DONKEN

En Flum brud i tuppkamsförpackning. Glimt i glasögonen, och stort hjärta för familjen och alla andra. Skriver om saker som gör mig pissed, och saker som jag avgudar litegrann.

Vincent föddes 21 maj 2009.

Kategori: Vincent

För att låta bli att tänka på all SKIT som finns runtomkring just nu, så kan jag skriva en liten fin berättelse om den soliga majdagen då lillen kom till jorden...

BF dagen närmade sig, han skulle komma ut torsdagen den 21 maj 2009.
Jag la mig och skulle sova den 20 maj på natten någon gång.

Vaknade vid 3 på natten, då klockan hade blivit 21 maj 2009, den stora BF dagen. Vaknade av en jävla kraftig värk i magen. Förvärkar tänkte jag, men gick upp och hällde upp ett jävligt varmt bad.
Jag sket fullständigt om grannarna vaknade av att jag spolade vatten, jag är gravid för helvete och kommer de o klagar ska de fan få veta att de lever. Så tänkte jag.

Så när jag hade dragit igång badkarskranarna så gick jag in till Lasse som sov. Jag väckte honom med rusk och skak, och talade om för honom att han kan börja bre sina BB mackor nu, som han skulle ha som blivande pappa, att äta, när det drog ut på tiden. (papporna får ju ändå ingen mat där..)

Lasse hade sagt till mig förut, att när det börjar bli dags så skulle han bre sina mackor till BB.

Han vaknade ganska snart av det, jag satte mig i badet, och hade mina fina värkar. Jag sa till Lasse o ringa Förlossningen. Jag pallade inte med sånt, hade LITE annat att tänka på i det läget. Andas...! In med näsan ut med munen, djupa långsamma andetag, hohh hohh, inget hyperventilerande.
Sköterskan Lasse pratade med, ville prata med mig, (faan jävla skit prata med min karl istället för fan han vet väl också lite.) Hon sa iallafall attt vi skulle klocka värkarna och när det är tre värkar på tio minuter eller under det, då åker vi in.
Förhelvetee, det gjorde ju ont! Och de kom alldeles för glest. 20-15 minuter mellan varje värk ungefär.

Klockan började bli morgon, typ 5 eller nåt sånt. Jag satt och SMS'ade större delen av min kontaktlista.
Det fanns de som svarade: "vaddå tre på tio jag fattar inte, vad är värkar för nåt" Och då blir man inte så jävla snäll att man talar om för folk att man ska till BB längre. Jävla människor det finns.
Emelie var den första som svarade vid 5 på morronen, hon hade inte lagt sig än.

Mamma och Macco skulle ju vara med vid förlossningen, och om de sover när värkarna sätter igång, skiter jag fullständigt i. De var ju medvetna om att det kunde ske närsomhelst ändå. Jag fick tag i dem efter mycket om och men.
Jag klippte alla mina naglar, jag satte mig o sket (jag har hört skräckhistorier, jag tänkte då INTE skita på mig när jag födde barn!), jag sminkade mig, jag försökte klämma i mig gårdagens bananpizza (den kom ju upp direkt, ni minns väl att jag spydde mig genom hela graviditeten förra gången), jag rakade benen, under armarna, skrev ett bilddagbokinlägg om att det nu var Dags För BarnaFödande.

Jag fortsatte att SMS a folk om hur tätt värkarna kom. Jag skrek NU till Lasse varje gång, och han antecknade flitigt.

Lasses pappa kom upp till oss och skulle ta hem Shaggy
till sig. Jag låg då i soffan med en micrad blöt handduk i en plastpåse, mot magen. Och en fleecefilt över mig.

Han sa nåt till mig, om det var: "Det går över snart" eller liknande, och klappade mig på huvudet, och då började jag störtlipa, (jag nickade bara till svar först) för att jag visste ju att det var sant- efter denna pärsen skulle jag ju bli mamma till nån.


Som bilden säger, är klockan tidig morgon. Min mobil ligger där nånstans och jag skriver Mass-SMS.
Det är OTROLIGT störigt att det avbryts, när man får nytt inkommande meddelande- har jag bestämt att 20 pers ska få det meddelandet och bara 3 hinner få det, och då det kommer ett inkommande... ja ni fattar. Jag fick göra om massor.


