detta trassel är nu o-trassligt.

Kategori: I-Landsproblem


Så här såg vårt förråd ut före jag började rensa bland allt. Blev ingen efter-bild, eftersom jag inte är färdig på långa vägar ännu.
Bebiskläderna ska ju in igen så småningsom, julsakerna ska ju in så småningom, sommargrejerna ska ju ut dit, så småningom. Amningskudden ska ju in sen med, och Vinterjackorna har redan fått komma in. Och hela hyllan ska ändras systemet i. Den står dessutom på FEL vägg.

En del av Vincents gamla leksaker ska till våra föräldrar så han har nåt att leka med hos dem. Endel av hans leksaker som är inne nu, ska också möta samma öde, inför julklapparna som antagligen blir fler i år.. (han är äldre, finns mer att köpa då ju)

Kattklöspelaren ska jag ge till mamma, så hon kan skänka den till katthemmet hon stöder. Shaggy leker ju inte med det. (han föredrar soffan. Framför ALLA klösträd vi köpt... Hopplösa katt.)

Många av er undrade vafan vi ska sälja badbaljan för, för ni tycker att Våfflan ska få bada i den.. Haha.. Öh, ja alltså Vincent fick bada i den 2 gånger. Sen fick han bada i badkaret med oss. Vi behöver ingen balja. Man får ont i rygg av at bada barn i balja.  Vill nån annan ha den så är jag bara glad. Den tar bara plats, och heeeelt onödig. Om man nu inte SAKNAR ett badkar förstås, då är ju situationen en helt annan.

Jag ska kolla bland mina gamla skor också och lägga ut på Tradera. Jag ska sälja så mycket jag kan, för vårt förråd är för litet för 4 personer och 1 katt som det ser ut nu. Give. Me. Spaaaace!

pöss

Donken (...har inte jag lite "KLIMPEN-frisyr", där..?)

Utmanad!

Kategori: I-Landsproblem


Jag har blivit utmanad utav Fröken M!
4 tv program:
Desperate housewives
Grey´s anatomy
Cougar town
Biggest loser
4 saker jag gjort idag:
Städat
Shoppat
Varit i skolan
Lämnat och hämtat David från dagis
4 saker som jag längtar efter:
Julen <3
Framtida lägenhet ;)
Davids födelsedag
Helgen, då jag kan umgås med mina pojkar
4 saker på önskelistan:
Ett hus eller en större lägenhet
Körkort!
Ett syskon till David <3
Ett jobb jag trivs på
4 saker som jag avskyr:
Otrevligt folk
Att betala räkningar
4 saker jag tycker om att göra:
Vara med mina pojkar <3
Umgås med vänner
4 saker jag ätit idag:
Smörgås
Köttbullar
Makaroner
Äpple
4 utmanade:
Donken
Martina
Emma
Sara
Jag har blivit utmanad av Emelie
4 tv program:
-Unga mödrar
-Medium
-Top Model
-Ullared. (varav 1 är nåt jag följer just nu..)

4 saker jag gjort idag:
-Ätit makaroner o köttfärssås
-Varit på Me&i-party
-Vart duktig och rensat förråd
-Fått ett första bud på tradera

4 saker som jag längtar efter:
-Sortera bland Vincents gamla 50-56-bebiskläder
-Pysseldagen jag ska ha här dagen före 1a advent
-Ullared 27 oktober med många folk
-En ballerina, eller en isglass, typ nu?


4 saker på önskelistan:
-Fön i rött, liten.
-Badrumsvåg, inte vit och inte i glas.
-Pysselgrejer och pärlor, och massa scrap-prylar
-Tvillingvagn billigt, en Babytravel som alla säger är bra.



4 saker som jag avskyr:
-Sill
-Barnskrik som man inte kan trösta
-Folksamlingar, får ingen LUFT!
-Möglad frukt som man hittar hemma i skåpet och inte kan ta i för det faller sönder i en gegga. (därför händer inte det härhemma.)


4 saker jag tycker om att göra:
-Sitta o fika med trevliga människor
-Inreda, nu är lekstugan på tur.
-Pyssla, o scrappa
-Blogga om viktiga saker, eller om grejer som är totalt skit. Som gör mig förbannad. Jag vill få ur sånt ur mitt system oftast.


4 saker jag ätit idag:
-Makaroner o köttfärssås
-Kärleksmums o morotskaka
-Frukost (frallor och kräm med mjölk)
-Ja det är väl egentligen mer än 4 grejer.. eller?


4 utmanade:
- Plutten
- Wiilow
- Madde
- Jonna

och Göteborgs tokmorsa Linda, men hon har redan gjort utmaningen. ;)

19" ASUS dataskärm Widescreen

Kategori: Annons



Nu ligger också skärmen ute på Tradera för auktion.
Utropspris cirka 500 kr.

HÄR finns den att beskåda i bild och text lite mer detajerat.

Förrådet, rensat en del. Massa skräp.

Kategori: Annons

Jag har rensat i förrådet idag. Fan vad mycket SKIT vi har. Och jag upptäckte att jag ju faktiskt HAR nåt av värde där inne som man kan sälja- en plattskärm till dator. Den är ju bara använd kanske 1 månad, sen dess har den legat nerpackad i originalförpackningen och allting. Den kan man ju sälja..! Och en mockajacka med fransar- lite retro sådär, säkert nån jäkel som vill ha en sån billigt.

Badbaljan till Vincent, den som ju är använd hela två gånger...

Japp, ska lägga ut endel på tradera, för jag vet inte hur man gör en bloppis.




BADBALJAN finns på Tradera nu, la just upp den.
Klicka på länken för att lägga ett bud.
Utropspris 28 kr.


Nu har jag även lagt upp mockajackan med fransar. Den är ju tillochmed äkta.

Framsida, och baksida. Klickbara bilder.

Auktionen för Mockajackan med fransar finner ni HÄR.
Utropspris 102 kr.


Nu är terracottafärgad Mockajacka också utlagd på Tradera.

Det är en ganska kort jacka, i strl 38-40. Figursydd, och snyggt sittandes på. :)
Går att buda på HÄÄÄR.. Utropspris 86 kr.

Geggamoja hos Jennyn

Kategori: Tävlingar

Paxlux väggdekor hos Erika

Kategori: Tävlingar


"Jag tävlar hos Erika om ett Presentkort värde 300 :- från Paxlux"
Tävlingen avslutas den 1 November

Önskefoto kalender

Kategori: Tävlingar

Vann en grön mugg till Pojken!

Kategori: Tävlingar

Jag van hos Caroline1979 igårkväll!

<--google-bild.
bild från Carolina1979
.

En grön drink all around cup, till Vincent! Detta är första gången han vinner något, och denna muggen är en mugg som han ska lära sig övergången mellan flaskdricka, och glas-dricka.

Han kan redan dricka "kaffe" men inte när det är nåt i muggen liksom.. Då spills det. Han dricker som vi annars, när han dricker luft i sin kaffemugg.
(Ni vet den svarta, som jag vill att han ska ta sönder, så att man har två st såna istället för ojämnt antal 3? Som jag även gjorde en serie om..)

Han sippar, ställer ner muggen med en klank på bordet, och säger "aaah!"

Duktiga stora älskade pojk.

Småtting hos Pojkmamman

Kategori: Tävlingar

Stressad för jag hinner inte leva.

Kategori: Vincent

Japp, hemmagjord gratäng är mycket godare. I know, för jag är en jävel på det. Mohhaa! Meeeen, som ni vet så går man ju omkring och är konstant hungrig. Impulsköpa det som går snabbast. Jag skulle verkligen tagit potatissallad isätllet. Att det ÄNDÅ skulle ta 35 minuter i ugnen med den förbannade gratängen, kollade jag ju såklart icke upp.

Det blev kiwi, päron, en Center, en ost-o-gurk-fralla en kopp te, och ett glas jos, till tevetittarkvällen. Ingen popcorn och massa godis, denna gången. Jag hann inte. Varför är pauserna så jävla korta att man inte kan BÅDE kissa, och göra nåt ätbart mellan programmen?

De är då aldrig lagom långa, pauserna. Antingen sitter man kvar, och då är det 15 min reklam. Eller så går man iväg, och ens sambo stänger av LJUDET och programmet man tittade på, började för länge sen, när man kommer tillbaka.
Man hör ju inget om ljudet är av. Synen är dålig, och hörseln med. Han sänker ljudet ändå, fastän han mute'at! Svenska program måste man ju ha högre volym, speciellt det okända för de mumlar ibland. De är ju inga skådespelare, inte. Det är ju bara Terry de textar...


Jag lipade en stor skvätt till Medium ikväll. Hon DOG, och äldsta dottern fick ta över allt ansvar, och hon ville inte att dottern skulle plugga andra sidan USA, för hon skulle sakna henne för mycket.. Och dottern stötte bort modern för hon blev en pain in the ass.
Bwuuhuuuää, ens barn, ens älskade barn..! Tänk sen när Vincent blir stor då, tänk om han träffar en tjej i norrland, eller ännu värre- Kina! Eller nåt annat som är fruktansvärt långt från mig. Om han då vill flytta DIT och lämna mig, sin stackars ensamma mamma.... som inte har råd att hälsa på..

Nej nejnej, det får vi nog ta då. Ska ge fan i att oroa mig i onödan, det är ju att slösa energi jag kan samla ihop inför att gå med Vincent till dagis imorron istället. Han är bara 16 månader gammal än så länge, han kommer inte flytta ännu.
(så kommer min djävul på andra axeln och snällt talar om för mig att tiden rean GÅTT fort, och att den kommer att fortsätta rusa iväg, och att jag inte kommer hinna med varken barnens examen, konfirmation, student eller giftermål, för sen ska jag gå i pension och får brev med bilder från barnbarnen..)

No stress. Ska jag nog lyssna på nu. pöss.

Tevetittarmåndag.

Kategori: Aggro-Donken


Ikväll är det stora tevetittarkvällen. Medium, det okända,
zappa till ullared i pausen, the good wife...
Allt bra går på måndagar. Alla kanaler har bra program kl 20. Zappa i pauserna som sagt... biggest looser är det ju också.
Lotta är ju med där, en av mina föredetta arbetsgivare i rosa laget. Kul att se! Vet inte om hon är kvar ännu dock..

Mina 1500 lyser fortfarande med sin frånvaro. Vissa förstår verkligen inte värdet av pengar. Eller att man alls ska ha samvete nog att betala ut det man är skyldig. Omgående, vet personen inte vad det betyder.
Snart blir det en POLISanmälan för stöld på detta. Jävla svineri vissa sysslar med. Skriv papper på att jag ska ha pengarna, och se till att jag FÅR dem. Mitt är mitt, lära sig det kanske?


Potatisgratängen var inte alls så god som jag fått för mig att den skulle bli. (icas egna, men den var billigast iaf. Tror jag.) Den var för salt, och den smakade svagt av fisk. Ugh...! Jag får trösta mig med lite ballerina, och päron, som jag också köpte idag. Kanske en kiwi med. ;) Förut fick jag en blöt snorig puss, av en sötblöt snorig pojk.  Man ska vara glad så länge man får pussar alls, av sin lille pajkaluing.


Röstar på MIN tavla gör man hos EnJävelTill.

ps.
Vincent kom nu ut i teverummet, med en rödlök som han har skalat.
Han satte den i sitt traktorsläp. Sen ställde han sig bredvid Lasse som låg i soffan, och sjöng: "blöulö lö lö lölö lölö" så att han inte fick höra nyheterna på teve.
Han är nog en liten lökbonde, Vincent. <3

Hungrig? Läs ej Detta.

Kategori: MAT/Bakning



Det blev inget förråds-rensande. Inte ännu iallafall. Det blev hej ICA,
oj vad gott all mat ser ut, men jag måste hija mig med allt jag vill köpa.  Så det blev baaara för 380 kr, när jag hade 175 att handla för med mig. Hur lyckades jag med det? Ja, det var en bra fråga, det tar vi på fyllan.

Nu så har jag alltså en grillad kyckling från ICA, och köpte med mig en påse icas potatisgratäng. Den är i ugnen nu. För att göra det hela lite mer hemlagat, la jag till purjolök, och ost ovanpå. Sen kom jag på att just potatisgratäng har man väl inte ost på?

Denna potatisgratäng blir det iallafall med ost på, det kanske blir svingott. Sallad måste jag göra med. Till kycklingen och gratängen, köpte jag färska frallor på påse från Östras Bageri. Se på faaan, så var de tillochmed bakade idag! Inte ofta man har sån tur. Nybakt färskt är goooodast.

Vad har vi då lärt oss av detta, barn? Handla aldrig hungrig, för då kommer man knappt genom kassan.

***

Röstar på MIN tavla gör man hos EnJävelTill.

Ringde Unga Vuxna. Rensa förråd.

Kategori: I-Landsproblem

Nope det blev ingen praktik på den butiken. Nu ska min handledare kolla upp om jag kan praoa på nån annan butik som har med inredning att göra. Ett ställe som kanske inte bara är sälj-inriktat utan faktiskt värnar om sin personal också, kanske vore nåt..

Lasse är hemma idag för han har feber. Därför fick jag sovmorgon. Snällt. :)  Nu står Vincent och trycker ut och in x-box-skive-input-output grejen. Skivmataren? Heter det så?

Jag funderar på att ta tummen ur, och gå till förrådet nu och rensa
lite bland skräpet där. Allting är ju precis vid grind-dörren, så man kommer ju inte ens in även om man skulle vara vig.  Saker o ting rör sig mer långsamt nu när man har knott i magen. Men bara man kommer loss och BÖRJAR att rensa så går det väl iallafall lite framåt.

Gillar ni mig så röstar ni en jäkla massa på min tavla.

Röstar gör man hos EnJävelTill. :)

Pöss

Donken

Marriage- buhu, or yiheeey?

Kategori: Tävlingar


Tavel-tecknings-måleritävling!
Tack rumpis för tipset om denna tävlingen!

Jag hamnade bland bidragen, så det är upp till er att rösta.


Jag målade den en gång i början av mitt och Lasses förhållande. Att gifta sig är väl... tja. Antingen tar man det som bra och positivt för den är glad och grön. Eller så ser man helvetets gap och elden som sådan...

Själv har jag inte bestämt mig än. Giftermål är nog både lite gott och lite ont.


Röstar gör man hos EnJävelTill.

O-råsa

Kategori: Tävlingar


”Jag tävlar hos Carolina om ett valfritt sugrörsglas och en valfri skål från
O-råsa


avslutas 18 okt

To do lista.

Kategori: MAT/Bakning

1. Ta en glass.
2. ööh...nä det räcker med nummer 1 där.

Utmanad av Hannele<3

Kategori: Tävlingar



Jag har blivit utmanad av Hannele.

*
4 Tvprogram
- Medium Det okända House och Idol

4 saker jag gjort idag

- Haft Ljusparty, köpt ljus, städat, bakat kladdkaka.

4 saker som jag längtar efter
- Våfflan <3, julhelgen, tills jag blir rik, flytten.

4 saker på önskelistan
- Friska barn, mer pengar, god hälsa, massa mat. Ge mig läsk.

4 saker som jag avskyr

- fötter, elaka svin, cigaretter, envisa as som inte fattar att de har fel fastän alla andra gör det.

4 saker jag tycker om att göra
- Måla, pyssla, inreda, äta.

4 saker jag ätit idag

- mackor, kladdkaka, äppelbit, apelsinbit.

4 utmanade:

Rumptott
Elin J
Vimsig Mamma
JD- sveriges enda hopp

Höstkort till födelsedagarna

Kategori: Pyssel



Kort till min morbror, med scrapbook-stuff från http://kristinasscrapbooking.se
Och privata foton förstås.




http://kristinasscrapbooking.se
Insidan på kortet.
Jag gjorde dessa igår kväll inför släkt-träffen idag!



Framsida
Kort till min morbrors sambo, flickvän, och modern till hans 2 barn. Hon fyller år 2 dagar efter honom. :)



Insidan på kortet.

Krigge har så himla fina grejer, jag måste återigen påpeka det.
Billigt är det med sånt här pyssel också, men när man gjort det själv såhär, ser det ut som 150 kronors-kort. :D
(de är ju värda mer än materialet när man lagt ner tid och kärlek på dem..)
De blev superglada för dessa korten, tyckte att de var jättefina. Leif sa att det är ju synd man inte kan rama in dem, så de ska ställa dem öppna på en hylla nu istället.


***
Visst vill vi ha en tävling TILL, från Krigge?
Hennes bilddagbok heter hon så på, och beställnings-hemsidan är den jag länkat här ovanför.


Pöss!





Floff Tjåff.

Kategori: Videos



Jag har en fluffig marängviruskatt bakom skärmen jag.

Godis godis, hela världen är godis.

Kategori: I-Landsproblem

Jag är sviintrött. Vi har vart ute o kört till Vetlanda idag, finns ett godishus med över 500 godissorter.
Köpte nåt kilo.. Jaja, 1,2 kilo då.

Vi skulle åkt till Tranås också för kaffe hos Rumptott, men Lasse orkade inte det. Hade jag nog inte heller pallat, såhär i efterhand... men just då ville jag ju.
Nästa helg står till förfogabde istället nu.

Det kommer iallafall räcka jääävligt länge! Jag behöver nån slags tröst när kaffet och oinicon inte längre funkar.
Nu måste jag dricka kallt. Är törstig!

Titta nooohgaaaa..

Kategori: Happyfejs! xD



Ni skrev inget om denna?

Ääär det bella rå? :)

Bellis today.. eller?

Kategori: Happyfejs! xD

VEM är detta, mohahah!

Bellas blogg är det, men är det verkligen allt om står rätt till, här..? ;)


Dessa ska jag för övrigt snart bli ägare till. Strass!

Sjunga ensam i bilen låter bäst.

Kategori: I-Landsproblem

Nu orkar jag inte vara sur längre.
Vincent vilar och jag sitter här och ugglar mig.

Våfflan lever jävel därinne och rumlar runt mot kisseblåsan. Jag får njuta nu medan det bara är blåsan som får lite stryk. Sen blir det ju andnöd och revbensknäck.
<-- bara vincentmagen.