När katten var iväg nångång nån timme efter detta, åkte vi in till förlossningen när det var 3 värkar på 10 minuter.
Lasse körde inte lugnt i viadukten-kurvan, fastän han visste att jag skulle spy och hade svinont när den kurvan kom.  Jag var rätt sur fortfarande. Satt i bilen och svarade på tusen SMS, för snart skulle ju mobilen stängas av.
Klockan var då cirka 11 på förmiddagen.

När vi kom fram, åkt hissen upp, gått lite vilse, åkt rätt hiss, kommit fram till FörlossningsPortarna där man skulle ringa på klockan och bara stå och vänta, så blev vi långsamt mottagna. Tyckte jag. Jag ska föda barn tänkte jag, då får de fan ha LITE eld i baken!
De visade in oss i ett rum. En Linnea som jag glömde namnet på direkt. (men hon var med i tidningen för nån vecka sen så då kommer jag ihåg det NU)
Jag fick väga mig har jag för mig, det var väl uppåt 78,8 kilo. (min normalvikt är cirka 60)
De kollade hur öppet där var, EN centimeter var det.
Jag blev ju glad iallafall, det var ju mer än Noll.

Minns inte om de tog CTG kurvan där också, det gjorde de nog. (gummibanden med apparater på magen som mäter hjärtljud hos fostret.)
Kloff kloff tjoff tjoff bonk bonk, lät det från dendär maskinen, med en bild på en bebis med ett bultande hjärta.

Jag håller i en knapp jag ska trycka på varje gång bebisen rör på sig i magen. Har en spypåse bredvid mig också. Jag ville inte ha byxorna på mig för FAN vad tighta de hade blivit.

Jag var för lite öppen och hade för små värkar, så de sa till oss att åka hem och komma tillbaks 3 timmar senare.
Neheeejdu det gjorde vi inte. Vi gick ner till cafeterian istället. Utanför förlossningsavdelningen satt Mamma och Macco och hispade sig, de flög upp och såg allmänt besvikna ut när jag hade magen kvar, ingen bebis, och jag kunde gå utan stöd..

I cafeterian valde alla de tre o-gravida KAFFE, som luktar AS när man är en illamående preggo-kossa.
Vissa tänker inte alls, och vissa tänker bara inte i vissa omständigheter. Jag valde coca cola och en ne-ne-ne-neeee, ööh.. wienerbröd. Chokladboll.
Så gick jag på toa LÅNGSAMT, för att gå blev jobbigt med tryckande mellan benen. Då hade slemproppen gått. Inte Lasse denna gången, han satt ju snällt kvar.

Vi gick upp igen. Mamma sa till mig att ta trapporna, för att sätta igång processen lite mer. När jag föddes, fick mamma gå trappa upp och trappa ner för jag var tydligen jävligt envis redan då, och ville inte ut när jag skulle.
Vi tog trapporna, jag har nog aldrig gått i trappor så långsamt, och flåsat så mycket, nånsin förut i mitt liv.

Väl tillbaka där inne, var jag öppen 3 cm eller nåt sånt har jag för mig. Jag sa till dem flera gånger att jag SKA ha lustgas, jag SKA ha ryggbedövning. Sen blir det mesta lite luddigt. Jag fick min lustgas, kanske beror på det..?
Det kom folk ut och in i salen hela tiden, och sen sa de nåt jag reagerade häftigt på. Den som skulle lägga ryggbedövningen, var en KARL. Aldrig i helvete sa jag då, fast i snällare ord.
Det visade sig bara finnas en som gör sånt just där och då. Jag fick vika mig, och gå med på det helt enkelt.



Det tog en jävla tid före han kom ens, och jag hade jävligt ont i alla värkar. Lustgasen var min vän, men jag andades inte så mycket i den som alla andra tyckte. Den hjälpte ju inte ens mot smärtan, kände mig helt lurad. Jag blev yr i skallen och pratade konstigt, bara.

När läkaren kom in och skulle sätta sprutan i ryggen, så sa han att jag skulle kura ihop mig med knäna i hakan och ligga i fosterställning. Jag skulle också ligga BLICK STILLA. Jag trodde gubben skämtade med mig, jag hade värkar. Man kan inte ligga i den positionen när det sprängs nåra berg inuti magen med knivar och glassplitter, och definitivt inte helt still.
Jag fick en stor värk, vred mig, och kved, sen försökte jag verkligen att ligga still. Fick sprutan, och efter några minuter(?) kände jag inga värkar mer. Hade de slutat? Nej de var kvar på skärmen, bara det att ryggbedövningen var min hjälte, den hade tagit bort all skit jag kände!

Sköterskorna som hade sett mig kvidandes med lustgasen för några minuter sen, som kom in till mig igen, skrattandes, kände inte igen mig sa de.
Jag fick en gympaboll att sitta och studsa på och viggla höften fram och tillbaka på.
Den var ju mysig, och KUL! Jag skrattade åt mig själv, för jag kände ju ingen smärta mer.





Sen är det massa bzzz bzzz i mitt minne. Lasse vet nog mer här.
Jag fick iallafall krystvärkar som började kl. 20.20. Då tog de bort min älskade ryggnål, och de bytte ut min kära lustgas, mot syrgas. (vanlig luft...!)
De lurade mig. Hmpf.
Jag fick inte stå med armarna mot huvudstödet på sängen, för de sa att bebisen inte kommer må bra av att födas så. (vafaan, jag ska få föda som JAG VIIL!)
Jag provade då att ligga på ena sidan, med andra benet i en såndär gyn-ställning.
Det pep massa och bebisen mådde inte bra av det. Provade andra sidan, fyfaaan vad ont det gör att bara vända på sig nu!
Det funkade inte heller. Jag fick då alltså köra stajlen som alla kör, som man ser på TV.

De sa till mig när jag skulle trycka. Min Barnmorska sa till mig att det SKA kännas som att jag skiter på mig. Jag fattade ingenting, det var ju inte som jag trodde. Alls.
Det är ju fel hål, liksom.
Men då körde jag på det konceptet, och SKET ut huvudet.
Fan vad det kändes. Höjden av sveda kan man väl säga.

Lasse fick instruktioner att hålla min nacke, hakan mot bröstet.
Jag fick höra hur duktig jag var hela tiden, hur bra det gick, och allt. Jag skrek på dem att jag hellre ville göra kejsarsnitt i detta stadiet. (Eller om det bara var en tanke)

Efter 18 minuter var han ute.
kl 20.28, blev jag mamma till en liten pojke.


Jag och Vincent, BM står bakom oss vid en bänk.


Jag: "Vad blev det?!"
"En pojke"
Jag "Okioki, heh.. Detta kan jag nog göra om igen, fler gånger!"


Hur fan kan man glömma bort all smärta SÅ snabbt går bortom mitt förstånd. Men den lycka man har i hjärtat, när man fött fram en frisk bebis, som skriker som den ska, väger och är lagom lång som den ska, den är obeskrivlig.
3425 gram, och 50 cm lång.


MITT kött och blod. MIN bebis. Jag är FÄRDIG med förlossning, jag slipper smärtan nu!
Sen klippte jag navelsträngen för att Lasse vägrade.
Vincent såg inte alls ut som en Vincent. Men det var ju bestämt, så han fick liksom heta så ändå. Fastän han var en rödtott. <3
NU finns det ju inget annat i världen som skulle passa honom bättre.

Har lipat en hel del nu när jag har skrivit allt detta, ja. Och i februari är det dags igen. <3

Pöss

DONKEN

Kommentarer

  • Pernilla säger:

    Kul att du delar med dig =)

    Hoppas själv få uppleva det, fast att det verkar göra svin ont....

    2010-10-07 | 16:14:46
    Bloggadress: http://candygirl84.webblogg.se/
  • madde - ensamstående mamma till charlie säger:

    Ne kan inte :( Har inte tillräckligt med pengar, annars hade vi gjort det :( lever jättesnålt :(

    Pöss

    2010-10-07 | 16:22:10
    Bloggadress: http://madeleineeidland.blogg.se/
  • Sand mellan tårna säger:

    Va kul att läsa om din förlossning. Alex föddes med planerat snitt så jag hade exakt dag och tid när han skulle komma. Bara att infinna sig;)

    2010-10-07 | 16:22:45
    Bloggadress: http://sandmellantarna.com
  • feztis säger:

    Vilken härlig förlossningsberättelse! Fast det tog ganska lång tid va? Jag och räkna vettu..det funkar inte alls :p



    Ska fundera ut några frågor..