Jag har ingen sångröst direkt, men är det nåt jag kan, så är det att sjunga kill-stämma, i takidas låtar.
Jaja, ensam i bilen sjunger väl alla bra, men ja.
Så länge ingen hör mig, kan vi ju låtsas att det inte låter förjävligt.
Så länge jag blir överröstad av the leadsinger, så sjunger jag bra. Oki?


Score, är en av världens bästa låtar. Den finns inte på spotify, sicken jävla röta. Skönt man har den då, i datorn.

Funderar på att ringa kokko-tanterna nu snart och be om o få prata ut lite. Its a call I'm not too comfortable with. De svarar säkerligen nåt i stil med att the shit in my brain bara är hormonal stuff.
Må så vara, men jag måste ju få ur mig skiten, den skiten som jag inte kan skriva om. Detdär som kallas den Fula Sanningen..

Jajja, ska inte båra ut er helt nu.

Får väl avsluta med vad jag är glad över: Väntar barn som ser finemang ut på ul-bilderna
Har en förjäkla go unge sen innan
Har tak över huvet
Har en kaffebryggare som är ny och funkar
Får lov att ha gratis MVCsjukvård, dagis, och en katt.


pöss

LindaVims i farten igen (did I say fart?)

Kategori: Mammabloggare<3

Läs detta som jag läste det: med såndär 50tals teve-sport-reporter-röst med rullande err ("R") och riktig söderkisdialekt.

Linda - En Vimsig Mamma
om Magen växer med Våfflan <3:
Magen växer och är så fin....Alla om kring viskar till varandra: Där är hon som STRÅLAR HARMONI och GLÄNSER som GLITTRET på VATTNET en FIN SOMMARDAG, med den fina kulmagen hon fått som där i växer och frodas en liten mini vincent elelr vincentia =)


***

Hon är väl ba för jävvla go.. <3
I needed this. Skrattade till som fan ;)


Vincent tossig.. <3

Kategori: Vincent



Nu springer han omkring i full fräs och sjunger i låga C istället. fortfarande högt, men han låter lite som en transa som ska sjunga med tjejröst. :)


Fattar ni ingenting nu, läs förra inlägget..

Goood morgon uppe med tuppen happy!

Kategori: Vincent

Jag.
Orkar.
Inte..


Han vrålskrek i morse. Det vanliga väcknings-jag-ligger-här-o-pratar-lite-för-mig-själv var helt bortblåst.
Han vrålskrek när jag kom in i hand rum. Han vrålskrek när jag hälsade godmorgon. Han vrålskrek när jag gav honom nappen som låg på golvet, som han pekade på. Han vrålskrek när jag frågade om vi skulle byta blöja. Han vrålskrek när jag log loss nattblöjan.

Han har varit rätt lugn när han åt välling just, men annars så går han bara omkring här, förstör allt mitt smink (var är allting nånstans? Han har ju gömt min "nyaste" mascara nånstans) Så jag får stå och försöka få ut nåt ur de gamla mascarorna en halvtimme extra framför spegeln. Då vrålskrek han ju såklart också, ger man inte full attention ja då jävlar vettu.

Sen drar han ner musmattan med mus och allt, vaarje dag, och han blir lika jävla förbannad varje gång man sätter tillbaka den. Höga C-skriket, ni vet?
Näh, nån tinnitus har jag ju inte eller så, inte alls. Och den blir ju inte bättre av att han håller på sådär.
Visst, han har ont i magen, men lite tystnad kan man väl lida i..? Jag gör ju det.
Shh, pojken, shhh...

Jag återkopplar till inlednings-orden i detta inlägg.
Hade ju iallafall en uppiggande glad rubrik?
(ni som säger man ska se det positiva.. hihi!)

Magen växer med Våfflan <3

Kategori: Våfflan BF feb-11


Vecka nio.  Vecka tretton. Vecka sexton. Vecka arton. Vecka tjugo.


Vecka 22  och veckan tjugotre.

Vecka 23 med Våfflis idag fö fan.

Kategori: Våfflan BF feb-11

Nu är jag i vecka 23, kolla in min SPROILANS nya header. ;)


Hade bävat inför att skriva förlossningsberättelsen för minnet är ju ganska skevt
vid de lite mer viktiga delarna. Jag minns att min barnmorska hette AnnChristine (från kortet vi fick efteråt, att hon presenterade sig glömde jag samtidigt som hon sa det) och hon var så jäkla bra, stadig och RAR!
Hon hade fräknar och var rätt ung, men tillräckligt "gammal" för att hon skulle inge tillitskänslor för mig.
Men det gick ju rätt bra ändå, och blev ju någorlunda sammanhängande, dessutom.

Snart ska jag skaffa nya glasögon!! :D

Vår kaffebryggaren gick sönder idag. Min fina röda. Lasse skulle koka kaffe 19.15.
Jag sa KÖR till ica o köp ny.

Han kom hem med en ny svart sak. Nu dricker vi nytt kaffe från en blank svart sak.
Jag är förjävla trött, och törstig som FAN..
Coca cola, jatack?

Lasses kommentar idag:
"Ibland när jag står och funderar på jobbet när jag håller på med mina rör, så slår det mig att jag ju ska bli farsa! Igen då."

Jäpp. Det skaru.



7e månaden med Vincent.--- 5e månaden med Våfflan.

HÖRRNI! Kolla in min storebrors sambos nya blogg. MAMMA PEZ (Hon är 19 och mamma till Vincents kusin Alex)

Och min älskade RUMPTOTT har nu bytt blogg till en som heter nåt man kommer ihåg lättare: Rumptott.blogg.se . Hon heter ju Therese egentligen, men hon är bara Rompis för mig..

De skall också följas via bloglovin för de är jäkligt härliga människor dessa två.

Hear Donken nauuuuw, she has ge-spoken..

Vincent föddes 21 maj 2009.

Kategori: Vincent

För att låta bli att tänka på all SKIT som finns runtomkring just nu, så kan jag skriva en liten fin berättelse om den soliga majdagen då lillen kom till jorden...

BF dagen närmade sig, han skulle komma ut torsdagen den 21 maj 2009.
Jag la mig och skulle sova den 20 maj på natten någon gång.

Vaknade vid 3 på natten, då klockan hade blivit 21 maj 2009, den stora BF dagen. Vaknade av en jävla kraftig värk i magen. Förvärkar tänkte jag, men gick upp och hällde upp ett jävligt varmt bad.
Jag sket fullständigt om grannarna vaknade av att jag spolade vatten, jag är gravid för helvete och kommer de o klagar ska de fan få veta att de lever. Så tänkte jag.

Så när jag hade dragit igång badkarskranarna så gick jag in till Lasse som sov. Jag väckte honom med rusk och skak, och talade om för honom att han kan börja bre sina BB mackor nu, som han skulle ha som blivande pappa, att äta, när det drog ut på tiden. (papporna får ju ändå ingen mat där..)

Lasse hade sagt till mig förut, att när det börjar bli dags så skulle han bre sina mackor till BB.

Han vaknade ganska snart av det, jag satte mig i badet, och hade mina fina värkar. Jag sa till Lasse o ringa Förlossningen. Jag pallade inte med sånt, hade LITE annat att tänka på i det läget. Andas...! In med näsan ut med munen, djupa långsamma andetag, hohh hohh, inget hyperventilerande.
Sköterskan Lasse pratade med, ville prata med mig, (faan jävla skit prata med min karl istället för fan han vet väl också lite.) Hon sa iallafall attt vi skulle klocka värkarna och när det är tre värkar på tio minuter eller under det, då åker vi in.
Förhelvetee, det gjorde ju ont! Och de kom alldeles för glest. 20-15 minuter mellan varje värk ungefär.

Klockan började bli morgon, typ 5 eller nåt sånt. Jag satt och SMS'ade större delen av min kontaktlista.
Det fanns de som svarade: "vaddå tre på tio jag fattar inte, vad är värkar för nåt" Och då blir man inte så jävla snäll att man talar om för folk att man ska till BB längre. Jävla människor det finns.
Emelie var den första som svarade vid 5 på morronen, hon hade inte lagt sig än.

Mamma och Macco skulle ju vara med vid förlossningen, och om de sover när värkarna sätter igång, skiter jag fullständigt i. De var ju medvetna om att det kunde ske närsomhelst ändå. Jag fick tag i dem efter mycket om och men.
Jag klippte alla mina naglar, jag satte mig o sket (jag har hört skräckhistorier, jag tänkte då INTE skita på mig när jag födde barn!), jag sminkade mig, jag försökte klämma i mig gårdagens bananpizza (den kom ju upp direkt, ni minns väl att jag spydde mig genom hela graviditeten förra gången), jag rakade benen, under armarna, skrev ett bilddagbokinlägg om att det nu var Dags För BarnaFödande.

Jag fortsatte att SMS a folk om hur tätt värkarna kom. Jag skrek NU till Lasse varje gång, och han antecknade flitigt.

Lasses pappa kom upp till oss och skulle ta hem Shaggy
till sig. Jag låg då i soffan med en micrad blöt handduk i en plastpåse, mot magen. Och en fleecefilt över mig.

Han sa nåt till mig, om det var: "Det går över snart" eller liknande, och klappade mig på huvudet, och då började jag störtlipa, (jag nickade bara till svar först) för att jag visste ju att det var sant- efter denna pärsen skulle jag ju bli mamma till nån.


Som bilden säger, är klockan tidig morgon. Min mobil ligger där nånstans och jag skriver Mass-SMS.
Det är OTROLIGT störigt att det avbryts, när man får nytt inkommande meddelande- har jag bestämt att 20 pers ska få det meddelandet och bara 3 hinner få det, och då det kommer ett inkommande... ja ni fattar. Jag fick göra om massor.


När katten var iväg nångång nån timme efter detta, åkte vi in till förlossningen när det var 3 värkar på 10 minuter.
Lasse körde inte lugnt i viadukten-kurvan, fastän han visste att jag skulle spy och hade svinont när den kurvan kom.  Jag var rätt sur fortfarande. Satt i bilen och svarade på tusen SMS, för snart skulle ju mobilen stängas av.
Klockan var då cirka 11 på förmiddagen.

När vi kom fram, åkt hissen upp, gått lite vilse, åkt rätt hiss, kommit fram till FörlossningsPortarna där man skulle ringa på klockan och bara stå och vänta, så blev vi långsamt mottagna. Tyckte jag. Jag ska föda barn tänkte jag, då får de fan ha LITE eld i baken!
De visade in oss i ett rum. En Linnea som jag glömde namnet på direkt. (men hon var med i tidningen för nån vecka sen så då kommer jag ihåg det NU)
Jag fick väga mig har jag för mig, det var väl uppåt 78,8 kilo. (min normalvikt är cirka 60)
De kollade hur öppet där var, EN centimeter var det.
Jag blev ju glad iallafall, det var ju mer än Noll.

Minns inte om de tog CTG kurvan där också, det gjorde de nog. (gummibanden med apparater på magen som mäter hjärtljud hos fostret.)
Kloff kloff tjoff tjoff bonk bonk, lät det från dendär maskinen, med en bild på en bebis med ett bultande hjärta.

Jag håller i en knapp jag ska trycka på varje gång bebisen rör på sig i magen. Har en spypåse bredvid mig också. Jag ville inte ha byxorna på mig för FAN vad tighta de hade blivit.

Jag var för lite öppen och hade för små värkar, så de sa till oss att åka hem och komma tillbaks 3 timmar senare.
Neheeejdu det gjorde vi inte. Vi gick ner till cafeterian istället. Utanför förlossningsavdelningen satt Mamma och Macco och hispade sig, de flög upp och såg allmänt besvikna ut när jag hade magen kvar, ingen bebis, och jag kunde gå utan stöd..

I cafeterian valde alla de tre o-gravida KAFFE, som luktar AS när man är en illamående preggo-kossa.
Vissa tänker inte alls, och vissa tänker bara inte i vissa omständigheter. Jag valde coca cola och en ne-ne-ne-neeee, ööh.. wienerbröd. Chokladboll.
Så gick jag på toa LÅNGSAMT, för att gå blev jobbigt med tryckande mellan benen. Då hade slemproppen gått. Inte Lasse denna gången, han satt ju snällt kvar.

Vi gick upp igen. Mamma sa till mig att ta trapporna, för att sätta igång processen lite mer. När jag föddes, fick mamma gå trappa upp och trappa ner för jag var tydligen jävligt envis redan då, och ville inte ut när jag skulle.
Vi tog trapporna, jag har nog aldrig gått i trappor så långsamt, och flåsat så mycket, nånsin förut i mitt liv.

Väl tillbaka där inne, var jag öppen 3 cm eller nåt sånt har jag för mig. Jag sa till dem flera gånger att jag SKA ha lustgas, jag SKA ha ryggbedövning. Sen blir det mesta lite luddigt. Jag fick min lustgas, kanske beror på det..?
Det kom folk ut och in i salen hela tiden, och sen sa de nåt jag reagerade häftigt på. Den som skulle lägga ryggbedövningen, var en KARL. Aldrig i helvete sa jag då, fast i snällare ord.
Det visade sig bara finnas en som gör sånt just där och då. Jag fick vika mig, och gå med på det helt enkelt.



Det tog en jävla tid före han kom ens, och jag hade jävligt ont i alla värkar. Lustgasen var min vän, men jag andades inte så mycket i den som alla andra tyckte. Den hjälpte ju inte ens mot smärtan, kände mig helt lurad. Jag blev yr i skallen och pratade konstigt, bara.

När läkaren kom in och skulle sätta sprutan i ryggen, så sa han att jag skulle kura ihop mig med knäna i hakan och ligga i fosterställning. Jag skulle också ligga BLICK STILLA. Jag trodde gubben skämtade med mig, jag hade värkar. Man kan inte ligga i den positionen när det sprängs nåra berg inuti magen med knivar och glassplitter, och definitivt inte helt still.
Jag fick en stor värk, vred mig, och kved, sen försökte jag verkligen att ligga still. Fick sprutan, och efter några minuter(?) kände jag inga värkar mer. Hade de slutat? Nej de var kvar på skärmen, bara det att ryggbedövningen var min hjälte, den hade tagit bort all skit jag kände!

Sköterskorna som hade sett mig kvidandes med lustgasen för några minuter sen, som kom in till mig igen, skrattandes, kände inte igen mig sa de.
Jag fick en gympaboll att sitta och studsa på och viggla höften fram och tillbaka på.
Den var ju mysig, och KUL! Jag skrattade åt mig själv, för jag kände ju ingen smärta mer.





Sen är det massa bzzz bzzz i mitt minne. Lasse vet nog mer här.
Jag fick iallafall krystvärkar som började kl. 20.20. Då tog de bort min älskade ryggnål, och de bytte ut min kära lustgas, mot syrgas. (vanlig luft...!)
De lurade mig. Hmpf.
Jag fick inte stå med armarna mot huvudstödet på sängen, för de sa att bebisen inte kommer må bra av att födas så. (vafaan, jag ska få föda som JAG VIIL!)
Jag provade då att ligga på ena sidan, med andra benet i en såndär gyn-ställning.
Det pep massa och bebisen mådde inte bra av det. Provade andra sidan, fyfaaan vad ont det gör att bara vända på sig nu!
Det funkade inte heller. Jag fick då alltså köra stajlen som alla kör, som man ser på TV.

De sa till mig när jag skulle trycka. Min Barnmorska sa till mig att det SKA kännas som att jag skiter på mig. Jag fattade ingenting, det var ju inte som jag trodde. Alls.
Det är ju fel hål, liksom.
Men då körde jag på det konceptet, och SKET ut huvudet.
Fan vad det kändes. Höjden av sveda kan man väl säga.

Lasse fick instruktioner att hålla min nacke, hakan mot bröstet.
Jag fick höra hur duktig jag var hela tiden, hur bra det gick, och allt. Jag skrek på dem att jag hellre ville göra kejsarsnitt i detta stadiet. (Eller om det bara var en tanke)

Efter 18 minuter var han ute.
kl 20.28, blev jag mamma till en liten pojke.


Jag och Vincent, BM står bakom oss vid en bänk.


Jag: "Vad blev det?!"
"En pojke"
Jag "Okioki, heh.. Detta kan jag nog göra om igen, fler gånger!"


Hur fan kan man glömma bort all smärta SÅ snabbt går bortom mitt förstånd. Men den lycka man har i hjärtat, när man fött fram en frisk bebis, som skriker som den ska, väger och är lagom lång som den ska, den är obeskrivlig.
3425 gram, och 50 cm lång.


MITT kött och blod. MIN bebis. Jag är FÄRDIG med förlossning, jag slipper smärtan nu!
Sen klippte jag navelsträngen för att Lasse vägrade.
Vincent såg inte alls ut som en Vincent. Men det var ju bestämt, så han fick liksom heta så ändå. Fastän han var en rödtott. <3
NU finns det ju inget annat i världen som skulle passa honom bättre.

Har lipat en hel del nu när jag har skrivit allt detta, ja. Och i februari är det dags igen. <3

Pöss

DONKEN

Svar på Frågestunden <3

Kategori: Happyfejs! xD

Linda Tokmorsan:
Hur många hårfärger har du haft?

Tio miljoners Miljarders. Minst. Inte haft blått och turkos eller vitt, än.


Hur träffade du Lasseman och när?
Hej Helgon.net! Satt inne i chatten på helgon när där dök upp nån dude från LJUNGBY! Ofta det är nån man inte känner, som bor i samma stad, osv..? Kort o gott så träffades vi på krogen 2 dagar senare, och sen dess har vi varit ifrån varann kanske totalt 2 veckor. Detta var 30 månader sen nu. (2½år, den 5e okt.)


Carrå- 19 år och mamma:
Snygg vagn! Vad är det för märke, såg att det var Emmaljunga men vilken modell?

Vincent fick äran att rejsa med en Emmaljunga Nitro City Lime.... Hade Lasse fått bestämma hade det blivit en beige. Sorry- Det kan jag INTE stå för, om vi hade kört hans idéer..


Erika- Gastric Bypass op 27 okt:
Din bonusfru?

Ja hon (Linda-Vimsig Mamma) friade, och jag sa att vi kan bli bonusfruar, eftersom jag redan är gift med Johanna..


Var era graviditeter planerade?

Jäpp! Bågge två.