    2010-10-07 | 16:25:32
    Bloggadress: http://feztis.blogg.se/
  • rumptott säger:

    hehe lilla gumman =P

    de va väl en helt fullt narturlig förlossning du fick =D

    t skillnad från mig =/

    puss <3

    2010-10-07 | 16:29:28
    Bloggadress: http://rumptott.blogg.se/
  • Linnea Granström- Ungmamma & Ryttare säger:

    Taaack, vi är jätte nöjda :)



    Vilken härlig berättelse =)

    2010-10-07 | 16:29:54
    Bloggadress: http://linneagranstrom.blogg.se/
  • rumptott säger:

    har hittat en tävling t dig =D

    http://enjaveltill.blogg.se/2010/october/tavling-2.html?_tmp=4b39b5646770d4b06aac7890a55931654dc9b8f1



    varsegod. jag vägrar hehe.. <3

    2010-10-07 | 16:31:27
    Bloggadress: http://rumptott.blogg.se/
  • Anonym säger:

    åh vad inspererad jag blev att skriva min egen förlossningshistoria nu =)



    höhö joo vist är vi en fin liten familj.. jag förstod att lillan skulle få lockigt hår hon med! haha ja dör

    2010-10-07 | 16:35:46
    Bloggadress: http://siemprealgo.blogg.se/
  • Åsa säger:

    Omg jag är dålig på att påminna folk om saker :P Men skicka in en bild så! Jag tänkte lägga upp bidragen på min blogg på Måndag :)



    Åh vill oxå ha barn ^^

    2010-10-07 | 16:38:11
    Bloggadress: http://enjaveltill.blogg.se/
  • Plutten säger:

    Du är bra duktig du Donken! Nu när jag har läst allt detta...ja...då känner man dej ännu lite mer känns det som. Jag visste inte att Vincent var rödtott till exempel, det vet jag nu. Och jag vet även att det tog en bra stund för lillkillen att pluppa ut. Och jag vet om att du tyckte det sved, i röven? Ja, du fattar nog va jag menar:) KRAAM!

    2010-10-07 | 17:08:17
    Bloggadress: http://tillbakatillnuet.blogg.se/
  • Katrin säger:

    Gumman..du skriver både roligt, allvarligt, fin, mysigt.. förstår att tårar kom.

    Jag håller också på att knåpar med min förlossning och ska leta reda på lite bilder mm så det kommer sen ;)

    Men varför fick du inte föda på knä? Det gjorde jag.. fast jag ville hellre ligga på rygg ;) men nu iefterhand är jag glad att jag stog, kändes mkt lättare och man blev inte så kletig av allt gojs. Och jo, visst skiter man, som bara den ;)



    Och tack för dina ord, men fy vad besviken jag blev..du får läsa mitt inlägg, blir så sur bara jag tänker på det..:/



    kramkramkram

    2010-10-07 | 17:18:48
    Bloggadress: http://vardagenvar.blogg.se/
  • sara - mamma till wilda säger:

    Åh, va kul att läsa. Me like =)



    Håret blev kortare. Bild kommer sen . Promise

    2010-10-07 | 17:31:02
    Bloggadress: http://saratilling.devote.se
  • HUSnrNIO säger:

    Härligt att du delar med dig. Förstår att du lipar när du skriver... Börjar man tänka på det så är det så enormt STORT. Andra gången likaså=) Trevlig kväll!

    2010-10-07 | 17:43:58
    Bloggadress: http://hilajns.blogg.se/
  • elin säger:

    åå en bild på lill killen men svar ppå komentar ja men som sagt får lotsas att jag är de till din vince med ju

    2010-10-07 | 17:48:58
    Bloggadress: http://mammapez.blogg.se/
  • carrå - 19 år och mamma säger:

    Vaddå får man mycket pengar? :)



    Haha nej tycker det är mycket bättre att noppa, raka var ju läskigt av just den anledningen att det var svårt att sikta, haha :P

    2010-10-07 | 17:55:09
    Bloggadress: http://ettnyttsteg.blogg.se/
  • Linda säger:

    Till och med jag får tårar i ögonen ju! Minns mina egna förlossningar nu när jag läser detta!!!



    2010-10-07 | 18:01:07
    Bloggadress: http://linda.mustica.se/
  • Camilla säger:

    Men det är väl tur det att vi glömmer smärtan så fort.

    Kul att få läsa hur det gick till!

    Ser framemot att få höra då det är dax i februari igen :)

    Ha det bäst!

    Kram!

    2010-10-07 | 18:09:52
    Bloggadress: http://cammo69.blogspot.com
  • Angelica säger:

    Åh,vad kul att läsa om din första förlossning.

    Det verkar ha gått riktigt snabbt,men ändå tråkigt att det tog hela dagen innan han ville komma ut.



    Ja,syskonvagn är något jag skulle kunna tänka mig att ha till Caspers syskon. Men vet vem han kanske hinner bli så stor för vagn innan han får ett syskon. Men hoppas inte :D hehe

    2010-10-07 | 18:38:08
    Bloggadress: http://angiethehappiest.blogg.se/
  • Anonym säger:

    Oj, oj vad jag kände igen mig. Nu har jag en masa barnbarn (4), men minns exakt både lukter och allt det andra, som till slut blev så underbart!

    2010-10-07 | 18:48:14
  • linaa vikken pina säger:

    Spännande att läsa att du minns allt:D men d e väl de man gör?!

    2010-10-07 | 19:07:51
    Bloggadress: http://linaabjornemalm.blogg.se/
  • Erika - Gastric Bypass Operation 27:e Okt. säger:

    Ja jag går på pulverdiet ;) står ju i bloggen :P hihi mår redigt piss just nu bara.

    kram.



    2010-10-07 | 19:24:47
    Bloggadress: http://forvandling.blogg.se/
  • rumptott säger:

    hehe ja de Arvid på den bilden..

    välkammad? haha eh har inte äns kammat håret.. han hade ju så lite hår då hehe.. =D



    2010-10-07 | 19:35:31
    Bloggadress: http://rumptott.blogg.se/
  • Fröken M säger:

    Kul att få läsa din berättelse! Jag har aldrig skrivit någon förlossningsberättelse och kommer nog inte att göra det heller men den 5 april var den värsta och BÄSTA dagen i mitt liv !! Kram

    2010-10-07 | 19:36:11
    Bloggadress: http://frokenmela.se
  • Linda - En Vimsig Mamma säger:

    jag har Grinat och skrattat i intervaller här nu =)

    Du är ju bara för GO!!! kram

    2010-10-07 | 19:59:11
    Bloggadress: http://holen666.blogg.se/
  • JD - Gastric Bypass opererad säger:

    åh vad fint! :D

    du är så stark morsan <3

    2010-10-07 | 20:05:54
    Bloggadress: http://josdil.blogg.se/
  • Linda - En Vimsig Mamma säger:

    jag var in på Oriflame och klickade i de 2 sakerna för dig, och du får ju liksom 20% på allt du handlar så 182 kr ligger du på nu, men de saknas något för 22kr för att du ska få lip balm utan kostnad! något litet som är billigt du behöver? tänk på att om du tar en till vara för ca 22kr så är det även 20% på den med =) så farligt dyrt blir det ju inte! väntar med beställningen tills jag fått svar av dig! kramis

    2010-10-07 | 20:22:39
    Bloggadress: http://holen666.blogg.se/
  • Frida - blivande mamma säger:

    Åh så mysigt! Längtar tills det är min tur :)

    Även om det kommer göra tokont så vet man att man får ut bebisen strax :D



    Hahaha nej nej. Ugnen var det inge fel på. Tro mig. Jag fastnade framför tvn och glömde helt bort tiden bara. Ugnen är helt suverän :)

    2010-10-07 | 20:37:49
    Bloggadress: http://allgren.blogg.se/
  • Bella säger:

    Shit vilken historia, själv blir jag avskräckt att någonsin skaffa barn av sånna :D haha.. ja ska adoptera isf!