Hur var din förlossning?
Förjävlig först, sen totally underbar. (ska skriva en längre version i ett externt inlägg.)


Hade du lätt eller svårt för dig i skolan?
Lite för lätt, de flesta lärarna gillade nog mig. De tyckte jag skulle räcka upp handen mer, men jag var tyst och blyg.
Palla vara det i vuxen ålder.. Fast ibland går jag tillbaka till min skygga bubbla, i folksamlingar. Hissar med FOLK i gillar jag inte. Var ska man titta? Vem fes? Måste man hälsa?


Din största hobby?

INREDNING och att måla tavlor. Och att teckna såklart, men det är väl samma kategori som att måla? Min tavelblogg: http://donkenstavlor.blogg.se

god jultavla, ny


Har du någon utbildning? I så fall vad?

Självlärd egoist, om det räknas? Nje, men jag gick Turism i 3 år på gymnasiet. Nu pluggar jag inredning på distans via nätet på en kurs med egen takt.


Vilken är din favorit årstid?
Alltid våren och sommaren, Jag Älskar Värmen. (Hejda sig när det går till överdrift som i somras när man inte kunde sova för det var 30 grader till och med nattetid. Bua!)


Becca:
Gillar du grönt?

Nä, vem har sagt det? XD
Hahaha! Kolla in vårt badrum, bara...^^

donkis

SOFFIE:
Gillar du att resa och i såna fall vart gick din senaste resa?

Jäpp! Senaste utomlandsresan var med mamma till London en weekend för att fira hennes 45-årsdag i juli denna sommaren. Vincent och Lasse var hemma. Finns många delars inlägg om det, under JULI i bloggen. Massor av bilder också.


JD- Gastric Bypass Opererad:
Jag vill veta hur du och Lasse träffades?

Via Helgon.net och sen krogen där vi smsade varann fastän vi visste var den andre satt. Behövde nån stärkande shot före det riktiga mötet..


Och om ni har nåt namnförslag till Våfflan ännu?

Japp det har vi. Hemligt tills det avslöjas för oss, vad det blir för en valp som kommer ut. Ena andranamnet blir iaf Maria, eller Erik. Kanske. Troligen.


Bella:
Planerade du att bli gravid eller hände det bara?

Japp, det planerades, OCH sen bara hände det. Lite som triss-reklamen. Båda gånger på första riktiga försöket. Häftigt..


Var det som du hade tänkt dig med ditt första barn?
Jag förväntade mig skrikpanik, sömnbrist, att jag skulle helamma, att mitt liv skulle bli totalt uppochner och helt avskärmad från omvärlden.
Ut kom världens DÅ lugnaste Vincent, som sov om nätterna, åt bröstmjölk utpumpad till flaska, och jag hade fortfarande ett socialt liv både internet telefon och vänner.
Nej, det blev inte som jag tänkte.. (tacka fan för det)

Och byrån

Var träffades du o din kille?
Nere på Chaplins, billigaste puben i Ljungby.
Lördagen den 5e april 2008.
Först satt jag i baren, och han bakom mig o spanade in mina hål i ryggen (dedär i svanken som bara vissa har) så jag visste var han satt för han hade den röda bandanan han sa han skulle ha.
Sen efter flera SMS när vi confirmed var vi satt, så kom han fram till mig o frågade vem jag skrev till, när jag höll på att skriva ”har du varit på irland” i ett SMS till honom.
Jag skrev det, för att ur högtalarna kom ”Whiskey in a jar” med Metallica.


Varför lägger du inte upp bilder på Vincent?

Private property.
Nje men helt enkelt för att det finns så mycket skummisar på nätet som stjäl bilderna till fan vet vad.
Det är nåt jag och Lasse bestämt tillsammans att Vincent själv får lägga upp bilder sen, när han är gammal nog och vill det.
I nuläget är det nejnej, iallafall. Andra gör ju hur de vill, så det är ju inte för att provocera. Magbilder och webbisar (1a BB-bilden som sjukhuset tar) och UL-bilder däremot, tycker jag att jag kan lägga ut, så det får ni njuta av istället. :)

Fröken M:
Jag är nyfiken på hur du träffade Lasse.

Nere i pub-källaren en mööörk aprilkväll vid 22-tiden.
Under kvällen sen bjöd han mig på nåra öl och nåra turkiskpeppar-shots, jag blev inte drängfull, utan höll mig ståendes.
Vi gick ut i friska luften många gånger och pratade, och sen efter några timmar så sa han när vi satt bredvid varann nere bland vimlet på puben: ”..vågar jag? Nja nej ja jo.” Sen kysste han mig, och jag kysste såklart tillbaka.

Storbloggarn själv.. undrar om här kommer bli uppdaterat ofta?   kommer väl mest skriva när nåt fdåligt händer kanske, för det är inte så många som kommer läsa detta.jag och lasse

Jag vill veta hur länge ni var ihop innan du blev gravid första gången.
Blev tillsammans den 14e april 2008 efter att ha hängt med varann konstant i dygnets alla timmar sen vi träffades.
Plussade på kisse-stickan den 14e september 2008.
(Flyttade ihop den 1 september 2008)
Blev alltså gravid cirka 22 augusti 2008. =4 månader in i förhållandet.

 

Och hur ni gör med julfirandet - hur många, vart , julklappar osv :)
2 julfiranden, plus lillejulafton (de har speciellt uttal för det i sin släkt..) LillejulAAftonn. I ett o samma ord.
Julklappar till alla, fast de äldsta ger bara till barnen, och vi räknas ju fortfarande som barn (?) Men vi (jag och Lasse) ger till alla.
Vi sover över hela julhelgen hos Lasses pappa. På julafton åker vi hem till min mamma vid 12-13 tiden, käkar, glor på Kalle, öppnar paket, däremellan massa efterrätter o ris á lá jaffa, godis, strumpan man går å tuggar på innehållet från..
Sen efter alla paketen, in i bilen igen, hem till min svärfar, äta lite till, tomten kommer igen, öppna ännu fler paket..Sen nån sen film, lite glögg, leka med julklapparna, sova.
Shaggy är förstås med hela tiden, han stannar också hos svärfar.



Barnens Hjältar:
Varför har du ärr på magen?

Utomkvedeshavandeskap, i början på förhållandet. JÄTTEbörjan. Google it.3 ärr blev det iaf, och de börjar försvinna nu. De läkte ju sådääär, när jag blev gravid direkt efter det. Magen växte ju.

Vincentmagen, ärren.

Tess:
Berätta om förlossningen med första barnet.

Det kommer i ett senare långt inlägg. Jag ska säga till då.

 

Anonym (?):
Hur var förra graviditet och förlossning? Hur planerar du denna?

Väntade Vincent: Alla klagade på att min mage var för liten, jag kände mig som en fet kossa som inte kunde göra nåt förutom att se på teve, jag var sur för jag hade ont i magen.
Jag var sur för vissa folk jag brukade umgås med slutade höra av sig.
Jag var så in i helvetes snus sugen i 9 fecking månader.

Jag ville inget hellre än att bli o-gravid igen, så att jag dels kunde pussa och kela med min bebis och sätta på den alla söta kläder jag hade köpt, testa barnvagnen vi hade köpt, skötbordet, blöjorna... och dels för att kunna ta på mig mina strumpor själv igen. Och sova på mage.
Och att kunna andas igen utan nån som sparkar sönder ens lungor och revben. Förlossningen kommer i en egen berättelse sen.

Denna förlossning vill jag bara ska vara över snart, haha! Njä men jag SKAAA ha lustgas, och DEFINITIVT ryggbedövningen igen. 4 cm hit och dit, jag skiter i det, jag SKA ha den. Jag vet ju hur det känns för fasen. Man är nog mer bestämd the second time around, för då vet man vad man har för val själv.

Inga karlar ska finnas i rummet när jag föder, förutom Lasse. Inte nånstans under förloppet, förutom om det skiter sig med kvinnfolket och att ingen av dem är läkare som kan sätta nål i ryggen. (!!) som sist.

Bebisen ska jag få på magen direkt när det är klart. Efter arbetet ska jag ha min belöning...<3


Sara- mamma till Wilda:
Då vill jag veta om bebis var planerad
.
Japp, bägge 2.


Hannele- nybliven 2barnsmamma:
Vad är din dröm att bli för något ? Alltså vad vill du jobba inom?

Inredare. Största drömmen nånsin är det..


Har du inga förlossningsbilder när du födde V i sånt fall ja kan du inte visa dom?

Jo det kan jag visa, lägger in dem i förlossningsberättelsen sen. :D


Har du alltid varit besatt av färgen gröööön? ;)

Nej det har kommit på senare år, efter jag var 20 ungefär, då min kärlek till NEONfärger föddes. Det var också då jag kom ut ur tråk-skalet efetr skolan, och blev TUFFare som fan. Färgade håret rosa, piercade tungan, började festa.. Snusa...
Nåväl, nu är jag vuxen och har inte haft rosa hår på flera månader, och jag har bara kvar piercingen i tungan. Öronen är nästan igenväxta känns det som. Öronhängen när man har småbarn? Njäää..

Linda- En vimsig Mamma:
Ska du & Lasse gifta er?

Nån gång kanske ja möjligen troligen uhm njä. Ja, men då ska det vara på mina villkor, och nåt frieri på teverumsmattan godkänns INTE...! Bridezilla kommer vilja tevefilma mig. Ha ha ha haaaa...


Vill ni ha fler barn än 2?

Vi och vi... Lasse är från en 2barnsfamilj, och han tycker att det är så det ska vara. Jag vill ha 3+! Vet ju inte vad jag säger efter Våfflan kommer, men i nuläget vill jag ha mångamånga barn. De är mitt liv.


Vill ni bo kvar i Värnamo?

Kommunen ja åtminstone. På landet helst, mellan Ljungby och Värnamo, men nåra 15 millar har jag inte, så jag tror vi får sänka kraven lite smått.. Trivs inte i Ljungby kommun. Sorry.


Har ni kommit på några namnförslag till Våfflan?

Jäpp! Andranamnen är väl nästan spikade från min sida, men Lasse säger ju mest att vi får se det sen. Va fan betyder det då? Andranamnet måste inte passa personens utseende. Jag vet vad jag tycker, och Lasse tycker.. ingenting.


Hur var förlossningen med Vincent?

Den var rätt snabb om man jämför med alla andras, för det började den 21 och var klart den 21, maj. Ont och nästan skrikigt, men helt okej såhär i efterhand.


Vad har du för förväntningar på nästa förlossning?

HÖGA eftersom alla säger den ska vara ”lättare”.
Vet inte vad lättare betyder i detta sammanhanget, för jag har minsann sett på TV...! Andra och tredjegångsföderskorna skriker ju högst..?

Jag ska ha massa bedövning och inga karlar, det säger jag bara. Ja förutom Lasse då, om jag inte kastar dropp-påsar och CTG-maskiner på honom och ber honom snällt att fara åt helvete. Det gjorde jag inte sist, men vi får väl se. :)

 


Jäklar vad det gick åt papper till denna frågestund. Kanske blir fler i fratiden. Typ i februari kanske ni vill ha en.. efter bb...

Barnvagn och Frågedags.

Kategori: I-Landsproblem

Först en fråga till ER:

Varför är liggdelen åh så mycket snyggare än sittdelen..? (retorisk fråga!)

Tvillingvagnar/syskonvagnar.
Vilken är bäst? Varför? Finns de i grönt?(!!)

Begagnat, känner ni nån som ska sälja, kan man pruta, vad ligger de på för pris?
Vad har ni själva för erfarenheter av syskonvagnar? Är de jobbiga eller en räddare i ensam-mamma-nöden?

Hannele behöver inte svara, hon har just redan gjort det..:)

Och sen har jag fått en förfrågan om att ha en frågestund. De flesta som kommer hit frågar ju grejer, så det kanske inte finns nåt kvar att fråga OM?

Men det kan ju va nåt ni undrat över med hur jag jobbar, jobbat, hur jag tänkt föda, hur förlossningen var med Vince (bilder??), jämförelser med dessa 2 graviditeter, varför jag har ärr på magen, vad som helst.
Kanske nån undrar om blommorna på balkongen från i somras fortfarande lever. Fråga va fan som helst, jag svarar på det mesta.
Hur vi ska fira jul kanske, och hur vi förlovade oss?

Fråga vafasen som helst, för nu är ju detta min allra första frågestund.

Elin und das Cop.

Kategori: Mammabloggare<3

Min storebrors sambo, Elin, har nu blivit indragen i bloggträsket av Yours Truly.
Isabella Lindroos har gjort en header som jag snart ska klisrta in i Elins blogg, den som är där nu har ehum, jag, eh... gjort.

Syns kanske på stajlen.

MAMMA PEZ

Säg hej från mig.
Hennes senaste inlägg handlar om hennes möte med polisen idag :S

(Ge henne lite pepp också, tror hon kan behöva det. Kul get-togehter med mister blå, minsann. Hmpf.)

<-- min mor, och Elin.

Donken dansar

Kategori:

Mitt tjusiga bidrag

Kategori: Happyfejs! xD



Rösta hos Wiilow, på den vackraste sötaste Donnan (hahaha, Donkan?) ni någonsin skådat.

Rösta gör man HÄR på numero Dos, som är JAG!
Vinsten är ett gästinlägg.
Och såklart vill ni se mer av Das Heffaklump på bilden ovan ey? ;)


Sa jag att jag INTE var ett monster i förra graviditeten..?
Måste ha blivit ett type-o..

Ööh, ja piggelin visst.

Kategori: Aggro-Donken



Skrev till Life Of Johanna förut, nåt osammanhängande. Jag kände att jag inte mådde riktigt hundra..
Sprang in i sovrummet, hämtade spannen..
osv.
(ja jag tänker inte beskriva mer..)

Detta var vid halv två, så jag ringde Lasse som fick ordna med att hämta Vincent halv fyra idag. Jag skulle ju annars hämtat honom vid 2.

Vågar inte gå in på dagis när man mår såhär, smitta alla andra barnen.
Måtte det bara vara graviditeten som jävvlas, o inge annat.
Måtte det INTE vara graviditeten som jävvlas, för då har jag sängläge i 4 månader framöver. Igen.

Hm. Bara det går över så ger jag blanka fan i vad det är.

HeffaDonken hos Wiilow.

Kategori: Tävlingar



Rösta hos Wiilow, på den vackraste sötaste Donnan (hahaha, Donkan?) ni någonsin skådat.

Rösta gör man HÄR på numero Dos, som är JAG!
Vinsten är ett gästinlägg.
Och såklart vill ni se mer av Das Heffaklump på bilden ovan ey? ;)


Sa jag att jag INTE var ett monster i förra graviditeten..?
Måste ha blivit ett type-o..

En skoj text om mina bloggers. <3

Kategori: Mammabloggare<3

Ibland önskar jag att jag vore Linda- En Vimsig Mamma, även fast hon var otrogen mot Bella med Mamma till Melwin.Precis innan jag somnar tänker jag på Tess, och den enda som gör mig riktigt jävla pissed off är Britta Bloggar

LifeOfJohanna har ingen smak i konst och Yasmine skulle jag helst vilja stå och svära på ungerska till. Igår skulle jag köpa en födelsedagspresent till Sandra- i min rosa bubbla men köpte istället en dosa snus och ljög sedan om att Sara Glitterögon och Pippi hade rånat mig på 42 kronor.

När jag ska sova och är rädd tänker jag inte att det är ett monster någonstans i mitt rum, utan att 17 år och ung mamma har mys med Becca under min säng.

När Sofie Mamma till Nellie flirtade med mig även fast hon var ihop med Lina hade vi pusskalas, men då rådumpa jag henne dagen efter och berättade för Frida- blivande mamma att jag blivit våldgästad.
Nu ska jag dissa FLOOSAN och träffa Millan- en Linköpingsmamma för att snacka skit om Adara.


Du har blivit utmanad, direkt när du ser detta. Gör den om du orkar o har lust!!
Ta dina icke godkända kommentarer o byt ut namnen i berättelsen mot namnen som kommer upp i listan.

Gä mäjj en Pözschttzz?

Kategori: I-Landsproblem

<-Birmatröjan!

Jag mötte upp min "handläggare" vid Unga Vuxnas kontor,
så gick vi bort till butiken.
Väl där inne drog jag av mig mössan.
(Frisyren vetefan hur den såg ut, måste vart "Hej Pomperipossa" eller nåt ju!)
Vi hälsade på den kvinnliga chefen, och började vårt möte vid disken.


Den sminkningen. Den ytterklädseln..^^


Många frågor blev det, om vad jag gjort, var jag bor, varför jag bor där nu, var bodde jag då, var bor min karl nu, var bodde han då, kommer han från Värnamo då? Jaha, så han jobbar i Värnamo nu med då, nehe nej..
Jaha så du har barn, hur gammalt är det då, jahaja, vad jobbade du med sist, mammaledig aha, okej.


Det blev lite mycket hit och dit, eftersom vi ju båda kommer från Ljungby, jag och Lasse.
Vi flyttade hit när båda fick jobb i Värnamo.
Sen under lågkonjunkturen fick vi ju båda adjöss. Nu jobbar ju han i Lagan...



Före dess när jag bodde hos mamma så hade jag jobbat både i Strömsnäs, Ljungby och alla möjliga ställen.  Jag läser ju inredning nu. Gick Turism på gymnasiet, i Ryssby.

Hon kanske blev förvirrad av allt hit och dit. Men å andra sidan så är det ju inte mer med det, det ÄR min livshistoria, varken mer eller mindre. Hon var trevlig, och hade ett fast handslag. En riktig kvinna, det!

Utgången ser ut såhär iallafall: Hon ska kolla med sina kollegor om det kan bli nåt, och om jag får praoa där så blir det med början i första veckan i November, för då blir det hetsigt.. (julklappar ju!)
Just nu har de många andra från gymnasiet osv som praoar där.
Hon skulle ringa min handläggare idag eller imorgon, och han ringer mig direkt efter det.



Pöss Donken

Katt tröjan

Kategori: I-Landsproblem

Det blev en vit t- tröja med en birmakatt på bröstet.
(ni vet en sån där oversize, och så är det genomskinliga paljetter i en fyrkant över hela bröstet o trycket.)
och ett cerice't långlinne.

(konstigt att alla kläder är från H&M... haha.)

Brallorna är de nya jeansen från GEEEKÅÅÅs. :P

Nu hoppas jag bara på att mötes-kvinnan inte är en renrasig hundälskare, för då står jag och katt-tröjan där och ser fåniga ut. :/



Våfflanmagen för 2 månader sen, bilden har inget med texten att göra.

Pöss Donken

AAAAAH vad ska jag ha på mig...!

Kategori: MAT/Bakning

Käkar frulle.
Vincent har på sig sina nya turkos mysbrallor, den grå döskalletröjan med färgglatt tryck från H&M, och hund-sockarna i beige från me&i, som Hannele har likadana från en goodiebag. (aa, precis DE, ni vet exakt, vad bra haha)

Böf, säger ju hunden som ni vet.

Jag käkar kräm och mjölk med två tekakor med ost, försöker att stressa lagom. Vincent käkar välling.


Idag ska vi till dagis vid 9,
och Modern till Sonen ska gå på praktikplats-möte kl 10.30.

pöss


das donk

Järntabletter, Nödvändigt ont?

Kategori: I-Landsproblem

Har börjat så smått med Niferex nu igen, eftersom jag gick in i vecka 20 då för ett tag sen. Har tagit kanske 5 tabletter, för jag glömmer dem hela tiden.
Problemet är ju hur magen blir, när jag tagit dem.




HÅRD blir jag, i magen. Hur ska man motverka det? Jag orkar inte med att ha ont i magen bara för den sakens skull.
Jag har hellre låga järnvärden- men då blir jag trött och svimfärdig och massa sånt.
Ska man äta laxermedel bara för man går på järntabletter? Det kan väl inte heller vara särskilt bra när man väntar föl.

Jag hoppas ni slipper de inre bilderna nu, när jag skrev det så här fint. Haha..

Skulle lägga mig tidigt idag men så kom det ju massa kommentarer flödandes som jag var tvungen att svara på.

Prioriteringen är lite smått skeev sådär ibland, även hos mig.

<--Vincentmagen.

Pöss Donken

Småfrön tävling hos Milliez

Kategori: Tävlingar

Smycketävling LifeOfJohanna

Kategori: Tävlingar

Städat och Medium

Kategori: I-Landsproblem

Idag blev det städat härhemma.
Vi tog en hel del var, för en gångs skull. Skönt som bara den att få undan all skit och tvätt och plock och skräp och disk, och framför allt nya rena handdukar i badrummet.

Jag tycker det är viktigt, visst är det det? Fräscha handdukar i badrummet. Speciellt när man får hem gäster.
Som luktar nytvättade, och inga spår av massa fukt från gamla äckliga händer som flagat hud. :S
(Kanske en start till bacillskräck möjligen, men jag tycker verkligen det är äckligt..)

Tittar på medium nu, men det är reklampaus.

Imorron är det stor dag, jag ska på öte med min framtida möjliga praktikplats i en inredningsbutik här i stan.
Även om det inte är ett heltidsjobbmed överfläskig lön, så är det en ingång i arbetslivet igen, plus att jag får det sociala med vuxna människor och vanliga skämt.


(Inget ont mot Shaun the sheep och riddaren av vad det nu hette, men lite vanlig humor behövs också..)



Pöss från en Donk som mår MYCKET bättre nu, mentalt och fysiskt, för det är städat.
Feng Shui handlar mycket om det- harmoni i hemmet ger harmoni i själen. Är det stökigt är det mycket svårare att känna sig tillfreds.

Boriiiis!

Kategori: I-Landsproblem



..en mycket bättre bild på Boris und da Filmteam. (Elin som tagit bilden. Pez91 på bdb)
De stannade precis bredvid oss, och bytte film i kameran, och tog en ny prilla lössnus... haha!

Och ja, vi står o köar, lååångt ute på parkeringen här.

Är jag med på TV nästa säsong, så är jag hon som står o rotar i sin militärgröna väska, efter sin kamera.
Jag har hållning som en banan också, så mig gåååår nog fan inte att missa.


Underkläderna skall be miiine!

Kategori: Tävlingar



"Jag tävlar om ett valfritt plagg värde 300:- ifrån Evasunderkläder.se hos Sanna"


avslutas imorron 5 oktober, skyndaskynda. :P

Vincent & hans outfit

Kategori: Vincent


Vincent har idag på sig de helgrå med svart tå och spindelväv-duttar under.

Pepparpeppar, känns som att jag mår bättre idag iallafall.
Vincent är ju prima fisk fortfarande, elelr igen, så imorron ska han till dagis.

Annars får anti-vabbarn stanna hemma med honom.
Jag ska på Prao-möte på inredningsbutiken jag ska praktisera på sen.
Jag kan inte ta med mig Vincent på möte.
Tyvärr Lillpajsarn, du må vara charmtroll nr 1, men på möte går mamma själv.
Som sagt- han är ju inte sjuk mer, då får han vara på dagis.

Följer detta sitt vanliga mönster nu, så blir han sjuk antingen redan på dagis, eller på tisdagkvällen, eller onsdagmorgonen /natten.

Jag får ju vabba 2 dagar i veckan, när han går på dagis 3.

Denna tröjan har han på sig med.


Och de bruna byxorna med turkosa streck, med en ren på ena benslutet.

ps. Jag är inte på jätteskoj humör, men det kan vi ta i kommentarsfälten istället iaåfall. ehum.
Några halvglada inlägg borde det ju fionnas, även i min blogg, liksom.


Bilder på inköpen

Kategori: Happyfejs! xD


Elin och Mamma käkar min ettårsbloggtårta! Stannade vid Fegen.


En timmes kö för att komma in. Men vi fick iallafall celebert besök i kön- Självaste Boris gick förbi med filmteamet bakom sig!


Elin fick en bättre bild med sin mobil, men om jag är med i TV nästa säsong, så är det jag som är dendär med kutrygg och letar i väskan efter min kamera..


En timmes kö för att komma till kassan också.
Blev tre överfulla kassor med grejer.
Bilen på väg hem igen.
Stövlar från Skoo-Boo med gummi och mysgojs-varmt inuti.




Det blev mörkt i bilen när mamma gick och skulle ta lite kaffe från trunken. Jag stirrade på min kamera. Haha! Har en antistress-onico under läppen här med. Ont överallt, och kände mig allmänt trött.


Till Vincent!
En varm tjockjacka, svart med grårutigt mönster på, och orange dragkedjor. Till det ett par termobrallor med fleece-hängsel-del.
Reflexer är jävligt jobbigt på bild alltså...

Massor av vantar i alla dess former, strumpor, och fuskpolo istället för  halsduk.
Raggsockor till hans gummistövlar på dagis med.
Mössa har han ju en, likadan som jag ;)




8 Par strumpor.
De han har är ju för små snart, och dessa verkade ju vara skitstora!
Men de krymper kanske när de sitter på.


KVACK-sockarna är mina favvisar, de va så jävla läckra. :)
MER FÄRG PÅ POJKKLÄDER!!!



Mysgummistövlarna igen. Passar perfekt, strl 22-23.


Två par fingervantar, troligen jättestora på honom. (vänster, svarta o gråa)
Två par tumvantar med snöre mellan, det grå paret har en spindel på. (ligger efter luvan)
Ett par raggsockor.
En grå fuskpolo i bomull, och 2 st i fleece. 1 svart, 1 grå.
Ett par gröna dagisvantar som är waterproof.





Den komiska tröjan jag hade på mig.
Ingen skrattade och pekade vad jag såg, men folk brukar vara ganska diskreta med sånt i affärer. Alla utom Lasse... (men han var ju inte där.)



6 par byxor till Vincent. På bilden är det bara 5, men det är ett par vinröda mjuka prasselbyxor också, som inte fick vara med på bild.
Ett svart skärp också, till barn! Som jag väntat på att hitta det. Han har nån byxa som sitter löst, och det går ju inte ha dem.

Jag hoppas innerligt att dessa jeans sitter bra sen, och inte är för tighta eller o-stretchiga..



4 st pyamasar till Pajken.
En tiger, en elefant, en katt och ett ...Ööööh....
En rolig sak.



MAMMAunderkläder och benvärmare.. :)
Nja kanske jag kommer kunna ha dem sen också, men de är iaf större storlek än jag brukar ha.
Rumpan måste ju få plats i också.


SVARTA benvärmare har jag längtat efter. Har bara färgglada och i udda färger som inte passar till allt. ;)



Jag smälte!!
<3
Till barnen. Och ja, Våfflan får minsann ärva/dela på sängkläderna med storebrorsan. :)



Ett styck sängkläder till. Kom på nu att jag kanske skulle köpt dra-på-lakan också.. Behöver fler.
Jag gillar barbapappa av en enkel anledning- de glada färgerna.


De vinröda psasselbyxorna som knappt fick bli med på bild.
Ett töjbart skärp till mig.
2 jul kökshanddukar
En stooor mysig microfiberfilt till jul i soffan.


Skärpet igen.


Kläder till mig.
Byxor(jeansen), satt skitbra på mig, kan nog kanske ha dem 1 månad till.
2 par spetsleggings. 1 turkos, 1 korall-aprikos.
Turkos linne. Trodde jag. Ser ni hur den ser ut? Japp, det är en vuxenbody. Buhää!





Plommon-grå-lila kjol, Aprikos-korall mjukbyxor, militärgröna baggyjeans, jeansen, o resten.


DE FÖRSTA INKÖPEN TILL VÅFFLAN!
Är så rädd att nåt ska hända så jag vågar knappt köpa nåt.. Men nu köpte jag iaf en Snobben-overall för 129 kr, och 2 st dregglisar, och ett par vita tossor. :)


Overallen är i 50-56, för den kommer med till BB.
Blir större BB-väska denna gången, det blir ju vinter i februari.
(jämfört med maj...)




Resten: WasserMaxx flaskor, lim, hårinpackning, badsalt, smink-pads, nallepuh-stickers till scrappingen, och en julklapp. Mohaha.


Pöss på er fjonkisar.

sjuklingDonken

Nu är där bildtext. Lägg märke till Boris, i början.
Jag har blivit tevekändis! ;)

Matförgiftning..

Kategori: I-Landsproblem


Nu har man ju åkt på kräksjukan eller nåt.
Matförgiftning kanske?

Satt och rensade bland inköpen i hallen igår, och bara kände mig yr och  varm i ansiktet, och den känslan var lite för välbekant sen Vincent-graviditeten...!


Ät inte  kebabtallriken på gatukiosken utanför Gekås. :( Jag ringde akuten och sa att jag är gravid och har möjligen blivit matförgiftad. Han sa att jag skulle undvika mjölkprodukter, och att jag ska äta bara kokt mat, och ris, en s.k. "tarmvila".

Jag har feber också. Har nu vilat i en nybäddad säng i fleraflera timmar, för Katten tyckte också att han skulle kräkas. I Lasses säng, bredvid mig där jag sov i morse.
Kul o bli väckt av en hulkande kissekatt..? :s

...så nu kan man ju säga att jga spytt 4 ggr denna graviditet. MNen bara 3 av dem har med graviditeten i sig, att göra. Nu är jag däremot sjuk, på riktigt.

Bilderna från Ullared kommer om 3 sekunder, ska bara lägga in dem i datorn.
pöss donken

Bloggisch-träffisch på GeKås!

Kategori: I-Landsproblem



Så känner jag mig fastän jag bara är hälften så bred.
På Gekås imorron går det smidigare o gå rakt fram, än att "slinka förbi" folk o mellan vagnar o skit. Tur att jag är lång, för mina ben har ju iaf inte växt så mycket.

Jajja, det beror säkert på tacos och tårta... Men det är en annan historia.
Jag vet inte hur jag ska klara mig utan bloggen, men jag vet att jag nog kommer att fota lite här och var.
Jag kommer sakna er som faaan.

Har ju iaf Rumpis och Emelie (vars nummer jag inte har, hur fasen ska jag hitta emelie?) att trösta mig med, mina bloggmammor. <3

Pöss på er, fjonkisar. ;)


Vann en tävling hos Milliez!

Kategori: Tävlingar


Jag tävlar om ett komplett tandblekningspaket inne hos Milliez.
I samarbete med EaseWhite Tandblekning, Tävla HÄR du med!

avslutas den 1 oktober

*******
Jag vann!!
WIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIH Jag älskar detta. HIhi!
Nu ska jag få vita tänder dessutom.
Kanske ser jag ut som Andreas Carlsson sen- vitaste tänderna i småland åtminstone.


Skulle målat dem bruna i paint nu, baraföratt...

TÅRTKALAS!

Kategori: MAT/Bakning




Grattis Donkenbloggen!

Det är frysta jordgubbar i också. Nu ska jag svulla mig.
Nomnomnommm...



Kom och ta för er, det räcker till alla.
Lasse äter ändå inte tårta...^^

Pöss!

Donken

Söte Award av Lind'orna!

Kategori: Mammabloggare<3

Fick denna fina award av VimsemammaLinda och TokmorsaLinda!

Med den här awarden ska man berätta 3 saker som ligger en varmt om hjärtat och visa en favoritbild, samt skicka vidare den till 5 andra bloggar.

Min favvisbild at the moment:
Fästmannen och sonen min, på Öland i solnedgången.


Tre saker som ligger mig varmt om hjärtat:

1. Familjen inkl Kissen & Våfflan & vänner såklart

2. Jämnställdhet o Rättvisa

3. Inredning

 

Skickar denna awarden vidare till er som ännu inte fått en.

Rättvist ska det vara som sagt. :)

 


livet på en räkmacka

Kategori: MAT/Bakning

<- donken today + neonrosa benvärmers. (klicka)





Johanna om Ullared serie:

Jag väntar på få trycka i mig min räkmacka :)

***

Donken says- det däääär va iiiinteeeeee snälllt.. :P
(hungrig som vanligt och jag har nog en lite extra gott öga åt just räkmackor denna graviditet..)

Ps. Lasse ska köpa hem tacos, för det sa Katrin att vi skulle äta härhemma. Eller, hon sa att HON ska äta det och jag blev sugen på det som fan.
Och så ska han köpa tårt-grejer, för jag ska fira bloggens 1a levnadsår. Den klarade sig ju! Jag är hungrig, jävligt hungrig, men snart kommer ju karlen hem och ger mig tacooos.

Ullared serie

Kategori: Seriestrippar




..tookstolla.

Emelie, Davids mamma ska också till Ollareijd imorn!
Massa bloggareeee, mina bloggareeee! <3

GeeKås i Olla-reiid.

Kategori: Happyfejs! xD

Imorrn ska jag och RUMPTOTT till Ullared.
<-- Rumpis Terese

Vi åker inte med varann, men troligen förhoppningsvis stöter vi på varann där inne. (STÖTER på, eller stöter PÅ?)
Så, Ni som har sett mina serier, kanske blir glada när jag säger att jag nu måste göra en parodi på mig själv, hur det kommer att bli imorron...
Tänk er Tazmanian TAZ, det som gick på disneydags förr. Hans snurrande, typ. Man blir knäpp inne på GeKås.

Jacka! Behövs..!

Kategori: Tävlingar



"Jag är med och tävlar om ett valfri jacka från Elvine. Var med och tävla hos Adara du också!"

avslutas 8 oktober

Sucka och move on..

Kategori: I-Landsproblem

Ny header, ser ni det nu?

Jeeeehopp.
Vaknade av min förbannade mobil ringring, och den låg ju i andra sidan av rummet.

Fick stiga upp, stänga av, la mig i sängen, somnade om.
10 minuter senare vaknade jag, jag trodde då att klockan kanske blivit 11 eller nåt. Nä, klockan var bara 9+.

Jag vaknade då av att min näsa var så igenkloggad att jag inte kunde andas knappt. Upp som en zombie, ut i köket och snyta sig. O härliga luft, syre...!
Hörde då att Vincent också just vaknat.
(Igår fick jag väcka honom! Vid middagstid!)

..vilket innebar att jag inte fick gå tillbaka till min varma lockande goooosiga sovasängsängsäng... Öh ja. Vincent fick ny blöja och välling och nyheterna.
Man kan inte titta på svt B vaaarje dag. Han måste ju allmänbilda sig också. Det är viktigt när man är så gammal som han är nu.
(ironi.. inga påhopp nu hörrni)

Så gjorde jag min frukost, ställde det på köksbordet, och när jag hade ställt in allt i kylen igen och mina mackor låg där färdiga för oralt intag, så kom Vincent ut i köket och tittade lite på mina smörgåsdar. Och min överfulla gröna mugg med kaffe.
(Man får flytta sånt, köksbordet är inte för högt för honom längre)

Så slängde han ur sig vällingen bara sådär.
Jehopp. Bytte tröja på honom, ställde honom i sin spjälsäng i sitt rum, torkade upp kräkset, och sen somnade han nog för nu är han tyst.


Såg ni bilderna i inlägget igårnatt?
Några Av De Finaste

Vincent pratar.

Kategori: Vincent



Vincent Ordlista.


K-ckah- Klocka.

Titta!-
Titta

Tittadä!- Titta där

Tittada!- Titta då

cahh- Macka

A-ckah- Traktor

Brrrrmmmmmmmm- Bilar (Allt med hjul på)

Bmmah!- Blomma, träd, buske

Mmmmmh- Ge dig puss!

Mamma!- Mamma, mormor, farmor, farfar, morfar, alla andra som är svårt att uttala.

Tatta- Pappa

Ka-ka-ka-ka-kaa- vad ankan säger

Ga-ka!- Anka, groda.

Ga-kaaaaaaaaaaaaaaaaaa (falsett) - Vad tuppen säger.

Buu- Vad kon säger (förr var det "mm", nu är det "bu")

Böf!- Vad hunden säger.

Greijsgreijjsgreijjs- Gris gris gris (Lasse som lärt honom..)

Mähäääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääiiiijj
i falsett-
du är dum, alla är dumma, och jag får fan aldrig som jag vill, elakingar.



Jaoo. Han kan endel ändå lillpajsarn. ;) 
16 månader gammal.

<3
Jag älskar dig så mycket Vincentpojk.

Några av de finaste..

Kategori: Mammabloggare<3