    2010-10-07 | 20:38:36
    Bloggadress: http://isabellalindroos.blogg.se/
  • Emelie's WickedTime säger:

    sv: De gröna såklart:)

    2010-10-07 | 20:39:27
    Bloggadress: http://wickedtime.blogg.se/
  • Linda - En Vimsig Mamma säger:

    kan inte komma in på msn nu...ska lägga alexander för 1000000000 gången =/ kram

    2010-10-07 | 20:40:32
    Bloggadress: http://holen666.blogg.se/
  • Sandrah. Colins mami säger:

    Åh man blir så sugen på att föda om Colin när man läser om förlossningen och ser bebismagen!

    2010-10-07 | 20:45:39
    Bloggadress: http://sandrahupdate.blogg.se/
  • tess säger:

    åh vad mycket känslor :) i februari är det som sagt dags igen!

    2010-10-07 | 22:30:34
    Bloggadress: http://latess.blogg.se/
  • Sophie mamma till Nellie säger:

    JODU EDA i ryggen är underbarrrt! :D

    Fick du inte så på knä eller hur menar du? :O

    Jag stod på knä och höll i mig i den delen man fäller upp om man vill sitta upp i sängen. jag önskar att jag slipper föda som på tv, den vanliga ställningen. man känner sig på uttittad haha :D pöss!!!!

    2010-10-07 | 22:31:02
    Bloggadress: http://beylejd.blogg.se/
  • Hannele - nybliven 2barnsmamma <3 säger:

    Gash! JAg älskar att läsa förlossningshistorier, så jävla underbart mysigt :D hihi..



    Haha fast det roliga är ju att jag kände aldrig någon jävla skitkänsla som många har sagt att det känns när det börjar med krystvärkar..

    Jag tyckte att det kändes mer som ett tryck neråt från fitta och ilade i ryggen som fan som jag hade ont i ryggne eller nåt xD

    2010-10-07 | 23:49:17
    Bloggadress: http://mammah.webblogg.se/
  • charlotte säger:

    haha du satte3 dig o sket!! jag dör av garv..

    det heter afrrikamska småkakor har decdia lärt j¨mig, inte negerbollar eller chokladbollar

    2010-10-08 | 10:46:11
    Bloggadress: http://kloppan.wordpress.com
  • Terese säger:

    Vilken härlig förlossningsberättelse! Det är alltid lika kul att få läsa vanliga förlossningsberättelser, själv har jag ju bara varit med om planerade snitt och varje gång jag läser så är jag helt hundra på att jag aldrig skulle klara av en vaginal förlossning pga min värk och orkeslöshet i musklerna.



    Min dotter är född 20 maj, fast 2003 då :-D



    Ha det bäst!



    Kramar

    2010-10-08 | 11:07:33
    Bloggadress: http://teresedenrara.blogg.se/
  • charlotte säger:

    bara måste4 sno det o lägga upp ikväll :)

    2010-10-08 | 12:47:02
    Bloggadress: http://kloppan.wordpress.com
  • Gilla säger:

    Jag hittade hit tack vare Kloppan. Hon skrev så roligt om dej.



    Din historia går inte av för hackor minsann. Det var som om man var med om hela förloppet.



    Jag har själv fött tre barn, men det är många år sen. Jag kan alltså inte beskriva mina förlossningar så levande och väldigt roligt, som du. För minnet är bra men kort.

    2010-10-08 | 14:40:54
    Bloggadress: http://trebgilla.blogspot.com
  • Veiken säger:

    Hoppsan, ojsan - det var jag som kommenterade anonymt, hur det nu gick till . Det var väl dom fyera barnbarnen som ställde till det! :)

    2010-10-08 | 19:40:21
    Bloggadress: http://veiken.wordpress.com
  • Mariel säger:

    ja visst är det märkligt att man glömmer bort smärtan så snabbt egentligen :P kul att du är gravid igen :) det ska jag också försöka bli nu.. :)

    2010-10-11 | 07:52:35
    Bloggadress: http://mixifamily.com/

Kommentera inlägget här: